Avtor |
Sporočilo
|
snowman |
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 17:26 Prispevkov: 50 Kraj: maribor
|
če ne jutri pa v petek obvezno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Čet Dec 01, 2005 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44 Prispevkov: 778
|
Smo bili na nočni danes...ko smo prišli gor je rahlo naletaval sneg. Obratovali sta vlečnica Habakuk in sedežnica Sleme kot je bilo rečeno, proge so solidne...tudi topovi so streljali na progah, ampak nižje od prelomnice pod Lukejem pa ni bilo več videti, da bi kaj zasneževali .
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowman |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2005 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
dalje od lukeja niso nič zasneževali ker sem se spustu dol parkrat pa pol po čopki (bogi moj bord ) edino če so čez noč kaj zasneževali. bomo vidli kak bo dans  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Munger |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2005 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:24 Prispevkov: 298
|
Danes je blo pa super - tako dnevna kot nočna; lepo vreme, primerne temperature...
Zaj pa dajmo en (indijanjski, seveda) ples za sneg, ker napovedujejo bolj dež.. :S |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowman |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
kaj ve kdo kak je danes gori ? kolko jaz vidim gor bol bogo kaže  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
morel |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34 Prispevkov: 609 Kraj: Ljubljana - valda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dušan jančič |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 12:02 Prispevkov: 49
|
jaz sem dans bil na arehu pa je deževalo proge so za silo glede na vreme |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Že drugič v enem tednu mi je vreme prekrižalo načrte za smučanje...
Upajmo, da bo ju3 nekako bolje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SaMmY |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Kolesar

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 20:53 Prispevkov: 178 Kraj: Maribor
|
jaz sem tudi planiral za ju3 pa mislim da 8°C nekak ni najboljše za smučanje
zgleda bom moral kolo spet pripraviti ne pa smuče  _________________ It never get`s easier... you just go faster! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gk |
Objavljeno: Sob Dec 03, 2005 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 21:00 Prispevkov: 158 Kraj: Prlek!
|
SaMmY je napisal/a: | zgleda bom moral kolo spet pripraviti ne pa smuče  |
Če bo lepo vreme grem ju3 ziher na kolo..bi bil raje na smučkah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Ned Dec 04, 2005 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Danes je bilo zelo solidno . Proge so fajn trde, problem je le, da je ponekod na površju nekaj zemlje, iglic in vej.
Videc:
Zemlja na spodnji prelomnici Partizanke:
Ruška:
Še zadnji sončni žarki na Žigartovem vrhu:
Za konec pa še pogled na levo Cojzarco:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SaMmY |
Objavljeno: Ned Dec 04, 2005 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Kolesar

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 20:53 Prispevkov: 178 Kraj: Maribor
|
danes je res bilo idealno, kljub visokim temperaturam. predvsem na ruški se mi je najbolj dopadlo.
lp, Sami _________________ It never get`s easier... you just go faster! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Atomic |
Objavljeno: Ned Dec 04, 2005 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58 Prispevkov: 649
|
Ja malo travce pa prsti kot na vseh smučiščih. _________________ Live your life
21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy |
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 22:10 Prispevkov: 47
|
Tako ... pa spet dežuje!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Še malo mojih fotk:
Petek, 2. 12.: prava zimska idila, ponoči so še zasneževali Sleme in Habakuk, ko sem ob pol enih prišel gor je bilo še vedno -1 in sončno, skratka idealno:
Obratovali so Sleme in Habakuk ter vse naprave od Stolpa do Cojzarice, ampak mene je pritegnila dolina - v ta namen sem iz kleti potegnil starejši par smučk
Klasična fotka Slemena in Habakuka:
Pri spodnji postaje Habakuka je sicer potegnjen trak in oznaka da je proga zaprta, ampak kar nekaj se jih je vozilo v dolino. Odsek do trikotne Jase so sicer že zasneževali tri noči, ampak veseeno še malo manjka da bi ga lahko uradno odprli:
Na tem 800 metrov dolgem odseku sem naštel kar 13 topov. Del snega so že razgrnili, nekaj ga je še v kupih. Do Trikotne jase se je dalo smučati brez problemov, vseeno pa kar razumem Branikovce da še ne odprejo - za peščico smučarjev je snega ravno za silo dovolj, če pa bi na ta sneg spustili množice, bi kmalu izgledalo zelo žalostno.
Od Trikotne Jase dalje sem se peljal po Čopki, ta je s 10 - 15 cm hudo pomrznjenega naravnega snega (skoraj že led) omogočala kar solidno smuko v dolino, na treh vožnjah nisem naletel na kamen. Posebej prijetno pa ni bilo ...
Zakaj je cesta splužena? Ker na Trikotni jasi gradijo montažni bife oz. gostinski objekt, ki seveda še ni gotov:
Še malo 'topovske' idile na poti od Bellevueja proti Stolpu:
Sobota, 3. 12.:
Citiram: | jaz sem tudi planiral za ju3 pa mislim da 8°C nekak ni najboljše za smučanje (...) zgleda bom moral kolo spet pripraviti ne pa smuče |
Fantje, ne bit tako občutljivi . Jaz kolesa sploh še nisem pospravil, zjutraj sem se pri +8 lepo peljal z biciklom k najboljšemu sosedu po sveže žemljice, nato pa na smuči. Saj sploh ni bilo hudo, v Mariboru in na Pohorju je bilo padavin (= dežja) le za vzorec. Seveda nisem zavil na Videc ali Partizanko, naravnemu snegu se ob dežju izogibam v širokem loku, in tudi ne na Areh, ki je bil v megli. Sleme in Habakuk pa sta bila čisto solidna, tisto kar je v petek na Habakuku bilo že malce ledeno je bilo v soboto ravno prav mehko. Za konec sem s stisnjenimi zobmi preživel še eno dolino. Nič fotk, ob dežju se mi ne da slikat.
Nedelja, 4. 12.:
Ja, človek res nikoli ni dovolj pameten. Sploh pa ne v situaciji kot je bila ta konec tedna: pršič v petek, jug v soboto, strahotno trdo v nedeljo. Seveda sem imel stare smučke z okroglimi robniki, kar se je izkazalo kot napaka. Videc in Partizanka sta bila ledena, kar pa je še huje, jih po odjugi v soboto niso poteptali , kar se lepo vidi na MaLi - jevih fotkah. Tako da si na progi nabasal vsako 'špuro' ki jo je kdo naredil prejšnji dan (gl. MaLi - jevo sliko z Videca). Najprej sem preklinjal Branik tja do tretjega kolena, zakaj imajo ratrake, če so se ga ratrakisti napili namesto da bi delali svoje delo itd., potem pa me je kolega, ki je gori reševalec, delno potolažil, da je šlo za zavestno odločitev: ker je bila proga v soboto zvečer zelo južna, so se bali, da bi ratrak prebil že precej tanko snežno odejo in prišel do zemlje. Zjutraj, ko je bil sneg že bil pomrznjen, pa bi s teptanjem naredili več škode kot koristi. Recimo da verjamem ...
Na Ruški in Cojzarici pa povsem druga zgodba, proge sicer trde, ampak perfektno, res perfektno steptane . Seveda, tam je zaradi topov bistveno več snega in ni nobene nevarnosti da bi prišli do zemlje. Od prejšnjega tedna so naredili še nekaj snega, predvsem pri spodnji postaji Ruške in Cojzarice je razlika kar očitna. Tudi levo (zahodno) Cojzarico so že nekaj zaseneževali, očitno je zdaj spet dovolj vode.
Ker nima smisla da bi z MaLi - jem podvajala slike, samo dve fotki s Cojzarice:
@Atomic:
Citiram: | Ja malo travce pa prsti kot na vseh smučiščih. |
To na Pohorju trenutno velja le za smučišča z naravnim snegom. Na Ruški in Cojzarici, pa tudi na Slemenu, pa se boš moral opremiti z lopato če želiš najti travico in zemljico . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|