Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 Mölltaler Gletscher (zvani Meli:) « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2025 2:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16

Včeraj fino. Ob 8.45 še več kot dovolj prostora na parkirišču na strehi. Prvi dve uri sta mi bili najprijetnejši progi do spodnje postaje kabinke, ostalo je bilo še malo trdo. Po enajsti na ledeniku in do Panorame super maslo. Snega še dovolj, lahko bi bil odprt tudi Alteck.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2025 10:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Včeraj res zelo dobra smuka nad vsemi pričakovanji. Ljudi je bilo res veliko, parking ob 8.30 že kar precej zaseden, čakalo se je na vseh napravah. Presenetljivo pa se ni poznalo na progah. Do kosila ob pol 12ih so bili pogoji res odlični, boljši kot na marsikateri smuki v drugi polovici feb ali začetku marca na npr. Višarjih ali v Obertauernu. Sneg sicer zjutraj ni bil betonski, ampak že od začetka malo mehkejši/spomladanski, vendar so bili pogoji res dobri in je kar nekaj časa držalo. Tudi, ko se je okrog 10.30 začelo mehčati, to ni bilo moteče in se je dalo normalno carvati tudi ob višjih hitrostih. Žal pa je v slabi uri, ko sem bil na kosilu, teren popolnoma popustil. Po kosilu je sneg postal res zelo mehek, pa tudi precej kucljasto je postalo. Tako da je sledila še kaka ura in pol oddrsavanja in poslavljanja od sezone 24/25. Načeloma je bilo to mišljeno kot zadnje smučanje letos, vendar pa dopuščam hipotetično možnost, da če se kak vikend slučajno poklopi vreme, odprte proge in prost dan, mogoče še ni bilo zadnje smučanje.
Škoda, da mi jo je april povsem zagodel z daljšio virozo in kupom nepričakovanih scenarijev in praktično nič smučanja. Kakorkoli, zelo dobra sezona z več kot 20 dnevi, upam pa drugo leto na malo bolj zimsko zimo...
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2025 7:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

GreenIce je zelo lepo povzel situacijo v četrtek. No, v sredo je bilo še bolje, prvič ker je bilo bistveno manj ljudi, drugič pa je trajalo skoraj uro bolj dolgo preden je sneg spustil do konca. Fotke so od obeh dnevov:

Glede na to, da sem prej dva dneva prebil v Kaprunu, moram pohvaliti preparacijo na Meliju, ki je bila za razred boljša kot kaprunska.

Kot običajno v tem času, je bila odprta tudi 'super G' proga z ledenika do spodnje postaje Panoramabahna, za prste polizat:

V sredo so zelo lepo steptali tudi Alteck in seveda smo optimisti upali da ga v četrtek preizkusimo, ampak se je menda popoldan vsul (še en) snežni plaz na rdečo progo za povratek, zato je žal ostal zaprt:

Citiram:
Načeloma je bilo to mišljeno kot zadnje smučanje letos, vendar pa dopuščam hipotetično možnost, da če se kak vikend slučajno poklopi vreme, odprte proge in prost dan, mogoče še ni bilo zadnje smučanje.
Potem sva že dva, ki dopuščava takšno hipotetično možnost . Zgleda da se (pre)zgodnje poletje sedaj za nekaj časa poslavlja ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
racinko
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2025 9:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38

Tudi jaz sem bil gor v sredo in četrtek. V sredo razmere boljše predvsem zaradi manj ljudi. V četrtek pa že ob 8.00 gužva na vlakcu in je trajala do 10. ure. Posledično na intervale tudi gužva na gondoli. Škoda pa da ni delal Alteck, saj je snega še čisto dovolj.

Sezona 2024/2025: 11x Turracher, 3x Kals-Matrei, 3x Peca, 2x Kitzsteinhorn, 6x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan, 1x Goldeck, 1x Sella Nevea
Nazaj na vrh
racinko
PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2025 6:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38

Danes presenetljivo dobre razmere za ta čas. Tu pa tam se je pripeljala kakšna meglica ali oblak, načeloma pa sončno. Smučal sem do 14:00, sneg je "držal" do konca, še zadnja strminica pri vlakcu ni bila tako hudo zdelana, kakor pa 1. maja. Gužve in kakega čakanja ni bilo.

Progo iz Altecka je ta teden še dodatno rahlo zasu plaz, tako da je bilo zadnjič tisto štamfanje bolj Sizifovo delo. Slike seveda nimam, ker je bilo treba slikati vse drugo

Je pa bil to zadnji smučarski dan v tej sezoni. Kaj naj rečem... cilj (min. 50x) ni bil dosežen, saj sem zbral "le" 46 dni. Bo pa naslednjo sezono bolje.
Sezona 2024/2025: 11x Turracher, 3x Kals-Matrei, 3x Peca, 2x Kitzsteinhorn, 6x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan, 1x Goldeck, 1x Sella Nevea
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2025 9:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

V soboto sem izkoristil Gopass akcijo in ceno karte 19€. Ljudi na jutranjem vlakcu presenetljivo kar precej, predvsem so prevladovali naši mladi smučarji. Odprt je bil samo ledenik ter proga mimo dvosedežnice do vlakca.
Žal je bila ena proga na ledeniku vsaj do 12:00 ure vseskozi zasedena s koli, druga pa je bila namenjena nam turistom. Proga je bila zjutraj izjemno trda (pa ni bilo prav nobene ledene plošče). Spuščati je pričelo šele po 09:30 in do 11:00 je prav lepo spuščalo. Je bilo pa že zjutraj čutiti razliko med zgornjim delom, kjer ledenik še obstaja in spodnjim položnim delom, ker žal ledenika ni več. Po progi do vlakca sem se peljal le okoli 12:00 ure. Do zadnje strmine se je še dalo nekako peljati, zadnja strmina pa je bila katastrofa (koledarju primerno). Malo kamenja, sneg pa kot bi vozil po zemlji.
Če potegnem črto, za 19€ zelo soliden smučarski dan in mi ni prav malo žal, da sem šel gor. Upam, da bo vreme za soboto zdržalo (da po ponoči pritisnilo) in da grem narediti še zadnjo smuko te sezone.
Če gre kdo med tednom še kaj gor, naj prosim javi kako izgleda zjutraj, ker za nepomrznjeno podlago ni vredno vstati ob 05:00...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja Stran 8 od 9

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net