Avtor |
Sporočilo
|
mato12 |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 6:11 pm Naslov sporočila: Poseka-Ravne |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 14:38 Prispevkov: 167
|
Tukaj pač pišite vse o smučišču Poseka.
Nazadnje urejal/a mato12 Sre Dec 20, 2006 5:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janmarin |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 18:53 Prispevkov: 61 Kraj: Libeliče
|
Kaj na rečem?
Smučišče ni veliko; ima dve progi in eno vlečnico, ki so jo lansko leto obnovili (nova zajla in obe postaji), umetno zasneževanje (samo 4 borne topove, vodo pa dobivajo iz bljižnje železarne) in enega teptalca. Ne prirejajo kakšnih večjih tekmovanj.
Letos smučišče še ne obratuje. Mogoče bi lahko naslednji teden, če bi tisti, ki tam delajo, vklopili tope že v ponedeljek... so pa jih na žalost postavili na smučišče v sredo in sedaj "čakajo" na mraz.
Poizkusil bom priskrbeti par fotkic, če bo možno. _________________ Letošnja sezona: 5 dni na smučeh
3X Poseka
2X Koralpe
S Koralpami najbrž zaklučujem to sezono
www.snemanja.mojforum.si
Oglejte si (po možnosti celo prijavite)
www.skie.mojforum.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Citiram: | Smučišče ni veliko; ima dve progi in eno vlečnico, ki so jo lansko leto obnovili (nova zajla in obe postaji), umetno zasneževanje (samo 4 borne topove, vodo pa dobivajo iz bljižnje železarne) in enega teptalca. Ne prirejajo kakšnih večjih tekmovanj. |
Ne bo čisto držalo: zasneževanje imajo 4 Krpane, sicer so že dokaj stari vendar dobro opravljajo svojo nalogo, glede na velikost smučišča so več kot dovolj.
Prirejajo pa tudi FIS slalomske tekme za moške vendar takrat naredijo iztek v atletskem stadionu, ki je pod smučiščem. Verjetno edina smučarska tekma na svetu ki se konča na atletskem stadionu
Smučišče je osvetlejno in običajno kar polno. Teptalec pa je Gams(včasih malo šepa priprava terena). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Nevem najbolj zakaj si napiso, da ne organizirajo kakčnih večjih smučarskih tekem, saj vsako leto orgarnizirajo fis tekmo v slalomu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Smučišče je osvetlejno in običajno kar polno. Teptalec pa je Gams(včasih malo šepa priprava terena).[/quote]
Smučišče glih ni nevem kaj polno, ta ratrak pa zgleda kot bi bil doma narejen. [/quote] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Smučišče je za vikende, v času počitnic in tako dalje celo prepolno, se čaka tudi po 15min. Res pa je da med tednom dopoldan pa se jih običajno smuča 10-20.
Ti gams ratraki pa tak mislim da so bolj home made varianta, TAM tovrnjake so predelali v garažah podjetja predhodnika današnjega Koraturja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1944
|
Kolikor mi je poznana zadeva na Poseki je ta njihov Gams le še navzven podoben ostalim Gamsom. Pred časom so ga v Železarni temeljito predelali in posodobili hidravliko. Mislim, da jim zaenkrat dobro služi.
Smučišče samo je ravno prav veliko in ravno prav sredi mesta, da se računica lahko izide. Predvsem je pomembna nočna smuka, ko lahko ljudje med tednom po službi skočijo na nekaj rund.
Zasneževanje je predimenzionirano glede na velikost smučišča, kar je glede na vremenske pogoje tudi prav. (Ravne niso neko hribovsko naselje.) Od štirih Krpanov sta dva starejšega tipa, dva sta pa po zmogljivostih povsem enakovredna nanjovejšim Vegam. V kolikor imam pravilne informacije, je sistem dobro vzdrževan in v odlični kondiciji.
Mislim, da Poseka odlično prilega v športni park Ravne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
A kdo ve zakaj ta teden niso naredili niti enega kupa snega, medtem ko so v Črni že skoraj gotovi?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StaleY |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 18:08 Prispevkov: 76 Kraj: Ravne
|
Slišal sem, da imajo precejšne finančne probleme in baje nimajo za popravilo ratraka. Zato morda še ne zasnežujejo. Drugače fino smučišče locirano praktično sredi mesta odlično za kratek "skok" na smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1944
|
Hecno!
Črna je peklensko mrzla lunkja, ki po mojih izkušnjah nima domače konkurence. Ravne so običajen slovenski kraj, ki za Črnjanskim mrazom precej zaostaja.
Mnogokrat se mi je zgodilo, da sem se zgodaj pozimi vozil po celi Sloveniji. Zaradi neugodnega vremena so stali topovi od Kranjske Gore, Cerknega, Krvavca do Pohorja. ko sem se pripeljal v domačo luknjo me je na vhodu v Balosu pozdravil srebrn lesket ledenih kristalov, na smučišču pa so ga žgali pri -5 oC ali manj.
Navadno se pajsji mraz prične kak dan pozneje kot v gorah in ne udari tako iznenada, toda obdrži se vsaj nekaj dni, če ne kar tednov po tistem, ko planine že prepiha odjuga.
Sicer so pa tudi v Črni skoraj gotovi šele z polovico ene proge. Kot kažejo prognoze bo čez en teden naša situacija mnogo bolj bela.
Nazadnje urejal/a ledenko Sob Dec 16, 2006 8:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StaleY |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 18:08 Prispevkov: 76 Kraj: Ravne
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Sob Dec 16, 2006 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Sam tiste zanič lesene stopnice bi pa res lahko zamenjali, preden si kdo res kaj naredi!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Tule pa so cene kart:
-DNEVNA: odrasli-3.300 sit; dijaki-student-2.600 sit; otroci-1.900sit; senior-3.300 sit;
-POLDNEVNA :odrasli-2.400 sit; dijaki-student-1.900 sit; otroci-1.600 sit |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
He, he, ledenko, tisto o peklensko hladni luknji si popolnoma zadel. Črna nima konkurence, glede temperatur. Ko sem se nazadnje vozil iz LJ na Koroško, je blo na celi poti 10 + in več stopinj, a lej ga vraga, ko sem se spuščal od Slemena navzdol, je temperatura začela padati in se v Črni ustavila pri -1,5. Jst pa sam
V glavnem, glede Poseke, sem se dve leti nazaj vozil na nočni. Iz daljave mamljiv pogled na smučišče, vendar v zgornjem delu živ led, sicer pa, ko se pripelješ na strmino, narediš dva ali tri dolge zavoje in si spodaj. _________________ Video arhiv |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
no OK to je spet odvisno kako naletiš. Res pa je da je včesih priprava terena slaba. Drugače pa je super smučišča tak za 2-3 urce zvečer po službi/šoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|