Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2025 2:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tonka je napisal/a:
Seceda?! Zgornji napravi iz obeh strani, Fermeda in Furnes-Seceda, imata (vsaj po mojih izkušnjah) skozi vso sezono ene najhujših vrst na Sella Rondi, februarja je treba samo bežat čim dlje stran ...
Sicer se pa z objavo kar strinjam. Morda bi dodal še del Val di Fasse Alba-San Giovanni, pa tudi vsa smučišča okoli Sella Ronde niso enako zagužvana. Najhuje je v Selvi in v okolici Belvedera, meddem ko se v Arabbi in Alta Badii najde marsikakšna znosna proga.

Zanimivo, kako različne izkušnje. Mogoče je odvisno od dela dneva in vremena. Seceda je zelo sončna in je kvaliteta snega in s tem obisk odvisen od sonca in temperature. Ko sem bil jaz konec januarja in v začetku februarja, sem se na tisti kratki žičnici na Col Rasier z lepo črno in rdečo progo dobesedno vozil sam. Vse koče na Secedi so bile že pred poldnevom nabite, na smučišču pa običajno na prvi sedež.

Na Seiser Almu so sicer nekatere povezovalne naprave ozko grlo, a npr. tiste skrajne leve v dolini skoraj nihče ne najde (če sem prav prebral piše Florian). Sploh se pa vidi, da tu prevladujejo slabši smučarji in so zato zahtevne proge manj obremenjene. Recimo Bullacia čisto na drugi strani ima bistveno krajše vrste, kot naprave za modre proge tam okoli, sploh če greš v pravo vrsto, ne čakaš nič (kombibahn - 2 vrsti). Na progi z Mont Seuc do Ortiseia (dostopna kabinka) tudi skoraj nisem srečal smučarja, res pa tam pohodniki in smučarji tekači hodijo gor še cel dan in lahko tudi pozneje nastane vrsta.

Potem so pa tu še naprave, kjer so proge pretežno v senci in se jih zato smučarji izogibajo. V val Gardeni je nekaj takih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 07, 2025 11:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Vceraj in danes sem se zadrzeval na področjih Gardene in Badie. Sem se pa poskusal cim manj zadrzevati na glavni smeri Sella Ronde.
Tako vceraj na Monte Pani, glavna naprava je stirisedeznica, zraven pa se tri vlečnice za začetnike. Ljudi precej manj kot na Rondi. Prevozna je tudi direktna povezava Monte Pana -Sasslong. Na poti nazaj cez Arabbo opazil, da na Vescovo ze vozita obe napravi.
Danes pa na Piz Ila, cez Gran Riso na La Crusc. Naj omenim, da je spodnja gondola, ki bo nadomestila stirisedeznico, ze v izgradnji, stojita ze obe postaji, temelji za stebre so zabetonirani.
Zal izgleda, da je trend menjav sedeznic z gondolami s Kronplatza pljuskil tudi v Badio, to seveda pomeni pogosto snemanje smuci, kar mi osebno ni najbolj vsec.

Nazaj na vrh
H2o
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2025 3:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18

Od petka do nedelje sem bil na območju Alte Badie na zaključku sezone. Nisem si predstavljal, da je tudi tukaj lahko tako malo ljudi. Nekoliko več jih je bilo v smeri Belvederja, ampak nikjer nobene vrste.
Razmere zame idealne. Toplo, sonce, zjutraj proge trde, ne sicer povsem betonske. Zelo se seveda pozna lega. Na Belvedere so proge, obrnjene proti severu, zdržale cel dan.

Po kilometrih in višincih sem se precej bolj nasmučal kot pa decembra na skiopeningu. Predvsem zato, ker ni nič za čakati.

Odprto je bilo 95% prog, koč pa mogoče 50%. Tudi izbor nastanitev je v tem času že precej osiromašen.

Marsikatera proga bi zaradi velike količine snega brez težav delovala do 1. maja.

Zadnji vikend v sezoni imajo Vintage party, ki nekako simbolizira veselje, da je zimske sezone konec. Tako je v soboto del glavne ulice v La Villi zaprt za promet. Tam so stojnice predvsem s pijačo in živa glasba.
V nedeljo pa sledi zaključek v vseh odprtih kočah z DJi.
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2025 6:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

V nedeljo so zaključili sezono, danes pa so se že lotili priprav na novo: V Pedracesu so že pričeli z demontažo "stare" (marsikje bi se stepli zanjo) 4 sedežnice, da jo bodo lahko do poletne sezone nadomestili z novo 10-sedežno kabinsko žičnico.
https://www.facebook.com/reel/9402780156425157
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 Stran 50 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net