Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2024/2025

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Novosti na Pohorju 2024/2025 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2025 11:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Se opravičujem za očitni "fake news". Tiste cevi so očtino za odvodnavanje.
So pa v tem tednu na hrib bili pripeljani trije TR10 topovi. (pohvalno za izbiro najzmogljivejših modelov) In včeraj nov ratrak, ki pa je še toliko bolj poseben, saj ima integriran SnowSat sistem, ki omogoča pred radarjev spremljati debelino snega, na kar sem opozarjal nekaj časa. Ta sistem ima možnost integracije v Atass sistem, ki je sistem upravljanja topov, kar pa pomeni bolj učinkovito urejanje prog. Pravo pohvalno! Sem zelo vesel, da gre v to smer. Kot tudi v smer bolj učinkovitega zasneževanja z delanjem bolj mokrega snega.
Tako da se danes vračam s hriba z dobrimi občutki. Naj še sedaj te nove sisteme uporabljajo.
Nov top, ki ni TR9, ampak TR10 .

Nov stroj, ki bo očitno ostal na naši, mariborski strani. Dober opazovalec opazi SnowSat sistem.

Starejši ga nima.

In pa skrivnostni količki v bližini planiranega jezera Videc.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 12, 2025 1:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

lenko je napisal/a:
saj ima integriran SnowSat sistem, ki omogoča pred radarjev spremljati debelino snega

Lenko hvala, da tako vestno spremljaš vse novosti na Pohorje, tako da prosim ne zameri tega. Ker smo v bolj tehničnem delu foruma, se mi namreč vseeno zdi potreben en majhen popravek. Kolikor jaz vem, SnowSat ne uporablja radarja, temveč kombinacijo satelitske navigacije iz katere dobi višino teptalnika neposredno nad terenom in iz tega potem debelino snega pod strojem (glede na znane GIS podatke). Hkrat pa uporablja še lidar, s katerim meri debelino snega pred strojem. Lidar uporablja lasersko svetlobo in ne radijskih valov kot radar, osnovni princip računanja časa odboja pa je res enak. Z radarjem bi čisto fizikalno težko merili debelino snega.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 12, 2025 9:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

No, lidar sem imel v mislih, ampak ga napačno ubesedil, saj sem imel radar za poimenovanje vseh senzorjev, sedaj pa mi je jasna razlika med radarjem, lidarjem in sonarjem. Hvala za popravek, in za malce obširnejšo obrazložitev delovanja, saj se nisem tako globoko poglabljal v delovanje sistema.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2025 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Še mala, novost oz. Updejt prizidka Hotela Arena. Gradbeni oder je odstranjen, potrebno pa še bo porihtati notranjost.

Kot sem že povedal v temi aktualne novice, novi trije topovi TR10 niso Pohorski, ampak so na posojo od proizvajalca, za pomoč pri tekmah. V Kranjski so jih dobili 5, pohorci 3. No, kakorkoli, upam da bi ostali, tudi do vrha Habakuka, namesto planiranih manjših bratcev TR9. Pa seveda v mobilni izvedbi. Letošnji veter dokazuje, in opozarja, da bo s topovi na stebru še težje, kot je že sedaj.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2025 2:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Kaj narediš, ko končno zatraviš bejbiko?
Jasno.
Razriješ jo.
Odvodnavanje? Mogoče, enkrat, ko bo erozija naredila svoje.
Zgodnji začetki in konci smučanja? (Hint 2023/2024 sezona, ko so na škrge ohranjali progo pri življenju)
Očitno preteklost.

Aja, ena noviteta mi je še lani odletela, na Piskru so prestavili en zasneževalni jašek in električno omarico na sredo proge, pod primorcem.

P.s. slepo črevo Čopke je tudi očitno preteklost, par let je tam bil otroški poligon. Zraven proge za kolesa so še posadili drevesa.
Vse drenaže pa so speljali v smer spodnje postaje gondole. Torej, če je že lani bila poplavljena spodnja postaja, bo v prihodnjih letih še to bolj pogosto in intenzivno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Stran 7 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2024/2025
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net