Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2024/2025

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Naslednja
 Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2024/2025 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ski tomzy
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2025 8:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2018 3:15

Problem z podtalno vodo

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 11:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

To je priprava za "lužo" ta vikend.

Danes je bila prav fina smuka - mogoče za kanček pretrdo, so pa crknila "startna vrata" na Piskru, tako da je bilo "krcanje" manualno in temu primerno vsako rundo po vsaj eno stanje.
Nazaj na vrh
andmer99
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2025 10:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

KONEC SEZONE NA POHORJU

Spoštovani aftobusarji, hvala za prst v rit! Razočaran lastnik letošnje pohorske sezonske....

PS: verjamem, da je današnji veter odnesel nekaj snega, ampak sem pa tudi že dovolj star, da se spomnim, kako so branikovci znali podaljševati sezono, ker je bilo samo smučanje pač malo višje na prioritetni listi!
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2025 11:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Kakšen je pa obisk napram tistim časom?

Še ena, vremenu in letnemu času primerna.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2025 9:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

lenko je napisal/a:
Kakšen je pa obisk napram tistim časom?

V bistvu nepotrebno in nepomembno vprašanje. Po navadi smo marca sami sebe lovili po smučišču, pa vendar se je obratovalo do bridkega konca meseca ali celo preko.

Marec in prvi dnevi aprila so vedno za "zahvalo in v spodbudo" kupcem sezonskih vozovnic. Prav gotovo je lažje prodati nove, če ti še kaj laufa.

Vseeno pa jim gre pohvala za zgolj 10€ podražitev sezonske 2025/26 v super predprodaji - "navali raja, dok ima para!".
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2025 10:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

Kot z roglaši, včasih smo Košuto čohali še 2. maja, se pa spomnim sezone, niti ne tako dolgo nazaj, da so tudi v marcu pri 1,2m snega zaprli...
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2025 7:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Mariborsko Pohorje ima hude težave z obiskom. Letos jih je recimo povozila Rogla, lani Rogla in Kope.Torej 4-5x manjša smučišča. Karte so predrage, za 3,2km prog na Arehu. To, da objaviš urnik blagajn, čez 2 dni pa si premisliš in zapreš smučišče, je slaba promocija za prodajo novih sezonskih. Za vikend sem želel na Areh, a ne bo nič iz tega. Pa še nekaj, zakaj v letu 2025 Pohorje ostaja eno izmed redkih smučišč, kjer ne moreš online kupiti kart? Vsa smučišča po celem svetu dajejo popuste za online nakup, ker vedo, da si s tem zagotoviš prodajo in nemožnost odpovedi, če je slabo vreme. Jaz sem letos hotel kupiti par kart, pa se ni dalo preko spleta. Posledično sem na Pohorju smučal enkrat, če bi pa kupil 3 karte, pa bi jih bil prisiljen porabiti. Škoda, da so taki neresni. Postavit spletno prodajo kart stane par jurjev, dobiček pa krat 100... Žalosti me to, ker je to nekdaj bilo meni daleč daleč najboljše smučišče v Sloveniji.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2025 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Podpišem!

Glede spletne prodaje pa sem se na začetku te sezone pogovarjal o tem z enim od vodilnih, pa je rekel, da zelo pospešeno delajo na tem in da bo v tej sezoni.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 8:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Razmišljam o napisanem, pa ne vidim ravno neke prednosti online nakupa kart, razen mini popusta... Blagajno še moreš vseeno obiskati. Lahko malce bolj obrazložita kaj je točno prednost online nakup vozovnic?

Kakšna je zdaj ta matematika, na Pohorju je 3,2 km prog, Rogla pa Kope pa 4-5x manjša. Torej 800-900m proge? Torej je cena karte kar sorazmerna glede na to da ponujajo na Pohorju več prog?

Cel teden je že kisla napoved, vse naokoli je zaprto, za vikend razen nedelje pa napovedana povodenj za naš konec (za Areh napovedujejo danes in jutri 150mm padavin), tokrat se mi zdi kar logična odločitev zaprto smučišče.
Pa preden šinfate kako jim za nič ni, spomnite se lani, kako dolgo so na bejbiki spravljali smučišče k življenju z eno špuro snega, pa pozno aprilsko smuko.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 9:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

lenko je napisal/a:
Razmišljam o napisanem, pa ne vidim ravno neke prednosti online nakupa kart, razen mini popusta... Blagajno še moreš vseeno obiskati. Lahko malce bolj obrazložita kaj je točno prednost online nakup vozovnic?

Zakaj bi moral blagajno obiskat več kot 1X v življenju? Za večino evropskih smučišč filam stare karte online, ko pridem na prvi "križ" se mi karta posodobi, to je to. Je pa res, da imam doma zbirko kakih 40 kart, čeprav mislim, da bi jih lahko znotraj sistema medsebojno zamenjeval tako kot recimo Slovenska smučarska vozovnica deluje povsod (skoraj).

Prednosti so lahko še drugačne, recimo spremljanje lastne uporabe, dodatne stimulacije (popusti) za več nakupov, ne nazadnje eko vidik in manjša potreba po zaposlenih na blagajnah, da pregovornih gneč na blagajnah MB-Pohorja z Arehom sploh ne omenjam. Pa tudi karto, če je še nimaš, lahko dvigneš na avtomatih 24/7.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 10:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Tudi na Pohorju so se lani pojavili kartomati, tako da je že to en velik plus. Pa ti kartomati stojijo praktično na vseh vstopnih točkah smučišča.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 1:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Saj kartomat je prva stopnja internetne prodaje.

Malo je edino problem, ker so malo pozno ugotovili, da na njih ni kontrole upravičenosti do popusta.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 3:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:

Kakšna je zdaj ta matematika, na Pohorju je 3,2 km prog, Rogla pa Kope pa 4-5x manjša. Torej 800-900m proge? Torej je cena karte kar sorazmerna glede na to da ponujajo na Pohorju več prog?

Eh lenko, midva te matematike ne razumeva. Kot ne razumem komentarjev ob izgradnji fiksne štirisedežnice v letu 2023 (pa ne me narobe razumet: tudi jaz bi si neizmerno želel na Ruški videt odklopno šestsedežnico, po možnosti brez možnosti garažiranja in s tem 'skrivanja' polovice sedežev v garaži): na Golteh ali Kopah, obe smučišči sem letos obiskal dvakrat, slišiš same pozitivne komentarje kako so 'upravljalci neizmerno sposobni ker so fuul posodobili smučišča' z novimi sedežnicami. Sami veseli obrazi, edino na Kopah z dodatkom da so malo zaj**li zgornjo postajo Kopnika ker je še vedno treba štamfat. Na Pohorju pa: 'skropucalo' na Ruški. Polovica obiskovalcev kao 've', da je to v bistvu rabljena naprava ker 'takih (počasnih) žičnic nihče več ne dela na novo'. Očitno imamo v Mariboru drugačno pamet kot v Mozirju ali Slovenj Gradcu ?

Še komentar glede zapiranja Areha pretekli konec tedna: ja, tudi sam sem še računal z enim dopoldnevom na Piskru in Ruški. Ampak če pogledamo v nebo, moramo sami pri sebi priznati, da je bila odločitev pravilna. Da spomnim: v nedeljo zapira lep del avstrijskih smučišč v sklopu koroške karte in SSC. In zagotovo bo kje na Katschbergu še nekaj tednov kakšna proga 'bela', torej bi še lahko obratovali kje na Gipfelbahnu. Pa ne bodo, ker so presodili da se ne splača. Tudi s tem se je treba sprijaznit, pa čeprav kdaj boli ...
Sezona 2024/2025: 50 smučarskih dni = 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Kitzsteinhorn, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2025 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

V zares davnih časih se je sredi aprila smučalo na zgornji tretjini ruške, za enim nižjim stebrom pa so nam otrokom žičkoti na sredi vlečnice podajali sidra. Dobri stari časi.
Glede prednosti spletne prodaje, jih je veliko, kot je že nekdo zgoraj zapisal. Sploh v AUS, ko gondole marsikje odprejo pol ure prej, ne izgubljaš časa v vrsti za blagajno in si med prvimi na gondoli, kar je marca pri +10 kar nujno. Če pa prideš malo kasneje, pa se izogneš gneči na blagajni. V resnici je več prednosti za smučišče, ker če kupijo npr. Hrvati 2 meseca prej karte ob plačilu hotela, ne morejo potem skenslat. Ko pa prideš na smučišče, pa kaže cel teden dež in sneg, pa zagotovo ne boš smučal vseh 5-6 dni in ne boš vzel kart za vse dni. Brezvezna izguba prihodka pač za smučišče.

Miki in Lenko, vem da sta »Pohorca«, ne me narobe razumet, tudi sam še vedno smatram Pohorje med glavna slovenska smučišča, torej poleg Krvavca, KG in Vogla. In tam sem naredil prve metre na smučeh v že zares davnih časih, tako da mi verjemita, da imam to smučišče rad.

Žalostijo pa me zgrešene poteze in recimo Ruška, ki jo omenjaš, je ogromen fail. Glavni prihodek so otroci, začetniki in družine. In ravno ti najbolj potrebujejo odklopno, 10 minut za 1,4km proge pa je tudi res veliko. Ne rečem, da ne bi bilo denarja, ampak tiste vmesne postaje pa res nihče ne rabi. Ne smučarji, ne kolesarji in je pač res ideja samo ene ali par oseb na položaju. In pač res je, da se takih naprav v 2023 veselijo samo v lokalnih smučiših. Pohorje vseeno jaz ne bi primerjal z Kopami.

Ampak ok, ne rabi zdaj tema zait v neko pretirano kritiziranje in negativizem. Na Pohorju se kljub vsemu trudijo po svojih močeh in vsaka čast, da so letos glede na razmere poskušali vzpostaviti kar 2 progi v dolini na 300m. Zato si zaslužijo vse pohvale. Se pa mogoče srečamo kje drugo leto, upam da na Partizanki, Videcu ali MB Slalomu. Pa brez zamere.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 29, 2025 9:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

GreenIce je napisal/a:
Se pa mogoče srečamo kje drugo leto, upam da na Partizanki, Videcu ali MB Slalomu. Pa brez zamere.

Jep, itak taboljše proge !!! upam, da se do moje penzije sedežirajo (in umetno zasnežijo)

Pisker je meni "overated". Tja grem sam zarad sredinskega bistroja na sončku in se na sedežnico spočit
Ne vem, če mi ni celo Ruška bolj všeč, kot Pisker.
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Naslednja Stran 12 od 13

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2024/2025
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net