Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Cerkno » Cerkno - aktualne informacije 2024/2025

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
 Cerkno - aktualne informacije 2024/2025 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2025 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/turizem-na-cerkljanskem-popolnoma-oslabel/739486

Ta baraba Batageljeva je prav z namenom prišla v Cerkno uničit turizem in vse kar je v povezavi z njim. Samo poglejte kaka sezona je bila letos na smučišču.
Zaradi nespametnega zasneževanja in šparanja je smučišče delovalo zelo okrnjeno sd tem pa so izgubili velik del ugleda, ki ga je nokoč to smučišče imelo.
Da ne govorimo kaj dela z hotelom...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2025 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Bravo, kočno en, ki je podobnega mnenja.

Iskreno meni pred 10 leti najboljše slo smučišče, zadnja leta pa ja.......točno tako. .....

Ne vem, če je kdo opazil, to sezono sploh ni bilo sider na vlečnici Lom..... torej tudi, če bi zapadlo dovolj (naravnega snega), slednja, ne bi obratovala.....ne vem, morda se motim.........
Nazaj na vrh
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 7:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezona prehitro zaključena, zgoraj snežna idila, največ naravnega snega letošnjo "zimo", spodaj bi se pa tudi dalo urediti proge za dodatnih 14 dni obratovanja, če bi bil interes.

Številke prepeljanih smučarjev, pomenijo pa realnost. vse. Vsako leto navzdol, kot na koncu Gaussove krivulje.

Na Batageljevem mestu bi se iskreno zamislil, ampak na koncu so pomembne samo številke v njegovi denarnici.

Pa če je gospod Marjan B. uspešen poslovnež, sam jaz Ata Smrk iz risanke. Meni gre vse na kozlanje, samo za svojo rit.......
Bom rajše tiho naprej, da ne bom slučajno blokiran na forumu, ampak kar je res je res.........
Nazaj na vrh
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 11:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35

Dober pokazatelj stanja smučišča je tudi obisk. Če se je še pred leti nazaj (beri - pred prihodom Batagelja) vrtel okoli 80-90.000š smučarjev na sezono, se je ta z leti zminimizaral na okoli 20.000.
Letošnji podatek je ob 65 dneh obratovanja le 24.100 smučarjev, lani še manj, 19.700.
Za primerjavo: leta 2018 je ob 106 dneh obratovanja smučalo 82.700. Soriška recimo tega leta 89 dni in 29.900 smučarjev
Tudi lani in letos ga Soriška prekaša, tako v številu obrtaovalnih dni kot v številu smučarjev.
Podatek, ki nam pa je vsem poznan:
- z prvim centrom upravlja firma, ki ji na "pladnju nosijo zlata (beri državna) jajca", z drugim pa družinsko podjetje.

Pol pa vemo kje smo z tem našim nekoč priljubljenim smučiščem... Z takim načinom vodenja so Cerknemu res šteta leta....
Vir podatkov Študija gorskih centrov, ki jo je vredno prebrati, da si malo pobližate sliko stanja slovenskih smučišč. (sicer narejena že leta 2019)
Povezava:https://active.gzs.si/Portals/284/Vsebine/Priponke/Studija_Gorski%20centri%20MGRT%202019.pdf
Nazaj na vrh
dominicelzi
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 11:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 9:32

Sigurno bi se dalo. Zadnjič sem gledal 'jamranje' v oddaji Na lepše glede Kanina in Cerkna (od 10:24 naprej).

Mislim... saj nam je kdaj smešno, ko na Kopah in Krvavcu največ oglašujejo zabave. Samo vsaj dobiš občutek, da se trudijo. Pa če tudi prek Fbja in raznih kanalov. Naprimer iz Ljubljane je Cerkno za razliko Kop časovno bližje. Meni delujejo podobni bregi - edino glede mikroklime nimam znanja.
Kolikor imam spomina se je tisti dober sloves (in posledično volja) Cerkna začel potapljati, ko se pojavile težave z lastniki s tisto downhill progo na Počivalu. Pa bi bila danes dobra kombinacija z adrenalinskim parkom in Alpsko perlo.
Še Guinnessov rekord v ročni košnji trave je bil postavljen gor.
Nazaj na vrh
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je. Dobra mnenja.
Meni iskreno gre na jok, ker sem se na tistem hribu naučil prvih smučarskih korakov.

Upam, da kdaj slavni M.B. prebere ta forum, meni je res bilo Cerkno najboljše smučišče leta xyz.
Iskreno škoda, res ne vem kaj je bilo potem namen obnovitev krmiljenja dveh naprav...........
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 Stran 5 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Cerkno » Cerkno - aktualne informacije 2024/2025
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net