Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 11, 2024 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

Za počitnice samo daleč stran od Sella Ronde in Kronplatza
Karkoli okrog teh dveh "znanih" bo veliko bolje,
ali celo že Furlanija Julijska Krajina,
- bo živcem in denarnici bolj prijazno.

Dolomiti se "furajo" januarja in marca. Sploh letos, pri tej februarski otoplitvi (vsi čakamo marčevsko sesutje polarnega vertexa dol v Evropo)
Če boš že na Selli Rondi, nikakor ne vozi kroga, ker boš samo stal v počitniški gužvi. Če boš že tam, si najdi nekaj prog izven "kroga" in se tam drajsaj.

Glede na nove dodatne padavine (oz manjko njih) v prihodnjih tednih, boš pa zgleda žal moral v Avstrijo,
pa še tam se "pazi" navala Nizozemcev in posledično poišči manj popularna smučišča.

Če že moraš v Cortina/Badia konec sveta, se poleg njiju v dodatne dni ozri še za Civetto (vzhodni del) in Sappado, naprej iz Badie proti Selli pa sploh ne odhajaj No, morda le do La Ville in Cassiana. Thats it. Pa zgodaj vstajajte !
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 14, 2024 12:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Glede na izkusnje prejsnjega tedna lahko samo potrdim besede "Smucar9"-ja.
Ob lepem vremenu se na glavne proge Ronde zgrnejo mnozice takih in drugacnih smucarjev. Zelo popularne so tudi smeri z Ronde na Marmolado in Langazoi. Dolgo se caka tudi na nihalki na Secedo.
Vec prostora je okoli 5Torri, na Monte Panni in na Ciampacu.
V preteklem tednu je bilo do cetrtka soncno in toplo vreme, posledicno popoldne glavne proge pravi boj za prezivetje.
V petek pa oblacno z dezjem in snegom. Po tako praznih progah se še nisem vozil, saj je vecina gostov ostala v dolini.
Skratka, pametno izbirajte terene in zgodaj vstajajte!

Nazaj na vrh
Tonka
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2024 4:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2019 18:56
Kraj: Ljubljana

Letos sem smučarski teden preživel v Arabbi (in na povezanih smučiščih Sella Ronde, se razume). Prvi dan je snežilo, celi Dolomiti so bili v oblaku, nato se je vreme znatno izboljšalo – nekaj slik.
Zadnje tri dni pa so bile temperature znatno nad ničlo (v Arabbi – na 1600 m! – do +8°), sneg je iz dneva v dan vidno kopnel. Zelena travica, rjava zemljica, kuclji že ob 11h ... sredi zime!
Kljub ne najbolj idealnim pogojem in gužvi (višek sezone) se je z malo manj sloji oblačil dalo fino nasmučati. Za npr. eno prijetno aprilsko smuko. En dan sem celo prišel iz Arabbe do st. Ulricha, nadaljeval po Selli Rondi nazaj do Arabbe, nato šel še na Marmolado in smučal do zadnjega, vmes pa našel tudi čas za kosilo. Dvakrat pa sem bil v istem dnevu na prvi (8:30) in na zadnji (16:30) gondoli na Porta Vescovo. Definitivno grem še kdaj v Arabbo, morda naslenjič decembra/januarja, ko bo manj gužve in (mogoče) več snega.

21/22: 4x Schladming, 5x Kronplatz, 1x Drei Zinnen, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba
22/23: 1x Višarje, 5x Kronplatz, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba-Marmolada, 1x Drei Zinnen, 2x Krvavec, 1x Obertauern
23/24: 1x Krvavec, 1x Katschberg, 7x Arabba/Sella Ronda, 1x Turracher Höhe, 1x Obertauern
24/25: 5x Krvavec, 1x Obertauern, 7x Arabba/Sella Ronda
Nazaj na vrh
fisko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2025 10:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

Današnji dan je Fisko preživel na Sella Rondi (slednje še ni presmučal, tako da dolomitske turneje brez nje žal ni šlo ). Štart je bil v Corvari pri kabinki (tam sem ugotovil, da Marprom ni edini, ki uporablja easy park na parkirišču ) Sella Rondo sem presmučal v zeleni smeri in moram rečt, da je še največ gneče bilo na območju Val di Fasse, kjer se je tudi počakalo po 5 minut. Po odsmučani Sella Rondi sem obdelal še proge v Alta Badii, kjer sem naredil malo več slik nove odklopne šestsedežnice “Braia Fraida”, ki vozi v obe smeri (v smeri nazaj vozi do zanimive vmesne postaje, ki bo predstavljena na slikah). Še največ čakanja je bilo v Alta Badii na napravah Piz sorega in Biok, kjer se je počakalo do 5 minut, na ostalih napravah ni bilo omembe vredne čakalne vrste. V nadaljevanju prilagam nekaj slikovnega gradiva s poudarkom na novi pridobitvi. Glede na to, da sem današnji dan preživel na lokaciji z večino turistov, se veselim jutrišnjega dneva, ki bo ponovno malo bolj lokalno obarvan.

Posebej mi je bila všeč proga št. 11, ki poteka ob kabinki Piz sorega, omenjena proga je bila zelo dobra še popoldan.

stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2025 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prejsnji teden je Racinko dal idejo in sem jo danes realiziral: Corvara, Dantercepies, Ciampinoi, S.Cristina, Seceda, Ortisei (10 minut pes cez mesto), Seiseralm, Monte Pana, Selva Gardena in cez Dantercepies nazaj v Corvaro. Vreme idealno, sonce brez oblaka, temperarature opoldne okoli nicle. Proge urejene dolomitsko, nimam pripomb.
Tokrat sem prvic peljal progo Pilat z Diretissimo, bila mi je kar vsec, sploh crna Diretissima. Je bilo potrebno ponavljat. So se res potrudili izdelat progo po takem strmem terenu proti Ortiseiu. Ce sem malo zloben, to pri nas najbrz ne bi slo, ker bi se kaki kvazi okoljevarstveniki zagotovo spomnili na kaksnega petelina ali pa specialnega zuzka na tistem pobocju.
Ljudi na glavnih progah Sella Ronde kar precej, je potrebno kar pazit na manj vesce. Izven teh prog pa se je kar dalo navozit.

Nazadnje urejal/a stubai Ned Feb 02, 2025 9:16 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2025 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

Pomoje si se malo zatipkal si mel u mislih Ciampinoi,ker Cianpac je malček drugje kot si opisal.

stubai je napisal/a:
Prejsnji teden je Racinko dal idejo in sem jo danes realiziral: Corvara, Dantercepies, Ciampac, S.Cristina, Seceda, Ortisei (10 minut pes cez mesto), Seiseralm, Monte Pana, Selva Gardena in cez Dantercepies nazaj v Corvaro. Vreme idealno, sonce brez oblaka, temperarature opoldne okoli nicle. Proge urejene dolomitsko, nimam pripomb.
Tokrat sem prvic peljal progo Pilat z Diretissimo, bila mi je kar vsec, sploh crna Diretissima. Je bilo potrebno ponavljat. So se res potrudili izdelat progo po takem strmem terenu proti Ortiseiu. Ce sem malo zloben, to pri nas najbrz ne bi slo, ker bi se kaki kvazi okoljevarstveniki zagotovo spomnili na kaksnega petelina ali pa specialnega zuzka na tistem pobocju.
Ljudi na glavnih progah Sella Ronde kar precej, je potrebno kar pazit na manj vesce. Izven teh prog pa se je kar dalo navozit.

2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2025 9:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uh, hvala za opombo, ze popravil. Ciampac je v planu.
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2025 7:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponedeljek: se ena obligatorna tura: Marmolada. Iz Corvare s prvimi gondolami na Boe, zato sva bila ze pred deseto na spodnji postaji gondole na Marmolado. Ni bilo se vecje guzve, pocakati je bilo treba le eno gondolo. Na vrhu jasno vreme, temperature prave zimske. Na zgornji polovici proge v dolino naravni sneg, prava poezija za peljat. Na drugi polovici do postaje opuscene sedeznice pa so na polno zasnezevali, torej na progi v glavnem tehnicni sneg. Na delu od postaje opuscene sedeznice do spodnje postaje Padona ni bilo zasnezevanja, tudi ni potrebe, saj je na progi dovolj snega.
Letos je v pogonu tudi nova 6sedeznica Antercrep, ki vas pripelje na prelaz Padon, ki je nadomestila staro Grafferjevo dvosedo.
Pa se to: gondola Forcella Europa iz Arabbe je se vedno v okvari, priporocam kombinacijo Portados-Carpazza, ce ste namenjeni v Malgo Ciapello, saj je na funiforju kar gneca.

Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2025 8:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Vem, da je bilo par strani nazaj nekaj že omenjeno, ampak zanimajo me izkušnje iz druge polovice februarja. Vem, da ni najbolj optimalno, ampak kako hudo je takrat glede gužve? Je na katerem izmed teh smučišč kaj boljše, slabše? Sella Ronda odpade ravno zaradi termina, v igri pa je raziskovanje Alta Badie, Cortine ali Val Gardane. Manjša smučišča kot so Arraba in Marmolada so delno opcija, si pa vseeno želim česa malo večjega.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 10:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Določena odročna mesta znajo biti čisto znosna. Nekaj namigov: Santa Croce, Seceda, zahtevnejše proge na Seiser Almu ... Pot iz ene doline v drugo pa zna biti malo bolj zamudna. Če ti bo zadeva prehuda, pa poglej na temo "manj znana smučišča v Dolomitih".
Nazaj na vrh
Tonka
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 5:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Seceda?! Zgornji napravi iz obeh strani, Fermeda in Furnes-Seceda, imata (vsaj po mojih izkušnjah) skozi vso sezono ene najhujših vrst na Sella Rondi, februarja je treba samo bežat čim dlje stran ...
Sicer se pa z objavo kar strinjam. Morda bi dodal še del Val di Fasse Alba-San Giovanni, pa tudi vsa smučišča okoli Sella Ronde niso enako zagužvana. Najhuje je v Selvi in v okolici Belvedera, meddem ko se v Arabbi in Alta Badii najde marsikakšna znosna proga.

21/22: 4x Schladming, 5x Kronplatz, 1x Drei Zinnen, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba
22/23: 1x Višarje, 5x Kronplatz, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba-Marmolada, 1x Drei Zinnen, 2x Krvavec, 1x Obertauern
23/24: 1x Krvavec, 1x Katschberg, 7x Arabba/Sella Ronda, 1x Turracher Höhe, 1x Obertauern
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

GreenIce je napisal/a:
Manjša smučišča kot so Arraba in Marmolada so delno opcija, si pa vseeno želim česa malo večjega.

Se bojim, da boš se boš ravno na teh dveh (tudi) zaletel v gužvo in razrite proge.

Razmisli še o Sappada, Zoncolan (ne to soboto !! 8.februar - vsi primorci bodo tam), Piancavallo.
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2025 9:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

Dobro da jst hodim decembra na otvoritev k ni nobene gužve in se nasmučam do onemoglosti.

LP
2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
polde
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2025 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Dunaj

Med 18 in 25.01. sem bil na Passo Pordoi - po dolgem času v Dolomitih izven meseca decembra, ko tja redno zahajam za 10 dni. Opažanja:
V Januarju je bistveno več smučarjev kot Decembra predvsem na "romarskih poteh", kot npr. Sella Ronda v obeh smereh, Seceda, Lagazuoi, po 10 uri Marmolada. Na ostalih področjih (Corvarska planota, Stella Alpina, pobočja nad Arabbo, Ciampac, Ciampedie) je bilo smučarjev bistveno manj, tam čakanja za žičnice in gleče na progah ni bilo.
Dolomiti postajajo globalna blagovna znamka. Včasih smo tam smučali predvsem Srednjeevropejci, ki smo se tja vozili z avtomobili. V mojem terminu pa sem srečal veliko Američanov, Angležev, ogromno Nizozemcev, Francoze, Arabce, Špance, .... zaradi tega tam v zadnjih letih tudi cene divjajo bolj kot drugje. V 2-3 letih pričakujem, da bo cena dnevne vozovnice presegla 100,- EUR za odraslo osebo, cena porcije špagetov in Kaiserschmarna pa 20,- EUR.
Nazaj na vrh
Tonka
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2025 12:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

V mojem letošnjem dolomitskem tednu jo je vreme kar zagodlo, a se je vseeno dalo nasmučati. Prve dva dni oblaki in sneženje, zato sem iskal proge, ki niso bile čisto v megli.

Srednji del proge z Marmolade je bil takle, ostalo pa katastrofa ("smučanje na otip v beli kavi").

Tretji dan je deževalo in sem se že po eni uri smučanja ves premočen vrnil v apartma.

Naslednji dan je bil sicer sončen, a so zaradi novonastalega snega na progah hitro nastali težki kupi.

Odpravil sem se proti San Giovanniju, kjer je bilo kljub sneženju vse zeleno (in tudi spodnji del proge Vulcano primerno zdrajsan s celo nekaj rjavimi flehami).

Peti dan je bil edini res čudovit, kar se pozna tudi na Skiline trackingu, saj sem takrat presmučal največ kilometrov.

Šesti dan je bil zjutraj lep, nato se je pa začelo oblačiti, zadnji dan pa je spet snežilo.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 48, 49, 50  Naslednja Stran 49 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net