Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Großglockner Resort Kals-Matrei

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 Großglockner Resort Kals-Matrei « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
racinko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2024 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38

V soboto in nedeljo je bil na sporedu Kals-Matrei. Tu sem bil prvič in morem rečt, da me je smučišče izredno presenetilo. Na Matreiški strani morem izpostaviti progo od Adler Lounge proti sedežnici Cimaross. Odprta je bila sicer samo ena črna proga od dveh, ampak je držala celi dan. Proge ob Goldried 2 sem dobil občutek da so bolj primerne za manj izkušene in družine, čeprav če nisi pozoren si kar hitro na črni 6-tki v dolino. Ko smo ravno pri progi v dolino... Dolga proga, rdeča z enim konkretnim črnim odsekom. Vmes pa en krajši del ceste, da se lahko nadihaš pred zadnjo strmino, ki se nekako neposrečeno konča z 2 metra izteka tik pred glavno cesto.

Proge na Kals strani smučišča prav tako odlične. Nova sedežnica Glocknerblick ter črne in rdeče proge nazaj v dolino Kals so primerne da tam ostaneš kar lep del dneva. Na žalost sedežnica na Blauspitz ni bila odprta. Od odspodaj proga obeta, žal pa bo odprta šele predvidoma po Božiču. Bo treba priti še enkrat:)

Je pa imel ravno ta vikend Kompas ski opening, zato se je trlo (dobesedno) slovencev in hrvatov. Počasi sem že dobil občutek da sem nekje na Korčuli, ker so iz vseh gostiln prihajali zvoki dalmatinskih klap in Severine.

Sezona 2024/2025: 11x Turracher, 3x Kals-Matrei, 3x Peca, 2x Kitzsteinhorn, 6x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan, 1x Goldeck, 1x Sella Nevea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2024 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Lepo:) a je bil ski opening s Kompasom pa DJ na vrhu?
Gore izgledajo pa veliko lepše kot pri nas (romantično zasnežene)
Nazaj na vrh
racinko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2025 11:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38

Na poti domov sem se ustavil še v Kals-Matrei. Vreme že od jutra zanič. V Lienzu je deževalo, v Matrei-ju slučajno ne, tako da sem se lahko na suhem obul v pancarje. Na vrhu Goldried gondole rahlo snežilo ter gosta megla, ki je segala od nekje spodnje postaje Goldried2 pa do vrha Cimaross. Proga v Matrei je bila do začetka ceste super, ni bila v megli in sneg je držal še čisto do konca. Od tam ko se začne cesta pa je bila snežna situacija podobna močvirju. Zjutraj je še nekot šlo, popoldan pa le prebijanje do doline, sploh zadnja strmina, ki je bila že nevarna.

Velik del dneva sem preživel v Kalsu in sicer na Blauspitz-u. Črna izvedenka 17 in 17a sta bili fantastični čisto do konca. Megle ravno toliko, da ni bilo preveč ljudi, videlo pa se je.

"Vmesna postaja" in prestopanje iz izjemno počasne Figol na počasno Blauspitz:

Ker sta obe fiksni napravi izjemno počasni (rang troseda na St. Jakobu), sem na koncu prakticiral novejšo 6sedo Glocknerblick in priključitev na progo 17, šele tam ko se črni del dejansko začne.
Sezona 2024/2025: 11x Turracher, 3x Kals-Matrei, 3x Peca, 2x Kitzsteinhorn, 6x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan, 1x Goldeck, 1x Sella Nevea
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Stran 10 od 10

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Großglockner Resort Kals-Matrei
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net