|
Aktualna vremenska napoved? |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 7:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 318
|
Tale vremenska napoved mi ni nič všeč.....to ni več normalno, da je sredi zime +13...... (Lj)
Morda bo Lenko podal še svoje subjektivno mnenje.....
Zaradi nedelujočega smučišča Cerkno (posledica vremena), sem moral skenslati smučanje, gremo pa zato v toplice.....
Namesto da bi smučal in pokuril kakšno kilo, se bom kopal in se redil......razen če me žena preseneti zvečer z "maratonom".......
Bo pa manjša ohladitev v višinah.....ampak pod 1500 metri še vedno brez snega..... Morda nas naš znani februar preseneti s kakšnim snežnim zametom......sem vedno optimist.
Pogrešam kakšno odcepitev jedra hladnega zraka s severa in hkrati sredozemski ciklon ......bolj po severni poti......... Ampak to so zaenkrat sanje....... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2474
|
Letos je bilo kar nekaj časa hladno, vseeno malo bolje kot lani. Je bilo pa veš ta čas žal suho. Na zahodu se lahko zgodi da po tej fronti ne zapre samo cerkno ampak tudi vogel. Pa vsa manjša smučišča. Odjuge letos so res intenzivne  _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 318
|
Res je ja.......dejansko v dveh dnevih odjuge pobere vse, kar so se prej trudili zasneževati 14 dni......
Meni trenutno kaže na dokaj konkretno ohladitev v višinah v začetku februarja (napoved se spreminja iz ure v uro)... Omembne količine padavin pa ni na vidiku........., Morda na SZ nekaj več, pa še to verjetno v obliki dežja na smučiščih.....
Res upam, da se vremenske karte in jaz motimo....... Kot sem že napisal nekje,...namesto smučanja direkt v kopalke........pa dejansko je ceneje ----> all inclusive storitev  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 615
|
Pa dober, tele 3 dni bomo že zdržal
Kajti v četrtek & petek pa zna že bit kr idila, in na MB in na Kačiju, kajne ? Lenko ? _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Jan 31, 2025 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3258
|
gapi202 je napisal/a: | Letos je bilo kar nekaj časa hladno, vseeno malo bolje kot lani. Je bilo pa veš ta čas žal suho. Na zahodu se lahko zgodi da po tej fronti ne zapre samo cerkno ampak tudi vogel. Pa vsa manjša smučišča. Odjuge letos so res intenzivne  |
Jaz bi se s tem kar strinjal. V splošnem je res da temperaturno "povprečno" toplo, so pa vlažnosti v višinah večji del zime tako nizke, da tudi sonček in visoke temperature ne delajo pretirane škode. No, potem pa so na vrsti intenzivne odjuge, z zelo močnim vetrom, ki pač naredijo svoje... Ampak se vidi, da so rezerve snega v višinah dovolj velike in tam kjer je zasneževanje lahko normalno obratujejo.
Višina snega letos je pa res porazna, čeprav, mislim, da so bila hujša leta.
Modeli nakazujejo na morda nekaj ur pogojev za zasneževanje iz danes na jutri, ko naj bi tudi snežilo v višjih lega. Padavine bodo bolj situirane na zahodu države.
No neke konkretne ohladitve še ni na vidiku, v prihodnjih treh dneh, kolikor kažejo visokoresolucijski tudi ne bo nekih ohladitev. Bo pa prihodnji teden sončen in suh. Tudi malce se nakazujejo pogoji za zasneževanje, do katere višine pa, pa še je malce prerano govoriti.
Prilagam dve karti napovedi količine padavin do jutri:
In pa količina padavin v obliki snega:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|