Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije 2024/2025

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 Kope - aktualne informacije 2024/2025 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2025 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

__Ziga__ je napisal/a:
marko je napisal/a:
Ne gre za prevlado kapitala. Gre za to, da imaš na izbiro, ali boš zaprl pol gostilne (ali kar celo), ali pa boš imel tuje natakarje.

Mene je lani poleti v enem dalmatinskem hotelu precej motilo, da natakarju nisem uspel naročiti piva niti v hrvaščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, v kakšnih bolj eksotičnih jezikih pa nisem niti poskusil, saj je že prej poklical domačinko. V kuhinji so bili sami azijci, pa so poleg ostale hrane imeli enkrat španski, enkrat mehiški, pa italijanski dan, nikoli pa azijskega (indijski, tajski, kitajski ...)

Popolnoma razumem....in kaj se da narediti?

Rešitev je enostavna kot pasulj. Daš tistim 5-im kelnarjem plačo nad minimalcem in jih lepo plačaš, pa se ti na razpis prijavi 5x preveč ljudi.
Kolega dela v poslu, kjer se vsi pritožujejo, da ni kadra.
Seveda vsi plačujejo minimalce, on je objavil plačo 1350 in dobil 25 prijav za 2 delovni mesti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2025 2:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Točno tako je ja, res je. In potem delodajalec lahko samo upa, da je izbral tista 2 "ta prava" kandidata za delo.

Jaz pa upam, da jim ta res močna odjuga ne bo odnesla vsega snega.......
Malo me skrbi, smo sredi zime, pa ni bilo letos še enega močnega (oz. normalnega) sneženja na južni strani Alp......

Še v zahodnih Julijcih smo pod 1500m praktično brez snega, temperature pa 10+.........

V najslabšem primeru bo Holcer pub še vedno deloval z ljudmi, željnim zabave......
Nazaj na vrh
zelenec
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 10:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17

Citiram:
Malo me skrbi, smo sredi zime, pa ni bilo letos še enega močnega (oz. normalnega) sneženja na južni strani Alp......

Še v zahodnih Julijcih smo pod 1500m praktično brez snega, temperature pa 10+.........

Enako je v vseh južnih Alpah...lani je bilo enako Cerkono je zapiral v začetku marca, mislim.

Kaj neki se dogaja
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 8:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

zelenec je napisal/a:

Enako je v vseh južnih Alpah...lani je bilo enako Cerkono je zapiral v začetku marca, mislim.

Kaj neki se dogaja

V neumni Evropi se nam dogajajo take in podobne stvari:

Pokupimo preveč kitajskih električnih avtov in solarnih panelov, ki so vsi izdelani na energijo iz premoga.
Pokupimo preveč Indijskih izdelkov, ki so izdelani z uporabo energije iz premoga.
Pojemo preveč palmovega masla in premalo svinjskega špeha.
Mi in živina pojemo preveč soje pridelane v Amazoniji.
Ko zelenarji z subvencijo kupite električni avto, starega prodate naprej in na koncu konča v dimni zavesi nekje na cestah tretjih držav. Zares zeleni bi dali stari avto na odpad.
Pa še neki sončevi cikli nas menda hecajo.
Ni, da ni.

Tako https://www.bergfex.com/sankt-urban/webcams/c15451/ se dogaja drugim v naši bližini, pa niso nič višje in nič bolj severno. So pač delali za njih koristne stvari, ko se je dalo.
Tudi npr. v Črni ga na 600 mnm ne bo pobralo do pomladi.
Pa v Breški vasi bodo tudi ostale vse tekaške steze, pa je na podobni nadmorski kot Slovenj Gradec, le streljaj proč in Kope se od tam lepo vidijo.
Pa smučarska šola v Kotljah ima dovolj snega.
Poseka tudi nima pretiranih problemov, pa niso pretiravali z količino snega.
Kako je z Bukovnikom, ki leži skoraj pod Kopami?

Ne jamrat. Na bicikl, v parlament, al pa delat kaj pametnega!
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 06, 2025 9:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Glede na nekaj uničujočih kritik tu na forumu, sem se včeraj skoraj s strahom zapeljal na Kope, ampak je bila prav solidna smuka in skoraj nobene gneče:

Natančneje, nobene gneče na Kaštivniku in Paherniku, Kopnik je bil dopoldan občasno malo bolj poln in smo počakali sedež ali dva, edino na Pungartu je bilo nekaj gneče, sploh zjutraj ko so pol (že itak bolj na ozko zasnežene) proge zaprli zaradi tekme, je bilo na preostanku približno tako kot na Slemenu :

No, k sreči so vratca kmalu pospravili in se je dalo polovit nekaj reberc po desnem robu . Na sedežnici smo občasno stali 2 - 3 minute, nič pretresljivega, pa še to ne bi bilo potrebno če ne bi bil folk tako prekleto asocialen. Poglejte to fotko in štejte smučarje na sedežih: 2, 1, 2, 2, 2. V nekem obdobju so se pred vstopnimi vratci tako lepo razvrščali po dva, da sem že mislil da sem kaj spregledal in so Pungart predelali v dvosedežnico :

Mimogrede, ko sem se potem nekajkrat 'prerinil' mimo tako postavljenih parov in zasedel tretje oz. četrto mesto na štirisedežnici, sem bil več kot enkrat deležen pogledov ki so mi sporočali: pa kaj se toti preriva? Pa kaj je zdaj moral v zadnem trenutku 'uletet' na naš/najin sedež? Saj folk je vedno hujše govedo, od Pohorja do Kapruna, ampak tako ekstremno kot včeraj na Pungartu pa ne vem če sem že kdaj doživel. Žičničarka na spodnji postaji pa ni niti poskusila ovcam razložit, da beseda 'štirisedežnica' izvira iz tega, da ima naprava 4 sedeže ...

Še nekaj 'topničarskih': kar nekaj mest so v preteklih dnevih zasneževali:

Poleg dveh precej novih rumenjakov ... :

... sta mi v oči padla tudi dva novejša modrijana:

... in žirafa meni neznanega tipa:

Za konec pa morda najpomembnejša novica: očitno traso Kaštivnika spreminjajo v progo:

In komentar: načeloma dobra poteza, tista trasa je itak bila nerazumno široka in neizkoriščena. Ampak: brez nove akumulacije lahko na zasneževanje kar pozabimo. Z jezerom ki ga imajo, in obstoječimi ± 35 topovi, komaj spravijo skupaj po eno progo ob vsaki napravi, pa še to ne v polni širini. Tu se vidi, koliko npr. še manjka Pungartu:

Za 3 nove proge pod Kaštivnikom, Pahernikom in Kopnikom lahko preko palca kar podvojijo zasneževanje. Da na naravni sneg ne gre ražunati, je menda jasno celo njihovemu bradatemu DJ-u:

PS: ker smo tu pred kratkim imeli diskusije o menda nekvalitetni ponudbi hrane (ker kao za ta denar ne more bit kaj prida) in tujejezičnih natakarjih: v kočici pri spodnji postaji Kaštivnika sem pojedel lepo porcijo čisto spodobnega pasulja, ki mi ga je postregla čisto prava Korošica. Očitno imam neizmerno srečo v lajfu .
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 06, 2025 10:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Mimogrede, ko sem se potem nekajkrat 'prerinil' mimo tako postavljenih parov in zasedel tretje oz. četrto mesto na štirisedežnici, sem bil več kot enkrat deležen pogledov ki so mi sporočali: pa kaj se toti preriva? Pa kaj je zdaj moral v zadnem trenutku 'uletet' na naš/najin sedež? Saj folk je vedno hujše govedo, od Pohorja do Kapruna, ampak tako ekstremno kot včeraj na Pungartu pa ne vem če sem že kdaj doživel.

"Stari slinavec" si se tišal k mladim parom, ki so trenirali za Valentinovo! Cccc!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 Stran 4 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije 2024/2025
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net