|
Krvavec, aktualne informacije - 2024/2025 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
GreenIce |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 84
|
Kako pa so proge, jim je že uspelo dovolj zasnežit, da ni kamnov z Vrha Krvavca tako kot vsakič doslej ob mojih 3 letošnjih obiskih? Sem jih dal za enkrat "na pavzo", dokler ne slišim malo pohval.
Nikakor pa ne razumem, zakaj ne morejo odpret črne 14-ke z Zvoha.
Mislim postavit novo sedežnico na eno tako ozko progo, pa met potem pol sezone zaprto 14-ko, ki promet konkretno razbremeni, je res bizarno. Letos sploh nisem še normalno smučal iz zvoha, ker moraš pazit na otroke in ostalih 50 smučarjev na tistem ozkem traku.
Isto Njivice. A čakajo na počitnice in februar, da uredijo tisto eno ali dve progi zraven? Sej sploh ne vem, ali so lani sploh bile odprte proge ob Njivicah? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pistenbully400 |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2024 22:06 Prispevkov: 45
|
Kokr js pomnem sta bli lani nedotaknjeni, zdej je pač tista iz zvoha, ki je njihov "paradni konj"
ne razumem pa zakaj je tista črna (mislim da 4) postala neteptana  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 386
|
4-ka verjetno pride zadnja na vrsto. Prej 14ka in Njivice. Meni je 4ka tudi zelo OK - verjetno pa spodaj poveča ozko grlo. _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GreenIce |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
14-ko bodo verjetno odprli med počitnicami, ko bo pač nujno razbremeniti Zvoh. Njiivice pa bodo verjetno odprte samo, če bo dovolj naravnega snega in če bo tako huda gužva, da ostale proge ne bodo požirale. Očitno.
Če bi mogoče namesto na zasneževanju šparali s tem, da izpustijo en apres-ski, bi jim bili mnogi hvaležni, tako pa... Na 4-ko pa sloh ne računam glede na letošnjo zimo in neresnostjo urejanja prog. Prav tako ne na Kržišče.
Škoda, Krvavec v polnem obsegu in z dobro pripravljenimi progami je zame ena izmed top lokacij za smučanje v Slo, tako pa pač je, kar je... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 348
|
Bravo, dobro napisano...se tudi sam podpišem
Dejansko je vse res....... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jeroslav |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2025 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2021 12:13 Prispevkov: 26
|
Zadnja leta niti pod Njivicami niti na 14ki ne zasnežujejo, tako da bo treba počakati na konkretno pošiljko snega z neba, sploh 14 rabi veliko snega, ker je precej ruševja in neravnin in sedaj še veliko zelenja gleda ven. Lani so jo steptali, ko je bilo dovolj snega, super izkušnja, bi bilo pa dobro malo zravnati in očistit teren, potem bi jo tudi z manj snega lahko odprli.
4ka je bila super strma proga, ko so jo pred leti občasno še urejali, ampak to so bili časi, ko je bil obisk precej večji in se je pogosto parkiralo čisto spodaj pri pizzeriji Pod Jenkovo lipo. S trenutnim obiskom se jim očitno zdi bolj smiselno preusmerit v apres ski ponudbo, kot pa z več urejenimi progami vabiti dodatne smučarje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pistenbully400 |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2025 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Hmmmm le zakaj obisk ni več tako velik  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GreenIce |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2025 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
S tem da Njivice imajo urejeno zasneževanje, 14-ka pa verjetno ne?
Ampak če je urejeno zraven za Zvoh, verjetno ne bi rabli cele napeljave sploh delat a ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2890 Kraj: Ljubljana
|
Marvin je napisal/a: | 4-ka verjetno pride zadnja na vrsto. Prej 14ka in Njivice. Meni je 4ka tudi zelo OK - verjetno pa spodaj poveča ozko grlo. |
Ne 4 ne pride nikoli na vrsto. Iz meni neznanega razloga se proga ne ureja več, mislim da ima Krvavec vizijo, da postane bolj družinsko smučišče in ga take proge zanimajo manj. Čudno, ker proga je bila zelo priljubljena pri boljših smučarjih, kakršni so včasih na Krvavcu prevladovali. Pa sploh ne bi rabili zasnežiti in teptati veliko, ker se proga na polovici priključi šestki in nato sedmici.
Mi sicer lahko jamramo in šimfamo, ampak kaj, ko je žičničarstvo precej nedobičkonosna dejavnost, če jo na čisto prepustiš trgu. Najbrž težko pričakujemo od Janše, da bo ob lepem vremenu za vikend sicer imel nekaj dobička, med tednom in ob slabem vremenu pa obilno pokrival izgubo iz svojega žepa z vsemi odprtimi progami. Je precej drugače pri smučiščih, kjer imajo bogato hotelsko zaledje, subvencionirano elektriko, državno pomoč itd. Sicer pa tudi v Avstriji smučišča podobne velikosti pogosto opuščajo posamezne žičnice in proge. Je kar nekaj primerov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pistenbully400 |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Nevem če je apre ski čisto družinska stvar in pa zato imamo že Krg, roglo in podobne, krvavec je eden redkih ki ima dejansko "zahtevnejše proge" po celem smučišču in ne samo tiste ene proge kot zgoraj našteta primera (seveda nič narobe če je to tako)
Drugače pa za smučišče kot je krvavec hudo dvomim da jim je težko, že res da bi lahko bilo bolje in seveda podpiram investije in subvencioniranja ampak pri številu obiskovalcev samo v zimski sezoni iin pri tej ceni karte se hitro poračuna da imajo dohodke kar uredu. Res da so stroški visoki še posebej letos ampak če prištejemo še hotel in njihovo plažo pa so številke najbrž še precej višje. pa tudi če mu ostane samo nekaj procentov kapitala zimske sezone, (pa hudo dvomim da mu samo nekaj procentov) se krvavcu še hudo splača. Potem je tu še poletna sezona kjer so stroški precej nižji karte in aktivnosti pa ne tako drastično cenejše.
Se pa strinjam da je premalo hotel... A mogoče bi to oviro lahko obšli če bi malo prej npr zasneževali kriško planino kjer je še nekaj namestitvenih kapacitet... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GreenIce |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
marko je napisal/a: | Marvin je napisal/a: | 4-ka verjetno pride zadnja na vrsto. Prej 14ka in Njivice. Meni je 4ka tudi zelo OK - verjetno pa spodaj poveča ozko grlo. |
Ne 4 ne pride nikoli na vrsto. Iz meni neznanega razloga se proga ne ureja več, mislim da ima Krvavec vizijo, da postane bolj družinsko smučišče in ga take proge zanimajo manj. Čudno, ker proga je bila zelo priljubljena pri boljših smučarjih, kakršni so včasih na Krvavcu prevladovali. Pa sploh ne bi rabili zasnežiti in teptati veliko, ker se proga na polovici priključi šestki in nato sedmici.
Mi sicer lahko jamramo in šimfamo, ampak kaj, ko je žičničarstvo precej nedobičkonosna dejavnost, če jo na čisto prepustiš trgu. Najbrž težko pričakujemo od Janše, da bo ob lepem vremenu za vikend sicer imel nekaj dobička, med tednom in ob slabem vremenu pa obilno pokrival izgubo iz svojega žepa z vsemi odprtimi progami. Je precej drugače pri smučiščih, kjer imajo bogato hotelsko zaledje, subvencionirano elektriko, državno pomoč itd. Sicer pa tudi v Avstriji smučišča podobne velikosti pogosto opuščajo posamezne žičnice in proge. Je kar nekaj primerov. |
Imaš veljaven »point«, ampak to je vseeno močno pretirano. Sodeč po javnih podatkih je RTC Krvavec med 2021-2023 ustvaril 1 miljon čistega dobička. Torej ne govorimo o prometu, ampak o stanju, ki ti ostane na računu po koncu sezone. En del je poletni turizem, ampak krvavec ni Pohorje in nima adrenalinskega in Bike parka. Torej je jasno, da velik del tega ustvarijo pozimi. Ne vem, če sem noter sodi tudi »Plaža«, ampak jasno je, da je smučanje ključnega pomena in da ni to ni neko bogo mini lokalno smučišče, kjer bi moral Janša pokrivati izgubo. Nope, 1 miljon v 3 letih je izjemen dohodek, ki bi se ga branilo redkokatero podjetje (z izjemo najvejčjih), tako da to jokanje, kako je težko, na Krvavcu odpade.
Predvsem pa je tu še ena stvar – te črne proge niso primerljive z Fisko in Jonatanom na Pohorju, kjer bi bila to eksotika izključno za ljubitelje težjih prog. Na Krvavcu so črne proge nuja, ker neposredno vplivajo na družine in vse ostale smučarje. Kot sem že omenil, Zvoh nikakor ne pogoltne niti pol smučarjev, ki jih nova sedežnica na vrh pripelje, posledično je tam gužva in tudi manj varne razmere za ostale smučarje. 14-ka bi to ozko grlo konkretno razbremenila in če ti država šenka 8 miljonov, je korektno, da potem vsaj to eno progo vzdržuješ. Konec koncev je ravno to namen subvencij, da se nekaj izboljša. Njivice so tudi pomembne iz tega vidika. Na Krvavcu je redna težava, da se proge zdrajsajo že ob 11ih in dodatna proga bi vsaj malo razbremenila glavni del smučišča v vrhuncu sezone. Iskreno povedano sta to 2 precej kratki progi, tako da s samim zasneževanjem tudi ne bi nastali tako astronomski stroški.
Obisk na Krvavcu je definitivno slabši kot nekoč, ampak mislim da jih tepe ravno to, da na zasneževanju šparajo in vse vlagajo v Apres Ski. Posledično so vikendi polni, med tednom pa prazno razen par šol in tistih z letnimi, ki zjutraj pridejo 2 uri odsmučat. Ravno zato, ker je pol prog zaprtih, na ostalih pa so kamni, niti nimaš razloga, da greš tja resno smučat. Krvavec plačuje ceno v obliki slabšega obiska. Torej razumem, da ne more bit celo zimo odprtih vseh 30 km. Ampak to, da bi imeli odprtega vsaj ¾ smučišča z dvema črnima progama in da bi malo bolje zasnežili so res minimalni standardi. Rezultat ni instanten, ampak po 2-3 sezonah se ti hitro pozna na obisku in slovesu, ker pridejo tudi resnejši smučarji. Da pa ti minimalno vlagaš in čimveš poskušaš ven potegnit, pa je rezultat tak kot je zdaj, v ekstremnih primerih pa čez 10-15 let dobiš Kanin zgodbo. In ker imam Krvavec res rad, si ne želim, da bi na tak način končal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1016
|
Ne pozabit, da je citirana leta letel helikopterski denar z neba za "neposlovanje".
Bi bil zelo presenečen, če bi Krvavcu/Janši uspelo karkoli več zaslužit kot so realni stroški.
V bistvu pa 1.000.000 v treh letih ni nek silni dobiček. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Jan 27, 2025 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2890 Kraj: Ljubljana
|
GreenIce je napisal/a: | marko je napisal/a: | Marvin je napisal/a: | 4-ka verjetno pride zadnja na vrsto. Prej 14ka in Njivice. Meni je 4ka tudi zelo OK - verjetno pa spodaj poveča ozko grlo. |
Imaš veljaven »point«, ampak to je vseeno močno pretirano. Sodeč po javnih podatkih je RTC Krvavec med 2021-2023 ustvaril 1 miljon čistega dobička. Torej ne govorimo o prometu, ampak o stanju, ki ti ostane na računu po koncu sezone. En del je poletni turizem, ampak krvavec ni Pohorje in nima adrenalinskega in Bike parka. Torej je jasno, da velik del tega ustvarijo pozimi. Ne vem, če sem noter sodi tudi »Plaža«, ampak jasno je, da je smučanje ključnega pomena in da ni to ni neko bogo mini lokalno smučišče, kjer bi moral Janša pokrivati izgubo. Nope, 1 miljon v 3 letih je izjemen dohodek, ki bi se ga branilo redkokatero podjetje (z izjemo najvejčjih), tako da to jokanje, kako je težko, na Krvavcu odpade.
Predvsem pa je tu še ena stvar – te črne proge niso primerljive z Fisko in Jonatanom na Pohorju, kjer bi bila to eksotika izključno za ljubitelje težjih prog. Na Krvavcu so črne proge nuja, ker neposredno vplivajo na družine in vse ostale smučarje. Kot sem že omenil, Zvoh nikakor ne pogoltne niti pol smučarjev, ki jih nova sedežnica na vrh pripelje, posledično je tam gužva in tudi manj varne razmere za ostale smučarje. 14-ka bi to ozko grlo konkretno razbremenila in če ti država šenka 8 miljonov, je korektno, da potem vsaj to eno progo vzdržuješ. Konec koncev je ravno to namen subvencij, da se nekaj izboljša. Njivice so tudi pomembne iz tega vidika. Na Krvavcu je redna težava, da se proge zdrajsajo že ob 11ih in dodatna proga bi vsaj malo razbremenila glavni del smučišča v vrhuncu sezone. Iskreno povedano sta to 2 precej kratki progi, tako da s samim zasneževanjem tudi ne bi nastali tako astronomski stroški.
Obisk na Krvavcu je definitivno slabši kot nekoč, ampak mislim da jih tepe ravno to, da na zasneževanju šparajo in vse vlagajo v Apres Ski. Posledično so vikendi polni, med tednom pa prazno razen par šol in tistih z letnimi, ki zjutraj pridejo 2 uri odsmučat. Ravno zato, ker je pol prog zaprtih, na ostalih pa so kamni, niti nimaš razloga, da greš tja resno smučat. Krvavec plačuje ceno v obliki slabšega obiska. Torej razumem, da ne more bit celo zimo odprtih vseh 30 km. Ampak to, da bi imeli odprtega vsaj ¾ smučišča z dvema črnima progama in da bi malo bolje zasnežili so res minimalni standardi. Rezultat ni instanten, ampak po 2-3 sezonah se ti hitro pozna na obisku in slovesu, ker pridejo tudi resnejši smučarji. Da pa ti minimalno vlagaš in čimveš poskušaš ven potegnit, pa je rezultat tak kot je zdaj, v ekstremnih primerih pa čez 10-15 let dobiš Kanin zgodbo. In ker imam Krvavec res rad, si ne želim, da bi na tak način končal. |
Ja, res meni se zdi milijon kar soliden dobiček pri tem kapitalu (spet na pamet, ker ne vem, koliko znaša kapital Krvavca). Seveda bi bilo za sodbo treba videti celotno bilanco, kakšni so vplivi subvencij, AČR in PČR in pa predvsem nična amortizacija zaradi v celoti amortiziranih osnovnih sredstev. Ampak, zanimivo bi bilo oceniti, koliko dobička bi ostalo, če bi že novembra zasnežili vse proge in bi ves čas delale vse naprave in teptali vse proge. In ali bi v tem primeru bilo obiskovalcev toliko več, da bi bil dobiček mogoče celo večji? Taka vprašanja si zastavlja vodstvo in lastnik in njihove odgovore vidimo iz režima obratovanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GreenIce |
Objavljeno: Pon Jan 27, 2025 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Neko bolj ambiciozno vodstvo bi zagotovo poskušalo drugače, težko pa je vedeti, kaj bi bilo.
Letošnja sezona je recimo porazna – naravnega snega zelo malo, Krvavec pa že 2 tedna več ali manj v megli in močnem vetru – temu primeren obisk. Pač it v neko spremembo modusa operandi je riziko in lahko prvo leto ustvariš tudi minus, preden se ti povrne. Lahko pa se ti zgodi covid pandemija vmes. Hitro pa se ti lahko tudi povrne, predvsem pa je tu treba mislit na to, da prihodki niso samoumenvni in da je redne stranke potrebno obdržati na dolg rok, saj je izbire v Slo in Avstriji ogromno. Na Krvavcu več kot očitno nočejo iti v nobena tveganja, žal pa se jim to že pozna na obisku in tudi slovesu. Tako komentarji na FB, kot tudi na smučišču, ko prav vsakič slišiš kritike. Res upam na eno konkretno snežno pošiljko, da se februarja morda za kakšna 2 tedna odprejo še Njivice in 14-ka, pa da spravijo noter od prodaje kart in plaže.
Kilometer zasneževanja naj bi stal od 15-20 tisoč evrov na sezono (takšna je bila vsaj ocena nekaterih slo smučišč v člankih – naj me kdo popravi, če sem konkretno brcnil mimo). To spet ni tako zelo veliko, da ne bi mogli zasnežit še 1 km Njivic in 1km 14-ke pa malenkost ojačat zasneževanje že odprtih prog, da ne bo toliko kamnov. Ker moje mnenje je, da so proge na Krvavcu urejene odlično, ko je snega dovolj in ko ni preveč gužve - se mi zdi da je jedro problema šparanje in ne pomanjkanje opreme ali znanja. Spet, če sem močno udaril mimo, naj me kdo popravi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pistenbully400 |
Objavljeno: Tor Jan 28, 2025 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Glede šparanja in znanja si zadel čisto v nulo.Da se navežem na zasneževanje prog, ni mi jasno kaj jim bo doprinesla nova akumulacija ki si jo Janša tako želi seveda tudi z državnimi sredstvi kar ni nič narobe ampak če si je to lahko privoščila sorica in če bo to izpeljal maribor nevem če je to spet tak strošek tudi za krvavec, res da so visoko in potrebujjejo črpalke ampak saj tudi sorica ni ravno v dolini. Trenutno je akumulacija na krvavcu polna, saj bila je še nekaj dni nazaj pred trenutnim vremenom in hudo dvomim da se je kaj spraznila od takrat, zasnežuje pa se nič tudi ko vremenske razmere to omogočajo, zakaj je ta nova akumulacija tako nujno potrebna mi zna kdo to pojasnit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|