|
Krvavec, aktualne informacije - 2024/2025 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fisko |
Objavljeno: Sre Dec 18, 2024 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 140
|
Včeraj dobra dopoldanska smuka na Krvavcu. Zjutraj trde betonske proge, ki so začele ob desetih popuščati. Ob enajstih so nato proge popustile, da je bila smuka za "mehkoljube" odlična. Gužve ni bilo, na sedež se nas je povprečno nabralo 3-4, da čakanja nobenenega. Slik tokrat žal ni, saj jih imam le od lanske novosti. _________________ Sezona 24/25 = 2 x Meli, 2 x Areh, 1 x Krvavec |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pistenbully400 |
Objavljeno: Čet Dec 26, 2024 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Sob Jan 2024 22:06 Prispevkov: 33
|
Kdo ve bo kriška letos (oz še kadarkoli) sploh obratovala? Res da tam ni kamer in da ne moremo oceniti ali se jo zasnežuje ampak zadne čase (leta) se mi zdi da jim je res bolj mar samo še za zvoh in vrh krvavca. Kar je žalostno saj s tem izgubijo še nekaj prenočitvenih kapacitet in "šolskih" prog, res pa je da je kriška že "nizka" glede ostali del krvavca.
Hvala za kakršne koli informacije |
|
Nazaj na vrh |
|
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Čet Dec 26, 2024 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 287
|
Prioriteta je zasneževanje prog glede na kapaciteto na napravo.
Torej, koliko smučarjev lahko naprava pripelje (požre) v eni uri......
Tud to se bo zasneževalo pravi Janša, (če bo "vreme"....padavin letos ne bo več) "prioriteta" so pa tudi apres-ski zabave....v soboto so Mambo kingsi.
Prost vstop |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lukas |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Pet Nov 2020 17:43 Prispevkov: 83
|
Očitno so ugotovil, da apres-ski zabave prinašajo denar. Jaz bi rekel, da se obnašajo kot odgovorni lastniki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3243
|
Zanimivo kako udarjamo po Pohorcih, ki imajo polno ceno karte za tri uporabne žičnice in proge. Na Krvavcu pokrivajo celotno smučišče z eno napravo, imajo več odprtih žičnic kot pa prog in polno ceno, pa ni problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tonka |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Ned Feb 2019 18:56 Prispevkov: 25 Kraj: Ljubljana
|
Kdo pravi, da "ni problema"? Jaz sem danes na Krvavcu dvakrat slišal neznance na sedežnici, ki so se pritoževali točno nad tem.
Je pa nekaj res - na Krvavcu dela Zvoh in 2 progi z vrha Krvavca. In to je glavni del smučišča oz. so vsaj neke srednje dolge proge, primerne tudi za tiste, ki se želijo "nasmučat". Na Pohorju pa trenutno dela samo ena rdeča proga ... _________________ http://zicnice.mojforum.si/
21/22: 4x Schladming, 5x Kronplatz, 1x Drei Zinnen, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba
22/23: 1x Višarje, 5x Kronplatz, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba-Marmolada, 1x Drei Zinnen, 2x Krvavec, 1x Obertauern
23/24: 1x Krvavec, 1x Katschberg, 7x Arabba/Sella Ronda, 1x Turracher Höhe, 1x Obertauern
24/25: 3x Krvavec, 1x Obertauern |
|
Nazaj na vrh |
|
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Sej hvala bogu, money=money....v tujini že dolga leta ta apres ski, v Slo smo še "amaterji" glede tega. Vsak spije tri bombardine in si skoraj že na celi dnevni vozovnici.
Kar se splača, se splača...... to seveda ni ravno za družine, je pa za samske (željnim) "kasnejših" užitkov v dvoje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Leopold |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča v kavbojkah
Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1211 Kraj: Mengeš
|
Ena od 26.12, za višje nisem imel ta prave karte. Zasneževali so Hanek, 18 in 5 (od stolpa proti plaži). Škoda ker so zasneževanje Njivic pride na vrsto med zadnjimi. So pa letos končno novi sedeži na 6 sedi Vrh Krvavca (prej 48, sedaj 61). Sedežnica Njivice bo verjetno delala samo ob špicah (posodobljena stran), druga polovica pa je verjetno skupaj z Gospinco odpisana... _________________ Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno |
|
Nazaj na vrh |
|
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Huda slikca (malo žalostna)...na vzhodnem delu Lj imamo več snega kot na Njivicah ........ po sliki sodeč
Po novem letu se obeta konkretna ohladitev in padavine.... (ki so 2 uri nazaj zgledale veliko bolj obilne)
Upam, da nas "zamede" kot ....."hrčke" in da odprejo vse |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Sob Dec 28, 2024 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3243
|
Tonka je napisal/a: | Kdo pravi, da "ni problema"? Jaz sem danes na Krvavcu dvakrat slišal neznance na sedežnici, ki so se pritoževali točno nad tem.
Je pa nekaj res - na Krvavcu dela Zvoh in 2 progi z vrha Krvavca. In to je glavni del smučišča oz. so vsaj neke srednje dolge proge, primerne tudi za tiste, ki se želijo "nasmučat". Na Pohorju pa trenutno dela samo ena rdeča proga ... |
A to šteješ progo z Zvoha kot samostojno progo, čeprav je realno "unikatne" ene par 100m proge, ostalo se šteje pa pod progo iz Vrha Krvavca? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SkiOrDie |
Objavljeno: Pon Dec 30, 2024 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Sre Jan 2013 9:10 Prispevkov: 62
|
Včeraj (29.12.) sem šel kljub počitnicam in visokim temperaturam na Krvavec. Proge zjutraj presenetljivo zelo betonske, sončni deli pa so se potem hitro še preveč zmehčali.
Nekaj dodatnih prog je že skoraj pripravljenih (5,3).Gneča pričakovana, a kljub temu daljšega čakanja na napravah ni bilo. Pognali so tudi
2-sedežnico Njivice. Mi je pa bila moteča gneča na progah, kjer je res vse živo - od kamikaz do neznalcev, majhnih otrok, sedečih borderjev. Pa turnih smučarjev v nasprotno smer. No, njih še nekako razumem, letos niso ravno idealne razmere za turno smuko drugje.
Ne razumem pa raznih izletnikov in tekačev, ki se spravijo pri vseh možnih poteh hoditi ravno po preobljudeni smučarski progi. En sprehajalec je vlekel trop psov ravno preko najbolj strmega dela proge 17. Izgleda da je to tiste baže človek, ki rad sprehaja pse tudi po avtocesti, saj je to njegova "pravica". Malo nadzora smučarske policije ne bi škodilo. V tujini plavčke redno videvam na progah - na Višarjah imajo celo svoje policijske motorne sani. In tam se "posebneže" po hitrem postopku odstrani iz prometa oz. smučarskih prog.
No, kljub vsemu solidna smuka v dopoldanskem delu. In tudi helikopterja tokrat ni bilo naokrog. _________________ 19/20: 3xCerkno,1xStari Vrh,1xKrvavec
21/22: 8xCerkno,8xStari Vrh,2xKrvavec, 1x Soriška Planina, 1x Rogla, 1x Golte, 1x Mokrine, 1x Vogel, 1x BKK
22/23: 3x Sella Nevea/Kanin, 3x Višarje, 1x Krvavec, 4x Stari Vrh, 2x Cerkno, 2x Osojščica
23/24: Sella Nevea, Katschberg, BKK, Stari Vrh, Cerkno, Višarje, Turracher Hohe, Krvavec
24/25: 3x Krvavec, Katschberg, Višarje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GreenIce |
Objavljeno: Pet Jan 03, 2025 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 36
|
Danes velika graja iz moje strani.
Na srečo sem bil danes izjemno pozen, ob pol 9 je bilo prosto še vsaj 2/3 zgornjega parkirišča. Zakaj na srečo?
Čeprav je od 7. ure naprej sodeč po spletni strani delovalo vse, je v resnici delala samo Tiha dolina. Razlog? Čistili so sedeže. Brez heca. In to do pol 11 na Vrhu Krvavca, Zvoh pa so odprli ene 10-15 minut kasneje. Njivice so po spletni strani sodeč bile odprte, v resnici pa niti za minuto. To vsekakor ne pričakuješ od "resnega smučišča".
Se je pa dalo na Roru kar dobro smučat. Navadno je zame to zgolj povezava, ampak 2 uri je proga držala in bila dobro nateptana, zaradi malo obiskovalcev pa se je dalo za spremembo celo odsmučat kak zavoj ali dva.
Ko so odprli ostalo, je bilo ok za par spustov, se je pa kmalu naredila megla in sneženje, na skrajno levo progi iz Vrha Krvavca pa se je hitro nabralo nenormalno veliko kamnov.
Upam, da se malo zresnijo na Krvavcu. Da pa se ne bom samo pritoževal, se je par ur danes vseeno dalo dobro smučat. Če pač znaš uživat ob kratkih spustih... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SCX |
Objavljeno: Ned Jan 05, 2025 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami
Pridružen/-a: Sre Nov 2023 12:06 Prispevkov: 8
|
Na nedeljsko jutro sem malo dalj časa spal, ko sem se zbudil, se mi je smučalo in do Krvavca je samo 20 minut. O. K. sem si rekel, parkplaca itak ne bom dobil, ampak saj avtobus tudi ni tako slaba varianta, je manj za hodit, kot pa čez tisto dolgo parkirišče. Vremena na žalost nism preveril bilo je mrzlo in oblačno, ampak to me niti ne moti zelo.
In se pripeljem pod Krvavec okoli 9.30 in neverjetno, še na parkirišču prostor, resda čisto spodaj. O. K.bom pač malo hodil ampak vsaj gneče ne bo. Grem in kupim karto, še vedno nič preverjal, ne vremena ne delovanje naprav in se odpeljem gor. Šele ko pridem gor ugotovim, da od vseh naprav ta dan na Krvavcu deluje edino štirisedežnica Tiha dolina in pa tisti krogci levo od nje. Menda zaradi vetra in megle vse ostalo zaprto. In na tej eni štirisedežnici se je drenjal ves folk na Krvavcu. Ne vem koliko ampak zelo dolgo je bilo za čakat, zraven pa je bil še neki posebni vhod za smučarske šole. Še to edino smučišče pa totalno neurejeno.
Se peljem 3x gor in potem zavijem pogledat če imajo še vedno pir po 1,5 €. In še vedno je.
Tako da če hočete smučat, v velikem loku okoli Krvavca, če pa ga hočete žurat. . . .no pivo je res poceni, vsa ostala pijača pač ne. In če upoštevate še ceno karte, se tudi žurat bolj splača v dolini. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dominicelzi |
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Sre Feb 2010 9:32 Prispevkov: 95
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|