|
DREI ZINNEN DOLOMITI |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
marko |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2888 Kraj: Ljubljana
|
Miki, jaz se 41c od lanske sezone ne spomnim, ampak ne dam roke v ogenj. Gledam en zemljevid, se mi zdi, da je od letos, ker na njem ni nobene letnice. Mislim, da je tudi 12a letos nova. Čeprav ne vem zakaj je Helmjet označen z novo, ker ta pa res ni nova. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3648 Kraj: Maribor
|
Sem pogledal na AF: omenjeno progo so začeli gradit leta 2019, dokončali pa 2020, skupaj z novo vlečnico Brugger. Hitro mineva čas ...
Sicer pa se mi zdi, da imajo v tistem koncu več projektov kot katero koli dolomitsko smučišče. Zamenjava šestsedežne kabinke Vierschach - Helm, skupaj s širitvijo proge 13, je bila sprva napovedana že za 2023. Za 2024 je bila načrtovana zamenjave vlečnice Porzen s šestsedežnico, vključno s podaljšanjem za 600 m navzdol: https://www.funivie.org/immagini_forum/23/20230227165522_Cattura.JPG
Po precej borbe z italijansko birokracijo so menda dobili zeleno luč tudi za povezavo s Padolo, za povezavo s Sillianom pa že imajo pogojno dovoljenje s pogojem, da se bo gradila tudi avstrijska stran - tu so torej sedaj odvisni od Innsbrucka.
Sicer je članek star že skoraj eno leto, ampak ni mi znano da bi se medtem kaj bistveno spremenilo: https://www.ilgazzettino.it/nordest/belluno/carosello_sciistico_comelico_3_zinnen_dolomites-7255102.html _________________ Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stubai |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40 Prispevkov: 367
|
Na poti v Corvaro vceraj popoldne smucal na tem smuciscu. Toplo vreme se odraza na celotnem smuciscu, prakticno vse proge popoldne spustijo.
Veliko kupi narinjenega, juznega snega, ponekod prava borba.
Se najbolje je bilo na Holzriese 1 in 2, ki se jih mase zaradi zahtevnosti izogibajo.
Sta pa obe progi res dobri, solidno strmi, je treba znat peljat.

Nazadnje urejal/a stubai Tor Feb 06, 2024 11:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
miki je napisal/a: | Sem pogledal na AF: omenjeno progo so začeli gradit leta 2019, dokončali pa 2020, skupaj z novo vlečnico Brugger. Hitro mineva čas ...
Sicer pa se mi zdi, da imajo v tistem koncu več projektov kot katero koli dolomitsko smučišče. Zamenjava šestsedežne kabinke Vierschach - Helm, skupaj s širitvijo proge 13, je bila sprva napovedana že za 2023. Za 2024 je bila načrtovana zamenjave vlečnice Porzen s šestsedežnico, vključno s podaljšanjem za 600 m navzdol: https://www.funivie.org/immagini_forum/23/20230227165522_Cattura.JPG
Po precej borbe z italijansko birokracijo so menda dobili zeleno luč tudi za povezavo s Padolo, za povezavo s Sillianom pa že imajo pogojno dovoljenje s pogojem, da se bo gradila tudi avstrijska stran - tu so torej sedaj odvisni od Innsbrucka.
Sicer je članek star že skoraj eno leto, ampak ni mi znano da bi se medtem kaj bistveno spremenilo: https://www.ilgazzettino.it/nordest/belluno/carosello_sciistico_comelico_3_zinnen_dolomites-7255102.html |
Najbrž ob mojem lanskem obisku ni bila še zasnežena. Povezava s Padolo je predvidena za leto 2026. Predvideni sta 2 šestsedi s kapaciteta 2.400/h. Zdaj že kar nekaj časa med forumovci ni bilo junaka, ki bi se z avtobusom zapeljal do Padole. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16 Prispevkov: 401
|
Jaz sem letos že razmišljal, da bi šel samo v Padolo smučat, ampak sem potem videl, da je karta samo ta, ki velja za celotno smučišče - 74 EUR za eno sedežnico pa seveda nisem pripravljen plačati. Mogoče kdo ve, ali slučajno le obstaja karta, ki velja tudi samo za Padolo, pa samo jaz nisem uspel najti te informacije? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2024 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Očitno se še nisem povsem naučil, kako se lepi slike. Sem prenesel na pravi topic, tale slika pa lahko tudi ostane. Pogled na Kronplatz iz Monte Elma (3 Zinnen):
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Pon Dec 23, 2024 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
JakaB je napisal/a: | Jaz sem letos že razmišljal, da bi šel samo v Padolo smučat, ampak sem potem videl, da je karta samo ta, ki velja za celotno smučišče - 74 EUR za eno sedežnico pa seveda nisem pripravljen plačati. Mogoče kdo ve, ali slučajno le obstaja karta, ki velja tudi samo za Padolo, pa samo jaz nisem uspel najti te informacije? |
Še enkrat poskušam z vprašanjem iz lanske sezone. Mogoče kdo ve, ali obstaja dnevna, dopoldanska/popoldanska ali urna karta samo za Padolo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2024 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
Ja obstaja. Sem kupil dnevno pred dvema letoma in je cena malo nižja (cca 5-10 EUR) od karte za celotno smučišče.
Cenik je objavljen na blagajni pri spodnji postaji sedežnice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2024 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Hvala za odgovor! Sem vmes tudi sam našel. Če morda še komu pride prav, za Padolo (Val Comelico) je dnevna karta 61 EUR, poldnevna pa 49 EUR. Še vedno relativno drago za eno napravo, ampak vseeno precej cenejše kot karte za 3 Zinnen. Obstaja tudi ločena karta za Kreuzbergpass - dnevna je 52 EUR, poldnevna pa 43 EUR. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2024 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
JakaB - kje (kateri kraj) spiš - ali to pališ enodnevno varianto?
PassoCroce ni dosti dlje od recimo od Zoncolana ... pa še skibus imajo (prismučaš na cesto?) samo potem, gruntam, če spiš dol so pa cene spet dolomitske ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2024 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Tokrat v San Candidu, ampak samo eno noč. Si pa že nekaj časa želim preizkusiti proge v Padoli, tako da se bom tja grede ustavil tam. Pred par leti sem gledal tudi nastanitve v Padoli, ampak imam v spominu, da niso bile kaj dosti cenejše. Je pa vas videti zelo lepa, ko se pelješ skozi. Poročam čez par dni! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Evo, kratko poročilo: v sredo je bila v Padoli čudovita smuka. Mislim, da nas je bilo na celem smučišču kakih dvajset. Sicer je ''celo smučišče'' samo ena naprava, a gre za hitro in dooolgo štirisedežnico, pod katero teče več širokih prog (konfiguracija terena in prog spominja na proge pod dvosedežnico Monte Siera v Sappadi). Odprta je bila sicer samo ena (rdeča), a je bilo za pol dneva več kot dovolj, ker se zaradi kombinacije povsem prazne proge, dolomitsko odličnega snega in hitre naprave res dobro nasmučaš. Kulisa tudi odlična, je pa v tem delu leta več sonca dopoldne kot popoldne. Če bi bilo do Padole pol ure vožnje manj, bi se z veseljem kdaj pripeljal tudi za en dan.
V četrtek sem potem smučal na glavnem delu smučišča Drei Zinnen, kjer je atmosfera seveda povsem drugačna, a je bila smuka vseeno odlična. Ljudi zelo veliko, a na napravah ni bilo treba čakati, proge se je pa z malo taktiziranja (iskanje skritih kotičkov na vlečnicah, smučanje proti popularnim vzorcem (se mi zdi, da se veliko ljudi že takoj zjutraj odpravi s Helma proti drugemu delu smučišča itd.)) prav tako dalo najti neobljudene. Omembe vredna novost je nova šestsedežnica Porzen, ob kateri so tudi znatno podaljšali pripadajočo progo. Sicer nisem ravno najbolj navdušen, ker je bil prej to eden od mojih najljubših neobljudenih kotičkov smučišča, ampak ne morem pa reči, da novi del proge ni lep. Povezava na Kreuzbergpass ni odprta, tako da tokrat tja nisem šel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|