|
Trije kralji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
JurijB |
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi
![Pili dile po vsaki furi Pili dile po vsaki furi](images/ranks/rank_stars5_3.gif)
Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1005
|
Pistenbully400 je napisal/a: | OBVESTILO
Nevem koliko časa je to že aktualno ampak sem zasledil šele danes, upam da ni kaj resnega. |
Dva, tri dni, lepote začetka sezone. ![](images/smiles/wink.gif) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/DAJ_Glass/images/spacer.gif) |
miki |
Objavljeno: Sre Jan 01, 2025 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
![](images/avatars/11409942475ff8994904cda.jpg) Moderator
![Moderator Moderator](images/ranks/rank_stars5_4.gif)
Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3598 Kraj: Maribor
|
Po 6 zaporednih dnevih intenzivne smučarije na Solnograškem bi si stare kosti sicer zaslužile nekaj počitka, ampak 1. januarja, ko so smučišča vsaj dopoldan navadno prazna, ostati doma? Sploh pri napovedi, ki je za današnji dan še obetala sonček, za prihajajoče dneve pa vidi poslabšanje vremena? To pa tudi ne gre. Na srečo sem se spomnil dveurnih kart, dve sem lani v predprodaji kupil za 3 Kralje, pa jih zaradi slabe sezone nisem izkoristil - k sreči so nam veljavnost podaljšali še v to sezono.
In tako sem se iz meglenega Maribora z jutranjo temperaturo -2 zapeljal na Kralje, kjer je že zjutraj bilo +6 stopinj. Edina 'vrsta' dneva je bila 5 minut pred 9. uro pred krogci, ki jih zaženejo natančno ob 9:00 (kar ni očitek, nobene potrebe ne vidim da bi se smučišče te velikosti moralo nujno pridružiti raznim Schladmingom, Osojščicam ali Krvavcem ki se grejo kdo - ma - daljšega z začetkom ob 7:55 ali podobnih nekrščanskih urah):
Da ne bom dolgovezil: na tako dobrih progah zadnji teden nisem smučal. Rebrca, odličen sneg in perfektna preparacija. Tudi odseki kjer proga visi na stran (in takih je na 3K kar nekaj), ni bilo čisto nobenih stopnic med 'špurami'. Sem bi se lahko prišli učit teptat ne samo aftofusarji, ampak tudi kak avstrijski Pepi. Seveda mi je jasno, da so proge bile v takem stanju zaradi skromnega obiska, če bi se čeznje valilo 2400 smučarjev/uro kot kje na Kačiju, zagotovo ne bi ostale takšne:
Po nekaj furah 'za segrevanje' na vlečnici (jaz se pač raje ogrevam s smučanjem kot s kriljenjem in brcanjem okoli zgornje postaje žičnice ) pa seveda na sedežnico. O 'gneči' samo toliko: v uri in pol samo dvakrat na sedežu nisem sedel sam, ampak sem imel še enega sopotnika. Malo bolj se je začelo polniti ob enajstih, ko sem bil že na odhodu:
Tako kot na vlečnici, sta tudi na sedežnici odprti obe progi (tiste št. 5 pod traso še ne štejem za resno progo). Progo št. 4, torej desno od sedežnice gledano navzgor, so odprli menda dva dneva nazaj. Če bi ravno iskal dlako v jajcu: na omenjeni št. 4 jim je morda zmanjkal en dan zasneževanja, na prehodu iz strmine v ravnino se je na enem malem mestu pokazala zemlja in tri manjše kamne sem tudi vrgel s proge, ampak se da brez problema izognit. Spodaj tudi še ni v polni širini. Imajo pa na omenjeni progi v pripravljenosti 10 topov, tako da mislim da bodo v prihajajočih dnevih zadevo hitro popravili:
Št. 3 pa itak perfektna:
Povezava nazaj proti vlečnici in hotelu. Tudi tu se vidi, da so mojstri v upravljanju s snegom: proga je ponekod povsem tanka, tu je snega morda 10 cm, ampak nikjer, res nikjer, pa ni kopna ali šodrasta. In: točno tam, kjer je snega najmanj, že stojijo topovi v pripravljenosti:
Pod črto: odličen vstop v leto 2025 in ravno prava relaksacija po občasno kar stresni smučariji na Kačiju in na Obertauernu. Še mnogo podobno lepih dni želim vsem forumašem v letu 2025 ! _________________ Sezona 2024/2025: 23 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 3 x Meli, 2 x Schladming, Tauplitz, Obertauern, Pohorje, Grosseck, Fanningberg, 1 x Golte, Riesner/Planneralm, Flachau, 3 Kralji. |
|
Nazaj na vrh |
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Sre Jan 01, 2025 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici
![Sezuva pancarje na sedežnici Sezuva pancarje na sedežnici](images/ranks/rank_stars5_2.gif)
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 303
|
Res lepe slikce, nisem bil še tukaj, malo daleč je iz Lj, ampak bom 1x letos vsekakor šel. Po slikah sodeč se res trudijo in so v polni pripravljenosti za napovedano ohladitev Pa hvala enako za lepe želje.
Mal izven teme: sam sem hotel danes iti na Krvavec, vse v opremi že in vse v avtu..... in potem nisem mogel ven iz lastnega dvorišča, ker me je en včerajšnji žurer ponoči zaparkiral.... Pred drsnimi vrati direkt....
Kličem mestno redarstvo (lj), oni men, da med prazniki imajo oni samo strogi center, naj pokličem policijo za vse, kar je izven centra.....
Kličem policijo in oni men, da imajo preveč drugega dela, naj kar pajka pokličem na stroške lastnika vozila.... Tam se mi pa eno uro niso oglasili....
Potem se le prikaže "mumija" in po manjšem prepiru mi da v roke 50 eur za opravičilo...... MATER kam smo prišli......
Ura je bla že skoraj 10, tako da sem seveda ostal doma, smučke niso videle snega, jaz pa zaslužil 50 eur. Jutri bo že poslabšanje vremena..... |
|
Nazaj na vrh |
|
JakaB |
Objavljeno: Sre Jan 01, 2025 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
![](images/avatars/12509577644f4966327ff91.jpg) Sezuva pancarje na sedežnici
![Sezuva pancarje na sedežnici Sezuva pancarje na sedežnici](images/ranks/rank_stars5_2.gif)
Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16 Prispevkov: 386
|
V bistvu ni slabo: prvi dan leta si brez dela zaslužil 100 EUR (če všteješ še karto za Krvavec in prevoz do tja - itak ne bi bila kaj prida smuka ). Res pa je, da sem Gorenj'c, mogoče malo drugače gledam na vse skupaj, haha.
Šalo na stran, tole smučišče je res videti zelo prijetno, se bom tudi jaz poskusil enkrat odpeljati do tja. |
|
Nazaj na vrh |
|
Pistenbully400 |
Objavljeno: Ned Jan 05, 2025 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
![Smuča brez pancarjev Smuča brez pancarjev](images/ranks/rank_stars5_1.gif)
Pridružen/-a: Sob Jan 2024 22:06 Prispevkov: 39
|
|
Nazaj na vrh |
|
fisko |
Objavljeno: Ned Jan 05, 2025 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
![](images/avatars/108612265b6b63176c0b.jpg) Išče plažo na smučišču
![Išče plažo na smučišču Išče plažo na smučišču](images/ranks/rank_stars5_2.gif)
Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 142
|
Citiram: | Družinsko smučišče je ta vikend polno ljubiteljev belih strmin, ki niso skoparili s komplimenti: "Proge so odlično pripravljene!"
Sezono so na smučišču Trije Kralji Ski Resort začeli v začetku decembra. Upajo, da jo bodo končali šele 22. marca. Sezono so na smučišču Trije Kralji Ski Resort začeli v začetku decembra. Upajo, da jo bodo končali šele 22. marca.
Navsezgodaj zjutraj, ko so na družinsko smučišče Trije Kralji, ki se nahaja na južnem pobočju 1347 metrov visokega Velikega vrha Bistriškega Pohorja v občini Slovenska Bistrica, začeli prihajati prvi smučarji, so termometri kazali več kot deset stopinj pod ničlo. Kljub mrazu pa je pogled na skrbno urejena smučišča hitro ogrel premražene roke. "Bili smo tukaj že 2. januarja, danes pa smo se vrnili. Proge so odlično urejene, razmere za smučanje idealne, tudi sonce že kuka izza oblakov," je z navdušenjem povedala družina Brezovšek. Tudi Anja Vrečko ni varčevala s pohvalami: "Čudovito je smučati na tako odlično urejenih progah. Moja ocena? Čista petica," je dodala.
Prve dni novega leta so bila urejena smučišča deležna številnih pohval, kar z veseljem potrjujejo tudi v Rekreativno-turističnem centru (RTC) Jakec Trije Kralji, kjer upravljajo štiri smučarske proge. Dve izmed njih, dolgi po 450 metrov, sta namenjeni učenju smučanja, medtem ko sta preostali dve, dolgi 950 metrov, idealni za rekreativne smučarje. Direktor centra Aleš Juhart pojasni, da so smučarsko sezono letos začeli zgodaj, že 10. decembra, in ves čas stremijo k temu, da gostom ponudijo nekaj posebnega. "V vsako novo investicijo vložimo veliko truda. Konec leta 2023 smo tako odprli novo štirisedežnico Veliki vrh, ki je velika pridobitev za naše smučišče, saj lahko na uro prepelje približno 1500 smučarjev," pravi Juhart in dodaja, da gostje vsako leto opazijo izboljšave. "Vsak pozitiven odziv naših gostov je za nas največja nagrada," še dodaja direktor, ki opaža, da poleg domačih gostov vse pogosteje na smučišče prihajajo tudi smučarji iz Srbije in Hrvaške, ki se radi vračajo. Cene smučarskih kart so pri Treh Kraljih ugodnejše kot na bližnjih smučiščih, kot sta Areh in Rogla. Za odrasle stane celodnevna karta 35 evrov, za otroke pa 20,50 evra. Trenutno je snežna odeja debela 30 centimetrov, smučišče pa je odprto med 9. in 16. uro.
Juhart se nadeja, da bo letošnja smučarska sezona trajala med 90 in 100 dnevi: "Želimo si zaključiti okoli 22. marca, a vse bo odvisno od vremena. Naša lega na jugozahodu sicer ni najugodnejša, a za zdaj nam gre dobro - zasneževanje poteka, temperature so ugodne, upamo, da bo tako ostalo." Po koncu zime pa Trije Kralji privabljajo obiskovalce tudi spomladi in poleti, ko so priljubljena destinacija za kolesarjenje in pohodništvo. Poleg domačinov tu pogosto srečamo Belgijce in Nemce, ki jih privabljajo svež zrak, urejene poti in plezalne steze, ki so jih uredili v zadnjih letih. "Veseli nas, da smo postali privlačna točka za obiskovalce v vseh letnih časih," zaključuje Juhart. | _________________ Sezona 24/25 = 2 x Meli, 2 x Areh, 1 x Krvavec |
|
Nazaj na vrh |
|
Pistenbully400 |
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
|
Hvala! ![](images/smiles/biggrin.gif) |
|
Nazaj na vrh |
|
copiapoa |
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Tor Okt 2015 9:05 Prispevkov: 29
|
Zakaj ne vidim slik. Je kaj na forumu ali na moji strani? |
|
Nazaj na vrh |
|
copiapoa |
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
|
|
Nazaj na vrh |
|
copiapoa |
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
|
|
Nazaj na vrh |
|
JurijB |
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi
![Pili dile po vsaki furi Pili dile po vsaki furi](images/ranks/rank_stars5_3.gif)
Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1005
|
copiapoa je napisal/a: | Zakaj ne vidim slik. Je kaj na forumu ali na moji strani? |
Na tvoji strani.
Na tvoji strani.
Na tvoji strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
copiapoa |
Objavljeno: Pet Jan 10, 2025 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
|
JurijB je napisal/a: | copiapoa je napisal/a: | Zakaj ne vidim slik. Je kaj na forumu ali na moji strani? |
Na tvoji strani.
Na tvoji strani.
Na tvoji strani. |
Hvala.
Hvala.
Hvala.
Ja, na šihtu so me zablokiral. Firewall ne spusti skozi.
Doma in na telefonu je ok. |
|
Nazaj na vrh |
|
Pistenbully400 |
Objavljeno: Pon Jan 20, 2025 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
|
Nevem ali je nova pridobitev ali je na treh kraljih že od prej ampak sodeč po kamerah imajo na treh kraljih sedaj 2 ratraka poleg pb600 še starejšega prinotha, ki pa nevem kateri model je (podoben bombardie-u) tako da možno da sem narobe videl in ni prinoth. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|