|
Mölltaler Gletscher (zvani Meli:) |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
matejp |
Objavljeno: Pon Dec 02, 2024 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 259
|
V nedeljo sem obiskal Molltal in glede na poročila v drugih temah sem zgleda zadel destinacijo. Sneg je bil zimski, gneče nobene, za nameček pa so tudi premierno v tej sezoni odprli progo iz ledenika do vlakca (9). Nasmučal sem se, kot že dolgo ne.
Na koncu dneva pa se je vseeno poznalo, da smo šele na začetku sezone, saj je bila proga do vlakca na strmini kar dodobra zdrsana do ledenih plošč, ampak nič kritičnega.
V primerjavi z Obertauernom en teden prej, noč in dan v primerjavi z gužvo in kvaliteto snega. Ledenik je zmagal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Pet Feb 28, 2025 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 637
|
Ponedeljek 17.2. (nadaljevanje iz Goldecka https://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?p=99165#99165
Po moji jutranji kolobociji in neuspesnem iskanju nemeglenih hribov na Katshbergu, Goldecku, BKKju, sem pristal na super sončnem Moelltalu.
A vseeno ni bila dobra izbira. Morda je zjutraj še bilo, ob 12h pa tolk razrite proge in tolk ljudi, da (morda napacno?) sele zdaj ugotavljam, da je Moelltal smucisce za december in april. Vse ostalo pa slovaki tolk razrijejo in delajo gnečo, da pejte raje v savno in bazen Seebodna ?
Sneg danes prav čuden, cukajoč. In preveč naritega, na kupih. Nč fajn. Ne, fotke ne prijazujejo pravilno slabega stanja.
Bi blo drugic za sprobat zjutraj Moelltal in nato skocit na Malnitz (ista karta) ?
Edina svetla tocka Moelltala danes sta bile 11kW polnilnici na vrhu parkirisca nad blagajno, ki ti tudi po 4 urah se ne zaracunata feeja, če še vedno polnis (a jo lahko zmedes z zanalasc prepocasnim polnjenjem, ce si 8r ur tam ?)
 _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejp |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2025 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 259
|
V soboto sem se zaradi napovedanih visokih temperatur odpravil na Molltal in tako kot na začetku sezone, nisem bil razočaran. Ljudi malo, pa tisti, ki so bili, so se po 13:00 izgubili.
Sneg je bil zimski, proge pa so bile trde. Razen zadnje strmine do vlakca, so zdržale do konca, pa še zadnja strmina je začela po 15:00 nazaj zmrzovati, tako da je bilo na koncu kar zahtevno smučati po njej.
Cel dan je pihal južni veter, ki je na vrh ledenika prinašal droben umeten sneg iz spodnjih predelov prog, tako da si od nekje 14:00 dalje lahko vsaj zgornji del strmine smučal po napihanem snegu. Vrhunsko.
V primerjavi z ostalimi zapisi na forumu je Molltal definitivno zmagal v tem vikendu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|