|
 |
|
Turracherhöhe 2024/25 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
tomi |
Objavljeno: Ned Nov 24, 2024 7:42 pm Naslov sporočila: Turracherhöhe 2024/25 |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1328 Kraj: Jesenice
|
Že v prejšnjih letih me je nekajkrat mikalo smučat ob zgodnejšem začetku sezone na, takrat še vlečnici, Wildkopf. Vsakič me je potem le srečala pamet in nisem šel, a danes pa sem podlegel zaradi sedežnice in včerajšnje objave dobrih razmer na Alpinforumu. No, glavni razlog je seveda prispevala žena, ki ni hotela še enkrat na tisto rollercoaster cesto na Osojščico.
Pričakala naju je seveda kratka, a nepričakovano slaba proga in gneča. Sneg je bil čuden, po strukturi nekako "peskast", 5 in več minutno čakanje je zame preveč že na normalnem smučišču. Po desetih vožnjah sem imel dovolj, sem pa še malo pogledal naokrog, Kornock in Zirbenwald izgledata dobro zasnežena.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Sob Dec 21, 2024 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38 Prispevkov: 39
|
Danes Turracher. Dan lep, temperatura okoli -5°C. To pa je bilo vse čemur bi danes lahko nadel pridevnik lepo. Ne vem ali sem se zadnjih par smučarij navadil na ničelni obisk in prazne proge, ali pa je bila danes res gužva. Zjutraj se je (kot po navadi) počakalo na Kornocku, počakalo se je tudi na Ovci, na trenutke pa tudi na Turrachbahnu. Na progi ogromno ljudi z širokim spektrom smučarskega znanja. Takšnih "kamikaz" kot danes, že dolgo nisem videl. Tudi stanje prog ni bilo rožnato. Umeten, trd sneg, konec dneva zdrajsan do leda.
Od žičnic obratuje vse, razen Weitentall lifta, kar za mene pomeni kar konkreten izpad. Ne vozi Seetaxi. Od prog pa načeloma dela vse, razen prog ob že omenjenem Weitentall liftu ter Diretissima do Turrachbahna. Nekih novosti pa glede na lani ni, razen če se nova zapirala na Zirbenwaldbahnu štejejo kot novost.
Diretissima v oblaku umetnega snega. So se lotli z vsem kar imajo:
Pisten Butler tudi letos operira po smučišču. Zanimivo da ima na sankah več zaloge pijače kot kakšna gostilna v SLO.
 _________________ Sezona 2024/2025: 8x Turracher, 3x Kals-Matrei, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Peca, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2024 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 343
|
Kok pa pride cena tega napitka na zadnji fotki?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2024 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Stane nič. Po principu ko zmanjka zmanjka. To imajo vsak dan neko promocijo. Načeloma je ciljana skupina odrasla populacija. Sem pa že naletel na recimo sladoled, čokoladice,... _________________ Sezona 2024/2025: 8x Turracher, 3x Kals-Matrei, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Peca, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2024 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 343
|
To pa poznam ja prides, vzames in se zapelješ mimo Nazadnje Matrei-napolitanke Manner (mal cukra direkt, in hamham v gondoli/sedežnici  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Čet Dec 26, 2024 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Danes spet na Turracherju. Obisk datumu primeren. Če sem se zadnjič bunil nad gužvo, je bilo danes še 3x slabše. Kaj čmo, je bilo za pričakovat. Na vseh sedežnicah se je čakalo min. 5 min. Situacija se je začela umirjati tam po 13. uri ko je večina ljudi zavila v gostilne. Proge proti koncu dneva zdrajsane do betona.
Razlike od zadnjič: Obratujejo vse naprave, tudi Weitentallift. Urejena je proga 23 v celoti, 24 pa še ne. Prav tako še ni prevozna Diretissima. _________________ Sezona 2024/2025: 8x Turracher, 3x Kals-Matrei, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Peca, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Sob Jan 11, 2025 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Če sta bila zadnja dva obiska Turracherja v znamenju gužve ter zdrajsanih in ledenih prog, je bilo danes popolnoma drugače. OK, zjutraj je bilo treba počakati kako minutko ali dve na Kornocku, kar pa je povsem normalno. Drugače pa gužve nobene. Še največ ljudi na kupu je bilo v fun/ski slope-ih. Sneg fenomenalen. Letošnjo sezono takšnega še ni bilo. Malo bolj trda in na momente ledena podlaga je bila le na spodnjem delu desne proge ob Turracbahnu (gledano navzgor), na Sonnenbahn in Weitentahlu ampak nič kritičnega za na novo nabrušene robnike Temperatura je bila cel dan od -4 do -8, odvisno kdaj in na kateri termometer si pogledal. Ob kombinaciji z vetrom, je še mene ki švicam tudi na -15 začelo rahlo zebst v faco. Odtajal sem se ravno do Feldkirchna.
Pa še ena pohvala: Ne vem sicer kdaj, ampak uspelo jim je steptat kupe na Diretissimi, ki je sedaj tudi uradno odprta (prevozna je bila že prej). Podlaga trda in še konec dneva kot nova, saj se tu načeloma ne tre ljudi. _________________ Sezona 2024/2025: 8x Turracher, 3x Kals-Matrei, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Peca, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2025 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Situacija podobna kot prejšnji teden. Omembe vredne gužve ni bilo. Rahlo več ljudi le na Kornocku in Ovci, drugod ljudi malo. Snžne razmere na obeh koncih diametralno drugačne. Na Kornock delu nekaj ledu, sploh kasneje ko se vse zdrajsalo. Na Turrach delu idealka, sploh Zirbenwald in Weitenthal. Za razliko od prejšnjega tedna je sedaj odprta tudi proga 24 (za tiste ki jih mučijo številke: desna stran Weitenthala gledano navzdol). Se pa proga letos ne začne s podvozom pod vlečnico ampak malenkost nižje s prečkanjem trase vlečnice. Je pa ta proga v super stanju. Sneg grifig. Na njej se vozi malo ljudi. Vedno sem bil sam na progi. Tako da se splača nameniti kakšno uro za tisti teren tam.
 _________________ Sezona 2024/2025: 8x Turracher, 3x Kals-Matrei, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Peca, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Ned Feb 09, 2025 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Glede na počitniške dneve v večjem delu Avstrije (in očitno tudi Mađarske) sem pričakoval krcato ljudi. No, zjutraj sem mislil da sploh ne obratuje, ker ni bilo nobenega. Na Kornocku v tej sezoni še ni bilo tako malo ljudi. Sedež ali dva in že si bil na sedežnici. Tako da danes sploh ni bilo potrebe po uporabi vlečnice Hirschkogel. Oblačno vreme me spremlja še iz Dolomitov, čeprav se je popoldan najdel kak sončni žarek ki je posijal na Sonnenbahn, Turrachbahn in vrh Zirbenwaldbahn-a. Na progah manj leda kot ob prejšnjih obiskih. Še na Turracbahnu in Sonnenbahnu, kjer sem še nazadnje potreboval drsalke je bilo danes idealno. Sneg rahlo spustil, ampak res samo rahlo in smučanje je bilo užitek.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Ned Feb 09, 2025 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 638
|
Me veseli, da še eno nam blizu in super smučišče, zgleda da so horde turistov začele pozabljat/ignorirat -- bo treba še kako karto več v predprodaji ski-passa naslednje leto kupit  _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2025 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Prejšnjo soboto in danes sem bil na Turrachu. Čeprav uradno začnejo ob 9, so glavne naprave pognali že ob pol 9. Proge za moj okus super, nikjer ni bilo nič ledeno, proge držale cel dan, razen nekaj najbolj obremenjenih odsekov je bilo pričakovano razritih. Ljudi je bilo obakrat Ogromno (Slovencev, Mađarov, Poljakov, Slovakov, Čehov ... nemščine praktično ne slišiš).
Tu sem po malem razmišljal, da bi šel raje na pir:
Zmagovalka obeh dnevov:
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|