|
Kaprun |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
matejp |
Objavljeno: Čet Nov 21, 2024 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 259
|
Jaz bi rekel da gre za ali za goro Henne na poti v Fieberbrunn ali pa za goro Hochalmspitze/Reichkendikopf nad Hinterglemmom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Mar 08, 2025 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3647 Kraj: Maribor
|
Po skoraj štirih mesecih spet v Kaprunu, tokrat sem seveda začel 'v dolini' na Maiskoglu (uradni začetek obratovanja 8:30, ampak so se nas usmilil 10 minut prej):
Na tem delu je kabinska žičnica v 2 odsekih, šestsedežnica in dve bejbiki na krogce. In za moj okus zelo lušne proge, zjutraj povsem prazne, ker vsi takoj navalijo na povezavo proti 'ledeniku'.
Okoli 11. sem se tudi jaz spravil na povezovalno 3S z zanimivo traso:
Na Kitzsteinhornu (OK, pod njim) pa se mi danes sploh ni dopadlo. Najprej se je nad smučišče usedel oblak in tam čepel do štirih, kar sicer ni preveč oviralo vidljivosti, ampak zame brez sonca pač ni pravega 'filinga' ... pa še zeblo me je, tega mi v tej lepi pomladi res ni treba:
Potem: polno, polno. Saj na žičnicah ni bilo nekih hudih vrst, razen na GJ3:
Ampak na progah je bilo pa občasno kar mravljišče. Povrhu pa, za razliko od jesenske predsezone ko zgoraj v glavnem smuča folk z dobrim smučarskim znanjem, je trenutna publika (čez palec: 50% Nizozemcev) taka da bi nekateri bolj sodili na bejbike kot kam drugam. Komentar k progam: za moj okus jih je večina, če izvzamemo tiste na ostanku ledenika, čisto preozkih za kapaciteto naprav in število smučarjev, zato pa so bile že opoldan 'puklaste':
(in to niso bili mehki pukli iz putrčka, ampak pukli iz starega suhega snega, med njimi pa zelo trda podlaga, mestoma tudi ledena)
Edina proga ob osemsedežnici ... slab vic:
Še najboljše so bile proge ob obeh 'ledeniških' vlečnicah, torej ob Kitzliftih:
... in na Maurerju:
Seveda bom na KSH še prišel, če ne prej, za konec sezone ko druga smučišča ne bodo več obratovala. Danes mi pač ni 'sedel'. Nekaj fotk (nekaj je enakih, večina pa drugih kot tukaj) se najde še na:
https://alpinfans.com/viewtopic.php?p=35828#p35828 _________________ Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|