Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Kako (ne) nositi smučk

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Kako (ne) nositi smučk « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2024 11:21 am    Naslov sporočila: Kako (ne) nositi smučk Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

... ali: pokaži mi kako prenašaš smuči, pa ti povem kakšen smučar si :

https://www.bergzeit.de/magazin/kolumne-ski-tragen/

Sicer je v nemščini, ampak bogato ilustrirano (pa še dobri prevajalniki obstajajo). Dodobra sem se nasmejal, najbolj pa pri pozi 'the offering', torej prenašanju smučk na pokrčenih rokah pred telesom. S tem da model na fotografiji drži smučke pri tem (skoraj) vzporedno, večina ki smučke prenaša na prikazan način, pa jih pri tem drži prekrižane v obliki sploščene črke X.

Čeprav precej sarkastično zapisana, ima zgodba kar konkretno zrno resnice. Če pobrskam po spominu, še nikoli, ampak res nikoli, nisem naletel na smučarja ki bi smučke prenašal na prikazan način, pri tem pa znal količkaj spodobno smučat .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.

Nazadnje urejal/a miki Pet Okt 25, 2024 7:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frenk
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2024 1:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Kraj: Šoštanj

Ja!!
Načeloma smučke lahko prenašaš kakor hočeš...., ampak vsaj soliden smučar ima krivine vedno spredaj (pa malo spuščene ..)
LP Frenk :
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

In zakaj za vraga naj bi bilo narobe, če smuči nosiš s konico zadaj. Moram reči, da jaz zase niti ne vem, kako jih nosim, ker to delam avtomatsko in o tem sploh ne razmišljam. Po moje je pomembno le to, da imaš težišče dovolj zadaj, da so smuči uravnotežene s tvojo roko, ki počiva na njih. Moram pisati na ZUTS, ker ko sem jaz delal izpite, še ni bilo predmeta za nošenja smuči.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 2:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ko nosis 2, 3 ali 4 pare je pri alpskih definitivno neprimerno lazje s spicami nazaj.... Ker ko jih dajes gor/dol se samo sklonis in so pravilno na tleh, med ko je v primeru s spicami naprej to precej tezje. Sploh ko govorimo o DH/SG/GS smuceh, ki niso ultra lahke, pa se dobra 2m jih je
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Kako (ne) nositi smučk
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net