Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Kaprun

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 Kaprun « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 13, 2024 9:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Smucar9 je napisal/a:
Dobr sta zalaufala s Tomijem, ni kej !!! bravo.

Gledam SCC, 10 dni=700€, kok je pa letna ? Ker ne vem a sem smotan al zakaj mi je ne prikaže na https://www.superskicard.com/de/ticket-shop.html

Imajo morda tudi urne, ali "poljubnih 5 ali 7 dni v sezoni" ?

Sezonska karta (velja od 12. 10. 2024 do 1. 5. 2025) stane 980€. Enkrat zaboli, potem pa je do konca sezone mir. Imam v roki tiskan prospekt: obstaja tudi varianta '10 dni v sezoni' za 700 ojrov (nakup do 5. 12.) ali 750 (nakup po 6. 12.). Nekaj časa sem razmišljal o tej možnosti, ampak se preveč dobro poznam: v tem primeru bi modroval 'u 3 krasne' kdaj se splača izkoristit smučarski dan in kdaj ne. Zdaj sem sproščen, karta je kupljena, in tudi oblačen dan kot je bil današnji, me ne spravi v slabo voljo:

SEVEDA je bilo vreme slabše kot najslabša od mnogih napovedi, ki sem jih prebral za današnjo nedeljo. Ampak smuka je bila v glavnem prav spodobna, vidljivost še ravno ustrezna da nisi 'bluzil' po belini, sneg pa povsem spomladanski: na vrhu je občasno naletaval sneg, pri Alpincentru pa je občasno rosilo oz. rahlo deževalo. Razen v izjemnih trenutkih :

Citiram:
pričakujemo letos torej tvoja pročila od Tauplitzalm pa do Zillertala in vse kar se vmes nabere?
Točno tako: Tauplitz in Schladming se mi še ravno izidejo za en dan iz MB, za smučišča bolj zahodno pa poiščem kako ugodno prenočišče .
Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2024 8:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

700€ za 10 dni ni ugodna ponudba. Na nekaterih smučiščih (npr. Obertauern) plačaš več kot stane 10x dnevna karta.

Ta SCC je pa mega ponudba, če si doma na tem območju.

Miki, se že veselimo poročil
Nazaj na vrh
gapi202
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2024 1:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08

Super poročila. Letošnja jesen je kar lepa za ledenike. Ja pri taki razliki med 10 dnevno in letno ni kaj veliko za razmišljat.
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2024 8:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

matejp je napisal/a:
SSC letna (ki vsebuje tudi celoten Ski Amade, Katschberg in Obertauern) je 980 EUR. V kolikor imaš več kot 13 smučarskih dni, prineseš noter letno karto.

Si prepričan glede Katschberga? Gledam na spletni strani in ni nikjer naveden.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2024 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Vae se najde :-)

https://www.superskicard.com/en/lungau.html

https://www.ski-lungau.at/
matejp
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2024 11:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

sandokan je napisal/a:
matejp je napisal/a:
SSC letna (ki vsebuje tudi celoten Ski Amade, Katschberg in Obertauern) je 980 EUR. V kolikor imaš več kot 13 smučarskih dni, prineseš noter letno karto.

Si prepričan glede Katschberga? Gledam na spletni strani in ni nikjer naveden.

Da. Katschberg je 100% v SSC.

Prav tako sta v SSC Molltal in Angkogel.

Vsa področja v SSC letni karti: https://www.superskicard.com/en/ski-areas.html

Če bi SSC vsebovala še ostala Zillertalska smučišča (Hintertux, Mayrhofen, HochZillertal) bi se doživljensko naročil nanjo.
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2024 8:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

Vsak dan se kaj novega naučiš
Nikoli nisem bil pozoren, da se Katschberg s preostalima bližnjima smučiščema povezuje v center Lungau.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2024 11:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

matejp je napisal/a:
Če bi SSC vsebovala še ostala Zillertalska smučišča (Hintertux, Mayrhofen, HochZillertal) bi se doživljensko naročil nanjo.

uf !! dobro da si omenil. Ker jaz sem že skoraj kliknil
ker to širšo Ziller območje pa imenujejo kako ? Ne "Arena", ampak "Tirol" ?
Sej ne, da SCC ni super, a tolk da vemo 100%. Že to da imajo nam bližnji visoki Moelltal noter, so sprožili pravo potezo !
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 01, 2024 8:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Včeraj vremensko sanjski dan pod Kitzsteinhornom, temprature povsem spomladanske, sneg pa temu primeren: zjutraj odlična grifig rebrca, čez dan pa na senčnih predelih vse bolj zdrsan v obliki kupov cukra na betonu, na redkih odsekih (npr. položni del proge proti AC) pa spomladansko ojužen.

Ljudi precej več kot pred dvema tednoma, katastrofalnih čakalnih vrst pa ni bilo. Folk je smučal nekako v valovih, za ilustracijo: ob 8:40 si se lahko na Gletscherjet spravil povsem brez čakanja:

Šok ob 9:05 :

Ob 9:50 pa spet tako, torej recimo 3 minute vrste za kabine in nič za sedeže (in v nadaljevanju dneva podobno):

Povsem z depoji so uredili tudi vlečnico in proge ob začetniških krogcih Schneehasenlift:

Na 'ledeniku' pa tako:

Klasika: ob dveh, ko začnejo pospravljat kole, si na področju kjer se je prej treniralo, našel tudi takšne 'špure':

Pod črto: tretji dan Kapruna, tretja vrsta snega. Prvič stisnjen pršič, drugič spomladanski sneg, tretjič trdo-grifig dopoldne in cukrasto ledeno popoldne. Prvo lakoto sem potešil, zdaj pa mislim da sledi daljša pavza in bom počakal da pade (ali nastreljajo) kaj novega snega in se ponudba poveča. Žal pa nič takega ni na vidiku, neodvisno kako daleč naprej gledam prognoze .
Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten.
Nazaj na vrh
racinko
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2024 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38

Pa se je končno začela tudi moja sezona. V soboto in nedeljo (2.11 in 3.11) je padel Kitzsteinhorn. V soboto za moj okus kar veliko ljudi. Na Gletcherjet 3+4 je bilo treba čakati 3-5 minut, na trenutke pa nič, odvisno kateri interval si ujel. Zadeva pa je bila drugačna na vlečnicah. Tu ti 5 minut ni ginilo. Se pa gužva na progi nekako ni poznala. Se je dalo kar peljat in se ni bilo treba umikat raznim kamikazam.

Sneg pa lepemu, sončnemu in za ta čas relativno toplemu vremenu podoben, beri pozno-spomladanski. Takoj zjutraj še lepo, speglano. Kasneje pa se hitro razrije. Strmina proti Alpincentru je že ob 11ih polna kupov naritega snega, kot da bi gledal Švicarsko steno. Se pa vseeno čez celi dan da najt par lepih špur. Še posebej po 14. uri, ko se treningi večinoma končajo in se lahko smučaš tudi po odseku namenjenim za treninge.

Še par slikic:

Sicer je to moje osebno mnenje ampak 74 EUR/dan za to, kar v tem trenutku nudijo, je rahlo preveč. Jaz sem sicer imel "sindikalne" karte in me to ne boli toliko. Če bi moral pa karto kupiti po redni ceni, bi pa verjetno počakal, da se odpre kak ski center iz Koroške karte (razen Meli, ki je prišel na vrsto naslednji dan).
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 12:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Kot ugotavlja že lenko, so danes na ledenikih pio daljšem času spet (za silo) primerni pogoji za zasneževanje. In medtem ko Meli spi, pa na Kaprunu takole :

Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2024 11:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Danes spet na Kaprunu, zjutraj sanjsko:

... čez dan pa predvsem na 'ledeniških' vlečnicah Kitzlifte vse bolj zdrsano, pa ne do belega betona, ampak do temno sivih ledeni(ški)h plošč. Na progah ki jih zasnežujejo je bistveno bolje. V petek so odprli tudi šestsedežnico in progo v Sonnenkar:

... pa jim je včeraj šestsedežnica 'crknila', da so baje folk vozili gor s sanmi. Danes so malo pred 10. uspeli pognat vsaj staro dvosedežnico in je bila smuka na dobrem, kompaktnem nastreljanem snegu prav prijetna:

Gneča je bila, ampak za ta čas (in ponudbo) zmerna, take vrste kot zadnjega oktobra nisem našel. Vlečnice ob pol dvanajstih:

Sonnekar pol ure pozneje:

Pa še dve klasični za konec:

Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2024 8:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Na zadnjih dveh slikah sem opazil bele jezike na okoliških hribih. Če se ne motim, je tisti bolj zasnežen hrib v ozadju Saalbach?
Za vikend sem opazoval Osojščico, pa je izgledalo bolj žalostno, tako sekcijsko zasnežen Gipfelbahn.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2024 1:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Beli jeziki na predzadnji sliki so zagotovo najprej (gledano z desne) Schmittenhöhe nad Zell am See - jem, en greben zadaj pa Saalbach. Bolj zanimiva mi je zadnja slika, tu malo ugibam: Hinterglemm, tisti najbolj levi beli jeziček pa bi lahko bil še eno dolino naprej, morda celo kje blizu Kitzbühla? Bom moral še dodelat geografijo Solnograške, tu (še) nisem tako doma kot na Koroškem .
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 3:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

miki je napisal/a:
Beli jeziki na predzadnji sliki so zagotovo najprej (gledano z desne) Schmittenhöhe nad Zell am See - jem, en greben zadaj pa Saalbach. Bolj zanimiva mi je zadnja slika, tu malo ugibam: Hinterglemm, tisti najbolj levi beli jeziček pa bi lahko bil še eno dolino naprej, morda celo kje blizu Kitzbühla? Bom moral še dodelat geografijo Solnograške, tu (še) nisem tako doma kot na Koroškem .

Kaj pa, če je Fieberbrun? Saj ta je naslednji pukel od Hinterglema.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 4 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Kaprun
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net