|
|
|
Nore cene namestitev v sezoni 2024/25 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Pončo |
Objavljeno: Tor Sep 24, 2024 11:04 am Naslov sporočila: Nore cene namestitev v sezoni 2024/25 |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04 Prispevkov: 83
|
Ali že kaj načrtujete smučarijo v Italiji? Koliko vas bo koštalo?
Po parih letih v Avstriji se vračamo v Dolomite (žal ne gre drugače kot v času zimskih počitnic) in cene so ponorele. Do te mere, da sem se že skoraj sprijaznil, da letos s smučanjem ne bo nič. Apartmaji za 4 so od 1200€ naprej. Pa vse do 4000+.
Saj ne rečem, po eni strani mi je to všeč (sadomazo smajli): bo vsaj manj gneče. Ampak ne. Vse se bo oddalo. Cela Evropa je polna denarja in pritiska dol. Za ceno kart se pač ne sekiram. Bo, kolikor bo. Tako kot kruh, ki ga moraš plačati, če ga hočeš jesti. Ampak, da je pa razpon cen namestitev tolikšen in da je spodnja meja poletela v nebo. Ufff...
Meni se je po mesecu dni iskanja prikazala sveta Marija valdifaška in dobil sem apartma za 800€. Čudež. Ne sprašujte me za kontakt, ker ne bom povedal. (zajeban smajli) _________________ 23/24: 3xSchladming,1xZauchensee, 1xKleinarl,2x Schmitten,1x Bramberg,1x Saalbach |
|
Nazaj na vrh |
|
|
blajo |
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici
Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 222
|
ja, nova realnost ...
... za nas, ki tu ždimo in (naivno sklepam) na smučarijo ne gledamo kot na "show - off" bo to obdobje tranzicije generacij šokantno ...
... vstopnica za koncert/tekmo - 300€
... bz aplikacija na telefonu, ki ne dela dobesedno nič - 10 - 20€ / mesec
... kapa s šiltom z logotipom proizvajalca - 90 €
... šprtni copati - 250 €
... online tečaj sprostitve - 50 € / mesec
... in podobne fore, ki jih (vsaj meni) je težko razumeti ...
... in, če imaš dovolj mandeljcov, ki za počitnice odkantajo 1000€ / teden po osebi - dobiš nove Dolomite.
Identična zgodba se je zgodila v nekaterih kampih na Jadranu ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
cvirn1 |
Objavljeno: Sob Sep 28, 2024 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Sob Feb 2021 17:32 Prispevkov: 19
|
Se strinjam. Zadeva je postala nevzdržna. Smučanje je bilo vedno povezano s stroški in za bogatejše. Sedaj pa ratuje popolna elitistična zadeva. So oglaševali kot ugodno smučanje apartma za 5 oseb v času zimskih počitnic za cca. 2.500 EUR. Za koga je to ugodno? Kdor ima toliko denarja pač ne gleda "ugodnih" stvari. Katte ja, daš kolikor daš. Ampak cene namestitev? Nenormalno |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marko |
Objavljeno: Pon Sep 30, 2024 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan
Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2841 Kraj: Ljubljana
|
Ja, ti lastniki apartmajev v Dolomitih so res znoreli. Ali mislijo, da so v Dalmaciji, da ti lahko oddajo razklumpan apartma 500 m od obale (pa 100 višincev) zunaj glavne sezone za 150 evrov na dan. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pončo |
Objavljeno: Sre Okt 02, 2024 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04 Prispevkov: 83
|
Ja, #marko, sem zaznal sarkazem.
Stvar je v tem, da sem bil pa res že večkrat zahodno od Fernetičev in severno od Karavank na dopustu. Pozimi in poleti.
In nikoli! nisem dobil razklumpanega apartmaja. Ne glede na ceno. Dejansko je bilo stanje v živo boljše od oglaševanega. Vedno. Pač, to je zahodna Evropa in ne Balkan. In vedno je bilo v visoki sezoni. Je pa res, da je bilo treba v avto, pa do gondole, ali pa na kolo, pa do jezera. To mi sploh ni problem. Mi je pa problem v Dalmaciji pri +35 na plažo dlje kot 100m. Zato tam vzamem nastanitev, ki je temu primerno blizu. In sem zaenkrat to še sposoben/pripravljen plačati.
Iščem pač nekaj mojemu proračunu in statusu primerno. Vem tudi, da je vsako leto dražje, ker se itak vse draži. Vem tudi, da je zimski turizem vedno bolj na slabšem in morajo to nekako kompenzirati. Ampak tole letos...
Sicer pa: nihče še ni napisal, za koliko je sam rezerviral nastanitev za prihodnje smučanje. _________________ 23/24: 3xSchladming,1xZauchensee, 1xKleinarl,2x Schmitten,1x Bramberg,1x Saalbach |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Smucar9 |
Objavljeno: Sre Okt 02, 2024 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami
Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 537
|
Pončo, nisem ziher da si razumel sarkazem Markota
Bilo je mišljeno, češ: "če lahko Dalmatincem tok zmečem, bom pa še jaz Dolomitčan ustrezno povišal (pa v resnici še nisem, ker imam boljšo storitev kot Dalmatinci, kjer sem jim pustil pol svojga zimskega zaslužka)".
Noro res... bo moral če en Covid udarit, da (vsi) spustijo cene. Ali Putin
Jaz vedno čakam last-minute, ko vidim da je vreme res top. In takrat skočim na Booking. Ker dajat 60-70€ za smučarsko karto v difuzni svetlobi, ne mislim devat.
Kje pa kupujete smuč.karte ? Meni se par dnevnih Turacherjev in Katschergov v predprodaji Skipassa (letos) po 54€ še najbolje izzide. Skočim, ko mi zapaše in je sonce. (https://www.skipasstravel.si/sl/cenik/smucanje/skipass-in-the-city-predprodaja/)
Bi kupoval karte tudi na bolhi ali FB, a kaj ko ne znam (izven njihovega delovnega časa) preveriti ali je karta še veljavna ? Zna kdo to !
5 dnevna (poljubni dnevi) koroška je skor isto draga kot če greš dnevno.
Če bi obstajala urna za vsa Koroška smučišča ?
Se bojim, da bo veliko Slovencev se letos raje ustavilo že pred Dolomiti, v Montagna365 smučiščih - kjer letos zopet niso povečali cen Pa tudi apartmaji upam, da so še vedno cenejši... da hrane ne omenjam. _________________ 2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marko |
Objavljeno: Sre Okt 02, 2024 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan
Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2841 Kraj: Ljubljana
|
V pojasnilo, hotel sem samo malo pošimfati večino apartmajev, ki se oddajajo na Hrvaškem. Če je v Dolomitih težko najti neurejen apartma, sem v Franciji že večkrat naletel na kaj takega, na smučišču ali pa poleti po vaseh in mestih. Najbolj se spomnim enega apartmaja v Sierre Chevaliere, ki je bil nabutan z raznimi spominki, kramo in starim pohištvom, npr. cca. 30 različnih kozarčkov za žganje, 50 malih krožnikov iz raznoraznih servisov, polovica oškrbljenih a samo 1 kozarec za vino. Seznam inventarja je bil pa zelo debel fascikel in ob vselitvi bi moral vse prečekirati. Z mojim znanjem francoščine najbrž 1 teden ne bi bilo dovolj.
Jaz niti nisem opazil kakšne velike spremembe od lani. Za 4 dni s karto, polpenzion, slabih 600 evrov po glavi. Mislim, da je malenkost dražje kot lani, a je po moje tudi nekoliko boljši hotel. Bomo videli. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
|
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|