|
Novosti na Pohorju 2024/2025 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
miki |
Objavljeno: Sre Jul 17, 2024 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3485 Kraj: Maribor
|
Nekaj nedeljskih vtisov z Belvija. To meni ne deluje kot nov (in še manj kot pokrit) trak:
Dogajanje okoli bazena je najbolje zadel lenko z besedo agonija:
So se pa res pojavili trikolesniki / gorski gokarti na Slemenu. Glede na dejstvo, da sem na Belvi prišel malo pred 17. uro, ko se je obratovanje že iztekalo, ne morem soditi kolikšno je bilo zanimanje:
BTW, enak tip kot na Mašinžagi (slika je od istega dneva, nekaj ur prej):
Nazaj na Pohorje. Vsaj igrala pod Belvijem so bila zadetek v polno, vedno so dobro obiskana:
Nič novega na Arehu, tudi zabojev pri izstopu Ruške niso uspeli pospravit:
Še en velik minus: se komu zdi normalno da je med obratovanjem sedežnice sekret v zgornji postaji zaklenjen ??
_________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miki |
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
|
Drobnarije s Pohorja:
Napredek pri dozidavi Arene:
Nov pokrit trak na Belviju:
Na Ruški so uspeli razpakirat kište pri zgornji postaji ... :
... in našravfat nove nosilce na skoraj vse sedeže:
Ne vem ali so narobe prešteli sedeže, ali popestrit življenje beciklistom, ali obstaja kak drug razlog, ampak približno na vsakem 5. sedežu pa še vedno ostajajo stari nosilci s Poštele (modri krog):
Opažanje ob robu: vem da rad kritiziram ritje po smučiščih in uničevanje prog za poletne atrakcije, ampak včeraj sem pa odkril nekaj kar paše celo moji stari riti: po Slemenu se da zdaj lepo spustiti z beciklom po poti za trikolesnike. Seveda sem to naredil pozno popoldan, ko Sleme ni več obratovalo in nikjer ni bilo nobenega trikolesnika. Drenažne jarke so na mestih, kjer jih prečka 'spust' za trikolesnike, lepo zasipali (in položili cevi), vse skupaj je dovolj široko brez nekih šikan ali skokov, skratka, ravno po okusu 'cestnega' beciklista . _________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fisko |
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 124
|
miki je napisal/a: | Nov pokrit trak na Belviju:
|
Če sta bila prejšnja dva trakova iz Nassfelda (Mokrin), me zanima, od kje so ta dva privlekli. Glede na stanje komponent s slike, me zanima, v kakšnem stanju je šele morebitna streha. Vsekakor zanimivo, da so se odločili zamenjati prejšnji trak s tem "novim".
Btw: Pred nekaj časa sem na TV Maribor zasledil prispevek o aktualni sezoni v Bike park-u. Bilo je govora, da so z obiskom na mariborskem delu zadovoljni, medtem ko s slednjim na areškim še niso najbolj, v nadaljevanju je novinar omenil "da imajo na Arehu probleme z zastarelo žičniško infrastrukturo" _________________ Sezona 23/24 = 13 x Mb. Pohorje, 3 x Rogla, 1 x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JurijB |
Objavljeno: Tor Jul 23, 2024 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi
Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 955
|
@fisko: to je tudi mene zbodlo - zastarela žičniška infrastruktura na Arehu - mogoče so mislili zastarela tehnologija na novi napravi.
@miki: a so vsaj izstop gornjega traku premaknili na plato? Da ne rabijo začetniki štamfat tista dva višinca do mame/tate/dedka/babice. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Sre Jul 24, 2024 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3143
|
Par mojih dodatkov.
Da, s starim/novim trakom se pride do platoja. Dejansko trak, ki ga postavljajo, je star in me čudi da ga kdo ni prepoznal.
Nov trak je še očitno na poti, in bo postavljen odspodaj.
Z zorbing luknjo se še kar ukvarjajo na veliko, zaradi česar se vidijo posledice na novih kolesarskih progah, ki so totalno neurejene... Žalostno videti ekipo iz bike parka, ki že dva mesca ureja nesrečen kanal.
Kaj se dogaja z PRjem? Nekaj malega se oglašuje, ampak še to skoraj nič, in človek prav nima informacij kaj se dogaja na hribu. Na Rogli na primer so že prav tečni, ampak vsaj veš da se kaj dogaja zgoraj.
+ Imajo za urejen pašnik na habakuku, pohodnike so potegnili na čisti rob proge, kjer se ne pozna tako erozija od pohodništva.
Potiho je pričela obratovati sedežnica stolp.
Na Arehu so tudi nameščeni nosilci za gokarte, na vsakem drugem sedežu za sedalom. Vbistvu ena prečna štanga z malim trikotnim nosilcem.
Ob vožnji z Ruško se mi zdi, da so improvizirana držala krepko boljša od njihovih novih. Namreč na novih se skoz kolo zaletava v sedež. Tudi tukaj bolj ali manj porazno vzdrževanje prog.
Novost je tudi minigolf pri Ruški koči. Za vikende je Areh kar precej poln. Tudi ljudi s kemperji se da videti na parkirišču.
Očitno pa še ena sezona brez resnejših izboljšav v zasneževanju ali pa v razširitvi Slemena ali ureditvi Habakuka. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JurijB |
Objavljeno: Čet Jul 25, 2024 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi
Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 955
|
lenko je napisal/a: |
Da, s starim/novim trakom se pride do platoja. .... |
ALELUJA! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miki |
Objavljeno: Tor Avg 27, 2024 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
|
In vendar se (nekaj) premika tudi na Arehu: začeli so pripravljat teren za gostinski objekt pri zgornji postaji Ruške. Lokacija mi je sicer še vedno mimo (s tem je onemogočena prepotrebna širitev proge na tem delu), ampak zdaj je kar je. Upam da dobimo vsaj pravo kočo, kot na renderju, in ne samo povečano teraso na kateri boš še vedno jedel vroče pse zunaj na mrazu:
_________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fisko |
Objavljeno: Sre Avg 28, 2024 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
Miki, tudi sam menim, da bodo v "prvi fazi prve etape" povečali le teraso.
Pa še moj prispevek. Kot že omenjeno, se je na Belviju postavil stari trak. Kot zanimivost lahko dodam, da je ta trak do zdaj stal kot spodnji trak (se vidi po širini traku, saj je bil prvi širši) Iz tega lahko sklepamo, da so zgornji trak odpeljalji in ga nadomestili s spodnjim. Spodnji pa pride po vsej verjetnosti nov.
Prilagam sliko.
loading graphic
Na socialnih omrežjih sem zasledil objavo lastnika Zvezdarne, ki napoveduje aktivacijo oziroma dograditev zasneževanja na povezavah. Prav tako bi naj bilo planirano novo akumulacijsko jezero na "Miranovem"? (Tudi sam sem prvo pomislil na Meranovo, saj mi lokacija Miranovega ni znana) _________________ Sezona 23/24 = 13 x Mb. Pohorje, 3 x Rogla, 1 x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miki |
Objavljeno: Sre Avg 28, 2024 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
|
Citiram: | Na socialnih omrežjih sem zasledil objavo lastnika Zvezdarne, ki napoveduje aktivacijo oziroma dograditev zasneževanja na povezavah. Prav tako bi naj bilo planirano novo akumulacijsko jezero na "Miranovem"? (Tudi sam sem prvo pomislil na Meranovo, saj mi lokacija Miranovega ni znana) | Ježeš Marija, če on kaj napoveduje, potem v napoved še bolj dvomimi kot če bi jo objavil Marprom ... BTW, 'Miranova' se imenuje proga 5a/5b v dolino, ugibam da bo nova akumulacija nekje tam?? Meranovo mi je nekolko preveč oddaljeno da bi imelo smisel? _________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fisko |
Objavljeno: Sre Avg 28, 2024 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
miki je napisal/a: | Citiram: | Na socialnih omrežjih sem zasledil objavo lastnika Zvezdarne, ki napoveduje aktivacijo oziroma dograditev zasneževanja na povezavah. Prav tako bi naj bilo planirano novo akumulacijsko jezero na "Miranovem"? (Tudi sam sem prvo pomislil na Meranovo, saj mi lokacija Miranovega ni znana) | Ježeš Marija, če on kaj napoveduje, potem v napoved še bolj dvomimi kot če bi jo objavil Marprom ... BTW, 'Miranova' se imenuje proga 5a/5b v dolino, ugibam da bo nova akumulacija nekje tam?? Meranovo mi je nekolko preveč oddaljeno da bi imelo smisel? |
Bo zanimivo videti, kje se bo jezero na koncu res nahajalo. Če sem malo žleht, lahko napišem škoda, da so umaknili kontejnerje pri Brunarici Planika, saj bi lahko v bodoče ponujali pakete s kopanjem v jezeru. _________________ Sezona 23/24 = 13 x Mb. Pohorje, 3 x Rogla, 1 x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Čet Avg 29, 2024 7:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
|
Tudi na še najbolj zahodni točki se dogaja, izgleda skorajda tako, kot bi se pripravljali na odstranitev sider na Cojzerici.
Ni pa še nič za videti, da bi se kaj dogajalo okoli terase na Cojzerici...
Ni za opaziti da bi se karkoli dogajalo na povezavah, drevesa ležijo marsikje čez povezovalne proge oz. Ceste. Kje pa bodo dobili topove in vodo za zasneževanje teh prog?
Menda se še pripravljajo na velik remont Piskra.
P.s. v kolikor ti ni všeč nova pozicija novogradnje Repa na vrhu Ruške @Miki, počakaj da izveš koliko se bo "ski pa picikl bajta" premaknila na sredino smučišča. Vsaka čast občina.
P.s.2.: mnogo ljudi je opazilo moje opazke, da zakaj za vraga so menjane barve na progah na Arehu? Rdeča je bolj podobna modri/zeleni, modra pa je bolj rdeča. Tudi opazke da se kolesa udarjajo ob sedeže letijo na gluha ušesa... Škoda, takšne malenkosti kot so to, da daš na sedež malce izolacije za cevi, in se zadeva reši za majhen denar... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miki |
Objavljeno: Sob Avg 31, 2024 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
|
Nekaj aktualnosti izpod in s Pohorja. Prizidek k Areni lepo raste:
Kekec je spravil pod streho drugo hiško, verjetno za Mojco ?
Spomenik žrtvam povojnih pobojev pred Arehom:
Nadaljevanje del na šritvi okrepčevalnice 'pri repu':
Ruška je dobila tretji trail, ta je povsem po mojem okusu (ker se ne zajeda v progo):
Na Cojzarici / Piskru vse mirno, nič se ne dogaja ne na terasi, ne na sedežnici in tudi ne na vlečnici. Za vsak primer (če se jo slučajno res spravijo demontirat) pa še fotka 'za slovo'. Dokler sta obe obratovali, sem vedno raje izbral sidra kot Pomo, pa čeprav si s slednjo bil 20 sekund hitreje na vrhu. S tistimi hrupnimi aluminijastimi 'štangami' (po možnosti z izrabljenimi 'fedrami') nikoli nisem bil prijatelj ... :
|
Nazaj na vrh |
|
|
miki |
Objavljeno: Sre Sep 11, 2024 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator
|
Drobtinice z Areha (od prejšnje nedelje) in s Stadiona (od danes):
Drugače pa en mali bager in dva dečka z lopatama nekaj kopljejo po spodnjem delu Čopke, seveda ne z namenom da bi karkoli izboljšali na (vedno bolj golem in šodrastem) smučišču, ampak rihtajo neke skoke ali grbine ali kajjazvemkaj na peciklprogi, verjetno v zvezi s to novico:
https://www.visitpohorje.si/vecji-del-proge-red-line-zacasno-zaprt-zaradi-prenove/ _________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Sre Sep 11, 2024 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
|
Zaradi nevzdrževanja proge so se začele pojavljati poškodbe uporabnikov bike parka, nato pa sanirano mesta, kjer prihaja do poškodb.
Še vedno velja kurativa, ne pa preventiva... No, zaradi tega je promet in št. Kolesarjev zadnjem mescu zelo upadel, mislim da se da opaziti s prostim očesom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fisko |
Objavljeno: Sob Sep 14, 2024 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|