Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
 Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
blajo
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 4:43 pm    Naslov sporočila: Saga se nadaljuje (s čigavim denarjem?) Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54
Prispevkov: 222


Primorske novice so se prejšnji teden razpisale tudi o Kaninu.


********************

Za danes napovedane izredne seje bovškega občinskega sveta, na kateri naj bi svetnikom in javnosti predstavili projekt javno-zasebnega partnerstva za obuditev Kanina, ne bo. Na občini čakajo dodatne informacije, predvsem pa stališče države. “Želimo jasen odgovor, ali podpira projekt ali pa rečemo Kanin, adijo. S to informacijo bomo šli pred svetnike,” je povedal župan Valter Mlekuž.


********************

Na občini so pojasnili, da so s predstavitvijo projekta želeli ustaviti širjenje različnih zavajajočih in neresničnih informacij, ki naj bi krožile v javnosti.
Zlasti glede vložka, ki naj bi ga v projekt vložila konzorcij na eni in država drugi strani. V začetku tega tedna je sledil preobrat, saj so z občine sporočili, da je izredna seja preklicana zaradi “premalo vhodnih podatkov za pripravo ustreznega gradiva za sklic izredne seje in dodatnega usklajevanja s Promotorjem, predstavnikom konzorcija zainteresiranih vlagateljev”. Preklicu naj bi botrovala tudi informacija o skorajšnjem sestanku predstavnikov občine in konzorcija s pristojnimi ministrstvi, a vsaj na ministrstvu za infrastrukturo o tem ne vedo nič, so povedali včeraj. 


Kot je znano, za projektom javno-zasebnega partnerstva stoji konzorcij vlagateljev, podjetnikov, zbranih okrog novogoriškega poslovneža Ivana Fornazariča. Konzorcij je že konec aprila oddal ponudbo o javno-zasebnem partnerstvu Občini Bovec, ki je lastnica smučišča in tamkajšnje infrastrukture, z izhodišči je seznanil tudi finančno, gospodarsko in infrastrukturo ministrstvo, in pri tem je tudi ostalo. 

Podrobnih informacij doslej ni predstavila še nobena stran. Po neuradnih informacijah naj bi konzorcij od države pričakoval, da bo v prihodnjih nekaj letih prispevala približno 50 milijonov evrov za naložbo. A ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je nedavno na seji sveta regije v Bukovici dala jasno vedeti, da si za Kanin ne želi investitorjev, ki pričakujejo od države celoten vložek, s smučiščem pa bi upravljali sami. 

*****************************

“Čakamo priložnost, da jim lahko celovito predstavimo projekt in izvemo, ali ga država namerava podpreti ali ne. Za Kanin smo imeli dve ponudbi. Ta projekt, ki ga imamo tako na občini kot na ministrstvih, je realna zadeva. Za njim stojijo poslovni partnerji, ki so pripravljeni delati. Če bo država že na začetku rekla ne, potem lahko zadevo zaključimo in rečemo Kanin, adijo. Če jih ti ljudje ne prepričajo, potem bo jasno, da ta vlada nima posluha za Kanin,” je pojasnil župan, ki računa, da bo lahko tudi s to informacijo svetnike seznanili na izredni seji, ki naj bi bila predvidoma prihodnji teden.

********************
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 06, 2024 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 432


Še ena od cvetk v Bovcu:

Športna dvorana v Bovcu: 'Objekt do nadaljnjega statično ni varen'


Dela na športni dvorani v Bovcu, na katero bovški osnovnošolci čakajo že štiri leta, so se v sredo popoldne nenadoma ustavila, ker so se zrušili trije leseni strešni nosilci. "Objekt do nadaljnjega statično ni varen," je spotrdil nadzornik del, medtem ko v Kolektor Kolingu, ki izvaja dela, razpok ne komentirajo. V Bovcu pa se ob tem sprašujejo, kakšen bo razplet gradnje 10-milijonske naložbe.



https://www.24ur.com/novice/slovenija/odzivi-na-razmere-na-mariborski-onkologiji-grozljivo-sramotno-nedostojno.html

PS: link je kakršen je....vodi pa do Bovca



Tko pa pride, ko "hišni" strankarski gradbinci dobijo posle! Kje bodo pa določeni soudeleženci dobil stanovanja/vikende, je pa naloga preiskovalnih novinarjev, KPK in podobnih delomrzležev!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 06, 2024 10:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3159


Tudi o smučišču je pisanja...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/bojan-krizaj-predstavil-projekt-ozivitve-kanina-z-novimi-zicnicami-in-progami.html

Zanimivo da bi več leitnerjevega konzorcija vključenega, ampak je direktno omenjen Technoalpin.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 07, 2024 8:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1918


Dejan je na pol uradno zastopnik za Technoalpina in mislim, da igra tudi za Kassbohrer, ter Dopelmayr, ampak "slabo".
Nič se ne bat za Leitnerja. Dobro poglej kako je razdeljen trg tam kjer je deloval ali še deluje Dejan in boš videl, da so si lepo razdelili trg. Eni zmagujejo na javnih razpisih za žičnice in teptalce, drugi pa na zasneževanju, kartičnih sistemih, zaščitnih mrežah, igralih. Ne nazadnje je ravno zastopnik za Balkan najuspešnejši Leitnerjev diler, če se ne motim.
Saj, dokazov najbrž ni, ampak verjetnost, da je to slučaj je pa podobna dobitku na loteriji. Ne nazadnje obstajajo črnogorski časopisni članki v katerih obtožujejo oba, da sta sodelovala pri sporni prodaji Prinotovih teptalcev, ki so menda šli čez carino še preden je bil objavljen javni razpis!

Če so v Bovcu dovolj zmešani, da gredo v to igro, bodo imeli Ski Dato, morda Sun Kid (Dejanov žlahtnik ima podobno proizvodnjo menda zelo pokvarljive opreme v Beogradu.), rumene topove, Prinoth, Leitner. OK, oprema ni sporna.
Zanimivo bo gledat cene, ko izsilijo javno zasebno partnerstvo. Ampak ne sfintiranih cen, temveč dejanske končne postavke, ko je oprema na terenu in v uporabi.

Srbi (In naš bivši, ter kranjskogorski bivši biznis partner, ki je menda tudi vpleten v to zgodbo) so mi razložili, da je Dejan sin visokega oficirja udbe in je zelo dobro vzgojen, kar seveda ni slabo. Menda ne blefira in se ne meče rad v javnost dokler stvari niso 100% pripravljene. Če je kaj na teh besedah, potem je Kanin že nekaj časa lepo hrustljav odojek z prebrancem in ajvarjem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 Stran 23 od 23

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB