Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Novosti na Krvavcu

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja
 Novosti na Krvavcu « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2024 4:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

JurijB je napisal/a:
marko je napisal/a:
Ali nova sedežnica onemogoča odpiranje 50 metrov pred postajo, kot je pri mnogih novih napravah. Če je tako, bomo Slovenci v velikem stresu .

Če govoriš o "havbi/pokrovu" je v primeru, da je ta zaklenjen, možno odpiranje šele ob uvozu v zgornjo postajo, se pa brez skrbi avtomatično odpre pravi čas.

Slednje sem lani prvič doživel na Piskru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2024 4:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

fisko je napisal/a:
JurijB je napisal/a:
marko je napisal/a:
Ali nova sedežnica onemogoča odpiranje 50 metrov pred postajo, kot je pri mnogih novih napravah. Če je tako, bomo Slovenci v velikem stresu .

Če govoriš o "havbi/pokrovu" je v primeru, da je ta zaklenjen, možno odpiranje šele ob uvozu v zgornjo postajo, se pa brez skrbi avtomatično odpre pravi čas.

Slednje sem lani prvič doživel na Piskru.

Mene so dolgo prepričevali, da avtomatično zapiranje ni dovoljeno - kljub temu, da je snežilo in močno pihalo, nezaprti sedeži pa so se gugali; no pa sem v nedeljo tudi to doživel - ampak po moje se je nekdo zmotil po vsej tisti hektiki, ko "kravce niso htele iz štalce", ker so naslednjo rundo že izklopili.
Nazaj na vrh
Pistenbully400
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2024 6:42 pm    Naslov sporočila: Proge na Krvavcu Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2024 22:06

Vem, da se je o tem že vila debata, a mi ne gre v glavo, zakaj se proga 4 pod gospinco ne tepta?

Morda tudi kdo ve kdaj mislijo steptati proge pod njivicami (saj ena črna bi bla fajn).
Nazaj na vrh
Tomazski
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2024 8:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2021 11:31
Kraj: Kranj

Mene moti še marsikaj : Ena boljših prog 17a , prav tako NI teptana , da črno Njivce niti ne omenjam. Kolikor časa je njihov "balkanski cigu migu" in poceni "PIR" bolj pomembnen , kot dobro urejene in odprte proge , mene ne vidijo tam gor !
Nazaj na vrh
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2024 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

A je zdaj pozimi tud pivo 1,90 tako kot poleti?
Nazaj na vrh
gapy10
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2024 4:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2024 17:26

Akcija točen pir laško/union 0,5l 1,5€

Upam da čimprej poženejo tudi Kržišče. Je lepa proga za karving.
Ko sem bil enkrat lani je sicer leva vlečnica nekam pešala. Je redar spuščal ljudi bolj na redko kot semafor, ampak se je kljub temu slišalo kako se elektromotor matra. Popoldne pa je delala samo desna. Upam da so uspeli zrihtat.
Nazaj na vrh
Anco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 11:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Sep 2014 21:38

Obljubili so da zasnežijo tudi kriško takoj ko bodo temperature
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 1:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Anco je napisal/a:

A ni Kriška odprta že od nedelje? Vsaj na FB so tako objavili, in ob pogledu na današnji status je tudi 'zelena'.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Anco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 3:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

miki je napisal/a:
Anco je napisal/a:

A ni Kriška odprta že od nedelje? Vsaj na FB so tako objavili, in ob pogledu na današnji status je tudi 'zelena'.

Mislil sem progi 21 in 22
Nazaj na vrh
Anco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je bil včerajšnji komentar na FB:

Gašper Stritih
Kdaj odprete Kržišče?
20 h
Odgovori

Avtor
Krvavec
Gašper Stritih Trenutno nam temperature ne omogočajo zasneževanja, vse imamo pripravljeno da takoj ko bom mogoče zasnežimo ter odpremo
Nazaj na vrh
gapy10
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 7:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2024 17:26

Anco je napisal/a:
Tole je bil včerajšnji komentar na FB:

Gašper Stritih
Kdaj odprete Kržišče?
20 h
Odgovori

Avtor
Krvavec
Gašper Stritih Trenutno nam temperature ne omogočajo zasneževanja, vse imamo pripravljeno da takoj ko bom mogoče zasnežimo ter odpremo

Haha tole sem pa včeraj jaz na FB vprašal.
Kriška dvoseda danes delala cel dan. Samo je bila že hitro odjuga.
Se pa vidi na sosednjem hribu, da rabijo res še precej snega za vlečnici Kržiše. Prej bi črno progo pod Njivicami zrihtal.
Pistenbully400
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 29, 2024 6:30 pm    Naslov sporočila: Garaža sedežnice Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Mogoče je res mal neumno vprašanje in razumem da so to dodatni stroški, ampak zakaj ne želijo na krvavcu za sedežnice imeti konkretnih garaž.
Morda kdo ve za zvoh, če bo imel garažo ali le podaljšek kjer bodo obešeni stoli (kot vrh krvavca/stari vrh).
Konc koncev so sedeži bolj zaščiteni sploh na zvohu kjer ponoči pa tut čez dan lahko konkretno piha, poleg tega je pa še opcija ko je ljudi manj da obratuje žičnica na zmanjšani kapaciteti in pa žičničarji lahko imajo delavnico za stole...

Prav tako, zakaj ni garaže na orlovih glavah ter na starem vrhu, že res da se sedežnice garažirajo pod postajami kot na krvavcu a ni zgoraj navedenih prednosti (razen tiste vzporedne/pravohotne "štange" kjer so obešeni stoli). Res da sedežnice nimajo buble-a ampak Krg ima isto na dolenčevem rutu pa imajo garažo na vrhu.

Tko da, če ma mogoč kdo odgovor na ta vprašanja ali pa saj še kakšno idejo poleg cene bi bil zelo vesel saj nikjer ne uspem najti nikakršnih razlogov/podatkov.
Nazaj na vrh
Peter G.
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 02, 2024 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Feb 2022 15:30

ODG. na Pistenbully glede garaž:

Kot se mi zdi, je bilo prvotno mišljeno, da bo na vrhu podzemna garaža na levi strani izstopa za vse sedeže, ampak ni šlo skozi pri Zavodu za varstvo narave se mi zdi. Po dopolnitvah vloge so to izključili iz projekta in dodali zgoraj neko nadstrešnico za 10 sedežev+servisni stol. To pa mislim, da je v planu, vendar še ni izvedeno. Enako bo s povečanjem kapacitete iz sedanjih 1460 oseb/h na 2400 oseb/h, ko bodo, če bodo, dobili presojo vplivov na okolje. Takrat je mišljeno tudi, da se doda sedeže, ki so sedaj kar na redko.

Lp P
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2024 12:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Danes na FB lastnik smučišča lepo pojasnjuje vprašanje garaže na Zvohu (kot replika na komentar, da bi garaže rešile problem z zaledenitvijo sedežev):

Citiram:
... garaža za stole je bila predvidena v projektu izdelave 6sede Zvoh, vendar so "ta zeleni" temu nasprotovali,...seveda pa me poznaš in veš da ne odneham, zato v tem letu pripravljamo elaborat ki bo dokazoval da garaža ne bo v ničemer napoto ptičem, ki letajo okoli Zvoha, niti ne zajcem in lisicam, prav tako pa ne njihovim paritvam,.....ja takle mamo, upam, da take in podobne fotografije posredno vplivajo tudi na razmišljanje raznih soglasodajalcev, ki pa jim je v nekaterih primerih prav vseeno za udobje smučarskih obiskovalcev in pogoje dela za zaposlene v RTC Krvavcu,...žal

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Pistenbully400
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2024 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Hvala za to kopijo.
Je pa res čudno da imajo le pri nas živali problem z garažami in žičnicami v Avstriji in Italiji pa nobenih težav, jih morda tam šolajo kako se njim ogniti ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja Stran 21 od 24

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Novosti na Krvavcu
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net