Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 17, 18, 19  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2024 10:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

AAaa, hvala.. nepozorno berem visitpohorje

Se pravi max. kar lahko nardiš je da poskusiš z 8h00 gondolo gor,
rukneš enga kratkega (če ga že kje sploh ponujajo !?),
smuk v dolino, spodaj spet enga kratkega in si 8h45 na
naslednji gondoli gor ?

Bi vi celo raje se peljali z avtom gor na Belvi (8h15),
in si to mislil "pričneš s smuko v dolino" (ob cca. 8h30, da si na gondoli 8h45),
in potem da se kasneje s svojim avtom prestaviš na Areški del ?
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2024 11:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

Smucar9 je napisal/a:
AAaa, hvala.. nepozorno berem visitpohorje

Se pravi max. kar lahko nardiš je da poskusiš z 8h00 gondolo gor,
rukneš enga kratkega (če ga že kje sploh ponujajo !?),
smuk v dolino, spodaj spet enga kratkega in si 8h45 na
naslednji gondoli gor ?

Bi vi celo raje se peljali z avtom gor na Belvi (8h15),
in si to mislil "pričneš s smuko v dolino" (ob cca. 8h30, da si na gondoli 8h45),
in potem da se kasneje s svojim avtom prestaviš na Areški del ?

Točno to, vendar poudarjam, da ne vem od katere ure dalje ti bo prijela dnevna karta na čitalcu. Zagotovo deluje od 8.45, kaj prej žal ne vem...

To je tudi dobra opcija, sploh v primeru ko bi rad bil bolj fleksibilen glede premika in neodvisen od ski busa. Ob žlehtni predpostavki, da ski bus občasno iz takšnih in drugačnih vzrokov ne vozi, ti je to ziheraška opcija.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2024 12:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Hvala Fisko !
Parkirat na Belviju pa se pustijo ? (Zastonj?)

Zdej pa še samo analizo Lenkota rabim, zatale nocni plus celzija,
in kaksna bo ponoci vlaznost in kje bo sneg najbolj mehkuzen ?
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2024 9:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Smucar9 je napisal/a:
Hvala Fisko !
Parkirat na Belviju pa se pustijo ? (Zastonj?)

Zdej pa še samo analizo Lenkota rabim, zatale nocni plus celzija,
in kaksna bo ponoci vlaznost in kje bo sneg najbolj mehkuzen ?

Dnevna karta ti zacne lovit ob 8.45 na gondoli..
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2024 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Res je. Pa rampo odpirat spodaj desni parking tudi šele 8h45. Tak da moraš, če si prej, it iskat na blagajno pildek za ven/domov.

Danes me je sneg presenetil. Pričakoval žlojso, pa VSE proge do 10h ledene, večina celo do 12h.

A DOBRO PRIPRAVLJENO. ZELO BIL VESEL. FAJN JE BLO. Žal da nisem doživel "mojega" Videca.

srednji del Piskra si zaradi ledu ob 11h lahko samo drsal levo desno, nič carval - še dobro da ni bilo veliko ljudi Spodnjih 50m Piskra pred sedežnico pa že ob 11h nevarno južnih. Enako se je zgodilo z ravnim srednjim delom piskra popoldne.

Stadion seveda najdlje leden, in prazen. Ob 15h ravno prav odjužen, a za krajše zavoje, za dolge carve prejužen ob 15h, prej ob 10h pa preleden

Poštela prazna cel dan. Nehala bit ledena ob 11h.

RELIVE# https://www.relive.cc/view/vQvyZ28JoKO
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2024 11:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:
Pa ne bi rekel da kdo kaj narobe govori. Uporabili so napredne materiale, trajnostne, eko bio, za kar ni rabila pasti niti ena smreka!
Terasa je iz zemlje, pozimi če imajo željo, jo prekrijejo s snegom.
Do WC-jev pa bodo lahko v smislu ostalih letošnjih lesenih igral uredili tobogan.

Lenko, si kar uganil. Namreč to s sneženo teraso pri Luki :

Danes pa mi smuka v dolino nikakor ni 'sedla'. Prenesel bi beton (imam za spremembo ostre robnike), prenesel bi čofto, ampak 'kugllagerjev' pa ne prenesem. Že na tretji furi se mi je zdelo, da je cela proga od vrha Habakuka do Trikotne Jase sestavljena iz ledenih grud različnih velikosti. Nisem včeraj zvečer imel časa da bi gledal na kamere ali skozi okno na Pohorje, ampak imel sem občutek, kot da so teptali zjutraj. Ali pa vsaj prepozno, ko je sneg že zmrzoval. Stadion je bil samo za odtenek boljši, Sleme in Čopka zaradi položnosti še kar užitna. Potem pa so ob 11. zaradi treninga zaprli še 2/3 širine že tako ozkega Stadiona, malo pred poldnevom pa se je še pooblačilo, in sem obupal, spakiral in se odpeljal na lepše (poročila sledijo ). Zgleda lepše kot je bilo, slikal sem v glavnem na prvih 2 rundah, kugllagerjev se mi res ne da fotografirat:

Smucar9 je napisal/a:
Res je. Pa rampo odpirat spodaj desni parking tudi šele 8h45. Tak da moraš, če si prej, it iskat na blagajno pildek za ven/domov.
Da sezonska smučarska vozovnica na Vzpenjači ne 'prime' pred 8:45, potrdim iz lastnih izkušenj. Lani sem enkrat imel tako čudaško idejo, v dolini je bila inverzija in mraz, zgoraj sonce in toplo, kaj pa če bi šel gor z žičnico ob 8., na Belviju spil kavo in mežkal v sonček, in čakal da bo ura 9. Pa ni bilo nič iz tega, na vožnji ob 8. uri ti čitalec ne odpre vratc če mu ponujaš sezonsko. Sem pač pil kavo v megleni dolini, nekomu na čast .

Rampo na desnem parkirišču pa s sezonsko letos zagotovo lahko odpreš pred 8:45, prosim ne me vprašat od kdaj naprej. Danes sem gledal na uro, ob 8:38 zagotovo gre. Mislim pa da sem v tej sezoni nekajkrat bil še bolj zgoden (8:30 ali par min čez) in mi je vedno odprlo brez težav.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2024 8:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Saj če ti rampe sezonska ob vhodu ne odpre - recimo meni, ker je v rokavu jakne na zadnjem sedežu, ti jo zanesljivo odpre ob izhodu.

To z urami od kdaj velja pa je en bikov drekec, ker nekdo (se mi zdi kdo) bere preveč dobesedno veljavnost kart: v času obratovanja smučišča.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2024 1:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pohvale pa vaši kulinariki. Vse cene cisto zmerne 7-9€

Plus da sem na sredinski v tisti soncni gostilni dobil mehko toplo svežo žemljo poleg klobase, kar mi niti danes na Katschbergu v Kößlbacher-Almu niso privoščili, kjer so imeli hladno, delno trdo (in espresso po 3.40€ v Katschbergu)

Še pridem v toti MB ! (tako na sejme, kot smučat

Nazadnje urejal/a Smucar9 Sob Jan 27, 2024 8:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
andmer99
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2024 3:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

Kratek report s sobotnega Piskra - še ob 13h je bil čisti raj za 110% ljubitelje trdega, ki vsaki večer pilijo robnike. Ostali pa smo trpeli...
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2024 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

andmer99 je napisal/a:
Kratek report s sobotnega Piskra - še ob 13h je bil čisti raj za 110% ljubitelje trdega, ki vsaki večer pilijo robnike. Ostali pa smo trpeli...

Res je, enako dolina do 11h ko se je dalo med abručanjem brez robnikov, tudi kak zavoj naredit.

Je pa zanimivo kaka razlika v teptanju med zgodnim na Piskru in Arehu nasploh, ter po nočni v dolino, ko so zamudili primeren čas. Škoda.

Če bo tak teklo, bo čez dva tedna konec doline.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 29, 2024 3:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Super spomladanska smuka,brez gužve.Sezonska je pod streho
andmer99
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2024 12:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

Kratek nedeljski Areh report za nazaj, za arhiv. Ker je bila v soboto rana ura, trd ura, sem v nedeljo prišel na breg komaj opoldne. Bilo je za spoznanje topleje kot v soboto, vendar še vedno premalo, da bi trdota res spustila. Sicer je bil boljše kot v soboto, ker je bilo več nabrušenega sipkega snega med ploščami. Še vedno pa ena izmed slabših smučarij sezone.

Dve radovedni vprašanji:

Fantastic je napisal/a:

Kdaj šteješ, da je sezonska pod streho? Ko ceno sezonske deliš s ceno dnevne karte in je pokrita, ali pa gledaš kaj več? Ker s sezonskimi nas večina ne smuča od 9 do 16, ampak včasih tudi samo dve urci ali celo manj, če so tako slabe razmere kot so bile v soboto....

A kdo slučajno ve, če je ta polžja hitrost cca. 8 km/h, s katero trenutno vrtijo novo Ruško, top speed kar zmore ta Leitner? Ker meni to ne gre nikamor. To je ja tako počasi, kot da bi bil na klasičnih (ne stara Ruška) sidrih. Cojzarica je s cca. 12 km/h prava formula. Po spominu (letos še nisem uspel priti na oni konec) se mi zdi, da Poštela, ki je tudi neodklopna sedežnica, vozi vsaj nekaj hitreje....
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2024 11:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Ruška vozi tako hitro/počasi, da je čim manj padanj pri "krcanju in izkrcanju", ker vsaka ustavitev pomeni, še daljšo vožnjo.

Se pa sploh ne smeš odpravit na Ruško s Piskra, ker te ima da bi na sredi izstopil zaradi počasnosti.

Ruška cca 8 km/h
Gondola cca 17 km/h
Pisker cca 14-15 km/h
Poštela slabih 9 km/h
Razvanje cca 8 km/h

To so podatki od sobote z moje ure.
Nazaj na vrh
fisko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2024 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

Če smo že ponovno pri Ruški, prilagam nekaj izjav, ki sem jih slišal v zadnjih dveh tednih na spodnj oziroma zgornji postaji ter med vožnjo:

- Kaj to ne gre nič hitreje ?
- Niso zajebali mene, ampak vas mlade za naslednjih 50 let.
- Pa to več stojimo kot na sidrih.
- Imamo novo Sleme.

Nazadnje urejal/a fisko Tor Jan 30, 2024 12:16 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2024 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

andmer99 je napisal/a:
Kratek nedeljski Areh report za nazaj, za arhiv. Ker je bila v soboto rana ura, trd ura, sem v nedeljo prišel na breg komaj opoldne. Bilo je za spoznanje topleje kot v soboto, vendar še vedno premalo, da bi trdota res spustila. Sicer je bil boljše kot v soboto, ker je bilo več nabrušenega sipkega snega med ploščami. Še vedno pa ena izmed slabših smučarij sezone.

Dve radovedni vprašanji:

Fantastic je napisal/a:

Kdaj šteješ, da je sezonska pod streho? Ko ceno sezonske deliš s ceno dnevne karte in je pokrita, ali pa gledaš kaj več? Ker s sezonskimi nas večina ne smuča od 9 do 16, ampak včasih tudi samo dve urci ali celo manj, če so tako slabe razmere kot so bile v soboto....

A kdo slučajno ve, če je ta polžja hitrost cca. 8 km/h, s katero trenutno vrtijo novo Ruško, top speed kar zmore ta Leitner? Ker meni to ne gre nikamor. To je ja tako počasi, kot da bi bil na klasičnih (ne stara Ruška) sidrih. Cojzarica je s cca. 12 km/h prava formula. Po spominu (letos še nisem uspel priti na oni konec) se mi zdi, da Poštela, ki je tudi neodklopna sedežnica, vozi vsaj nekaj hitreje....

Sezonska je za mene pod streho,ko sem sit zime
Iskreno…dve,tri dopoldanske ure med tednom so meni vrh.Grem ko imam čas,zq vikend pa se izogibam pohorja
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 17, 18, 19  Naslednja Stran 12 od 19

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net