Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Wildkogel

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Wildkogel « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
renz11
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2024 11:16 pm    Naslov sporočila: Wildkogel Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Mar 2023 22:22
Prispevkov: 21


Na poti v Zillertal (via Gerlospass) sem opazil ob cesti več lesenih skulptur z logotipom smučišča Wildkogel, za katerega prej sploh nisem vedel da obstaja. Ker sem si na poti nazaj želel bolj sproščeno smuko, se je omenjeno smučišče kot nalašč ponudilo za obisk v četrtek. Wildkogel sicer nudi 75 km prog, ampak je napram sosedoma Zillertal Arena in KitzSki (vstopna točka Panoramabahn) predcej manjše, hitro se da prit iz enega na drugi konec smučišča.

Ski mapa:


Večina prog leži v kotanji, z vzhodno oz. severno lego – januarja nekatere proge ob sedežnicama Ganzeralm in Pfeifferköpfl celi dan niso deležne sonca. Proge proti dolini in ob štirisedi Gensbichlalm so pa obrnjene na jug, kar je na ta hladni januarski dan pomenilo odlične razmere. Glede naprav nimam nobenih pripomb, vse ta glavne so odklopne, če v ''kotanji'' komu ne paše odprti tip sedežnice, lahko uporabalja paralelno kabinko Ganzer Xpress (treba je edino pogruntat kako prit do nje ). Čakanja ni bilo (max. 5 sedežev), praktično vse naprave imajo navezo na več širokih prog, temu primerno na progah ni bilo čutiti nobene gužve.

Proga št. 3 ob štirisedi Ganzeralm, januarja praktično celi dan v senci.


Jutranji pogled na progi 12 in 13 ob šestsedi Frühmesser, priporočam za začetek smuke:


Pogled na številne proge ob Frühmesser-ju in vlečnico VIII (tudi na tej se je splačalo naredit par furic):


Opoldan sem se preselil na južno stran, zelo navdušile so me temno rdeče proge ob zgornjem sektorju dostavnih kabink Smaragdbahn in Wildkogelbahn:



Proga v dolino proti Brambergu ob spodnji sekciji Smaragdbahna je pa dolga cesta, ki si jo je treba velik del delit s sankači, ena fura je bila čisto dovolj.

Ko sem popoldan želel počasi zaključit današnji sproščujuči dan, je pa sledilo še eno lepo presenečenje: Vrhunski sončni progi 6 in 7 ob štirisedi Gensbichl – pravi karving avtocesti:


Za zaključek: Odlična smuka na tem nepoznanem smučišču s čudovito panoramo. Priporočam predvsem družinam in pa ljubilteljem širokih karving stez, za eno- ali dvodnevno smuko kot alternativo ogromnim smučiščem v bližnji okolici. Ne glede na položaj sonca, verjetno se bo vedno našla proga z dobrimi zimskimi razmerami.
_________________
2023/24: 2x Gurgl, Hintertux, 6x Zillertal Arena, 4x Obertauern, 2x Bad Gastein, 2x Sportgastein, Dorfgastein, 2x Kitzsteinhorn, Weißsee Gl., 2x Schladming, 3x Snow Space Sbg, 3x Wildkogel, 2x Katschi, Speiereck, Ankogel, 6x Tauplitz, MB/Areh
2022/23 (18x): 2x Areh, 2x Kope, 3x Krvavec, Peca, 3x Bad Gastein, 3x Nassfeld, Tauplitz, Kreischberg, Turracherhöhe, BKK
2021/22 (21x): 11x SLO, 3x Kitzsteinhorn, 2x Bad Gastein, 2x Kals-Matrei, St. Jakob im D., Gerlitzen, Kreischberg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2024 9:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31
Prispevkov: 118


4.4.2024 Na poti v Zillertal smo se sprva nameravali ustavili v Kaprunu in odsmučati na Kitzsteinhornu, vendar nas je pogled na kamere prejšnji dan od tega odvrnil in smo se v Kaprunu ustavili le v bližnjem "Meku" na zajtrku Tako smo prvi dan odsmučali na Wildkoglu, kjer sem bil prvič. Ob spodnji postaji Smaragdbahna nas je pričakalo parkirišče s cca. 20 avti. Odprtih je bila večina prog, razen obeh v dolino. Razmere so bile legi posamezne proge primerne, tako so se proge ob Gensbichalmu in Frühmesser x-pressu ob enajstih ojužile, medtem ko so bile proge ob Ganzer x-pressu in Ganzer almu trde vse do 13, ko smo tudi zaključili smuko. Pod črto: Zelo lep in dober smučarski dan, smučišče vsekakor priporočam.











_________________
Sezona 23/24 = 13 x Mb. Pohorje, 3 x Rogla, 1 x Kope
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Wildkogel
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB