Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja
 Novosti na Pohorju 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 03, 2023 11:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

JurijB je napisal/a:
PS: višina izstopa mi je "molto všeč".
Tudi meni, edina izstopna postaja od letošnjih novogradnenj med Mariborom in Slovenj Gradcem, ki je celo zame dovolj visoko postavljena .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2023 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

JurijB je napisal/a:
Miki & co. ima kdo kake nove slike Cvirnove proge, po tem, ko so jo spremenili v kolesarski "poligon"?

Bojda ne bomo smučali, če se ne bodo resno lotili zemeljski popravkov.

Imam. Še prej pa po daljšem času ena z Belvija, bazen prizidan k hotelu je dobil še en prizidek . Zdaj pa po možnosti še kontejner (seveda obit z deskami) na vrh, pa smo zmagali !

Brez panike, je rekel Švejk (in dodal: tudi to vojno bomo izgubili ). Danes sem jo prevozil z beciklom, delno celo po novi 'poskakovalni' MTB - progi, in si upam trditi: pri 70 cm naravnega snega, torej če bo obratovala Partizanka, se bo dalo tudi po Cvirnovi čisto normalno smučat. Ker, roko na srce, večina nas to progo jemlje itak samo kot zgornji del povezave do Partizanke. Od ponavljanja večino odvrne povsem zgrešen zaključni del nad Glažuto, z ravnino, 'cesto', in potiskanjem po ravnini. Voila, kjer beciklproga prečka smučišče, je izvedena zelo diskretno:

Robovi so druga zgodba, ampak to za smučarijo ni kritično:

Ponovno: zelo nežno prečkanje smučišča:

Še jarek za odvodnjavanje predstavlja bistveno večjo 'motnjo' kot beciklistična proga pod njim:

Edini del 'smučišča' ki so ga popolnoma uničili, je skoraj vedno zaprta 'bližnjica' pod daljnovodom. Glede na to, da je v zadnjih 10 letih praktično nikoli nisem videl odprte (da bom fer: v pretekli zimi, ko je februarja na Arehu ležal poldrugi meter snega, so jo nekajkrat poteptali), bom izgubo preživel tudi še teh nekaj let, kolikor bo beciklpoigon na Ruški obratoval. Dam mu maksimalno 10 let :

Gugalni al gibalni al kajjazvem kaki 'park' nad jezerom. A to je to? Nekaj neizmerno ukrivljenih olupljenih hlodov, podprtih s koli za paradajz? OK, če je to bila cena da smo dobili štirisedežnico na Ruški, naj bo. Saj se bo sesulo samo vase, kot Branikov 'adrenalinski park' na Trikotni Jasi. Upam da čim prej:

Glede na to, da sem v 80ih cela 4 leta vsak dan hodil mimo ene od kasarn JNA in gledal sadistične obrede ki so jih tam izvajali polpismeni podoficirji nad prisilno vpoklicanimi osemnajstletniki, me to še najbolj spominja na 'poligon' po katerem so mučili omenjene fante. S tem, da je 'poligon' v kasarni izgledal bistveno bolj profesionalno ... :

No, zdaj pa k edini RES pomembni novosti sezone. Fotke gornje postaje itak najdete na FB, zato nisem pretiraval. Očitno so 'nakradli' dovolj betona, tako da so glavna dela v zvezi z betoniranjem zaključena, montirajo že prva okna. Postaja zgleda bolj ali manj gotova:

Na spodnji postaji so do pol petih 'šraufali' trije fantje od Leitnerja, obračalno kolo je zmontirano, zajla pripravljena v bližini. Nekaj betona bo še potrebno 'organizirat' za kontrolno hiško in temelj za trak:

Pod črto: glede na to, da smo šele v prvem tednu oktobra, nimam posebnih dvomov da bo Ruška v decembru prepeljala prve smučarje. Vse ostalo pa ... naj bo, če pač mora biti .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2023 8:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Postaje dobijo leseno fasado - če so meni lagali jaz vas fiju-fiju.

PS: glede na to, da je KKŽ "gotova" že en mesec pa še kar nima papirjev - krivda verjetno ni na strani ministrstva, bo Ruška šla v redno obratovanje 1.2.2024.
Nazaj na vrh
Marvin
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2023 8:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

@miki ne morem spregledati, da se v tvojih zapisih zasledi malo cinizma na račun gorskokolesarskih prog, ki se gradijo ("max 10 let", rogla - "valovčki"...). Potrebno se je sprijazniti, da je gorskokolesarski (ali dajmo povedati poletni) turizem začel dohajati zimskega. Če ne že prehitevati, vsaj po dobičkonosnosti. Mogoče še ne pri nas, v tujini pa prav gotovo. Predvsem zaradi nižjih stroškov obratovanja in daljše sezone. Zimska traja, ob dobrih pogojih koliko? 4 mesece zares. Poletna (kopna?) pa 6+. Mb pohorje je vsaj toliko znano po svoji MTB DH progi, kot je po Zlati Lisici.

Sam imam rad oboje (snežne strmine in gravitacijski MTB) in upam, da bosta obe sezoni ob novih pridobitvah v užitek vsem.
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2023 9:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

JurijB je napisal/a:
PS: glede na to, da je KKŽ "gotova" že en mesec pa še kar nima papirjev - krivda verjetno ni na strani ministrstva, bo Ruška šla v redno obratovanje 1.2.2024.
OK, stava sprejeta: če bo Ruška obratovala v decembru, kot napovedujem jaz, se na prvi obratovalni dan srečava gori in častiš pir ali kuhančka, glede na temperature. Če jo odprejo februarja, plačam jaz. Če pa januarja, pa spijeva dve rundi in vsak časti eno !

@Marvin: če si zasledil 'malo' cinizma, potem sem še prenežno pisal . Lahko rečeva da sem konzervativni cinični stari ded in s tem zaključiva, lahko pa napišem daljši odgovor. Dejstvo je, da sam v 45 letih odkar me smučarija zanima in spremljam novice v zvezi z njo, slišal in prebral že marsikaj. Da je prihodnost zimske sezone v teku na smučeh, borderparkih, krpljanju, turni smučariji itd. In poleti v tenisu (še pomnite čase ko so na Rogli imeli 6 peščenih teniških igrišč in so bila poleti pogosto vsa polna, zdaj sta samo še 2 in to v glavnem prazni). Nič nimam proti beciklom (navsezadnje sem VSE letošnje pohorske reportaže naredil s kolesom) in drugim poletnim 'atrakcijam', dokler se ne zažirajo v tako že preozke proge. Ne se bat, v zadnjih 10 letih sem bil na poletnih dopustih v Dolomitih, Serfausu in Söldnu, videl koliko so tam imeli že pred leti poletnih atrakcij tipa leteči tobogan in zipline (Serfaus) in prog za MTB - Downhil (Sölden), ne spomnim pa se, da bi se kje beciklistične proge tako zažirale v smučarske proge kot na Pohorju ali da bi leteči tobogan speljali cik - cak nad smučiščem tako kot na Rogli (glej tudi Lenkovo reportažo in komentarje zraven).

Še posebej pa sem ciničen, ko se spomnim, kaj od poletnih 'atrakcij' sem že videl neslavno propasti na Pohorju: od trim steze zraven spodnje postaje Vzpenjače, kampinga desno od izteka Čopke, 'adrenalinskega parka' na Trikotni jasi, pa sem verjetno še kaj pozabil. Tudi na vrhu Ruške, v gozdičku ki so ga letos ob gradnji sedežnice porušili, je (zelo) kratek čas stala neka zbirka iz desk zbitih lesenih zadev, kao neki spretnostni kolesarski park (?) za otroke. Če prištejem še slabo desetletje propadajoč hotel Areh, zaprto Kočo in po novem tudi zaprto trgovinico v apartmajskem naselju za Belvijem, namesto katere imamo sedaj - guess what - trgovino v kontejnerju, sem težko optimističen. Edino nekaj pa na Pohorju živi že več kot 70 let, včasih malo bolje, drugič malo slabše, in to je alpsko smučanje ob žičnicah. Če bova še živa in bo ta forum še obstajal, se bova pogovarjala jeseni 2033. Moja stava: tista lesena zadeva nad akumulacijo bo že pozabljena, poletno obratovanje Ruške se ne bo obneslo in bo opuščeno, skupaj s kolesarsko stezo, smučali pa bomo na Ruški še vedno, vsaj tiste tri mesece ko bo mogoče narediti in obdržati tehnični sneg. Če bo zaradi klimatskih sprememb, drage energije ali kajjazvem kakih razlogov enkrat res konec s smučarijo v dolino, bo smučarjev na Arehu kvečjemu več, ne manj. In zato potrebujejo več prostora, torej širše, ne ožje proge. In glede na to, da bo naravnega snega vse manj, tehnični pa bo vse dražji, čim bolj gladka in zatravljena smučišča, ne pa prepredena z nekimi jarki, cesticami in umetnimi valovi, kar vse seveda otežuje preparacijo, predvsem pri (za Pohorje tipični) skromni snežni odeji ...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 09, 2023 8:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Miki, to kar sem videl na tvojih slikah se meni ne zdi nujno uničevanje prog. Vožnja po valovčkih je za mnoge (predvsem mlajše) smučarje zelo priljubljena in mnoga smučišča imajo po več takih prog. Tudi tisto pod daljnovodom mene spominja na amatersko cross progo oziroma poligon, v tujini kar pogosti, pri nas pa ne vem, če je že kakšen.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 09, 2023 9:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Miki: stava sprejeta - brez rizika, da bi moral komu plačati pijačo.

Seveda šteje uradno obratovanje za "turiste".
Nazaj na vrh
Marvin
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2023 2:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Miki, če tvoj cinizem in skepsa izvira iz izkušenj s pohorskim upravljanjem, te razumem. Če pa je to skepsa/mnenje, ki izvira ker si "konzervativni cinični stari ded", potem tega ne razumem, ampak spoštujem. Moje mnenje je, da je to (gravitacijski MTB) odlična poletna priložnost za (Mb) pohorje. Pohorje ima to srečo, da ima skoraj popoln "hrib" za MTB. V zadnjih letih sem obiskoval parke v Franciji, Italiji, Avstriji in zadeva dejansko funkcionira. Gužva je včasih takšna da konkretno čakaš na gondolo. Da ne govorim o sekundarnem zaslužku (gostilne, apartmaji, ...) In ja, "valovčki" grejo tudi čez smučišče. V Schladmingu celo čez ciljno ravnino. Sam bi raje imel te proge speljane skozi gozd, ampak kaj naj...

Glede tega kaj bo čez 10 let in kaj je bilo zadnjih 70 let pa... Verjetno gobe dlje nabirajo in jih bodo dlje nabirali Pravim le, da je potrebno včasih prepoznati kakšno priložnost in ne samo negativno kritizirati.
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2023 8:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Sem šel pogledat kako kaže z najino (JurijB + moja malenkost) stavo oziroma če že moram začet šparat za rundo , pa sem naletel na kar zanimiv prizor montaže zajle. Dosti gradbišč po Sloveniji in Avstriji sem prehodil v preteklih 2 desetletjih, kar nekajkrat užival v spektakularni helikopterski montaži, ampak mislim da ravno pri montaži zajle pa nisem bil še nikoli prisoten:

Drugače spodnja postaja zgleda do konca zbetonirana, bager je na kamione nalagal material ki ga morajo še odkopati:

Nenavadno: na delno poravnani trasi tu in tam iz zemlje gledajo kabli, sklepam da od nove linije zasneževanja, nikjer pa nisem videl priključkov za vodo, jaškov itd. Spet kak nov pristop?

Yess: ena baraka manj na Pohorju:

Zgornja postaja tudi kar solidno napreduje, pogonsko kolo pa se je (prav počasi) vrtelo, prvič kar hodim po gradbišču da se je premikalo:

Še ena z Belvija: zemeljska dela na začetnem delu downhilla:

Nazaj na vrh
fisko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 12, 2023 6:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

Citiram:
(FOTO) Mariborsko Pohorje: Kočo Kočo bi podrli in zgradili novo
Igor Selan Igor Selan
12.10.2023 02:00
Koča Koča to zimo ne bo obratovala, prenovljena koča Luka naj bi vrata odprla do konca novembra. Kdaj bodo znova pognali pohorsko vzpenjačo?

Poslušaj
Dobrodošli na naročniški strani vecer.com.
Dostopajte do knjižnice 20 priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na v članku.
Obstaja verjetnost, da bodo obstoječo kočo Koča v celoti odstranili. Obstaja verjetnost, da bodo obstoječo kočo Koča v celoti odstranili. ALJOŠA PERŠAK
Čeprav je pred vrati nova zimska sezona, nekdaj priljubljena koča Koča pri zgornji postaji pohorske vzpenjače še naprej ostaja zaprta. Kot je namreč znano, je zadnji najemnik Vlado Hecl, ki je svojo dejavnost prenesel na Ruško kočo na Arehu, območje Bellevueja zapustil oktobra lani. In koča Koča zaprta ostaja še naprej, sporočajo iz Marproma, kjer pa očitno razmišljajo o gradnji nove koče, ki naj bi stala v neposredni bližini.
Koča KočaANDREJ PETELINŠEK
"Podjetje Marprom ima resen načrt po postavitvi novega objekta, sodobne gorske koče, ki bi bila postavljena ob lokaciji sedanjega objekta, bližje stiku z zgornjo ploščadjo Pohorske vzpenjače. Obstaja tudi verjetnost, da bo obstoječa koča Koča v prihodnosti v celoti odstranjena," so nam sporočili. Kot je dodatno pojasnil direktor Ranko Šmigoc, je obstoječi objekt treba temeljito prenoviti, zato ocenjujejo, da je smiselno postaviti novega, modernega in bolj funkcionalnega, z lepo teraso in razgledom v dolino.
"Marprom ima resen načrt po postavitvi novega objekta, sodobne gorske koče"
Še naprej, a, kot kaže, ne več dolgo, ostaja zaprta tudi koča Luka na smučišču Habakuk. Prav v minulih dneh je Marprom tam pričel urejati dotrajano teraso, ki so jo morali junija, ker je predstavljala nevarnost za obiskovalce, ograditi in nanjo preprečiti dostop. "Podiranje terase je v teku, sledi odstranjevanje izjemno velike količine odpadnega lesa in podkonstrukcije, nato pa ureditev okolice. Koča bo predvidoma nared za obratovanje konec novembra letos," napovedujejo v Marpromu.
Kdaj odprtje vmesne postaje gondole

Obiskovalci Pohorja še naprej nestrpno pričakujejo odprtje vmesne postaje gondole, ki bi po prvotnih napovedih morala delovati že od konca septembra. Po neuradnih informacijah bi lahko Marprom vsa potrebna dovoljenja, gradbena dela so namreč že zaključena, pridobil do konca prihodnjega tedna.

Še naprej pa večja dela potekajo na Arehu, kjer je Marprom odstranil vlečnico Ruška, ki jo bo nadomestil z novo štirisedežnico. Na njeni trasi je že postavljenih vseh enajst stebrov, gradijo spodnjo in zgornjo postajo. Novost bodo še nove sanitarije in kartomat, ki bo skrajšal čakalne vrste pri nakupu vozovnic.

Marprom je v minulih dneh pričel odstranjevati dotrajano in za obiskovalce nevarno teraso koče Luka ter jo bo nadomestil z novo. ALJOŠA PERŠAK
Po prenovi terase naj bi kočo v najem ponovno vzelo podjetje Maj GT v lasti Sebastjana Škerlaka, ki je s kočo upravljalo nazadnje. Kot pravi Šmigoc, je Škerlak še naprej zainteresiran za sodelovanje v prihajajoči zimski sezoni. "Zato verjamem, da bo koča aktivna takoj po zaključku ureditvenih del na zunanjih terasah. Za prihodnjo poletno sezono pa snujemo spremembe namembnosti objekta, seveda upoštevaje tudi ostale aktivnosti na področju gostinske ponudbe," nekoliko skrivnostno pojasni Šmigoc.
Koča LukaALJOŠA PERŠAK
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 12, 2023 8:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Hvala fisko za link , sem prebral popoldan v tiskan izdaji in upal, da bo kdo ki ima dostop do digitalnega Večera, prispevek prilepil.

Da so strohnele deske pri Luki zamenjali z novimi ni vredno posebnega komentarja, ker spada k rednemu vzdrževanju.

Sodobna restavracija namesto terase nad konjsko štalo pa ... hvala Bogu . Pa čeprav je Koča vsaj za moj okus še med najbolj solidnimi prehranjevalnicami v (žalostni) pohorski ponudbi, raje bi videl da se podre ciganija na spodnji postaji trakov (katere terasa mimogrede sega v že tako preozko progo) in ob Slemenu, mislim na tisto s kontejnerji in indijanskim šotorom iz modre cerade . Ampak tudi z novo Kočo bom zadovoljen, lokacija ob izstopu Vzpenjače je perfektna in razgled v dolino tudi. Verjel pa bom, ko bom videl, ampak glavno da imajo vsaj resen načrt.

Citiram:
Obiskovalci Pohorja še naprej nestrpno pričakujejo odprtje vmesne postaje gondole, ki bi po prvotnih napovedih morala delovati že od konca septembra.
Spet vzoren primer našega novinarstva. Ali res mislijo, da obiskovalci nestrpno čakajo na 'odprtje vmesne postaje gondole' (ki vsaj v tem trenutku ne bo služila ničemer)? Ali morda le nestrpno čakajo na ponovno odprtje gondole?
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 12, 2023 10:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

miki je napisal/a:
....., raje bi videl da se podre ciganija na spodnji postaji trakov (katere terasa mimogrede sega v že tako preozko progo) in ob Slemenu, mislim na tisto s kontejnerji in indijanskim šotorom iz modre cerade .

A si ti ziher kaj zadnjega pol leta hodil tam okoli? Lisičkin brlog so porušili kolikor vem, Mirču pa so tudi vzeli "pol" terase. Ni še idealno, ampak precej boljše.

Kar se tiče "indijanca" pa ja - pač pohorski indijanec.

Še nekaj okoli Koče Koče. Po mojem vedenju kot človek, ki jo je pomagal postavljat - prvo razširitev ene 40 let nazaj - je Koča postavljena brez vseh papirjev in na sedaj denacionaliziranem zemljišču, kar je tudi (baje) glavni razlog, da se po tem ko jo je Hötzl zapustil ni več oddala, saj je lastnik zemljišča zahteval tudi svoj delež.
Kje bo Marprom delal novo Kočo me res zanima, recimo jaz bi jo desno od gondole tam kjer je zdaj bike start.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 13, 2023 10:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

JurijB je napisal/a:
A si ti ziher kaj zadnjega pol leta hodil tam okoli? Lisičkin brlog so porušili kolikor vem, Mirču pa so tudi vzeli "pol" terase. Ni še idealno, ampak precej boljše.

Nazadnje 6. oktobra:

Res je bolje kot še leto nazaj s tistimi kupi desk in na pol pogorelo Lisičko, priznam. Verjetno obstaja 100 razlogov zakaj to ni mogoče (od katerih jih mi tu na forumu 99 ne poznamo ), ampak ena možna rešitev: restavracija se postavi približno tam kjer sem narisal elipso oz. kjer so zdaj kontejnerji, tam nikogar ne moti (zaradi mene jo lahko ima Mirč, ali pa tudi ne), lahko ima dovolj veliko teraso, sedanja brunarica pa se odstrani in pri tem podre pol ducata bukev, pa je proga spet malenkost širša:

JurijB je napisal/a:
Kje bo Marprom delal novo Kočo me res zanima, recimo jaz bi jo desno od gondole tam kjer je zdaj bike start.

Joj, upam da tega ne berejo nekateri beciklfanatiki, bo hitro priletela replika

Nazadnje urejal/a miki Pet Okt 13, 2023 8:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 13, 2023 11:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Eno je kontejner od žičkota, drugo pa skladišče za poligon. Mirča ne boš premaknil nikamor, še dobro, da so mu preprečili "renovacijo" po požaru Lisičke.
Saj veš "fsaka bukva je zlata vredna na totem NLP" - razen če nje.

Če hoče Marprom razgled, pol kaj dosti opcij nima, čeprav stara gondola kar kliče po restavraciji.
Nazaj na vrh
Marvin
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 13, 2023 4:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

miki je napisal/a:

Joj, upam da tega ne berejo nekateri beciklfanatiki, bo hitro priletela replika

Nič me ne moti, nov start bi bil verjetno osvežitev.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja Stran 9 od 15

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2023/2024
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net