Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Naslednja
 Novosti na Pohorju 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2023 6:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3480
Kraj: Maribor

Čudi me, da še nihče ni objavil linka do prispevka na spletni strani VisitPohorje:
Citiram:
Poskusna vožnja kabin Pohorske vzpenjače skozi vmesno postajo


Bolj zanimive so današnje fotke z Ruške. Na spodnji postaji še 'feršolajo' oziroma nameščajo opaže za betoniranje. Po izkušnji od zadnjega obiska sem fotografiral bolj od daleč . To v ospredju bo očitno mehanizem za tekoči trak pri vstopu. Sprejema kdo stave, kako dolgo bo ta trak na Pohorju deloval in kdaj ga bomo prvič videli ustavljenega, s snegom 'našauflanim' na nedelujoč trak ? Glede na višino postaje in stebra, bodo tu morali kar nekaj zemlje še odkopati:


Stebri že vsi stojijo :






Cevi so tudi že pripeljali na traso:




Zgornja postaja: nosilec je očitno zbetoniran do konca, na vrhu je vbetoniran kovinski komad (kateremu žal ne vem imena) na katerega bodo montirali preostanek konstrukcije, vključno s pogonskim kolesom. Trinadstropna zgradba s sekreti, blagajno, sobo za reševalca in kontrolno hiško za žičkota, pa tudi raste. Mislim da sem naštel ducat zidarjev na zgornji in vsaj 4 na spodnji postaji:



_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2023 7:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3138


Že nekaj dni opazujem gondole na zajli, izgleda kot da so iz garaže postavili gondole in se počasi pripravljajo na zagon.

Nekaj višinskih slik z Ruške je tudi za najti na facebook strani Visiit Pohorje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2023 4:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


@miki: kako dolgo že dela trak na Pošteli?

Kateri so drugi nedelujoči trakovi?

@lenko: testi in nastavitve, potem pride "šit of pejper" in zagon za "rajo".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2023 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3480
Kraj: Maribor

JurijB je napisal/a:
@miki: kako dolgo že dela trak na Pošteli?

Kateri so drugi nedelujoči trakovi?

Sleme?
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2023 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


Ja edini, ki ne dela že od začetka, Poštela pa dela, drugih pa ni.

Ker napisal si tako, kot da jih 5 ne dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2023 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31
Prispevkov: 122


Prilagam članek iz Večera, ki opisuje dogajanje na okrogli mizi na temo razvoja Pohorja, ki je potekala pred nekaj časa v Rušah. Da povzamem nekaj točk, ki so bistvenega pomena za to temo. Pogovarjali so se o izgradnji asfaltirane ceste na Areh iz Ruš, v zadnjem letu so med drugim že asfaltirali malo dlje od Ciproša. Govora je bilo tudi o poenotenju zunanje podobe vseh gostinskih lokalov ob smučišču na Arehu, med drugim bi naj bila že letos predvidena prenova ˝Ivekove˝ koče na vrhu Cojzarice. Na koncu je še nekaj govora o kulinariki.

Citiram:
Na kateri točki je Pohorje danes in kakšni so cilji: Želijo biti povezani kot Dolomiti
Igor SelanIgor Selan
06.09.2023 15:21
Na posvetu in okrogli mizi v Rušah izpostavili ambiciozen cilj, da bi bilo Pohorje do leta 2027 izbrano za najboljšo destinacijo za zunanje aktivnosti v Sloveniji




Več energije bo treba vložiti v celoletni turizem in kolesarjenje, ki je ena ključnih aktivnosti. Več energije bo treba vložiti v celoletni turizem in kolesarjenje, ki je ena ključnih aktivnosti. SAŠO BIZJAK
Ruše so v torek gostile strokovni posvet in okroglo mizo z naslovom Infrastruktura za razvoj outdoor turizma na Mariborskem in Hočkem Pohorju ter Arehu. Želeli so ugotoviti, na kateri točki je Pohorje danes in kakšni so cilji za prihodnje. Sodelujoče sta pozdravila županja Ruš Urška Repolusk in mariborski župan Saša Arsenovič, ki je ob tem povedal: "Partnerstvo za Pohorje, pobudo zanj smo dali pred tremi leti, je izjemno pomembno in daje prve rezultate. Ker želimo biti povezani, kot so denimo Dolomiti v Italiji, hkrati razvijamo tri blagovne znamke, Maribor, Štajerska in Pohorje, v katere je vključenih kar 41 občin. Tisti, ki so povezani, so namreč boljši, močnejši. To je tudi edini način, da lahko napredujemo."


Na Pohorju teče več investicij

Direktor Marproma Ranko Šmigoc je poudaril, da bodo z novimi produkti, kot so gibalni parki na Arehu, Bellevueju in ob vmesni postaji gondole, gorski gokarti ob sedežnici Ruška, že novembra letos obogatili ponudbo Pohorja. Kot je znano, na Pohorju poteka več investicij: gradnja vmesne postaje gondole bo v celoti zaključena do konca septembra, ena od glavnih novosti v prihajajoči zimski sezoni pa bo štirisedežnica Ruška na Arehu.

Na vmesni postaji Pohorske vzpenjače je bila po postavitvi novih stebrov tudi že vpeta jeklenica žičnice. S tem so večja dela končana. ANDREJ PETELINŠEK
Na cesto čez Pohorje bo treba še počakati
Da želijo, da bi bilo Pohorje do leta 2027 izbrano za najboljšo destinacijo za outdoor aktivnosti v Sloveniji, je poudaril Uroš Rozman, direktor Regionalne razvojne agencije (RRA) Podravje - Maribor, vodilnega partnerja v Partnerstvu za Pohorje. V ta namen so skupaj s partnerji sprejeli ključne razvojne dokumente, pripravili ogromno promocijskega materiala, turističnih zemljevidov in kolesarskih kart, označili 240 kilometrov kolesarskih poti, postavili informacijske table, poenotili zemljevide vseh smučišč, nadgradili spletno stran pohorje-slovenija.si in dosegli sodelovanje vseh večjih pohorskih turističnih in športnorekreacijskih centrov.

"Vzpostavili smo tudi spletno trgovino, aktivni smo na sejemskih prireditvah, kot ambasadorja Pohorja smo aktivirali Filipa Flisarja. Se pa zavedamo, da je ogromno dela še pred nami, več energije bo treba vložiti v celoletni turizem in kolesarjenje, ki je ena ključnih aktivnosti, zaradi katerih bodo gostje po našem mnenju prišli na Pohorje. Že prihodnje leto se bodo kolesarji lahko vozili po več kot 400 kilometrih označenih povezav. Lotili smo se tudi idejne zasnove za novo cesto, s katero bi povezali bike parke Maribor, Rogla in Kope, a smo pri tem naleteli na več težav, tako da bo s tem treba še nekoliko počakati," je dejal Rozman.

Kot je še povedal Uroš Rozman, skupaj s partnerji ne razmišljajo le o turizmu, ampak tudi o domačinih in gospodarstvu: "Po ustanovitvi partnerstva zgodbo gradimo naprej z ustanavljanjem regijskega parka. Bolj prisotni želimo biti tudi v lesni verigi, pa pri nadgradnji cestne, žičniške in komunalne infrastrukture. Ne zanima nas le top outdoor lokacija, ampak višja kakovost življenja za vse."

Med gostinskimi objekti, ki jih bodo v kratkem obnovili, je tudi koča Cojza na Arehu.IGOR NAPAST
"Zagotovo premalo razvijamo lastne produkte, kot je denimo pohorska omleta, ki bi jo morali ponujati vsi na Pohorju"

Prenova številnih gostinskih objektov​
​Da bo treba več vložiti v cestno infrastrukturo, je opozorila Katja Markač Hrovatin iz občine Ruše. Pri tem je izpostavila cesto iz Ruš na Areh, ki je pozimi, ker prečka smučišče Pisker, neprevozna. Idejno zasnovo prometne ureditve v sodelovanju z direkcijo za infrastrukturo že pripravljajo, iščejo pa tudi rešitve za ureditev parkiranja na Arehu, obračališča za avtobuse in parkirnih mest za avtodome. "Delati pa bi morali tudi na tem, da bi večino prometa zadržali v dolini, potnike pa na Areh prepeljali z avtobusi ali kako drugače," je poudarila Markačeva.

V Rušah ob tem načrtujejo tudi ureditev štirih objektov ob smučiščih (Cojze na vrhu Piskra, Ski&bike bajte in Lisičjega repa ob smučišču Ruška ter objekta ob smučišču Partizanka), ki bodo dobili enotno podobo in proste površine za kampiranje. "Ideja pri vseh objektih je 365 dni, opažamo namreč, da imamo na Pohorju tudi manko gostinske ponudbe," še pravi Markačeva.

SAŠO BIZJAK
Doživetja Bolfenk
Neva Pipan iz kabineta mariborskega župana je predstavila projekt Doživetja Bolfenk, s katerim je občina na območju Bellevueja vzpostavila več edukativnih, izkustvenih in doživljajskih točk ter urbano opremo. Za izvedbo projekta je občina Pohorje razdelila tudi na posamezne cone, s čimer želi preprečiti preobremenjevanje in degradacijo prostora zaradi neustrezne rabe, usmerjati obiskovalce ter zaščititi najranljivejše predele narave in kulturno dediščino. "Gre za primer dobre prakse umeščanja vsebin, ki je v pomoč tudi v pogovorih s potencialnimi investitorji, saj ti, če je vnaprej jasno, kaj in kam je smiselno umeščati posamezne vsebine, lažje načrtujejo svoje aktivnosti."

Da je odlično, ko se lahko turisti podajo na pohodništvo in kolesarjenje, precej manj pa, da se po aktivnostih v svojih nastanitvah ne morejo niti stuširati, je na problem pomanjkanja pitne vode na Pohorju opozoril župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak. To bodo reševali z dva milijona evrov vrednim projektom, za katerega so prejeli tudi 922 tisoč evrov evropskega denarja. "To bo problem odpravilo le delno, vsekakor bo v prihodnje treba narediti še kak odcep. Vodni viri na Pohorju so namreč vse manj vodnati, njihova izdatnost je v zadnjih letih upadla vsaj za 40 odstotkov," je povedal Soršak.

Trije kralji na PohorjuANDREJ PETELINŠEK
Tudi motokrosisti in vetrne elektrarne petzvezdično doživetje?
V razpravi je Darko Pregl (občan iz Hoč) opozoril, da bo treba razmišljati tudi o kanalizaciji: "Če se hočemo iti masovni turizem, je treba vedeti, da ta prinaša tudi dodatno obremenitev okolja. Vesel bom, če bomo dosegli petzvezdična doživetja, me pa zanima, ali med te sodijo tudi vožnje z motokrosi. Tudi te bi bilo treba verjetno nekam umestiti. Omenili nismo niti vetrnih elektrarn. A tudi te predstavljajo petzvezdično doživetje? Zdi se mi, da se turizma še zmeraj lotevamo preveč razdrobljeno, potrebujemo bolj sistematičen pristop."

Da se z motokrosisti ukvarjajo, a da bi pri tem glede na zakonodajo morala večjo vlogo odigrati zdaj pasivna država, je odgovoril Rozman. Enako glede vetrnih elektrarn, kjer so s svojim nestrinjanjem z načinom umeščanja vlado prav tako že seznanili.

Da si vsebin za množičen turizem ne želijo umeščati na področja, ki niso že zdaj degradirana, pa je odgovorila Pipanova: "Prav zato smo tudi določili cone, da bo jasno, kje se lahko kdo kako obnaša in kam se lahko kaj umešča. Cilj je enovito upravljanje Pohorja. Bo pa pot do tega, da pridemo v petzvezdično doživetje, v produkte z dodano vrednostjo, dolga in naporna."

ANDREJ PETELINŠEK
Pohorska omletaIGOR NAPAST


Razvijati lokalne zgodbe in kulinariko
Da turisti na Pohorju v glavnem zaidejo le v glavne športne centre, potem pa pogosto več ne vedo, kaj vse še lahko na Pohorju počnejo, pa je opozorila turistična vodnica Jana Voršič. "Male lokalne zgodbe so jim vsekakor premalo poznane. Ob tem se morajo tudi hotelirji in drugi turistični ponudniki na Pohorju seznaniti z zgodbami s Pohorja ter njegovo naravno in kulturno dediščino. Predvsem pa bo treba več narediti tudi pri kulinariki, tu šepamo najbolj. Zagotovo premalo razvijamo lastne produkte, kot je denimo pohorska omleta, ki bi jo morali ponujati vsi na Pohorju. Da o pohorski bunki, pohorskem loncu, kostanjih, regratu z jajčki in podobnem sploh ne govorim."

Da so prav letos posodobili pohorsko kulinarično pot, se je odzval vodja hotela Tisa Robert Jeršič. "Se pa strinjam, da bo treba kulinarično zgodbo razvijati še naprej. Sam bi zato raje spomnil na problem razglednega stolpa, ki bi bil lepa popestritev ponudbe. Dejstvo je, da imamo še veliko izzivov, rešujemo pa jih lahko le skupaj," je še povedal Jeršič.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2023 9:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31
Prispevkov: 122


Glede na to, da me je Miki z včerajšnjimi slikami z Areha prehitel, sam dodajam le eno. Današnji dan sem namenil obisku še drugega gradbišča.

Steber številka 6. Sledi o sedežih zaenkrat še ni. Me pa zelo zanima, kakšna zapirala (posamezna za vsak sedež - neprijazna za borderje, ali eno za dva) in tip sedeža bodo imeli (podobno kot Poštela ali morda oblazinjeno kot npr. Pisker in sedanji Stollenlift na Peci)



S spodnje slike je razvidno, kako nizko nad tlemi bodo na tem delu pri stebru št. 8 šle gondole. Iz tega sklepam da bo ta del ograjen in bo obhod za pohodnike mimo stebra št. 7.


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 21, 2023 4:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


Miki & co. ima kdo kake nove slike Cvirnove proge, po tem, ko so jo spremenili v kolesarski "poligon"?

Bojda ne bomo smučali, če se ne bodo resno lotili zemeljski popravkov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 21, 2023 4:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31
Prispevkov: 122


JurijB je napisal/a:
Miki & co. ima kdo kake nove slike Cvirnove proge, po tem, ko so jo spremenili v kolesarski "poligon"?

Bojda ne bomo smučali, če se ne bodo resno lotili zemeljski popravkov.


Sam spremljam napredek na Instagram profilu od izvajalca del, Alliance ASE, kjer vsakodnevno na story objavijo napredek (trenutno so na progi, ki poteka ob daljnovodu in je le redko odprta). Žal nimam nobenih screenshotov, da bi jih objavil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2023 9:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3480
Kraj: Maribor

Hiter poznopopoldanski skok na Ruško; za ogled Cvirnove proge je žal zmanjkalo časa, čeprav tudi mene firbec matra kaj so beciklbageristi iz nje naredili .

Spodnja postaja končno kaže konkretne znake napredka, glavni nosilec zgleda pripravljen za montažo. Betonirajo edino še 'školjko' v katero pride trak:




Ob robovih trase je padlo nekaj smrek, ampak v primerjavi z 'avtocesto' na Kopah, so na Ruški zelo diskretni:




Gradnja cevovoda po vzhodnem robu trase. Melo hecno: ko smo imeli vlečnico, tu ni bilo zasneževanja (pa bi bilo včasih prekleto potrebno), zdaj s sedežnico pa bo očitno prišla napeljava? To mi nekako daje upanje, da bomo (prihodnje leto ?) mogoče res dočakali širitev proge na Ruški:




Zgornja postaja in pripadajoča 'stolpnica' z dveh perspektiv:




Plato nad trakom v otroškem poligonu na Arehu, meni se zdi kot ena od tistih 'kaj - pa - je - tega - treba - bilo' novotarij. Dve tretjini prog po Pohorju visita na vse strani, pa se jih z bagerji izogibajo ko hudič križa, tu v ravnini pa nujno potrebujemo vzorno poravnan plato?

_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2023 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


Na trasi vlečnice Ruška je bilo zasneževanje - levo gorgledano in tudi zasneževalo se je, čeprav žičkoti niso bili najbolj navdušeni, ker je sneg zaledenel na zajli in je bilo potrebno potem na roke čistit.

Na tvoji prvi sliki je najnižja omarica.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2023 6:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3138


Pa še moj dodatek, tisti plato zraven traku na Arehu bo najverjetneje zaradi izgradnje gibalnega parka, ki sodi zraven nove sedežnice.
Dodajam sliko predvidene situacije:


Na trasi Ruške je bilo zasneževanje samo spodaj do nekje polovice vlečnice, lepo dokumentirano s strani Mikija 200x leta, ko so izgradili zaradi lažjega zasnežavanja trase vlečnice, ker je bila trasa predaleč od proge. Zgornji del je bil dovolj blizu proge, da se ni rabilo vlačiti cevi čez 100m gozda.
To kar sedaj delajo, se mi zdi, da je optimizacija zasneževanja na Ruški, da bo lahko delovalo več topov na enkrat, saj kot sem že povedal, bo sedaj potrebno zasnežiti celotno Ruško, ne samo polovice. Upam pa, da to sedaj pomeni, da bo lahko deloval kakšen top več, v preteklosti so bile težave s premalo elektrike.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2023 7:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


Drži, zasneževanje je bilo vsaj do lovske opazovalnice od spodaj navzgor, višje ni bilo potrebe, ker če gori ni snega, ga spodaj sploh ni.

Dokler ni Hotela, je rezerve v trafotu dovolj za to stran.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2023 8:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3480
Kraj: Maribor

Da je na spodnji polovici trasi Ruške zasneževanje že obstajalo, mi je kristalno jasno - saj sem navsezadnje poslikal vsak hidrant ko so ga gradili. Hecno mi je samo to, da bomo zdaj, ko bomo namesto vlečnice imeli sedežnico, dobili zasneževanje tudi v zgornji polovici. Ampak če bo služilo hitrejšemu zasneževanju proge, mi je prav .

Citiram:
Pa še moj dodatek, tisti plato zraven traku na Arehu bo najverjetneje zaradi izgradnje gibalnega parka, ki sodi zraven nove sedežnice.
Se opravičujem za neizmerno naivnost, da sem si sploh drznil pomisliti, da bi z bagerjem lahko delali karkoli povezano s smučarijo. Seveda, ritje po smučiščih je na Pohorju zadnje čase izključno z namenom 'gibalnih parkov' (kaj to prvazaprav sploh pomeni?) in predvsem 'kolesarskih poligonov'.

Še kratek komentar k članku iz Večera, ki ga je prilepil JurijB v temi 'Aktualne informacije':
Citiram:
"Ne samo za že večkrat slišano kolesarjenje v spodnjem delu, pohodništvo in morda nekoč tudi povezavo s progo Jonatan, ki pa je povezana z astronomskim vložkom v smislu oživitve. V celotnem projektu smo se močno opredelili tudi na dodatne vsebine, ob kolesarskih progah še na morebitno traso gorskih gokartov (eno bomo že imeli na trasi Ruške), ob določenem terenskem posegu tudi na sankanje v dolino kot zelo obetavno in dobrodošlo popestritev ponudbe. Tukaj je še izziv s traso zipline, morda tudi s kakšno novo povezovalno progo med Habakukom in vmesno postajo KKŽ," o potencialih razmišljajo v holdingu in poudarjajo, da vmesna postaja predstavlja veliko pridobitev za razvoj Pohorja 365.

Nisem prepričan kako drugi razumete te nebuloze, meni se zdi da brez olepšav in fraz to pomeni: zgradili smo vmesno postajo zato ker je pač bila načrtovana že leta 2009, zdaj pa je bila možnost dobiti denar. V prihodnjih letih pa bomo videli, kaj bomo počeli z njo. Mogoče bo kdaj oživitev Jonatana, morda nova povezovalna proga od Habakuka, mogoče sankališče v dolino, ali pa zipline, ali pa gorski gokarti (mogoče pa nič od tega ). Ne vem, če je to ravno dolgoročna (ali pa vsaj srednjeročna) strategija upravljanja s Pohorjem ?

PS: je pa zanimivo da (vsaj glede na članek) 'javnost' očitno hudo moti postavitev vmesne postaje, in dejstvo da bo zaustavitev Vzpenjače trajala teden ali dva bolj dolgo kot je bilo načrtovano, niti eden pa ne vpraša o smiselnosti izgradnje 1200 m dolge fiksne štirisedežnice na Ruški ?
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 03, 2023 11:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 954


Počasi bo, tam nekje do 01.02.2024




PS: višina izstopa mi je "molto všeč".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Naslednja Stran 8 od 15

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2023/2024
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB