Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Gače » Bela / Gače - aktualne informacije 2021/2022

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Bela / Gače - aktualne informacije 2021/2022 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2021 8:44 am    Naslov sporočila: Bela / Gače - aktualne informacije 2021/2022 Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2205


Tudi Gače že nekaj časa ponujajo karte v predprodaji. Možnost je tudi plačila z BON 21.
Povezava: https://skipass.scgace.si/
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ski tomzy
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2021 4:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2018 3:15
Prispevkov: 90


Evo nove novosti novi snežni topovican t post pics on facebook
vir. FB
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 1:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Gače že v nizkem štartu za zimsko sezono... Upam, jim bo ob vsem trudu letos šlo na roke tudi vreme.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pripravljeni na zimsko sezono, ideje tudi za poletno


Na dolenjsko-belokranjskem smučišču Gače so pripravljeni, čakajo le še na sneg oziroma primerne temperature za zasneževanje. Ob tem so aktivni tudi pri projektih za poletno sezono, med pomembnejšimi načrti pa izpostavljajo gradnjo glampinga.


»Na letošnjo sezono smo odlično pripravljeni,« pravi Borut Koprivnik, vodja smučišča Gače, edinega dolenjsko-belokranjskega smučišča. Zdaj čakajo le še na sneg ali pa primerne temperature za zasneževanje. Tako upa, da bi lahko žičnice zagnali vsaj dva dni pred božičem, morda pa tudi že prej, če bodo razmere to omogočale. V najboljših letih so na Gačah našteli tudi do 27.000 smučarjev.

Kot je dejal Koprivnik, so temeljito pregledali vse žičniške naprave, z odliko je opravljen tudi tehnični pregled sedežnice, servisirali so celoten zasneževalni sistem, topove, teptalnike. Poln je tudi akumulacijski bazen.

Smučišče Gače, po velikosti enajsto v državi, ima na voljo osem kilometrov smučarskih prog, na šestih progah imajo pet vlečnic s sidri in trisedežnico, ki prepeljejo skupno 5400 smučarjev na uro. Če je dovolj naravnega snega, na Gačah uredijo tudi 2,4 kilometra dolgo tekaško progo. Med zimsko sezono na smučišču delujeta dve smučarski šoli, na voljo je tudi bogata kulinarika.

Zimska sezona je bila sicer zaradi epidemije v zadnjih dveh letih močno okrnjena, posledično je temu primerno tudi slabo finančno stanje smučišča. Rešila jih je dobra poletna sezona, ko imajo na voljo kolesarske in pohodniške poti, dolge od 17 do 55 kilometrov. Ponujajo tudi vodene ture, različna doživetja in električna kolesa. Kot napoveduje Koprivnik, pa bodo poletno sezono še nadgradili. »Na upravno enoto smo že vložili vlogo za gradbeno dovoljenje za pustolovski park, v izdelavi so načrti za spust po jeklenici, občina Semič bo prihodnje leto na Gačah postavila tudi otroška igrala.«

Njihov največji projekt pa je trenutno glamping, ki ga pripravljajo skupaj z investitorjem iz Ljubljane. Na zemljišču tik ob obstoječem naselju, ki so ga odkupili od občine, bodo v prvi fazi postavili dvajset hišk, nato pa, če bo zanimanje, še deset. Po pogodbi mora investitor gradnjo začeti v dveh letih, v štirih letih pa pridobiti uporabno dovoljenje. »Namera je torej zelo resna, podjetje se že loteva priprave potrebne dokumentacije,« dodaja semiška županja Polona Kambič.

»Veseli nas, da upravljalec Gač kljub slabim razmeram v zadnjih letih ni vrgel puške v koruzo in da snuje nove korake. Seveda pa je občina tista, ki mora zagotavljati osnovne pogoje.« Tako so se v Semiču letos lotili priprave strategije razvoja občine do leta 2030, v kateri bo turizem imel še posebej pomembno vlogo, pri čemer je poleg samega središča Semiča ter reke Krupe in njene okolice v ospredju tudi smučišče Gače s črmošnjiškim zaledjem.

Občina se je lotila tudi urejanja infrastrukture na Gačah, zlasti vodovodnega sistema. Prenovila je vodohran in vodovodni sistem v Srednji vasi, pripravljajo projektno dokumentacijo za razpeljavo vodovoda, kanalizacije, novo čistilno napravo, javno razsvetljavo in obnovo ceste.

Kambičeva ob tem napoveduje tudi obnovo proge za superveleslalom, ki se vije vse od vrha Gač do Srednje vasi v dolini. »Ker je proga že precej zarasla, smo se odločili, da jo pomulčimo, kar se izvaja prav v teh dneh. Progo želimo iztrgati zaraščanju in hkrati podjetju Gače omogočiti, da se bo za njeno ureditev lahko prijavilo tudi na kakšne razpise, ki se obetajo tako na evropski ravni kot na ravni ukrepov okrevanja.«

Da bi smučišču zagotovile ustrezen zagon, obratovanje in vzdrževanje, bodo občine Semič, Metlika, Črnomelj in mestna občina Novo mesto v skladu z zakonom o žičniških napravah za prevoz oseb Gačam v kratkem prispevale vsaka 15.000 evrov, v veliko pomoč pa bo tudi 44.000 evrov državne pomoči. »Resnično si želimo, da se naše smučišče primerno pripravi na začetek obratovanja. Ima vsa obratovalna dovoljenja, kar je bil tudi eden od pogojev. Sredstva bodo kmalu nakazana,« dodaja Kambičeva.

VIR
https://www.dnevnik.si/1042977614/magazin/prosti-cas/pripravljeni-na-zimsko-sezono-ideje-tudi-za-poletno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gost2
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2021 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 677


https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174822646

Gače pripravljene na novo smučarsko sezono (10 dni star report)...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2022 6:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Smučišče na Gačah odpira smučarsko sezono v soboto.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odprtje smučišča na Gačah nad Črmoščnjicami so, kot smo poročali, načrtovali že sredi decembra, a je bilo vreme takrat pretoplo, na edinem večjem smučišču na jugovzhodu Slovenije so žičničarji čakali izdatnejšo pošiljko snega ali pa primerno nizke temperature, ki bi jim omogočile umetno zasneževanje.

Zdaj je letošnji dan D napočil, iz Smučarskega centra Gače so danes sporočili, da smučarje na svoje strmine vabijo v soboto, 15. januarja. Delovala bo proga B in sedežnica. Poleg sedežnice Gričice bosta na voljo tudi vlečnica Medo in vlečnica Gače1 (če jim bo do takrat uspelo zasnežiti vlečno pot).

Potem ko so predlani kupili poseben hladilnik, s katerim vodo iz zbirnega bazena shladijo na 2 °C, lahko s skupno 25 snežnimi topovi delajo sneg že pri –2 °C. Vse žičniške naprave, vključno s sedežnico in z vlečnico Vrh, so bile že decembra ustrezno servisirane in imele dovoljenje za obratovanje.

''V sezoni 2019/20 je smučišče obratovalo le 25 dni, lanska sezona pa bi bila, če ne bi bilo smučišče z izjemo otroške proge med počitnicami vso zimo zaprto zaradi vladnih epidemijskih ukrepov, rekordna,'' trdi vodja smučišča in direktor podjetja Gače Borut Koprivnik. Letos so v predsezonski prodaji prodali bistveno manj sezonskih vozovnic po zelo ugodni ceni kot v prejšnjih letih, saj ljudje ne vedo, kako se bo izšlo zaradi covida, tako da so zelo previdni. Poleg tega so vozovnice, kupljene za lansko sezono, ko smučišče ni delovalo, veljavne tudi v novi sezoni.


VIR
https://www.dolenjskilist.si/2022/01/12/257091/novice/bela_krajina/Smucisce_na_Gacah_odpirajo_v_soboto/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
astras
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2022 8:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2022 8:52
Prispevkov: 14


kako je bilo na Gačah letos?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Skimit
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2022 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2014 18:53
Prispevkov: 84
Kraj: NM

Sam sem bil gor zgolj dvakrat, med tednom. Zasnežili so progo B.
Proga lepo urejena. Težave so imeli s trosedo, ki se je veliko ustavljala, a naj bi kasneje rešili problem.
Danes obratujejo zadnji dan, naklepali bodo nekje 60 dni.
Po moji oceni so (zopet) izvlekli maksimum.
Ljudje zelo pohvalijo kulinariko, sam nisem sprobal, bom pa ziher v poletni sezoni - k letni karti so dali poleg uporabo električnega bicikla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 10:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2205


https://www.dolenjskilist.si/2022/08/01/264447/novice/bela_krajina/Denar_za_Gace_bo/

Sredstva za začetek so pod sreho
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WeltZumerr12
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 31, 2023 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2023 14:49
Prispevkov: 9
Kraj: Slovenia

Skimit je napisal/a:
Sam sem bil gor zgolj dvakrat, med tednom. Zasnežili so progo B.
Proga lepo urejena. Težave so imeli s trosedo, ki se je veliko ustavljala, a naj bi kasneje rešili problem.
Danes obratujejo zadnji dan, naklepali bodo davčna blagajna 60 dni.
Po moji oceni so (zopet) izvlekli maksimum.
Ljudje zelo pohvalijo kulinariko, sam nisem https://www.rcl-group.com/Dokumentni-sistem-cRCL-cDOCS/, bom pa ziher v poletni sezoni - k letni karti so dali poleg uporabo električnega bicikla.


Zveni kot da ste imeli odlično izkušnjo na smučišču! Vesel sem, da so proge lepo urejene in da so rešili težave s trosedom. Smučišče, ki obratuje 60 dni in ponuja odlično kulinariko, je zagotovo odlična destinacija za smučanje. Dodatek električnega kolesa k letni karti pa je super bonbonček, ki vam omogoča tudi uživanje v poletnih aktivnostih. Uživajte v poletni sezoni in upam, da boste tudi takrat imeli veliko zabave in užitkov na smučišču ter okusnih obrokih v restavraciji!


Nazadnje urejal/a WeltZumerr12 Sre Avg 16, 2023 1:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 8:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 462


Kaj je to... nekdo probava ChatGPT po forumu ?
_________________
2022/23: Krvavec, Gerlitzen, BKK, Kope
2021/22: Moelltal, Krvavec, Kope, Maribor/Areh, Višarje, Zoncolan, BKK, Turracher, Gerlitzen, (Speier/Groß/Ain)eck, Piancavallo, SanPellegrino
2020/21: Rogla, Krvavec
2018/19: Gerlitzen, Nassfeld, Rogla, Turracher, BKK, SanPellegrino, Obereggen, Canazei, Arabba, Civetta
2017/18: Flachau, Eben, Filzmoos, Schladming, Katschberg, Krvavec, Rogla
2016/17: Gerlitzen, Kronplatz, Alta Badia, Arabba, Marmolada, Krvavec, Rogla, Kranjska Gora
......
...
.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Gače » Bela / Gače - aktualne informacije 2021/2022
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB