Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti na smučiščih v Kranjski Gori

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Naslednja
 Novosti na smučiščih v Kranjski Gori « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Marvin
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 01, 2023 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28
Prispevkov: 353


@ledenko se strinjam. Pri nas je vrednota, če "prineseš okoli" državo in posledično vse davkoplačevalce. Twilight zone.

Ne razumem zakaj ne morejo kupiti kabinko z n gondolami in dokler ne bo ocenjen ta vpliv na okolje lafuati z toliko kabinami, kot pač lahko, in imeti preostanek kabin v garaži. Pač zgradiš, če pa potem ne igraš v skladu s pravili dobiš kazen. Verjetno se ne bi igrali z ognjem...
_________________
...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2023 9:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Bom še sam pristavil svoj lonček, ker imam nekaj malega znanja o projektih, financiranih iz EU. To kompliciranje ni balkanski izum (Ledenko!), ampak stvar bruseljske birokracije. Ali je sistem namerno tako narejen, da lahko pri razpisih služijo svetovalci, ali pa gre le za rezultat tako zbirokratiziranega aparata, da ga ne more premagati običajen spreten poslovnež (pa če proda še toliko semenskega krompirja), je stvar gostilniških debat. Dejstvo pa je, da na teh razpisih ne zmagujejo vedno najboljši, ampak pogosto najsrečnejši. Dobro se spomnim (evropskega) razpisa, ko nek projekt ni prišel niti v širši izbor (žiranti so v enem dopoldnevu formalno in vsebinsko ocenjevali več kot 100 kompleksnih projektov), potem ga je pa v prostem času pogledal en žirant, ki je slučajno delal diplomo iz povezane teme in ga je zadeva zanimala. Projekt je proti pravilom naknadno uvrstil v izbor in na koncu je bil med par zmagovitimi, ki so dobili sredstva. Pa še potem ti v reviziji lahko zaradi kakšne manjkajoče tramvajske karte odbijejo velik del sredstev.

Res je, da nekatere države nudijo boljši servis prosilcem, res pa je tudi, da v evropski administraciji naša država ni ravno priljubljena in smo pod večjim drobnogledom, kot kakšna druga država. Razni nastopi Bratuškove, nenastopi Šarca, tožljakanje in kreganje strankarskih veljakov in raznih AI, Helsinških monitorjev in podobnih zgag pred evropskimi institucijami v preteklosti nam niso ravno naredili usluge. Pa naj prosim to ne sproži kakšnih političnih prepirov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2023 8:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


O eu razpisih sem nekoč slišal, da so kot evrovizija.
Ampak tole ni bil eu razpis, to je bil naš domač razpis podprt z eu denarjem za katerega je eu predpisala časovno okno v katerem ga je treba zapravit. Naši uradniki so menda napravili šmenta, ker naj bi delali počasi, nato pa niso prosili eu, da podaljša rok, kar bi se menda dalo napravit. Na koncu se je izkazalo, da razpis dejansko ni skladen z našo zakonodajo, ker v praksi ni možno dobiti zahtevane dokumentacije v roku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 07, 2023 11:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Ja res je Ledenko. Ampak tudi pri naših razpisih, če so podprti z EU denarjem, EU postavlja pravila in izvaja revizije. Vračila denarja niso tako redka. Gotovo bi tudi naši uradniki lahko kaj naredili boljše, ampak verjemi mi, da bi še Chuck Norris imel probleme s sprovajanjem EU pravil, pa da jih ne bi imeli naši slabo plačani in zasmehovani uradniki. Saj tudi meni marsikaj ni jasno. Recimo to, kako lahko EU skoraj v celoti financira en brezvezen strahotno drag most, ki ga rabijo samo zato, ker se ena država ni sposobna dogovorit s sosednjo za neškodljiv prehod čez njeno ozemlje, po drugi strani pa komaj simbolično železniško progo, ki bo služila več državam in prispevala k občutnemu zmanjšanju ogljičnega odtisa. Najbrž Evroviziia, kot praviš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2023 12:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Marko in ledenko, zanimiva debata, in zagotovo imata vsak po svoje prav. Ampak meni se vseeno zdi da so v KG tudi sami nekaj 'zamočili'. Namreč, prebral sem naslednji doument:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MNVP/Dokumenti/Graditev/gradbena_dovoljenja/Kope_gradnja_zicnic_kopnik_pahernik_in_v_kopa_GD.pdf

... v katerem med drugim piše:
Citiram:
Štirisedežnica Kopnik (...) kapaciteta 2000 oseb/uro (...) štirisedežnica Pahernik (...) zmogljivost objekta 2000 oseb/uro


in:
Citiram:
Presoja vplivov na okolje je bila izvedena za poseg: izgradnjo štirisedežnic Kopnik in Pahernik ter vlečnice Velika Kopa na smučišču Kope na zemljiščih s parc. št. (...)


Če še nisem povsem dementen, to pomeni:

- na Kopah so vedeli da potrebujejo presojo vplivov na okolje, so jo bili sposobni pravičasno pridobiti, in bodo na progi, ki je za takšno zmogljivost povsem neprimerna, zgradili dve štirisedežnici s kapaciteto 2 x 2000 oseb/uro?

- na Rogli niso bili sposobni pridobiti tiste presoje, da pa ne bi izgubili denarja, bodo (vsaj v prvi fazi) ob izjemno široki progi, ki bi prenesla tudi 3000 smučarjev / uro, zgradili šestsedežnico s kapaciteto 1450 oseb/uro, ki bo bistveno nižja kot kapaciteta sedanjih dveh vlečnic ?

- v KG niso vedeli da potrebujejo presojo vplivov na okolje, vložili prošnjo za izdajo GD za kapaciteto nad 1500 oseb/uro, zamudili roke, in izgubili 8 milijonov 'šenkanega' denarja?

Sem morda kaj spregledal ali so se tokrat 'žurerji' s Kop pokazali bistveno bolj sposobni kot 'profiji' v KG?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2023 2:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


miki je napisal/a:

Sem morda kaj spregledal ali so se tokrat 'žurerji' s Kop pokazali bistveno bolj sposobni kot 'profiji' v KG?


Spregledal si bistvo problema v razpisu. Po moje je problem kar v razpisni kulturi.
Slovenija je navajena, da so razpisi ena navadna formalnost, ki je potrebna da investitor pride do denarja za projekt, ki je vnaprej dogovorjen z določenim izvajalcem. Da to lažje uspeva se daje v razpisne pogoje nerealne roke za oddajo ponudb. Stari mački so tega vajeni in so se vnaprej pripravili.
Kranjskogorci so čakali na razpis in začeli. Gledano z očmi Slovenca je to vsekakor napaka, ampak gledano realno pa ni, saj uradno do razpisa ne veš kakšen bo.
Ne vem, ne poznam dejstev, ampak morda se je Žičnicam malce zgodila Kranjska Gora. Vem, da so nekateri vplivneži iz tega rajona (Ne le krajani.) računali na poceni nakup podjetja v stečaju, a so v svoji skopušnosti predolgo čakali in so jih sedanji lastniki prehiteli z ponudbo. Ker so nekateri od teh osmoljencev še vedno zelo močni ni dvakrat za reči, da so se čisto slučajno pojavili problemi z tistim ruševecem na Vitranc 2 in izjemno počasna birokracija pri Vitranc 1.
Po svoje imaš prav. Sami so zamočili, ker ne znajo plavat po balkanski reki. In po svoje je žalostno tudi to da v naši župi celo prefrigani Italijani ne znajo plavat.
-
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
montelli
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 11, 2023 11:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2020 19:16
Prispevkov: 62


@Ledenko, pustimo ob strani razpisno kulturo. Ta v tem primeru ni tako relevantna. Mislim, da Mikijevo zadnje sarkastično vprašanje, ob katerem sem se tudi sam nasmejal, malo namiguje, da tudi reference s Kronplaca niso dovolj, da se v SLO ne da kaj zajebat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 13, 2023 7:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Mogoče pa se je lastnik vprašal, ali je smiselno menjavat 14 let staro sedo z gondolo, kjer se razen starosti, ne spreminja nič.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 13, 2023 8:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Pozimi se res ne spremeni veliko, bi bilo pa drugače za poletno sezono. Bike park bi se precej lazje razvil.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 13, 2023 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


JurijB je napisal/a:
Mogoče pa se je lastnik vprašal, ali je smiselno menjavat 14 let staro sedo z gondolo, kjer se razen starosti, ne spreminja nič.


Staro pohorsko mišlenje, "kaj te fali 40 let stari sedežnici/vlečnici?", "kaj te boš z odklopno napravo?"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2023 8:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


Ne vem če je kdo opazil, ampak k lanskemu ojačanju zasneževanju na desnem rokavu Dolenčevega ruta, kjer so postavili Demace na stebrih, se bo po mojem predvidevanju ojačalo celotno zasneževanje, ker več ni za videti ene žirafe, ki so jih odstranili v tem mescu.
Drugače so tudi med drugim postavili nekaj Demaclenkotovih Titanov na stebru na Podkorenu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2023 5:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Nekaj so jih postavili ze lani na Podkorenu. Je oa zadnji čas da so tudi z vitranca odstranili žirafe. Enostavno ni bil zadosten sistem
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2023 7:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Ne vem, če imam točne informacije, ampak po slišanem ima Krg trenutno več topov kot jih rabi. Prejšnji direktor je nekaj modrih samovoljno kupil, veliko jih je pa najel, ali vzel na test. Kar je kupljeno ostane in to je eden od razlogov, da je moral oditi, ostalo pa je spakirano za vrnitev dobavitelju. Najbolj sporen je menda bil nakup najmanjšega modela modrih topov za katerega mi je eden od italijanskih lastnikov dejal, da je sramota za Italijo.
Kakorkoli, Krg ima snežnih topov zaenkrat dovolj, le uporabit jih morajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2023 2:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Nekaj jih bodo potrebovali za progo od velike doline. Tam donsedaj zasneževanja ni bilo. Čeprav vprašanje kakšne imajo zdaj sploh namene z dvosedo, lani bi lahkk obratovali pa niso. Ampak kopali so 2 leti nahaj in položili vodovod
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2023 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Najprej morajo uredit z črpalkami, da bodo lahko pognali vse topove naenkrat. Zdaj je navadno Dolenčev Rut stal, če je delal ostali del Krg, ali obratno, ker je vedno ven metalo eno ali dve črpalki.
Z novo akumulacijo bo problem rešen, ampak v glavnem za obstoječo kanonado. Mislim, da ne bodo širili, temveč le obnavljali kar bo potrebno in žirafe bodo čim prej vrgli ven.
Res se nisem pogovarjal v tej smeri a se mi zdi, da so lastniki ugotovili kje je kokoš z zlatimi jajci. Po moje bodo najprej porihtali osnovno smučišče v KRG in dodali še kako vlečnico za nevešče smučarje, na koncu pa bodo uredili tisto med Podkorenom in Planico.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Naslednja Stran 22 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti na smučiščih v Kranjski Gori
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB