Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope 2022/23

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 Kope 2022/23 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2023 11:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

En teden po koncu sezone še nekaj mojih splošnih komentarjev o Kopah: smučišče me je zadnja leta kar prepričalo s solidno ponudbo in ugodnimi cenami, če jim uspe letos res zgraditi sedežnici na Kopniku in Paherniku, bom še pogosteje gori. Ampak, če kdo od odgovornih to bere, pa še nekaj (pozitivne) kritike.

Zadnji vikend polnega obratovanja, torej 18. in 19. marca, sva izkoristila kupon kupljen v predprodaji, 2 dneva smuke in prenočitev s polpenzionom v Lukovem domu. Vse OK, ampak ... :

- 15 minut do 8 pridem do recepcije Lukovega Doma, kjer naj bi s kuponom dobil smučarske vozovnice in se istočasno prijavil v hotel. Ups, ne gre, recepcija se odpira šele ob 8. OK, počakam nekaj minut, pred menoj je čakal Hrvat ki je pri prijavi precej kompliciral, zadevo pa je dodatno zakompliciralo dejstvo da sicer simpatična dečva na recepciji ni niti govorila niti prav razumela hrvaško. Prav zabavno: po restavracijah na Kopah skoraj ne najdeš kelnarja ki bi govoril slovensko, na recepciji pa deklina ki ne zna niti malo hrvaško. Seveda je procedura trajala tako dolgo, da sem do Pungarta prišel šele malo do pol devetih.

- Še posebej me je omenjena receptorka razveselila z informacijo, da je zajtrk od 8. ure dalje. Mislim haloo, zajtrk ob 8. je morda še ravno OK za zimski čas, ko je začetek obratovanja ob 9. uri, zdaj na pomlad ko žičnice odpirajo ob 8., pa bi človek naivno pričakoval da bodo zadeve kot je odpiranje recepcije ali zajtrk tudi ustrezno prilagodili ...
(no, naslednje jutro sem vseeno prišel v jedilnico malo čez pol 8 in je folk že veselo jedel, torej očitno zajtrk strežejo vsaj od 7:30 dalje, ampak receptorka ki pride v službo ob 8., tega ne ve )

Zdaj pa malo slikovnega materiala in zraven komentarji:

Znana situacija na vrhu Pungarta, tu so še v Ratajevih časih povsem nerazumljivo postavili zgornjo postajo nekaj m pod izstopno postajo stare vlečnice, označene s puščico. OK, tu zdaj novi lastnik ne more narediti nič, za prehod proti Kopniku/Paherniku se bomo očitno potiskali po ravnini do konca sveta.

Ampak OK, ker od Pungarta proti Paherniku 'štamfaš' navadno samo enkrat dnevno, se preživi. Precej bolj bedasto pa je, da (pod)povprečen smučar od izstopa sedežnice brez potiskanja ne doseže niti glavne proge na Pungartu, torej se začetniki potiskajo v breg dobesedno pri vsaki vožnji (izstop v smeri rdeče puščice). Mnogo bolj udoben je izstop v desno (zelena puščica), ampak je pedantno zaprt da lahko tam zložijo topove?!


Mimogrede, če bi zgornjo postajo postavili tam kjer je imela stara vlečnica obračalno kolo, bi prehod imel zadosten padec:


Da ne boste rekli da pretiravam, poglejte mamico kako se muči in tišči naraščaj po katastrofalno načrtovanem izstopu navzgor:




... medtem ko je izhod na desno, ki ima primeren naklon, zaprt in to čeprav je na progi še 19. 3. bilo dovolj snega:


Dragi Vabovci, zakaj? Kaj res ni na celih Kopah primernejšega prostora za zlaganje topov, da bi smučarjem obogočili vsaj udoben izstop iz najbolj priljubljene žičnice za začetnike? In zakaj ste na pomlad nehali teptati in zaprli ožjo desno progo na Pungartu, čeprav je na njej bilo še dovolj snega? Namreč, ta proga je bistveno bolj zasenčena od glavne in posledično marca sneg ostane precej bolj dolgo užiten (ta fotka je od prejšnjega obiska v februarju, se pa lepo vidi razlika v osončenosti):


Drugi problem Pungarta je tista nesrečna ožina na koncu, ko se prej široka proga zoži v 'ror', ki mu sledi še pravokotni ovinek. Spet tu novi lastniki niso krivi, še ena zabloda iz minulih časov. Ravno zato pa me zanima, zakaj tako zelo zanemarjajo tisti košček proge direktno pod sedežnico, ki bi zelo razbremenil omenjeno ozko grlo, samo kaj, če je celo v letošnji, s snegom kar bogati zimi, bil odprt mogoče 3 tedne? Res da visi v levo, ampak itak na Kopah skoraj vse proge visijo, tako da to ni izgovor. Mislim da ima celo dva hidranta ali tri, na katerih pa še nisem videl topa ... :


Pa še namig (tudi če mi bo jutri kdo grozil po ZS): znebite se lenuha na Mali Kopi, ki se najraje skriva v uti, če pa že slučajno naredi tri korake in pride ven, raje stoji z rokami v žepu in gleda začetnike kako se mučijo s sidri. Januarja me je enkrat skoraj zadela kap ko sem videl da nekdo tam otrokom podaja sidra, pa se je izkazalo da je to bil smučarski učitelj ki si je odpel smuči in pomagal svojim učencem s sidri, in ne žičko. Redko da dajem za zgled karkoli z Mariborskega Pohorja, ampak naj pridejo pogledat dečka na Ruški, kako se trudita s sidri:


Od vsega, kar sem naštel, bi samo zasneževanje (in redno teptanje) direktne proge spodaj pod Pungartom nekaj stalo, za vse ostalo (podajanje sider, drugače urejen izstop na Pungartu, odpiranje recepcije v Lukovem domu pol ure prej) bi bilo potrebno samo nekaj dobre volje. Bo šlo ?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 Stran 3 od 3

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope 2022/23
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB