Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Novosti Avstrija 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 24, 2023 12:35 pm    Naslov sporočila: Novosti Avstrija 2023/2024 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Za temeljit pregled novosti leta 2023 je seveda še prezgodaj, sezona še traja in marsikaj se lahko še spremeni. Zagotovo pa so že zahrumeli bagerji na trasi proge v dolino v Matreiu . Zaradi velikosti sliko pripenjam kot povezavo, na levi je obkrožen del, kjer se bo nova proga odcepila od obstoječe (mislim da se vidi gradbena ograja), bolj proti desni pa konkretna zemeljska dela na mestu kjer bo nova proga v podvozu/nadvozu prečkala cesto:
https://imagizer.imageshack.com/img922/3454/WYYL2m.jpg

Link na webcam, kjer bomo lahko dnevno spremljali napredek (namig: boljša svetloba je popoldan):
https://www.foto-webcam.eu/webcam/strumerhof/

Prispevek na ORF, 20. 3.: https://tirol.orf.at/stories/3199542/

Ker se bo z novo progo povečala potreba po vodi za zasneževanje (roko na srce, zasneževanje sedanje proge je bilo precej simbolično, zato je tudi 'crknila' že konec februarja, torej teden pred pohorskimi dolinami), je načrtovana tudi nova akumulacija na Goldriedu, menda nedaleč od sedanje. Nekdo z AF je izvedel, da naj bi tudi ta bila zgrajena še letos, kakšne bolj zanesljive informacije nimam.

Druga novost se nanaša na Kitzbühel, o njej smo na kratko že govorili v ustrezni temi: obe ozki grli na poti od Mittersilla proti centralnemu delu smučišča, torej trisedežnico Trattenbach in vlečnico Gauxjoch, naj bi še letos zamenjali s sodobnimi Leitnerjevimi šestsedežnicami:


Sicer pa se sami dovolj hvalijo :
https://www.kitzski.at/de/skigebiet-tirol/timeline.html
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 02, 2023 5:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Ta novica strogo gledano ne spada pod 'Novosti 2023/2024', ker se letos zagotovo ne bo še nič gradilo, ampak vseeno: po tem ko so lani bili pozvani k dopolnitvi dokumentacije za presojo vplivov na okolje (UVP) in so jim rok za dopolnitev vloge podaljšali za 3 mesece, sta prejšnji petek, torej zadnji dan roka, oba upravljalca morebitne povezave, torej Schulzova skupina in južnotirolsko podjete '3 Cime', vložila potrebno papirologijo in istočasno sklicala tiskovno konferenco, na kateri so predstavili projekt povezave s Sextnom:
https://www.dolomitenstadt.at/2023/03/31/sillian-liftbetreiber-holen-schwung-fuer-skischaukel/

Da spomnim: na južnotirolski strani imajo upravljalci že izdano pogojno dovoljenje za gradnjo svoje žičnice in proge, s pogojem da je gradnja možna samo pod pogojem, da bo istočasno odobrena gradnja tudi na avstrijski strani. Torej avstrijska birokracija zdaj odloča o gradnji ne samo avstrijske, ampak tudi južnotirolske strani povezave. Upravljalci (optimistično ?) upajo da bi lahko začeli graditi v letu 2024.

Prvi odzivi politike, vsaj tistih odgovornih za gospodarstvo, so pozitivni:
https://tirol.orf.at/stories/3201276/
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2023 6:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Še dve praktično že potrjeni novosti sezone: osemsedežnica Limberg v Saalbachu (nadomešča fiksno štirisedežnico, trasa nekoliko podaljšana navzdol) in - aleluja - šestsedežnica Wildkopfbahn na Turrachu namesto vlečnice, trasa odaljšana navzgor do zgornje postaje šestsedežnice Zirbenwald.

Vir: https://melzer-hopfner.at/melzer-hopfner-ausblick-2023/

Mimogrede, v Saalbachu so se pripravljalna dela konec marca že začela na področju spodnje postaje, čeprav stara sedežnica še obratuje. redka priložnost za spoladansko smuko in ogled gradbišča istočasno . Gl. posekano drevje in zemeljska dela levo pod sedanjo spodnjo postajo na:
https://saalbach.panomax.com/schattberg
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spicek
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 07, 2023 12:09 pm    Naslov sporočila: Katschberg nova gondola Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29
Prispevkov: 142
Kraj: Krim

Za Katschberg se nič kaj veliko ne govori, da bi se kaj gradilo.
Prihajajo pa informacije, da imajo v planu letos zamenjati staro trosedežnico z moderno desetsedežno ogrevano gondolo.
Kamere na tem delu hriba ne delujejo .
Na hitro sem našel informacijo samo na spodnji povezavi:
https://www.skiresort.de/skigebiet/katschberg/liftebahnen/l108060/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 07, 2023 3:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Kabinke namesto trisedežnice na Katschiju letos zagotovo še ne bo, čeprav je bila sprva načrtovana za letos. Običajni izgovori na korono in energijsko krizo, gradnja prestavljena 'za nedoločen čas', torej v najboljšem primeru 2024.

Je pa pri severnih sosedih za letos 'pod streho' 11 žičniških projektov, dvomim da nas še kakšen preseneti. Občutek imam, da tistih 'last minute' gradenj, ko so septembra na hitro zgradili še kakšno fiksno štirisedežnico, skoraj ni več. Oziroma, da je trend celo obraten, vse več gradenj se tudi v Avstriji razteguje na dve leti (prvi leto izkop + beton, naslednje leto montaža), kar smo še nekaj let nazaj poznali bolj iz kakšne Francije.

Po vrsti: Turrach že pridno gradi šestsedežnico na Wildkopf s podaljšano traso (zgornja postaja bo poleg zgornje postaje Zirbenwaldbahna):


Nekaj fotk je na AF, zgornji del gradbišča se vidi na panoramski kameri Turrach-ost (najboljša svetloba je pozno popoldan).

Na Salzburškem (oziroma, za jezikovne čistune, Solnograškem ) so letos kar pridni.

V Grossarlu bodo letos (zgleda) dokončali lani začeto novogradnjo (!) desetsedežne kabinske žičnice na Fulseck z novimi progami, zamenjali pa bodo tudi osemsedežno kabinko št. 53, tako da bo pot iz doline na Fulseck potekala brez prestopanja:


Časovnica za ostale faze projekta (nova kabinka tudi z Dorfgasteinske smeri, sedežnica v zgornjem delu pobočij na Fulsecku) še ni znana, se pa govori da bo projekt realiziran v nekoliko okrnjeni obliki v primerjavi z načrti izpred nekaj let.

Nekaj informacij, fotk in skica: https://www.simagazin.com/si-magazin/themen/planen-und-bauen/salzmann-ingenieure-zt-gmbh-neubau-der-10eub-kieserl/

Mimogrede, 'stara' kabinka se po obnovi prihodnje leto seli na malo smučišče Forstau - Fageralm, kjer bo nadomestila dvosedežnico:
https://salzburg.orf.at/stories/3202225/

Saalbach: poteka že omenjena zamenjava fiksne štirisedežnice Limberg z odklopno osemsedežnico, podaljšano nekoliko navzdol:


https://seilbahn.net/sn/berichte/bericht.php?news=12377&kategorie=21&klickpass=agh586zyf


Zell an See / Schmittenhöhe: poslavlja se odklopna trisedežnica Sonnkogelbahn, ki jo bo nadomestila nova naprava.


Kot zanimivost: nova žičnica bo pozimi šestsedežnica s kapaciteto 2500 os/h, poleti kabinka z osemsedežnimi kabinami in 1200 os/h (torej ne bo 'Kombibahn', kot se je sprva špekuliralo, ampak pozimi 'čista' sedežnica, poleti pa 'čista' kabinka).

https://www.schmitten.at/de/Schmitten-vor-Ort/Bauprojekt-Sonnkogel-Neu

Tirolska: o dveh novih šestsedežnicah v Kitzbühlu sem pisal (in risal ) že marca.

Dve novi napravi bosta tudi v Zillertalareni. Prvi projekt je znan (in v gradnji) že od lani, tisto nekoč inovativno štirisedežnico čez Wilde Krimml (v treh odsekih) bodo nadomestili z desetsedežno kabinko:


Tisti najkrajši odsek na levi ob progi 22, bo demontiran v celoti, saj po lanski izgradnji osemsedežnice Kapauns ni več potreben.

Drug projekt je novejši, in sicer bo šestsedežnica zamenjala dvosedežnico Mitterleger v Königsleitnu. Mimogrede, šestsedežnica Duxeralmbahn, za katero so lani že opravili betoniranje, se zamika v leto 2024 (!), letos ostaja stara fiksna štirisedežnica (spodnja elipsa):


Nekaj samohvale in renderjev: https://www.zillertalarena.com/winter/skigebiet/news/

Schlick 2000 (manjše smučišče v bolj znani dolini Stubai) menjuje vlečnico Galtalm (iz leta 1961 !) z desetsedežno kabinko, pri čemer bo nova naprava precej podaljšana navzgor in bo imela v zgornjem delu tri nove proge, ki se bodo nižje navezale na obstoječe:


Linki: https://www.stubai.at/skigebiete/schlick2000/info-service/aktuelle-projekte/ in https://www.meinbezirk.at/stubai-wipptal/c-wirtschaft/11-millionen-fuer-stubais-erste-10er-gondel_a6121637

Serfaus bo po triletni gradnji (2021 priprave in posek, lani betoniranje, letos montaža) dokončal novo desetsedežno kabinko na Komperdell; za razliko od stare naprave bo tale potekala 'v ovinek' oziroma preko nove vmesne postaje (če bi bilo v MB, bi se vsi bunili koliko sekund bodo zdaj zaradi daljše trase in še vmesne postaje povrhu izgubili pri vožnji navzgor ):


Vzorna dokumentacija: https://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/Blog/Baublog-Bergbahnen

Za konec še v Vorarlberg (ali Predarlsko ): Stuben bo zamenjal (oziroma že menjuje) dvosedežnico Albona 1 z osemsedežno kabinsko žičnico:


Pod črto: enajst novih naprav (oziroma dvanajst, novost v Grossarlu lahko štejemo kot dve žičnici, saj gre za ločeni napravi ki lahko delujeta tudi vsaka zase), nekako v skladu s povprečjem zadnjih let. Šest kabinskih žičnic, šest odklopnih sedežnic - tudi to mi je všeč, bilo je nekaj let ko so gradili skoraj samo še kabinke in sem se že bal da sedežnice počasi izumirajo.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 07, 2023 11:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Pa še hiter pogled v leto 2024. Obeta se kar pestro gradbeno leto, tukaj nekaj bolj ali manj zanesljivih projektov, nekatere bodo začeli graditi že letos:

- Loser (Štajerska): desetsedežna kabinska žičnica v dveh odsekih namesto šest- in dvosedežnice, začetek gradnje julija letos, dokončanje predvideno avgusta 2024: https://www.arf.at/2023/06/23/altaussee-loser-kabinenbahn-wird-gebaut/

- Schladming (Štajerska): desetsedežna kabinska žičnica Rohrmoos 1 namesto dvosedežnice, gradbeno dovoljenje je bilo izdano ta teden, začetek gradnje jeseni letos (dvosedežnica prihodnjo zimo seveda še normalno obratuje), obratovanje decembra 2024: https://www.planai.at/de/planai-aktuell/news/Gruenes-Licht-fuer-Rohrmoos-I_n15660

- Forstau/Fageralm (Salzburška): osemsedežna kabinska žičnica namesto prve dvosedežnice; glej prejšnji prispevek

- Fieberbrunn (Salzburška): desetsedežna kabinska žičnica namesto 'Gruppenumlaufbahn' Streuböden: https://www.meinbezirk.at/kitzbuehel/c-wirtschaft/einseil-umlaufbahn-soll-2024-alte-bahn-ersetzen_a6137045#gallery=null

- Gerlosplatte (Salzburška): v prejšnjem prispevku omenjena šestsedežnica Duxeralmbahn (potrjeno po mailu) namesto fiksne štirisedežnice

- Gerlos (Tirolska): osemsedežnica Teufeltal namesto istoimenske fiksne štirisedežnice (prebrali kolegi z AF na Instagramu smučišča)

Zagotovo seznam še ni dokončen, še kar nekaj je 'vročih' kandidatov. Tirolski Kappl recimo resno načrtuje zamenjavo štirisedežne kabinke 'v prihodnjih letih', pa nova kabinska žičnica na Hauser Kaibling se omenja med kandidati, Ischgl po nekaj letih pavze napoveduje 'novo gradbeno ofenzivo' ... bomo videli .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Jul 08, 2023 7:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Ta "'Gruppenumlaufbahn' Streuböden" v Fiberbrunnu je res bila ozko grlo, saj gre za fiksno gondolo. Je pa zanimivo, da se za takšno staro železo najdejo prekomorski kupci in en sektor potuje v Kanado, drug pa na Madagaskar.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 09, 2023 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Ja, res je zanimivo, da se te stare 'Gruppenumlaufbahne' očitno da uspešno prodajati dalje. Lani demontirana žičnica z Galsterberga je pristala na Aljaski:

https://www.juneauempire.com/news/gondola-is-a-go-city-agrees-to-pay-1-33-million-for-used-lift-in-austria/?fbclid=IwAR3PNFfn9_qcG8Rc6t2E_rhTGNqPi8ZXwg4gCB2x6ZTmqLOfSD0Qh7aFHic

Ugibam: mogoče pa so te, v bistvu fiksne naprave, zanimive ravno zato, ker so tako 'low-tech'? Spomnim se dobrih 30 let nazaj, ko je DM oglaševal tehniko 'Gruppenumlaufbahnov' kot nezahtevne naprave, primerne za skromnejše uporabnike, ki ne potrebujejo visoke zmogljivosti in ne zahtevajo dosti tehnično podkovanega osebja? Vsaj Madagaskar povsem ustreza temu opisu.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 09, 2023 7:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Aljaska ni daleč od Madagaskarja po tehnični plati. Pa ljudem bolj ali manj dol visi za tehnično napredne stvari.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 14, 2023 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Tokrat samo ena 'malenkost', ki v prejšnjih postih ni omenjena: zaključek nove proge v dolino v Matreiu:


Ja, ko se Schulzi lotijo gradnje prog, ne šparajo z bagerji . Zato pa letos - s prozornim izgovorom da kabinka pelje čez gradbišče proge - 'šparajo' pri poletnem obratovanju kabinke iz Matreia, kar je v dolini povzročilo precej slabe volje (iz tega prispevka je tudi fotka):

https://www.tt.com/artikel/30859729/offenbar-kein-sommerbetrieb-schultz-gondelbahn-in-matrei-in-osttirol-steht-still
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 03, 2023 8:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Dve ne-žičniški (ampak vsekakor infrastrukturni) novotariji sezone 2023/2024, zanimivi predvsem za potencialne imetnike koroške sezonske.

Osojščica gradi garažo za 188 avtomobilov pri spodnji postaji kabinke v Annenheimu (vem da to ne pomeni dosti tistim preštevilnim slovenskim uporabnikom tega foruma, ki se iz samo Vsemogočnemu razumljivih razlogov raje vozijo okoli cele Osojščice na severno stran na Klösterle ); prav zabavno zgleda tista stara rumena bajta ki bo po novem stala skoraj sredi garaže (zadnja slikica):

https://www.gerlitzen.com/aktuelle-infos/livecam/

St. Jakob je očitno ugotovil da je njihov sistem zasneževanja ostal na nivoju prejšnjega tisočletja in se je lotil prenove; pod zajetjem že en mesec stoji žerjav (nove črpalke ?), po trasi pa poleg velikih kupov peska lahko zadnje dni spremljamo dva bagerja ki polagata nov cevovod od jezera navzgor:

https://www.megacam.at/webcam/weissspitz/#

Na vprašanje so mi konec junija zelo površno odgovorili ... 'dass wir dort aus diesem Grund momentan in eine neue Technologie der Beschneiung investieren.'

Glede na to da že tri desetletja spremljam izgradnjo zasneževanja na domačem 'bregi', me malo preseneča avstrijski sistem gradnje: na Pohorju so navadno odkopali jarek po celi progi ki je dobila zasneževanje, potem so po celem jarku položili cevovod in kable, čisto na koncu so vse skupaj zakopali. Tu pa delajo po 'dnevnih' odsekih, torej odkopljejo, položijo napeljavo, in še isti - ali najpozneje prihodnji - dan spet zakopljejo, takoli da nikoli ni odkopano več kot max. 50 m jarka.

Ta 'novost' pa je bolj pogled v prihodnost: Atelier Gstrein je objavil, da dela na papirologiji za kar 5 (6) novih žičnic v Söldnu, in sicer:
Citiram:
10 MGD Panoramabahn
Ersatzanlage Gratlift
Ersatzanlage Silberbrünnlbahn
8-CLD-B Einzeigerbahn
10 MGD Gletscherexpress
10 MGD AURO Langeggbahn


In za novo progo
Citiram:
Vegetationskartierung für Einreichung Piste 26


Hiter pregled:


Projekt obsega:

- zamenjavo cele verige žičnic od Giggijocha na ledenik Rettenbach (trenutno: 2 x štirisedežnica + osemsedežna kabinka; projekt: 2 x osemsedežnica + desetsedežna kabinka)

- novogradnjo kabinske žičnice na Tiefenbachu (ta bo delno nadomestila vlečnico Panoramalift ki so jo pred leti morali podreti zaradi taljenja ledenika; obstoječo vlečnico Mutkogl naj bi ob tem skrajšali do 'jesenskega' vstopa na spodnji tretjini trase)

- zamenjavo šestsedežnice (!) Langegg in dvosedežnice Gratl; prvo naj bi nadomestili z desetsedežno kabinsko žičnico, za drugo je v igri varianta da tja prestavijo prenovljeno šestsedežnico z Langegga - v tem primeru bodo torej gradili 'samo' 5 novih naprav .

Komentar: res so v Söldnu zdaj nekaj let spali, ampak če to uresničijo, recimo, v prihodnjih 10 letih ( = nova žičnica vsaki 2 leti), pa kapo dol. Prva nova naprava naj bi se gradila prihodnje leto.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2023 9:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


Da ne odpiram nove teme (ali bi raje imeli tako ?):

Kdaj in kje pričnejo prodajat dnevne (ali urne) ski-karte za Koroška smučišča ? Da jih dobim res poceni in ne zamudim
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Milko
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2023 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Prispevkov: 229
Kraj: Radovljica

Sicer na spada pod novosti, je še nekje v prihodnosti.
Na Osojšici Gerlitzen imajo namen nadomestiti Kanzel bahn in Gipfelbahn nadomestiti z 10 sedežno kabinsko. V prihodnosti 2026...

https://www.kleinezeitung.at/kaernten/villach/6329683/Heuer-Saison-verlaengert_Grosse-Zukunftsplaene_Gerlitzen-bekommt
_________________
Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iggy
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2023 12:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 22:10
Prispevkov: 47


https://www.krone.at/3157758

Tole sem zasledil….
Pa da vidimo….
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2023 10:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Manjša novost iz manjšega smučišča Grebenzen na Štajerskem: po lanski (za njihove razmere) orjaški investiciji v desetsedežno kabinsko žičnico so letos zelo na tiho izsekali pravo pravcato avtocesto, jo prav po dolomitsko splanirali in opremili z zaseževanjem. Niti na AF nihče ni vedel za gradnjo, dokler smučišče samo ni objavilo fotk :

https://grebenzen.at/neu-2023-skipiste-maria-schoenanger/
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2023/2024
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB