Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Alpe d Huez.

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 Alpe d Huez. « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Damjan-doc
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2023 10:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31
Prispevkov: 370


snoxey je napisal/a:
En hiter recap tedenskega smučanja v Alpe d' huezu. Glede na pestro vremensko napoved od dežja nad 2000m, snega in sonca smo se presenetljivo veliko nasmučali.

Odprte so vse glavne proge, po začetnem deževnem dnevu in obilnem sneženju pa so do konca tedna odprli tudi vse proge v dolino, tako da mislim, da jim ne manjka več veliko do komplet odprtja.

Kar je bilo presenetljivo to zimo je, da so območja nad cca. 2300m konkretno zasnežena kar je omogočilo enega zgodnješih odprtji tudi bolj zathevnih prog, ki omogočajo res lepe spuste z veliko višinci. (pista tunnel odprta že od 1.1, ter omogoča spust z cca 3300m do cca 1200m v Vaujanny, dovolj je tudi snega za razne off-piste izpeljave prog). Drugače ene izmed ljubših prog so nam bili dolgi spusti iz Grande Rousess v OZ oz. Vaujany, ki čez dan nekako samevata, proge pa so večinoma prazne.

Za ta "mrtev" termin je bilo v prvi polovici tedna kar veliko ljudi, predvsem veliko gostov iz srbije/hrvaške/anglije, tako da bi znala biti ob kakšnih počitnicah tu že kar precejšna gneča. Bivali smo v Aurisu, lušten skii in/out apartma za smešno ceno ter tedensko karto cenejšo kot v Kranjski gori.

Sisteme konkretno posodabljajo, tudi letos so zamenjali dve stari žičnici z modernima telemixoma. Karta omgoča poleg smučanja v AdH, še 2x smučanje v Les Deux Alpes, ter 1x Sestriere/montgenevre, 1x Serre Chevalier, 1x Puy st. vincent kar je za 180e/teden nepremerljivo dober deal.

Za en dan smo se zapeljali pogledat v Les Deux Alpes, lepe široke proge, tudi na dovoljšni višini da problema s snegom razen v dolini nimajo. Gre pa za moj okus malo manj razvejano smučišče ter posledično malo premajhno za cel teden smučanja.

All in all, kot je na začetku kazalo, da bomo smučali po "travi", se je vseeno izkalal za uspešen smučarski teden.


Če te smem vprašati, koliko je bil kompleten(okvirno strošek), če računaš gorivo, hrana, prenočišče, smučarske karte itd?
Očitno niste šli preko agencije, bivanje ste rezervirali booking varianta?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2023 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


Aranžma prek agencije (boš vrjetno ugotovil katere, da nebom delal reklame) je cca. 1200e, 6dni smučanja za 4 osebe in apartma za 6 ljudi, savna + bazen. Se splača ker ja januarski mrtvi termin in pa spali smo v Aurisu ne v Alpe d Huezu + zgodnja rezervacija. Glede ostalih stroškov pa nevem napamet, čisto odvisno koliko ješ po smučiščih itd. bencin in cestnine pa zračuna viamichelin. Trgovine niso drage, restavracije in pivo je.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 Stran 4 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Alpe d Huez.
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB