Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim, 2022/2023

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Bad Kleinkirchheim, 2022/2023 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 6:14 pm    Naslov sporočila: Bad Kleinkirchheim, 2022/2023 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Pol sezone je že mimo, pa še nobenega poročila iz BKK? Skrajni čas da to spremenim . V nedeljo sva šla izkoristit lepo vreme in iskala smučišče ki ne bi bilo čisto predaleč, in po možnosti brez nepopisne gneče. BKK je najina pričakovanja izpolnil nekako na pol, v primerjavi s tem kaj Stubai poroča s Pece (da o Pohorju ne govorimo) je bilo seveda OK, ampak za Bad še vseeno kar polno..

Začetek na Nockalmbahn in vlečnicah okoli nje, prvo uro obratovanja so bile vrste minimalne, občasno minuta ali dve, proge pa odlične:




Wiesernockabfahrt je še kar zaprta (tudi še danes), nekam pozno so se lotili zasneževanja. Sva si pa privoščila eno furo pod žirafami, mestoma odlično, ponekod pa je bil 'proizvod' skoraj že preveč južen:


Najdaljše čakanje je bilo na Nockalmbahn malo do enajste, dobrih 10 minut. Potem pa napaka, pred gnečo sva hotela pobegniti na Sonnweisenbahn (ki je navadno, razen za povezavo, niti 'pes ne povoha'), v nedeljo pa je bila pa neverjetno polna s čakanjem nad 5 minut. Proga seveda odlična:




Ravno nasprotno od pričakovanja pa nobene omembe vredne gneče ni bilo na desni polovici St. Oswalda, torej gondoli Brunnach in sedežnicah Spitzeck, Scharte in Wiesernock, kjer sva nato ostala do konca. Proge so v glavnem ostale kar dobre. Seveda se je čez dan nov sneg, čeprav je že kar dobro utrjen, nekoliko zdrsal, ni pa bil to več niti slučajno tak rodeo kot v sredo na Obertauernu. Podlaga je v glavnem 'grifig', le tu in tam se pod kakšno staro žirafo najde tudi ledena plošča. Pod črto: prav dobra smuka za vrhunec sezone ... :







... z manjšim odbitkom zaradi neobratovanja sedežnice Millstater See Bahn. Ne vem kaj imajo proti njej, proga ni niti poteptana, niti je ne zasnežujejo. Saj ni nek presežek, je pa kot edina zahodna proga na celem smučišču idealna za zadnje pol ure pred koncem dneva. Škoda:


Za ljubitelje topov: zgleda se tudi v BKK malo lovijo glede barve svojih topov (kar nam 'Pohorcem' zveni zelo znano ): potem ko so 2 leti nazaj na razširjenih progah ob novi Spitzeckbahn montirali nekaj 'rumenjakov' na stebrih, pa sem letos opazil vsaj pol ducata novih modrijanov:


Nekaj novosti je tudi pri žirafah, in sicer so nekaj že kar 'priletnih' Geminijev zamenjali z novimi 'modroglavimi' Eosi. Največ jih je na zadnjih strminah nad spodnjimi postajami, ki so navadno najbolj kritične, nekaj pa jih je raztresenih tudi po drugih lokacijah:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fisko
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2023 8:07 pm    Naslov sporočila: Re: Bad Kleinkirchheim, 2022/2023 Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31
Prispevkov: 108


[quote="miki"]

... z manjšim odbitkom zaradi neobratovanja sedežnice Millstater See Bahn. Ne vem kaj imajo proti njej, proga ni niti poteptana, niti je ne zasnežujejo. Saj ni nek presežek, je pa kot edina zahodna proga na celem smučišču idealna za zadnje pol ure pred koncem dneva.

Ravno danes sva bila z @renz11 in sva povprašala o razlogih neobratovanja omenjene žičnice. Razlog je pomanjkanje kadra.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim, 2022/2023
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB