Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Les 2 Alpes

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 Les 2 Alpes « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
junche
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2018 8:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06
Prispevkov: 508


Odvisno od razmer. Ne vozi vedno. Pa če se prav spomnim neha vozit relativno zgodaj ker tura ni prav kratka. Če se na hribu kje zaplezaš se pa zna zgodit, da moraš iz ll Grava nazaj z avtomobilom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
exski
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2023 4:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2023 9:54
Prispevkov: 57


Da malo oživim temo. V sosednjih temah sem spraševal za Tignes in Val Thorens, vendar me je cena za L2A kar fajn presenetila, glede na to da je dejansko pol manj v primerjavi z ostalima smučiščema.

Lahko kdo kaj več pove kako je v zadnjih letih v L2A? Vidim, da so precej naprav modernizirali, že samo letos 2 novi napravi, Valle Blanche in Diable, obe telemixa. Lani tudi postavili gondolo Super Venosc.

Gledam termin 18-25 marec, takrat kar sem gledal nima noben več počitnic, vsaj UK in Nizozemska ne. Kako je kaj z gužvo?

Kako je z urejanjem prog? A to še drži da niso vse proge vedno urejene?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2023 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


Mi smo šli prejšni teden za en dan smučat, tako, da imam info predvsem od smučišča ne toliko vasi.

Sistemi so vsi modernizirani in da presmučaš vse proge mislim, da ni več treba na nobeno fiksno sedežnico. Drugače kapaciteta ni bila nek problem, čakanja je bilo max 2min za posamezno napravo če izvzamemo jutranjo Jandri dostopno gondolo, ki se kar zabaše. Kako je v visoki sezoni nevem..

Se je pa malo skrčil ledeniški del smučišča saj je bila vsaj za letos ukinjenja sedežnica Signal z lepo rdeči progo, ki je bila lani še odprta - zaradi taljenja ledenika. V našem terminu je bila na ledeniku odprta le ena vlečnica z dvema programa, verjetno ostale čakajo na visoko sezono.

Kar se tiče smučišča pa tako, če ste dobri smučarji ga ubistvu lahko premučaš v enem dnevu, seveda ne sicer ravno vseh variant ampak je treba vzeti v zakup, da so vsi tereni nekako v eni razpotegnjeni dolini in smučišče ni tako razvejano. Sam imam osebno raje bolj razvejana smučišča kjer vsak dan kam potuješ ampak seveda stvar osebnih preferenc. Se pa da kar dobro nabirati kilometre s kombinacijo hitrih sedežnic in širokih avtocest za carvanje sploh v vršnjih delih smučišča. Teptane vsak dan morda niso katere od črnih prog, ostalo je bilo ratrakirano. Mogoče bi še omenil, da ti 6dnevna karta velja še na ostalih smučiščih v bližini.

Tista druga stran dveh alp, kjer je sedežnica venosc je bila ob našen obisku zaradi pomanjkanja snega zaprta, je pa tista stran prva zjutraj v soncu, kar je ob januraskem obisku pomembno.

Morda še mnenje glede apartmaja, sam bi ga izbral raje na strani ki je bližje Jandri gondoli, če želite biti zgodaj gor pred navalom gužve. Z ene strani na drugo se sicer da presmučati vendar je zjutraj vožnja s smučkami s povezovalnimi napravami kar zamudna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2023 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Glede tega, da je to smučišče za 1 dan bom malo polemiziral. Ja, če je merilo to, da si se peljal na vseh žičnicah. Sicer tudi sam rad na smučeh potujem iz doline v dolino, ampak L2A ima druge prednosti. Npr. Belle Combe ima en cel kup prog z n variantami, ena boljša od druge, tako da tam mirno smučaš pol dneva, pa greš malo na ledenik in je dan popoln. Naslednji dan raziskuješ proge na območju La Fee, pa spet malo na ledeniku, tretji dan Valle Blanche, potem bi se pa najbrž že začel malo dolgočasiti in bi šel še na kakšno drugo smučišče, ki ti ga pokriva karta. Moja izkušnja pa je tudi taka, da se zaradi višine malo prej zmatraš in to ni ravno smučišče za doseganje višinskih rekordov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Stran 9 od 9

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Les 2 Alpes
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB