Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2022 8:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Vse diši po formaciji inverzije tekom naslednjega tedna:

Tudi nedelja in ponedeljek naj bi bila hladna v nižinah, kot tudi v višinah, tako da bi lahko za božične praznike že smučali v dolino? Sicer po Stadionu, ker itak je čopka tretjerazredna proga, še vedno .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2022 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Vsi natančnejši modeli predvidevajo formacijo inverzije v nedeljo zvečer z bazo nekje na 1000m, in temperaturami po nižinah tam nekje -4. Kar pomeni da se bi v takšnem scenariju vozili v petek že v dolino, po čopki še sicer ne.
Danes so prepeljali topove s čopke na kritična mesta na Stadionu in na novi poseki. Dva mobilna TF-10 se lahko opazi na tej slabi zoom sliki. Lepo se vidi tudi meja ledišča, nad prelomnico je začel sneg zmrzovati. Je pa ves star umeten sneg se formiral v grobozrnatega in se vdira. Neglede na to ali so delali suhega ali mokrega.

En dodaten ter nekaj premikanja je bilo tudi na novi poseki. Še očitno ne bo novih topov.

Habakuk zgleda do koče Luka gotov. Nižje je malce še premalo oz. je sneg še v kupih.

Dva TR8 še ostajata na čopki:

Spodaj pa največje presenečenje, prišli so trije demo topovi... Dva sta 15 let stara modela M12 in en TR8. Seveda to niso topovi iz razpisa, ampak me je kar presenetilo ko sem videl to starino.

Ne vem, ali smo res v zadnjem času res trg za odpisano železje s tujih smučišč?
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2022 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

@lenko: vidiš, mene za razliko od tebe niti najmanj ne motijo 15 let stari topovi na našem bregi. Vse kar proizvaja sneg, mi je dobrodošlo. V bistvu me neskončno bolj motijo 50 let stare žičnice kot 15 let stari topovi. Kaj pa se lahko zgodi pri 'starih' topovih, razen da je sneg malo bolj 'pocast'? O posledicah starih žičnic upam da nam je vsem jasno po dogodkih z Vzpenajčo in Stolpom ... Kar pa me neizmerno moti je, da so danes, predzadnji dan mraza v letu 2022, omenjeni topovi parkirani pri spodnji postaji. Na Stadionu, Čopki, Stolpu, Videcu, kjerkoli bi delali, bi od njih bila večja korist kot sedaj, ko so zloženi na spodnji postaji Vzpenjače.

Danes sem si privoščil celodnevno smuko na Pohorju; ob 8:45 na Vzpenjači (in 10 min pozneje na vrhu):

Z busom na Areh; najprej par fur po Ruški dokler gužva še ni prevelika. Ves dan so 'streljali' z 8 topovi in k sreči niso nasedli na modrosti folka ki jih je motilo zasneževanje čez dan, potem pa sem na vlečnici poslušal nebuloze da (a) je itak dovolj snega (ptm, idi na Partizanko pa pol modruj); (b) bi morali zasneževat nekam izven proge pa potem pritisnit sneg na smučišče (ja pa jade, ker glih na Ruški je neizmerno dosti prostora izven proge); (c) če že, zagotovo ne bi smeli zasneževat za vikend (ker bo prihodnji teden, glede na vremenske prognoze, toliko priložnosti ...). Odlično:

'Oranžnega' so celo prestavili na začetk 'iksa' proti Cojzarici:

Brez pohorske folklore seveda ni šlo: ob desetih Pisker ni ni delal. Oziroma, žičnica se je vrtela, samo na spodnji postaji Cojzarice so stali trije (!) dečki v fluorescentnih telovnikih in preprečevali da bi se kdo peljal dalje od spodnje postaje krogcev, kjer se je seveda nabrala neskončna gneča. Res čudno, nimajo žičnčarjev, primanjkuje topničarjev in da bi našli par dečkov ki bi vzeli v roke lopate in vrgli sneg na povezave, je skoraj znanstvena fantastika. Ampak: ko je treba zapret progo, pa so takoj na mestu trije 'redarji'. Res neverjetno. Nekje okoli pol enajstih so Pisker odprli, nekaj fur je bilo odličnih:

Sneg na odprti progi (Z od Cojzarice in dalje do sp. postaje Piskra) je žal kar pretrd, mestoma grudast. Sploh ni razlike od let, ko so odpirali 100% z nastreljanim snegom. Tistih 60 cm naravnega je kar nekam izginilo, je pa dober vsaj za kuliso. Res odlična smuka pa je bila na V progi Cojzarice, 'powder' iz modrih lepotcev in ene Sherpe:

Aja: seveda je omenjena proga uradno zaprta; odprta bo najverjetneje ko bodo ta lep nov sneg še v mokrem stanju raztegnili po smučišču in bo proga v standardem pohorskem stanju: ledene plošče + grude + rdeči in modri koli .

Bolj kot sem se premikal proti vzhodu, boljše volje sem postajal. Na Partizanki je sicer na prelomnici kar precej nesnage, pretežno zemlje in nekaj kamnov, ko pa preživiš tistih 50 m pa odličen trd (po petkovem dežju malenkost pomrznjen) naravni sneg, in skoraj prazno:

Podobno na Videcu, s tem da 'nesnage' skoraj ni, nekaj rjavih pikic na strmini je bolj listje in trava:

Eno Sleme vmes:

Pa seveda dve furi v dolino; ogromno snega na Habakuku:

Dovolj pod Luko:

Pa mejne razmere na Stadionu; za eno ozko progo bi pomoje že zneslo, kakšna dodatna noč mraza pa ne bi škodila:

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2022 10:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pa saj mene tudi ne moti, da so na hribu ti topovi, ampak bolj odnos proizvajalca za nek "odpadni" balkanski trg.
Na Golteh so za investicijo desetletja pripeljali več kot 10 starih M20 topov, Bukovnik je dobil neko starino, zdaj še Pohorje, medtem ko pa se tujina bohoti z novimi kinderjajčkami...
Res bi raje videl da privlečejo stare Lenkote, ker so delali in še delajo. Avtomatizacijo pa tudi lahko zrihtajo, ker imajo vse pogoje. No pa saj moj vzdevek pove katerim topom sem neizmerno naklonjen, še vedno. Tudi na vsemogočnem Kronplatzu ne stojijo zato ker nimajo financ, da bi jih zamenjali...

Ampak ja, v opravičilo za vse odpadle tekme, izgubljene dneve smučanja v dolino in pa več tisoče nepotrebno porabljenih kWh pa tudi sprejmem te muzejske topove. S težkim srcem, ampak naj jim bo.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 9:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Miki, zanimivo, da nisi omenil Stolpa, ki nam je zjutraj zagotovil ogrevalni marš po gozdni cesti na spodnji Videc - v bistvu ni bilo prvič, verjetno tudi zadnjič ne, pa celo "letelo je".
Torej na Stolpu se je včeraj zakvačkal računalnik (matr da sem bil prepričan, da 30+ let stari gimpl dela še na "žarnice" in ročno krmiljenje) in ga niso uspeli popraviti v doglednem času.
Temu primerno je bila odlična smuka na Videcu in Partizanki. Na Ruško pa smo prišli v neizmerno gnečo ravno ko je žičko oznanil, da zdaj pa Pisker dela! Vic dneva je pa bil, ko je en pametoval, kako mu gre na živce da Orla ne zalaufajo.
Pisker - tudi mene zanima kam je zginil naravni sneg.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 8:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Nisem optimističen glede doline,pred nami je zadnja mrzla noč.Nato pa sledi katastrofalno nadaljevanje vremena,vsako leto več ali manj enaka zgodba..
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 9:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:
Pa saj mene tudi ne moti, da so na hribu ti topovi, ampak bolj odnos proizvajalca za nek "odpadni" balkanski trg.
Na Golteh so za investicijo desetletja pripeljali več kot 10 starih M20 topov, Bukovnik je dobil neko starino, zdaj še Pohorje, medtem ko pa se tujina bohoti z novimi kinderjajčkami...
Res bi raje videl da privlečejo stare Lenkote, ker so delali in še delajo. Avtomatizacijo pa tudi lahko zrihtajo, ker imajo vse pogoje. No pa saj moj vzdevek pove katerim topom sem neizmerno naklonjen, še vedno. Tudi na vsemogočnem Kronplatzu ne stojijo zato ker nimajo financ, da bi jih zamenjali.(...)
Glej, kot sem napisal v svojem prispevku: nič nimam proti nobenemu proizvajalcu in vse, kar proizvede kolikor toliko spodoben sneg, mi je OK. Če bi jutri privlekli dva ducata dobro ohranjenih Lenkov FA540 (ki se jih btw. da dobiti za 7900 EUR po komadu, gl, npr. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/lenko-fa-540-schneeerzeuger-schneekanone-schnee/2277566250-230-7258 in jih nastavili na Čopko, Stolp in Videc, bi tudi bil srečen . Ne vem pa kaj misliš z odnosom proizvajalca? Če bi Bukovnik, Pohorje ali Golte kupili pri proizvajalcu nove TR10, bi jim zagotovo dobavili nove TR10 in ne starih M12 .

@JurijB: za sramoto s Stopom nisem vedel, ker sem zjutraj šel s prvim busom na Areh, potem pa po povezavah nazaj. Res mojstrsko, prva sončna nedelja ko 'na papirju' obratuje vse od Slemena do Piskra, pa naenkrat 'crkne' ne le ena, ampak kar dve sedežnici . Eh, brez besed ...

@Fantastic: jaz pa ostajam previden optimist, pomoje snega že je dovolj za normalno širino proge do Trikotne in nekaj ožjo progo čez Stadion. Zaradi mene jo lahko, kot pol lanske sezone, tudi steptajo in potem na Trikotni postavijo eno komaj vidno tablo 'zaprto', Pohorci se izognejo odgovornosti, proga je manj obremenjena (ker nekateri te table jemljejo resno), skratka win-win situacija .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Odnos proizvajalca predvsem v tem smislu, da so leta 2017 dobili projekt za zasnežitev proge v 72 urah z 50 cm debelo snežno odejo. Proizvajalec je ta projekt pripravil in jim ga prodal pod to garancijo. Ker tega niso bili zmožni doseči, so pripeljali nekaj dodatnih "tolažilnih" topov. Sedaj pa nam v tolažbo vozijo stare topove s tujine. Tukaj jim zamerim. Prodali so sistem, za katerega so vedeli, da še bo potreben vložek v finančnem smislu, oni so si zagotovili investicije v prihodnosti, s tehnično premišljeno izvedbo pa onemogočili vskok drugemu proizvajalcu na njihov prodan sistem. Nastradamo pa smučarji in navdušenci tekmovalnega smučanja.
Kar se pa tiče novega, letošnjega razpisa, pa bodo po razpisni dokumentaciji topovi razreda TR10, in stebri razreda TT10.

Zna se zgoditi da bo tudi za Stadion dovolj. V zgornjem delu kjer je kritično, lahko danes normalno strelajo sneg. Pod zadnjo prelomnico oz. cesto (tam kjer so drogovi za ciljno črto za tekmovanja) pa itak ni več važna proga, ker bo dovolj, da naredijo progo do ceste, kjer se boš sprehodil do gondole, sedežnica Radvanje bojda nima obratovalnega dovoljenja (kako je obratovala poleti, pa vprašanje ob tej informaciji?). Tudi na strmini zna biti kaj zelenega, ampak če bodo previdni, bo šlo skozi.

Pošiljam dve napovedi za nižine.

Bomo videli. Druga opcija je v novejšem zagonu šla v malce bolj toplejšo zadevo, ampak še vedno z garantirano inverzijo jutri, s čimer bi se znalo iziti s smuko v dolino.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Sedežnica Radvanje ima dovoljenje za obratovanje.V to informacijo verjamem 99%
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 9:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Za razliko od Lenkota ne krivim toliko proizvajalca. Kriv je kupec! Proizvajalec je takoj ugotovil kam je priletel in je izkoristil priložnost in kot vsak dober gospodar si je najprej zagotovil dolgoročen posel.

Tu bi iskal zaton Pohorja:

1.) Kardinalna napaka na katero so bili v postopku razpisa opozorjeni je postavitev topov na stebre.
Ob inverziji težji hladen zrak počasi teče po pobočju v dolino, inverzijo pa generira izparilna vlaga iz zemlje, torej je najhladneje tik nad tlemi. Topovi na stebrih so dvignjeni tega zraka in čeprav so bila zadnja 4 leta ena najboljših za zasneževanje stadijona, so bili topovi vseeno v toplem zraku.
Ko piha z leve lahko delujejo topovi na levi in obratno. Zgodi se, da lahko deluje le 1/5 števila topov, ki so delovali včasih pod branikovci in tisti stari topovi niso nič slabši v mejnih pogojih.
In če me spomin ne vara v razpisu nihče ni vprašal v kolikšnem času se proga zasneži ob -2 oC WB, niti ne v kolikšnem času ob -2,5 oC WB, to pa je območje, ki je na stadijonu pogosto.

2.) Včasih so ob prvi ohladitvi pod nulo našpricali 15 cm ledu po celem stadijonu, ko je pritisnilo na -3 oC, so pa pokrili z 10-20 cm zelio vlažnega snega in proga je bila pod streho.
Ne vem, ampak z topovi na stebrih si morda ne morejo privoščit takega postopka, ki je EDINI primeren za to progo in delajo "čudoviti" suhi sneg, ampak na stadijonu že desetletja ni bilo pogojev za izdelavo takega snega! Je pretoplo in ga ne napraviš dovolj, pa še pobere ga bistveno prej kot bi pobralo tisto ledeno plato, saj ima mnogo manjšo maso in v odjugi pomeni izključno masa.

3.) Rešitev? So, ampak verjetno nesprejemljive za podjetje iz javne uprave.
Nekdo mora priznat, da je z svojo vehementnostjo zajebal cel Maribor in poramat topove iz stebrov.
Nekdo mora obnovit tisto staro linijo, ki so jo zramali, da bo lahko naenkrat delalo vsaj dvojno število mobilnih topov, ki jih lahko po potrebi (zaradi vetra) prenesejo na drugo stran proge.
Treba je najti ljudi, ki bodo delali sneg kot nekoč. Najprej led, čez pa malo snega.
Namesto rezervne proge je treba napravit snowfarming in v ta namen določit vsaj 8-10 topov, ki bodo v drugi polovici sezone nabutali kup za naslednjo zimo.

Ker se vse to ne bo zgodilo, ampak se bo še naprej delal sneg z razšrtelanimi topovi od katerih ima na primer eden kvaliteto snega na 6, njegov sosed pa na 3, tretji pa na 4, bo še naprej tako kot je in Pohorje bo v zelo kratkem času zaradi izgube lisice iz poznanega smučišča postalo majhno mestno smučišče zelo lokalnega pomena.

Nazadnje urejal/a ledenko Tor Dec 20, 2022 10:52 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 10:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Če že "modrujemo" pa še mojih 5centov:

S stališča varnosti na smučišču in "lahkote" upravljanja še vedno trdim, da so topovi na stebrih dobra rešitev. Zakaj pa jih ne bi ob primernih pogojih spustili na tla - a tam ne morejo delat?
Se pa strinjam da jih je 2X premalo, da sistem dvigovanja/spuščanja ni pravi,...

Snowfarminga ne bo nikoli, vsaj v tej lastniški konstelaciji ne.

Kaj pa je narobe, če končno priznamo, da smo vaško smučišče in dokončno "skinemo brigu s ramena", glede Zlate lisice. Roko na srce, zadnjih par let je interes za njo v mestu izključno na par "mandelcih", izven mesta pa mogoče pri SZS. Gledalcev iz take in drugačnega razloga ni več kot za VIP šotor ter tribuno. Da pa cel breg podrediš FIS WC tekmi pa tudi že ponekod v tujini ugotavljajo, da to ni to.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

JurijB je napisal/a:
S stališča varnosti na smučišču in "lahkote" upravljanja še vedno trdim, da so topovi na stebrih dobra rešitev. Zakaj pa jih ne bi ob primernih pogojih spustili na tla - a tam ne morejo delat?
Se pa strinjam da jih je 2X premalo, da sistem dvigovanja/spuščanja ni pravi,...

Snowfarminga ne bo nikoli, vsaj v tej lastniški konstelaciji ne.

Tole z stebri imaš popolnoma prav. Topovi na stebrih so zakon! Ampak za dviganje in spuščanje rabiš na vsakem svoj vitel, ne pa tako kot tule, ko gre pol dneva, da ga spraviš na tla.
Na stadijonu je problem tudi v tem, da se rado zgodi veter z ene strani in akrat polovica topov stoji. Mobilne premakneš in imaš vse na pravi strani.

Snowfarming je primeren tudi za turizem, ne le za tekmovanja. Čeprav ti poletje pokuri 30-35% snega, je ta sneg vseeno cenejši od tistega, ki ga napraviš novembra in decembra v mejnih pogojih. Januarja in februarja se zrak posuši in vedno se najde teden ali dva, ko topovi zapojejo z mejno zmogljivostjo črpalk. Takrat je sneg poceni in če bi ga letos imeli, bi bila lahko proga v dolino odprta pred miklavžem.
Proga bi bila odprta za turiste in še lisica bi bila skoraj zagotovo pod streho. Recimo Reiteralm že več kot deset let prakticira snow farming in to dela v glavnem za turiste, čeprav je tudi veliko tekmovalcev tam na treningih.

V kolikor MB nima interesa za lisico naj lepo pove, ne pa da že nekaj let farba FIS!
Gledalci pridejo, če jih animiraš. Včasih so jih naše in hrvaške smučarke, še prej pa vodilni iz Branika z štango politike.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 12:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Toliko kot premikajo te stebre na Pohorju, lahko skorajda rečemo, da so ti topovi mobilni. Oz. Izumimo pohorski izraz, mobilni steber .

Koliko so pa varni ti topovi na stebrih, ki bodo zdaj na novi poseki postavljeni sredi proge in kje bo točno šla proga, pa še vidimo.

Drugače pa, nažalost je Kachelmannova napoved bila malo preobtimisticna. Škoda .
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2022 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Jutri se očitno odpira proga do Trikotne jase, je pa tudi steptano do doline. Tudi je pripravljena sedežnica Radvanje, tako da imam očitno malo napačne informacije glede te sedežnice.
S to ponudbo so zdaj smučišče z daleč najboljšo ponudbo v okolici.
Nazaj na vrh
smucar2000
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2022 4:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Mar 2021 14:28

Tik pred pričetkom praznikov na Pohorju širimo obseg odprtih smučarskih prog vse do doline in dopolnjujemo sedanjo ponudbo za smučarje. Ta bo namreč med božično-novoletnimi prazniki vključevala tudi nočno smuko.

Od sobote, 24. decembra, bosta na Mariborskem Pohorju obratovali tudi sedežnici Poštela in Radvanje. Tako bo na voljo smuka do doline po Snežnem stadionu. Blagajna ob vstopu na sedežnico Radvanje ne bo odprta.

Le dan pozneje, 25. decembra, bomo pripravili še prvo nočno smuko, ki bo zatem na razpolago vse dni do vključno 2. januarja 2023. V času nočne smuke med 18. in 21. uro bodo v pogonu trakova Bejbika in sedežnica Sleme.

Vabljeni, da praznične dni preživite aktivno na urejenih pohorskih smučiščih. Vse informacije o obratovanju spremljate na tej povezavi.

Visit Pohorje
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  Naslednja Stran 5 od 19

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net