Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Obertauern

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 Obertauern « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
jurij7
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2022 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02
Prispevkov: 129
Kraj: maribor

Vprašanje za poznavalce Obertauerna. V petek imajo "voraussichtlich" začetek sezone. Ima kdo izkušnje s tem kaj vse odprejo, če imajo kar solidne pogoje? Kaže da bo danes zapadlo kar nekaj snega in tudi temperature do petka zgledajo OK.
Me malo že srbijo pete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borci
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2022 12:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37
Prispevkov: 132


Včeraj sem smučal v Obertaurnu.
Za začetek solidno.
Na parkiriščih kar veliko avtomobilov na smučišču pa ne.
Snega dovolj mesanica naravnega in umetnega snega .
Kamnov in trave ni bilo.Karta 3 ure 29€ ...
Vreme jasno dokaj mraz okoli -5
Malo slabša povezava ker Huntskogel ni delal in je bilo treba poganjati se čez ravnino proti Seekarspitz in unim sdežnicam
https://winter.intermaps.com/obertauern?zoomCalculationMode=fill
Več sem se nasmučal kot v sezoni na katerem koli našem smučišču.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2022 10:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


Danes sem bil na Obertauernu na dopoldanski. Ob 8.30 je v St. Michaelu na termometru v avtu kazalo -20 stopinj. Mislim, da v takem mrazu še nisem bil. Ko sem okrog devetih parkiral na Obiju, se je malo ogrelo, bilo je že prijetnih -16 . Mraz sicer potem med smučanjem ni pretirano motil, saj je bil dan zelo suh in brez oblačka, tako da je sicer šibko zimsko sonce človeka vseeno malo ogrelo. Sem pa bil kar vesel, da sem imel s sabo balaklavo oziroma smučarsko masko. Tako kot lansko leto sicer tudi letos na blagajni delijo sponzorske bufe, če je komu mar za take stvari.

Odprto je bolj ali manj vse, razen zgornjega Gamsleitna in par še nesteptanih strmejših variant - ampak jih je tako zanemarljivo malo, da verjetno sploh ne bi opazil, če bi bil prvič na tem smučišču. Snega je skoraj povsod dovolj, pomanjkanje se pokaže kvečjemu v kakšnih neravninah oziroma grbinah, ne pa v kamenju. Ker na levo stran prelaza v teh dneh sonce ne posije, tja sploh nisem šel, je pa za dopoldansko tako ali tako dovolj terenov tudi samo na sončni strani. Kot ponavadi je bilo največ gužve tam okrog Seekarspitza - ne vem, kaj ljudje vidijo na tistem vogalu smučišča. Okrog Plattenkarja je bilo skoraj prazno, tako da se je dalo super nasmučati. Sneg večinoma še nepredelan naraven, na veliko mestih tudi s poprhom super nastreljane moke (topovi so delali bolj ali manj cel dan). Randomly je bila problematična samo ena od strmejših variant Plattenkarja, ki je bila na gosto potresena s kot golf žogica velikimi ledenimi kroglami.

Dopoldanska za 39 EUR je ob vsesplošnih podražitvah že skoraj šokantno ugodna (aj, kam smo prišli, da se nam skoraj 40 EUR za dopoldansko zdi poceni), v soboto je pa za vse lovilce popustov celo celodnevna 35 EUR (Tauernskitag).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2023 9:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Za dva dneva sem se odpravil v Lungau, seveda zaradi vremenske napovedi ki za ta konec napoveduje še največ sonca v razumni razdalji od meglenega Maribora . Za danes sem imel sicer druge načrte, predvsem me je mikal Grosseck/Speiereck, ampak po jutranjem pogledu na kamere sem si premislil - saj na hribu je bilo sonce, ampak ravno obe najatraktivnejši progi (v Mauterndorf in St. Michael) sta bili pa delno v megleni plasti.

OT pa je ravno dovolj visoko da je bilo smučišče v celoti nad meglo. Zjutraj je bilo na prelazu kar mrzlo (-8 ), in tudi ob štirih je bilo še vedno (ali že spet) -5 stopinj, ampak na smučišču pa posebnega mraza ni bilo, sploh na strmih sončnih progah je zgodaj popoldne bilo že kar toplo, zdi se mi da je nov sneg začel rahlo spuščati (prav, se bo bolje predelal ). Na senčni strani je seveda ostal pršič. Novega snega je kar nekaj, ne sicer toliko kot na Pohorju, ampak vtis je povsem zimski. Slaba stran novega snega je, da proge seveda niso dolgo ostale lepo gladke, kar hitro so se naredili konkretni kupi. Pa tudi potem ni bili slabo, podlaga ki se je pokazala ko se je nov sneg narinil v kupe, ni ledena, ampak ravno prav 'grifig'. Meni se je zdelo polno, domačini na sedežnici pa so mi razlagali kako je fajn ker ni (!) gneče, za razliko od novoletnih praznikov ko je menda bila norišnica na progah, žičnicah in predvsem na parkingih. Očitno na OT veljajo drugi kriteriji kot jih imam jaz.

Čeprav na spletnih straneh piše da začenjajo obratovati ob 9:00, so ob 8:30 obratovale že vse žičnie s prelaza, 10 minut pozneje pa kar cel sistem. Prvi jutranji pogled proti Seekarspitzu ob zame netipičnem času, 20 minut do 9:


Podobno kot piše JakaB, večina folka najprej navali na ta sektor - tudi jaz ne vem zakaj. Zjutraj se je dalo narediti nekaj dobrih fur, potem pa sem pobegnil:




Eno etažo nižje na Grunwaldkopfbahnu so se mi proge še bolj dopadle kot zgoraj, sneg je za odtenek trši, predvsem pa se zjutraj tam skoraj nihče ne vozi - vsi rinejo gor, gor, gor. Na Kombibahnu se bila ob pol desetih sicer krajša vrsta, ampak samo za sedeže. Če nisi bil prelen za odpenjanje smučk, se je s kabinami dalo voziti brez čakanja:


Skok na Seekareck, raj za freeriderje in ozemeljsko čudovito, ampak počasna sedežnica in tudi proga meni ni nek presežek:


Zelo dobro sem se nasmučal na obeh nekoliko 'pozabljenih' sedežnicah v osrednjem delu smučišča, dvosedežnici Sonnenlift in štirisedežnici Zentralbahn:




Zima kot se spodobi:


Ozemeljsko zelo lep zgornji del prog na Hundskogelbahnu:


Pogled proti Schladmingu oz. Dachsteinu:


Najpoložnejša od 3 - 4 prog ob Plattenkarbahnu ... :


... kjer me je presenetila 'Kombibahn', ta novost mi je nekako ušla z radarja. OT si privošči že luksus da menjuje odklopne štirisedežnice ... :


Modra na Schaidbergu, v dolini še kar vztraja megla:


Na senčni strani je bil sneg povsem zimski, čakanja nikjer nobenega, vidljivost pa tudi zelo dobra. Prostrana zasnežea pobočja na nasprotni strani doline odbijejo dovolj svetlobe da je svetloba na progi tudi na senčni strani povsem drugačna kot na kakem Pohorju ali Peci. Tukaj 'zloglasna' Gamsleiten 2:


Nekaj fur na Zehnerkarbahnu:


Ko pa so me noge še komaj držale, sem šel malo počivat na počasno fiksno sedežnico Kehrkopfbahn, tu se ni treba bat da bi naredil preveč višincev. Se pa je celo tu našel kak luškan odsek (gl. stanje proge ob treh !):


Pod črto: v zadnjih 30 letih sem bil na OT šele tretjič ali četrtič, nekako mi to smučišče ne 'sede' pretirano, pač stvar okusa. Ampak še en tak dan kot danes, pa si bom premislil .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2023 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


Samo kot zanimivost, ker česa takega še nisem videl: na Bergfexu je za jutri v Obertauernu napovedanih 92 cm (!!!) novega snega. Saj je jasno, da ga na koncu ne bo dejansko toliko zapadlo, ampak že samo videti to številko črno na belem je noro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2023 2:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

No, jaz pa sem nekaj takega že doživel v osemdesetih blizu Salzburga. Zvečer, ko smo šli spat sploh še ni snežilo, zjutraj pa sonček in meter novega snega
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2023 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51
Prispevkov: 103


Včerajšnje razmere

Občasno je tudi kak sončni žarek prodrl skozi oblake.






Nazadnje urejal/a gospodk Pon Apr 10, 2023 9:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2023 8:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51
Prispevkov: 103


V času velikonočnih praznikov se vedno za dobro taktiko izkaže odhod na sever, ker ceste v to smer samevajo.

Včeraj je snežilo in zapadlo dobrih 10 cm snega. Danes sonce in po 11 uri tudi spomladanske razmere. Obisk kar precejšen.

Super jutranja podlaga. Poteptano in še malo snega na povrhu.



Slikovno gradivo












Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


V soboto sem bil na dopoldanski. Okrog 8.15 sem parkiral pod Gamsleitnom, ob 8.30 je sedežnica že vozila (očitno avstrijska zakonodaja ni tako stroga kot slovenska/bohinjska in lahko žičničarji brez strahu pred velikimi tožbami napravo zaženejo že pred uradnim začetkom obratovalnega časa (ki je na Obiju ob 9.00)).

Obratovale so bolj ali manj vse naprave, razen zgornjega Gamsleitna in par žičnic na skrajnih delih smučišča. Do približno 11.00 so bile proge odlične, od 11.00 do 13.00 je bilo pa že malo bolj pomladansko, ampak še vedno zelo dobro, bolj sredimarčevsko kot poznoaprilsko.

Ljudi za ta čas veliko, verjetno zaradi tako dobre ponudbe, tako da je bilo treba občasno na napravah počakati kakšni dve minuti, najbolj obljudene proge so bile pa tudi kar napolnjene. Se je pa kot ponavadi na Obiju dalo najti tudi skoraj prazne proge, tako da je bil pod črto super smučarski dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2024 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


No, zaradi nedelovanja foruma bo informacija po zadnjem sneženju že precej irelevantna, ampak prejšnjo sredo sem bil na celodnevni na Obiju. Eno slabših smučanj tam gor, preveč ljudi in neprijeten beton, ki je imel na nekaterih progah še precej neravnin in ledenih krogel. Še najbolje je bilo na Monte Fluju in Kehrkopfu, kasneje pa tudi na Zentralu in Sonnenu, kjer je vsaj malo spustilo.

Mi je pa zanimivo, kako različne kriterije imamo smučarji. Na alpinforumu je nekdo za isti dan (ki je bil meni res 2/10 ali pa mogooooče 3/10) zapisal:

OT heute absolut top, hervorzuheben Plattenkar und GL2, aber im Grunde alles schön hart und kompakt. (Google Translate: OT today absolutely great, highlight Plattenkar and GL2, but basically everything is nice and hard and compact.)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurij7
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 6:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02
Prispevkov: 129
Kraj: maribor

No in je tukaj tudi video iz Obertauerna.
Posnet je bil v dveh delih. Najprej decembra (14.12-16.12) kjer se vreme ni najbolj izkazalo. Nato pa še sončni del 3.1.
Od mojega zadnjega obiska so se kar lepo modernizirali. Miki je že omenil Kombibahn na Plattenkar, zame sta novi (vsaj v zdajšnji obliki) Seekarspitz in Panorama.
Z 59€ za dnevno karto so v primerjavi s sosedi kar ugodni. Vsakič sem glavnino smučanja opravil do 11-12. ure nato je bilo potrebno kar paziti na grbine in kar veliko število začetnikov.
O višini snega ne gre izubljat besed, ogromno ga je. Tudi kulisa vedno znova očara.
Video je seveda s slovenskimi podnapisi.
https://youtu.be/hiQOax5WZZY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


A je v praksi bolje peljati v smeri urinega kazalca in pričeti na jugu na najbolj strmi ? Zakaj sumim na to ?
Ker gledajo malo proti vzhodu, in prve osončene, in da miljon turistov še ni "nakucljalo" Gamsleitna ?
Nato pa se seliš, kot sije sonce, da končaš na Platenkar. Ali sončenje/senčenje v resnici drugačno ?
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurij7
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02
Prispevkov: 129
Kraj: maribor

Prevozil v obeh smereh. Vseeno se mi zdi, da se je zjutraj boljše držat sončne strani že zaradi vidljivosti. V popoldanskem času pa sta obe strani konkretno "zvoženi" tako da nekega skritega kotička sam nisem našel. Pa obilo užitkov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 Stran 12 od 12

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Obertauern
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB