Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Naslednja
 Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2022 11:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Mariborsko Pohorje: Rezervna proga za Zlato lisico še vedno brez snežnih topov


Kako daleč so investicije na Mariborskem Pohorju: za gradnjo vmesne postaje gondole in projektiranje sedežnice Ruška sta v teku javni naročili, rezervno progo za Zlato lisico pa morajo še opremiti z zasneževalnim sistemom.

Javni holding Maribor je objavil dve javni naročili v sklopu širšega projekta Modernizacija žičniških naprav in izgradnja outdoor centra Maribor - Areh v skupni vrednosti 7,5 milijona evrov. Spomnimo, Marprom je s projektom uspel na razpisu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in zanj pridobil sofinanciranje v višini 5,97 milijona evrov. S prvim razpisom iščejo izvajalca za gradnjo vmesne postaje krožne kabinske žičnice ob zaključku proge Jonatan, kjer se načrtuje še postavitev enega od treh gibalnih parkov in ureditev družinske kolesarske proge do spodnje postaje gondole. Drugo javno naročilo je za projektiranje in strokovni nadzor dveh novogradenj - vmesne postaje Pohorske vzpenjače in štirisedežnice Ruška.

Rok za oddajo ponudbe za gradnjo vmesne postaje je 20. oktober, v Marpromu si želijo, da bi še letos dokončali vsaj gradbena dela. "Rok za dokončanje projektov je konec oktobra prihodnje leto, do tedaj moramo postaviti vmesno postajo, sedežnico Ruška, motorične parke ... Če bo šlo vse po načrtih, bi vmesno postajo dokončali aprila ali maja prihodnje leto, torej še pred poletno sezono. Kar pomeni, da bi temelje postavili že letos, in bi drugo leto žičnico samo montirali," o idealni časovnici pravi Marko Rataj iz Marproma, ki ocenjuje, da gondola v času montaže vmesne postaje ne bi obratovala približno štiri tedne.


Tudi ta zima najbrž še pod Marpromom

Čeprav se je načrtovalo, da bo koncesija za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč z Marproma na Šport Maribor prenesena že 1. decembra lani, vse kaže, da bo tudi novo sezono izpeljalo še podjetje za mestni potniški promet. "Gre za zelo kompleksno oddelitev dejavnosti znotraj enega podjetja in pripojitev v drugo podjetje. To je treba prenesti skupaj s premoženjem, obveznostmi in zaposlenimi. Zadeva terja veliko priprav, trenutno potekajo skrbni finančni in pravni pregledi," pojasnjuje direktor Marproma Ranko Šmigoc. Tako obstaja velika verjetnost, da bo Marprom izpeljal še eno zimsko sezono. "Pohorje ni zlata jama, ukvarjamo se s strategijo, kako zagotoviti boljše pogoje športu v prihodnosti in za razvoj destinacije 365 dni na leto. In možnost, da bo ta dejavnost samostojno poslovala pozitivno. V preteklih letih je Pohorje nabralo kar nekaj izgube," pravi Šmigoc. V načrtu je, da bo Javni holding Maribor dokapitaliziral Marprom v višini nastalih izgub iz preteklih let. Za kakšen znesek gre, pa Šmigoc še ni želel razkriti.

Vmesno postajo na 560 metrih nadmorske višine bodo sestavljali štirje vmesni stebri, vstopno-izstopni plato in kontrolna hiška. V Marpromu računajo, da bodo z novo pridobitvijo lahko imeli Bike park odprt tudi pozimi, ko v dolini ne bo snega, pomembna pa je tudi za načrte o ureditvi zapuščene smučarske proge Jonatan, ki bi lahko predstavljala dolgoročno rešitev za rezervno progo za Zlato lisico.

"Zavedamo se, da smo pod drobnogledom Mednarodne smučarske zveze, ki spremlja, kaj se tukaj dogaja"

Naslednji korak je javno naročilo za postavitev štirisedežnice Ruška. "Z razpisi moramo pohiteti, če hočemo naslednje leto graditi. Nismo namreč sami, vsi žičničarji z uspešno prijavljenimi projekti računajo na proizvajalce," pojasnjuje Rataj. Zamenjava zastarele vlečnice Ruška s štirisedežnico bo po načrtih v celoti izvedena prihodnje leto, tako da bo nova sedežnica lahko začela obratovati v zimski sezoni 2023/24. Po smučišču Ruška in pod traso nove sedežnice pa bi izpeljali tudi dve progi za kolesarjenje - modro za družine, otroke in začetnike, rdečo pa za izkušene kolesarje. Modra proga bi bila obenem namenjena in prilagojena tudi za vožnjo z gorskimi gokarti. Z omenjenimi projekti na Arehu želijo oživiti ta del Pohorja tudi v poletnem času.

Cilj, da vrnejo Zlato lisico domov

Pred novo smučarsko sezono je ob načrtovanih investicijah glavna skrb odgovornih v Marpromu dokončna ureditev dela proge od vrha nekdanje vlečnice Habakuk do Trikotne jase, ki bi jo lahko uporabili tudi kot rezervno progo za Zlato lisico. Lani so v ta namen posekali okrog 400 kubičnih metrov gozda pri Špelcinem logu, julija letos so odstranili štore in poravnali teren, a bolj zahtevna dela jih še vedno čakajo. "Teren je zdaj treba opremiti z zasneževalnim sistemom," pravi Rataj. To pomeni položitev dodatnih cevi za vodo, elektriko, priključna mesta za snežne topove, tudi nekaj dodatnih topov bi še potrebovali. "Do zime moramo to urediti, da bomo lahko ta del proge kakovostno zasnežili. Zavedamo se, da smo pod drobnogledom Mednarodne smučarske zveze, ki spremlja, kaj se tukaj dogaja. Naš cilj je, da Zlato lisico vrnemo domov, to pa nam lahko uspe tudi z uspešno organizacijo tekme za evropski pokal v tej zimi," poudarja Rataj. Kot je znano, bo tekmi za svetovni pokal januarja 2023 gostila Kranjska Gora.

Toda do zime bodo nujno infrastrukturo uredili samo na poseki, zgornjega dela pa bi se zaradi pomanjkanja denarja lotili prihodnje leto. "Del pri Špelcinem logu, ki ga bomo najprej uredili, je ključnega pomena tudi za plan A tekme Zlata lisica v dolino, saj smo pridobili boljši start, s katerega je pogled na Maribor fantastičen," zatrjuje Rataj. Vrednost ureditve nove smučarske proge je okrog 250 tisoč evrov, direktor Marproma Ranko Šmigoc pa ob tem izpostavlja, da je precej širša proga tudi pridobitev za rekreativne smučarje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2022 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


JurijB je napisal/a:

Cilj, da vrnejo Zlato lisico domov


Ne upam preveč, ker nisem pooblaščen, ampak glede na današnje informacije vseeno lahko dam kak nasvet:
- letos bo Lisica v Krg, naslednjo zimo bo pa edina in zadnja priložnost za Lisico v Mariboru. Če je ne izkoristite vas niti povohal ne bo nihče več in nikoli več! Nič drugega ne pomaga, kot Lisica v Areni!!! Nikogar ne zanima, če bo slabo vreme, ti odpustki so že davno zakockani, ker precej dobrih kandidatov precej bogato lobira za to tekmo.
- ne se igrat z igricami okrog ledomatov! FIS bo pričela poudarjat energetsko učinkovitost in trenutno imajo mnenje, da je snowfarming energetsko najučinkovitejša frešitev. Tudi rezervna proga se ne bo prijela kot izgovor!
- izgovori bodo prijeli le doma, zunaj vas bodo brcnili v rit ob prvi napaki.
Izven Slovenije trenutno ne prevladuje vtis, da bi se zadeve pozitivno odvijale in glede na to, da se poslovanje FIS skokovito preobraža v sistem kakršnega imajo večja podjetja, štejejo le še rezultati. Nobenega ne zanima kakšno zaščito ponuja plahta, ki jo boste uporabili za pokrivanje deponije, zanima jih le primerno pripravljena tekma! Vedo za zgodbo o uspehu z snowfarmingom v Planici in bi se jim zdelo primerno da se morda tam poišče kaka informacija. Jaz bi temu dodal še to, da imate v mestu odlično strojno fakulteto in profesor termodinamike-toplote vam mimogrede razloži, da je volumen deponije pomembnejši od izolacijskega pokrova, ali zunanjih temperatur. Večji bo kup, več odstotkov snega vam bo ostalo.
- če bo prevladovala ocena, da nimate prostorskih in meteoroloških pogojev za deponijo, ste pase, zato ne ven hodit z takimi idejami.

Če koga zanima kaj več informacij in resnična pomoč pri tem problemu dobro ve kje se to najde. (Ne pri meni.) Čeprav je za nekatere zelo kislo, je verjetno to edina rešitev.

Sliši se morda hudobno, ampak je zelo dobronamerno in precej sem tvegal, ko sem vam to napisal. Vseeno sem se odločil za forum, ker vem, da ga marsikdo bere in, ker vem, da tako nihče ne bo mogel reči, da ni vedel.



P.S.
Nimate plana B!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2022 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


JurijB je napisal/a:

...
Rok za oddajo ponudbe za gradnjo vmesne postaje je 20. oktober, v Marpromu si želijo, da bi še letos dokončali vsaj gradbena dela. "Rok za dokončanje projektov je konec oktobra prihodnje leto, do tedaj moramo postaviti vmesno postajo, sedežnico Ruška, motorične parke ... Če bo šlo vse po načrtih, bi vmesno postajo dokončali aprila ali maja prihodnje leto, torej še pred poletno sezono. Kar pomeni, da bi temelje postavili že letos, in bi drugo leto žičnico samo montirali," o idealni časovnici pravi Marko Rataj iz Marproma, ki ocenjuje, da gondola v času montaže vmesne postaje ne bi obratovala približno štiri tedne.
...



Res je da se jim očitno kar mudi, zadnja dva tedna se pogledaval večinoma gor, nekaj časa pa tudi dol na območje srednje postaje, in videl nekatere aktivnosti. Ker me je dajal firbec kaj se zares dogaja, sem danes našel nekaj časa in energije in na hitro pred sončnim zahodom skočil pogledati dogajanje:

Aktivnosti se opazijo že na cesti med Čopko in Jonatanko, kjer širijo dostopno vlako:


Do sedaj sem opazil le svetlo piko na daleč okoli platoja, zaradi mulčenja vegetacije, količkov še ni za opaziti nobenih:


Je pa pogled navzgor bolj zgovoren. Danes so se kar resno lotili zemeljskih del, kar nekaj jih še seveda čaka.


Pa nato hitro prečenje do koče Luka, kjer sem si ogledal dogajanje na novi poseki. Na hitro sem videl nov srček na vrhu Habakuka namesto Darkotove klopce (kaj je Mb pohorje res tako romantična destinacija, da rabimo toliko srčkov? Namreč od Arene do Belvija so štirje.) Namesto kakšne gugalnice in promocije z napisom Maribor...
No kakorkoli, vrnimo se k novi poseki (tega jaz ne bi imenoval proga).


Lepo vidna kar precejšnja erozija, tudi hidrante topov je zalilo, ugibanje, ali so morda pokvarjeni precej dragi Hydromati oz. ventili za odpiranje hidrantov, je kar boleče, in se ga niti nočem lotiti, kaj se je tam v jašku dogajalo med dežjem. Morda jih pa ni zalilo.

Glede na stanje na terenu, da je že precej jesensko, blatno spolzko itd., lahko pozabimo na kakšno zasneževanje letos. Tudi kakršnega koli materiala še ni za videti. Da bi pa postavljali fiksne topove čez en mesec, pa je že totalno nerealno. Tudi javnega naročila še ni zunaj, razen če spet mislijo kaj rešiti mimo tega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2022 4:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

JurijB je napisal/a:
(...) a bolj zahtevna dela jih še vedno čakajo. "Teren je zdaj treba opremiti z zasneževalnim sistemom," pravi Rataj. To pomeni položitev dodatnih cevi za vodo, elektriko, priključna mesta za snežne topove, tudi nekaj dodatnih topov bi še potrebovali. "Do zime moramo to urediti, da bomo lahko ta del proge kakovostno zasnežili. (...)

Toda do zime bodo nujno infrastrukturo uredili samo na poseki, zgornjega dela pa bi se zaradi pomanjkanja denarja lotili prihodnje leto. "Del pri Špelcinem logu, ki ga bomo najprej uredili, je ključnega pomena tudi za plan A tekme Zlata lisica v dolino, saj smo pridobili boljši start, s katerega je pogled na Maribor fantastičen," zatrjuje Rataj. Vrednost ureditve nove smučarske proge je okrog 250 tisoč evrov, direktor Marproma Ranko Šmigoc pa ob tem izpostavlja, da je precej širša proga tudi pridobitev za rekreativne smučarje.

Hvala JurijB za link in lenko za aktualne fotke. Ko berem take izjave (odebeljen tisk v citatu), ne vem ali bi se jokal ali smejal. 5. oktobra so ugotovili, da bi bilo pametno urediti napeljavo za zasneževanje in nabaviti topove? Bravo. Dolga leta sem se norčeval iz 'Branikovcev', ki so pogosto celo poletje prespali, oktobra pa so začeli razkopavati smučišča, ampak oni so oktobra vsaj kopali, tile pa šele začenjajo razmišljat o potrebnih delih . Ne samo da ni napredka, očitno so pozabili še to kar so nekoč že znali (pred 15 leti so recimo vedeli, kako pomembno na je na novih / poravnanih / razširjenih progah urediti drenažne jarke) ... slabo kaže tako za Lisico kot za rekreativno smuko, vsaj tisto v dolino.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2022 7:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876




Tako pa so poleti izgledale proge v Schladmingu. Na strminah, kjer so kaj delali sem opazil, da položijo neko mrežo iz tkanine, ki zadržuje zemljo in trava je lepo poganjala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2022 7:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


@Miki, in ostali, ki nismo verjeli da se bodo še letos lotili ureditve zasneževanja na novi razširjeni poseki od Luke navzdol:


Če pa ugibam, pa bodo novi topovi mobilni. Ostali fiksni oz. dva pa prestavljena na rob smučišča. Zraven še pride 250m novega cevovoda in 4-je novi jaški.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2022 8:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

@lenko: vem, vseeno hvala, tudi jaz sem si včeraj šel ogledat situacijo:




Osebno upam da fiksni topovi ostanejo kjer so, in da ob novem robu pridejo hidranti za mobilne topove. Pomoje fiksni bolj sodijo na sredino proge, tam pri vsakem vetru lahko 'streljajo' in sneg vseeno pristane na progi. Kaj bodo pa Pohorci na koncu naredili, pa je seveda druga zgodba .

Igrala pod Belvijem:


Zunanji bazen pri Belviju:



_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2022 11:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Še ena podrobnost mi je padla v oči v nedeljo pod Pohorjem, pogoče imam preveč bujno domišljijo in je Slovak z debelim terencem in tovorno prikolico prišel samo kolesarit na Pohorje, ampak ... :


... ampak KK je registracija Kežmaroka, malega mesteca na SV Slovaške, kjer je sedež podjetja Tatralift, za katero smo lahko pred kratkim prebrali da naj bi gradilo novi sedežnici na Golteh. To pa ne vem, če je še naključje ... ?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
volki
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2022 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54
Prispevkov: 188
Kraj: Maribor

Imeli bomo torej na totem bregu najdražje topove in najcenejšo sedežnico. Ni nujno, da cena pomeni vse, je pa na dolgi rok vprašanje, če se splača kupovati poceni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2022 1:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1018


miki je napisal/a:
Še ena podrobnost mi je padla v oči v nedeljo pod Pohorjem, pogoče imam preveč bujno domišljijo in je Slovak z debelim terencem in tovorno prikolico prišel samo kolesarit na Pohorje, ampak ...


Pa še tak navdušenec nad žičnicami je, da ima napis "ropeways" zadaj na avtu :-)
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2022 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Po moji - recimo precej točni info Tatralift ne bo delal sedežnic na Pohorju - je že vse zmenjeno z Dopelmayerjem - bo pa potrjeno Ruška fiksna - razlika v ceni cca 2M €.

Pravtako Tatralift ne bo delal na Kopah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2022 9:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Glede na to, da je JurijB navadno dobro informiran, bomo torej poleg najdražjih topov imeli tudi najdražjo, a še vedno fiksno, štirisedežnico. In tudi najdaljšo fiksno sedežnico, ki se bo v tem razpisu gradila v Sloveniji .

Citiram:
razlika v ceni cca 2M €

Preko palca torej toliko, kot bo stala vmesna postaja Vzpenjače, za katero nihče natančno ne ve, čemu bo služila. Škoda, mnogo raje bi videl odklopno šestsedežnico na Ruški in Vzpenjačo brez vmesne postaje, ampak zdaj je kar je. Upam samo da vsaj tole fiksno štirisedežnico naredijo kolikor toliko pametno, da torej pred gradnjo temeljev temeljito poravnajo trasi in s tem (vsaj za v prihodnje) omogočijo izgradnjo proge pod sedežnico - ko enkrat zbetoniraš temelje, si 'zabetoniral' tudi niveleto terena. In seveda, da obračalno kolo z izstopom naredijo čim višje, tam kjer je trenutno pogon vlečnic, da se bo vsaj na parkirišče, postajo avtobusa, povezovalno pot proti Cojzarici in v hotel, če se bo kdaj obnovil, prišlo brez 'štamfanja'.

Malenkosti z včerajšnjega ogleda (Lenko je že poročal, ampak moje fotke so bolj sveže ) - za spoznanje bolj ugledna hiška pri spodnji postaji Žigarta:


Namesto brunarice s teraso bodo na vrhu Ruške sedaj 3 kontejnerji s teraso, uau, to pa je zdaj nekaj povsem drugega :




Izjemno vesela novica: ali bo do zime odprt hotel Areh (oziroma vsaj servis) ali pa bo uporaba tekaških prog brezplačna:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2022 1:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Mogoče kontejnerji rastejo tudi zaradi strašno zakompliciranega pridobivanja gradbenega dovoljenja. Medtem ko je kontejner premičnina.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2022 10:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


miki je napisal/a:
Glede na to, da je JurijB navadno dobro informiran, bomo torej poleg najdražjih topov imeli tudi najdražjo, a še vedno fiksno, štirisedežnico. In tudi najdaljšo fiksno sedežnico, ki se bo v tem razpisu gradila v Sloveniji .

Citiram:
razlika v ceni cca 2M €



Ne vem če prav razumem tvoj zapis, ampak fiksna Ruška je cca 2M cenejša od odklopne.

Glede vmesne postaje pa dejansko ni nikomur jasno kaj se gredo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2022 11:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Ja JurijB, prav sva se razumela: fiksna sedežnica bo 2M € cenejša od odklopne, in približno enak znesek bo šel za vmesno postajo Vzpenjače . Da smo si na jasnem: ni največji problem v tem, da fiksna sedežnica vozi recimo 2,5 m/s, odklopna pa med 3 in 4 m/s (tisto o 5 m/s je bolj tako, tako pri nas kot pri severnih sosedih redko najdeš odklopno napravo ki bi res vozila z maksimalno možno hitrostjo, že do sedaj so vsi radi 'šparali', v bodoče pa bodo še bolj). Na Jurgovem ali Kaštivniku fiksna sedežnica ni tak problem, ker je samo smučišče pretežko za absolutne začetnike (ali kronične nerode), za Ruško pa napovedujem neprestano zmanjševanje hitrosti za vsako skupino otrok in zaustavljanje naprave nekajkrat na vožnjo. Sploh če bodo žičkoti imeli 2 levi roki in bodo raje držali prst na gumbu za zaustavljanje kot da bi fizično pomagali smučarjem in borderjem pri vstopu ...

(paralela za 'Korošce' v tem forumu: na Altecku me recimo fiksna sedežnica nikoli ni posebej motila, ker v glavnem obratuje tekoče, medtem uporaba recimo Figola v Kalsu ali trisedežnice v St. Jakobu meji na nočno moro, na preko palca 1 km dolgi trasi sem včasih naštel tudi 15 zmanjševanj hitrosti in 5 popolnih zaustavitev ... )
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Naslednja Stran 35 od 43

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB