Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34
 Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2022 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3013
Kraj: Maribor

Nekaj (skoraj) aktualnih fotk:

Obnova apartmajske hiše za Belvijem:


Prenova Arene zgleda (vsaj od zunaj) zaključena, tudi 'kafič' je imel v petek vse nared za obratovanje:
Zgledno urejeno parkirišče - tu mislim predvsem za DREVESA med parkirnimi vrstami . Če mi dovolite majhen OT: tako, torej z zasaditivijo med vrstami, bi morali graditi vsa večja parkirišča po mestu. Si predstavljate koliko zelenja bi imeli, če bi na ta način uredili vse 'parkplace' pred Lidli, Spari in Mercatorji?

_________________
Sezona 2021/2021: 50 smučarskih dni = 33 x Pohorje, 4 x Peca, 3 x Kope, 2 x BKK, Osojščica, Turrach, 1 x Gurgl, Sölden, Weinebene, Mokrine.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2022 4:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2860


Končno primerno urejen hotel Arena, ne pa prej s tisto grdo ničemer podobni strehi, ki je dušila prostor in skrivala bistvo = pogled na stadion.
Kar se tiče dreves ja, res lepo zgleda, zgubili smo nekaj parkirnih mest sicer, pa resnično upam, da so rešili podtalnico izpod hotela Arena, ker zna biti pozimi zanimivo.

Pa še kratka iz Areha, kjer ni nič novega . Še ostaja vse od zime, tako kot je bilo, pripravljeno na zagon.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jun 12, 2022 10:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3013
Kraj: Maribor

Še en članek iz Večera, nedostopen navadnim smrtnikom:

https://www.vecer.com/maribor/aktualno/bike-park-pohorje-kmalu-nova-kolesarska-proga-ob-sneznem-stadionu-10286330

Na kratko:
- Marprom je izbral podjetje ki bo (upam da bolje kot do sedaj) urejalo kolesarske proge na Pohorju
- prioriteta je ureditev prog Flow in Family line, v nadaljevanju sezone še Red Line
- sledi še izgradnja nove proge Fury Trail od Trikotne jase proti Areni
- kljub nasprotni napovedi proga World Cup 'ostaja med štori' na novi poseki v Špelcinem Logu

Na omenjenem področju so končno začeli odstranjevati štore in ravnati teren, slika se najde v Večeru in na spletni strani Pohorcev: https://www.visitpohorje.si/izravnava-terena-na-novi-smucarski-progi/

Tale pa je kar iz domače dnevne sobe :

_________________
Sezona 2021/2021: 50 smučarskih dni = 33 x Pohorje, 4 x Peca, 3 x Kope, 2 x BKK, Osojščica, Turrach, 1 x Gurgl, Sölden, Weinebene, Mokrine.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2022 10:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 629


Bike park Pohorje: Kmalu nova kolesarska proga ob Snežnem stadionu


11.06.2022 02.00

Miha Dajčman
Marprom je za urejanje in vzdrževanje prog Bike parka Pohorje izbral podjetje Aliansa ASE iz Ljubljane za ceno skoraj 100 tisoč evrov. Kakšni so načrti v letošnji sezoni in kaj bo z začasno kolesarsko progo na rezervni progi za Zlato lisico?Marprom je konec marca pooblastil Javni holding Maribor (JHMB) za izvedbo postopka javnega naročila za ureditev in vzdrževanje prog Bike parka Pohorje. Na razpis sta se prijavili podjetji Batt crew iz Domžal in Aliansa ASE iz Ljubljane. Znesek za opravljanje storitev Alianse je bil za več kot polovico ugodnejši, po pogajanjih je ljubljansko podjetje vrednost ponudbe še znižalo, medtem ko je ponudba podjetja Batt crew presegala skupno ocenjeno vrednost javnega naročila.

SAŠO BIZJAK
"Ponudba izbranega podjetja ustreza vsem pogojem iz razpisne dokumentacije. Izbrani ponudnik ima večletne izkušnje na tem področju in je bil v preteklosti že aktiven tudi na Pohorju," so izbor Alianse ASE za urejanje in vzdrževanje prog Bike parka Pohorje komentirali v Marpromu. Prvotna ponudba Alianse ASE je bila 104.072 evrov (z DDV), po pogajanjih se je znižala na 97.039 evrov (z DDV). "Po natančnem pregledu prejete ponudbe smo ugotovili določene rezerve pri nekaterih ponujenih postavkah, ki se tudi niso povsem skladale s pričakovanji naročnika. Na pogajanjih, ki so bila opravljena z obema ponudnikoma, smo to uskladili, tako da je ponudnik podal novo, za nas ugodnejšo ceno," so znižanje ponudbe pojasnili v Marpromu.

"V primerjavi s preteklim letom je bil začetni obisk dvakrat večji"
IGOR NAPAST
Med vikendi daljše vrste kolesarjev

V Aliansi ASE bodi izvajali vsa potrebna vzdrževalna dela na obstoječih progah v Bike parku Pohorje celotno sezono, vključno z zagotovitvijo potrebne mehanizacije. Po podpisu pogodbe je izvajalec takoj začel opravljati dela na terenu, dodatne moči in stroje bodo Ljubljančani na Pohorje poslali v naslednji tednih, smo izvedeli. Prioriteta je ureditev prog Flow in Family line, v nadaljevanju sezone pa še Red line in kot novost Fury trail.

"Nova proga Fury trail bo potekala od Trikotne jase proti Areni, v gozdu po levi strani Snežnega stadiona. A temu se bodo izvajalci posvetili, ko bodo uredili proge, ki so nam prioriteta," so nam razkrili pri upravljavcu žičniških naprav na Mariborskem Pohorju.

IGOR NAPAST
V Marpromu so z obiskom v začetku sezone, predvsem do izvedenega tekmovanja evropskega pokala, zelo zadovoljni. Med vikendi se je pogosto zgodilo, da je bila pred vhodom na spodnji postaji krožne kabinske žičnice daljša vrsta. "V primerjavi s preteklim letom je bil začetni obisk dvakrat večji, gneča na vzpenjači pa je dokazovala, da smo z obiskom na zgornji meji zmogljivosti prevoza kolesarjev s krožno kabinsko žičnico," pravijo v Marpromu.

SAŠO BIZJAK
Proga med štori samo začasno

Trenutno sta urejeni in odprti progi World cup in proga Flow do macesnovih vrat, kjer se naveže na progo World cup. Ob začetku sezone so v Marpromu dejali, da tekmovalna proga ne bo potekala med štori, kjer so jeseni posekali gozd za rezervno progo Zlate lisice, ki bo izboljšala tudi pogoje za rekreativne smučarje. Naposled so kot začasno rešitev za tekmovanja progo vseeno deloma speljali tudi na trasi, kjer je bila pred posekom proga World cup.

Med spodnjo postajo nekdanje vlečnice Habakuk in Trikotno jaso Marprom nadaljuje odstranjevanje štorov in ravnanje terena. ANDREJ PETELINŠEK
Rešitev naj bi bila začasna še vse do evropskega prvenstva, nato pa bo črna proga speljana desno po gozdu, kjer je treba gozd očistiti vej in hlodov od žledoloma. Na območju Špelcinega loga Marprom nadaljuje odstranjevanje štorov in ravnanje terena, dela med spodnjo postajo nekdanje vlečnice Habakuk in Trikotno jaso pa naj bi do konca poletja zaključili.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2022 1:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2860


Bojda zbirajo ponudbe za opremo ob novi progi, predvsem v smeri zasneževanja z dodatnimi topovi. Seveda pa ni nič javno objavljeno, čeprav je še vedno javno podjetje, ki upravlja smučišče.
Dela pa napredujejo po premoru, z okrepitvijo dodatnega bagerja. Bo pa zanimivo kako bo čez nekaj časa to vse skupaj izgledalo, ko se zapolnjujejo luknje z mešanim materialom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2022 9:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3013
Kraj: Maribor

Nekaj fotk od danes. Dela so skoraj že pri koncu, mislim da bodo proti koncu tedna bager lahko pospravili. S čim (katerimi topovi, katero vodo in katero elektriko) bodo zasnežili to progo, v širini, ki se je ne bi sramoval niti Kronplatz, pa prepustimo prihodnosti :


Nekaj se dogoaja tudi okoli Bike - parka, malo nad spodnjo postajo Vzpenjače, vzporedno s Čopko, je nekaj dečkov s pomočjo manjšega bagerja nekaj kopalo. Nekaj odsekov je nedvomno obnovljenih, npr.:_________________
Sezona 2021/2021: 50 smučarskih dni = 33 x Pohorje, 4 x Peca, 3 x Kope, 2 x BKK, Osojščica, Turrach, 1 x Gurgl, Sölden, Weinebene, Mokrine.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2022 8:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2860


Zanimivo, jaz ko sem nazadnje skakal tam okoli, so še veselo ruvali ven štore, in sem se čudil kje bo kakšna dranaža, in sem mislil da bodo to uredili ko bo čas za končno izravnavo terena.
Sedaj je prišla ta končna izravnava terena, in še vedno ni za videti kakšnih drenažnikov, čeprav je Pohorja ena bolj erozivnih planot?

Kar se tiče Bike parka, je letos spomladi bil objavljen razpis za urejanje prog, kjer je zmagal naslednji ponudnik: Aliansa ASE, specialna gradbena dela, d.o.o., ki sicer veljajo za vodilne v Sloveniji glede urejanja kolesarskih prog, ampak ne profesionalizem zaradi krepkega nasprotovanja zimskemu delu sezone, ki je v bistvu alma mater oz. osnova za te njihove poletne kreacije, pa ne spada zraven. Tudi zanimivo, da so razkopali smučišča, kjer v preteklosti prejšnji upravitelji parka niso smeli kopati.

Prav zanimiv pa mi je parking pod Areno, ki je deloma asfaltiran, deloma speskan. Kaj za vraga so tukaj razmišljali? Črte so več ali manj navidezne, tako da neurejenost parkirnih mest ostaja, izkoriščenost vseh parkirnih mest zaradi širokega parkiranja nekaterih ali tega da sploh ne vidijo črte, je nemogoča, pojavlja se erozija, ko bodo ta parkirišča čistili pozimi bo en sam polom in kdo za vraga se je odločil posaditi avtohtona sredozemska drevesa pod Pohorjem, kjer načeloma vlada že predalpski svet?????
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 Stran 34 od 34

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB