Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45  Naslednja
 Zlata Lisica « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2022 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Tu se vleče denar drugje, ne direktno od prirediteljev, ali kupcev tekmovanj. Ti morajo biti sposobni prirediti kvalitetno tekmovanje, udobno namestitev osebja in lepe nagrade tekmovalcem in čim večjo množico gledalcev, ki se zabava. Nič drugega.

Bo pa vsekakor šejk poleg tega plačal vse stroke, tudi potne celotni karavani, ko bo priredil tekmovanje sredi poletja v dvorani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2022 1:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Prispevkov: 419


Tudi smukaški klasiki v Garmischu preti podobna usoda:


https://skiweltcup.tv/index.php/dsv-alpindirektor-wolfgang-maier-ist-sauer-ueber-die-moegliche-streichung-der-abfahrt-auf-der-kandahar/
_________________
*23/24* : 34x
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jun 12, 2022 10:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Iz včerajšnjega Večera:

Svetovni pokal ostaja Mariborčanom? Kljub selitvi v Kranjsko Goro se Zlata lisica ne poslavlja

Celotni članek je žal dostopen samo naročnikom digitalnega Večera, vesel bom če ga kdo prilepi. Sicer pa zadeva očitno še ni dorečena, glavni poudarki:

- Lisica naj bi ostala v Sloveniji, natančneje v Kranjski Gori, v organizaciji in pod pokroviteljstvom SK Branik
- s tem naj bi 'pridobili čas, da pripravimo vse spremembe' da se proga v Mariboru 'uredi tako, kot smo se pogovarjali' (seveda ne izvemo kako 'so se pogovarjali')

Skratka, vse skupaj je še precej v zraku, so pa zgleda (zelo pozno) ugotovili da je nekaj treba spremeniti. Aleluja .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2022 10:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Svetovni pokal ostaja Mariborčanom? Kljub selitvi v Kranjsko Goro se Zlata lisica ne poslavlja


11.06.2022 07.01

Bojan Bauman


Predsednik SZS Enzo Smrekar po sestankih z mariborskimi organizatorji ne vidi ovir za še eno prireditev na vrhunskem nivoju. Novi generalni sekretar Gregor Lednik napoveduje podpis pogodbe in začetek priprav

Tudi prihodnje leto naj bi Zlata lisica ohranila tradicijo, a znova bodo tekme v Kranjski Gori. ROBERT BALEN
Iz Ljubljane prihajajo pozitivne vesti o nadaljevanju tradicije prirejanja tekem za svetovni pokal za smučarke v okviru Zlate lisice. Vodstvo slovenske smučarske zveze se nagiba k temu, da bi prireditev tudi v prihodnje organizirali mariborski organizatorji in da bi nosila nespremenjeno ime - kljub težavam mariborskih organizatorjev v prejšnjih letih in pogostim selitvam v Kranjsko Goro. "Nismo še čisto dorekli, čakamo. Se pa pogovarjamo, da bi osnovno organizacijo še naprej zaupali organizacijskemu odboru Zlate lisice. Ker bi na eni strani šlo za spodbudo in bi s tem pokazali, da imajo resen motiv za to, da se Maribor uredi tako, kot smo se pogovarjali. Na drugi strani zato, da vzdržujejo kondicijo v organizaciji, da ne izgubijo stikov s pokrovitelji, s ključnimi člani organizacijskega komiteja, ki jih bodo potrebovali za tekme v bodoče," je po četrtkovi seji izvršnega odbora dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar.

Tako bi ostalo tudi ime - Zlata lisica bo januarja praznovala 59. obletnico obstoja. "Nimam razloga, da to ne bi ostalo. Ne nazadnje smo vsi tukaj zaradi športa, zaradi tradicije. Trudil sem se, da tekma ostane v Sloveniji, in sem najbolj za to, da tekma ostane v Sloveniji, da pridobimo ta nujni čas, da pripravimo vse spremembe," je dodal Smrekar.

Sestanki obrodili sadove


Enzo Smrekar: "Nismo še čisto dorekli, čakamo. Se pa pogovarjamo, da bi osnovno organizacijo še naprej zaupali organizacijskemu odboru Zlate lisice."
ANDREJ PETELINSEK
Če se bodo te napovedi uresničile, bo to prva zmaga novega vodstva Zlate lisice, ki jo od letošnje pomladi kot generalni sekretar vodi Gregor Lednik, tudi predsednik ASK Branik, ki je po novem eden od štirih soorganizatorjev prireditve. "Naši sestanki z vodstvom smučarske zveze so obrodili sadove in smo pred podpisom dogovora z smučarsko zvezo o organiziranju Zlate lisice januarja prihodnje leto v Kranjski Gori. Organizirali bi jo pod pokroviteljstvom ASK Branik. Tako se bo nadaljevala tradicija prirejanja tekem za svetovni pokal pod nespremenjenim imenom - Zlata lisica. Zvezo je očitno prepričala naša dosedanja vrhunska organizacija prireditev," pravi Lednik.

Na zvezi so omenjali tudi obljube, ki jih mariborski organizatorji dajejo v zvezi z rezervno progo za tekme na Pohorju, pri zagotavljanju financ ... "Po podatkih, dostopnih pri upravljavcu pohorskih smučišč, Marpromu, so v tem tednu na novi progi ob Habakuku začeli odstranjevati štore. To je naslednja faza urejanja rezervne proge. Po podpisu vseh dogovorov s SZS se bodo sestali tudi organi Zlate lisice (tako organizacijski kot tehnični odbor), v kratkem pa se bomo sestali tudi s kranjskogorsko občino, predstavniki ASK Kranjska Gora in tamkajšnjimi predstavniki žičnic, saj želimo intenzivno pričeti z delovanjem že v poletnih mesecih. Začeti bo treba s pripravami na naslednji tekmi - tako organizacijsko kot tudi vsebinsko. Pomemben del tega bo pridobivanje sponzorskih sredstev, kjer si želimo nadgradnje sodelovanja z vsemi obstoječimi in tudi novimi sponzorji. Ob naših lokalnih sponzorjih in ob sodelovanju s smučarsko zvezo ohranjamo stike tudi z mednarodno agencijo Infront. Tam imajo ne nazadnje še zmeraj veljavno pogodbo o dodelitvi televizijskih pravic za tekmi," razlaga Lednik.

Na smučarski zvezi so prvotno nameravali tekmi smučark za svetovni pokal organizirati sami. Od te namere so očitno odstopili. Smrekar Mariborčanom sedaj predlaga tesno sodelovanje s Kranjskogorčani. Dilema o tem, kdo bo organizator tekem v Kranjski Gori, pa očitno več ne obstaja, saj pravi: "Naš napotek bo šel v to smer, da delajo v sodelovanju s klubom Kranjska Gora in lastniki lokalnega smučišča. Nismo še formalno predali predloga oziroma ga potrdili, bomo pa to storili v naslednjih dneh." Mariborčani se v Kranjski Gori tudi na račun številnih prestavitev tekem počutijo zelo domače. Tovrstno sodelovanje je bilo doslej domala zgledno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2022 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Za Zlato lisico lisico je velik uspeh, da je sploh ostala na koledarju, predvsem po tistem prvem osnutku. Da se bo dejansko preselila nazaj pod Pohorje, sploh če ostane pri tem zgodnjem terminu, pa je bolj malo verjetno. Če ne drugega pa bo na pohorju nastala prav dobra proga na tem delu.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2022 8:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Meni se zdi nekoliko nenavadno, da ima KG zdaj v koledarju moško in žensko tekmo. Če se ne motim je bilo to v navadi le za otvoritev in v letu pred SP pri prirediteljicah SP. Le od kdaj smo Slovenci in KG tako pomembni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2022 9:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1017


marko je napisal/a:
Meni se zdi nekoliko nenavadno, da ima KG zdaj v koledarju moško in žensko tekmo. Če se ne motim je bilo to v navadi le za otvoritev in v letu pred SP pri prirediteljicah SP. Le od kdaj smo Slovenci in KG tako pomembni.


Garmisch, Lake Louise, Val d'Isere imajo (oz so imeli) tako moško kot žensko tkmo...
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2022 3:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


@Marko;

Dokler bo na slovenske tekme svetovnega pokala hodilo nekaj deset tisoč gledalcev bomo dovolj pomembni. Takoj, ko jih bo manj smo odpadli kot zrele hruške.
KRG ima zaenkrat moško in žensko tekmo kot potuho za MB, ampak če se slednji ne zmigajo in vsaj z resnim snow farmingom ne dokažejo, da mislijo resno, bo zelo, zelo kmalu tudi KRG imela na izbiro ali vzame eno žensko, ali eno moško tekmo. Ne dve moški, eno!
Tole z rezervno progo na 800 ali 900 mnm je slab vic, ki ga nihče ne bo zares kupil. Navidezno že, ampak le zato, da se stvar prej zaključi v korist kake Slovaške ali Bolgarije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 16, 2022 1:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Špik je napisal/a:
marko je napisal/a:
Meni se zdi nekoliko nenavadno, da ima KG zdaj v koledarju moško in žensko tekmo. Če se ne motim je bilo to v navadi le za otvoritev in v letu pred SP pri prirediteljicah SP. Le od kdaj smo Slovenci in KG tako pomembni.


Garmisch, Lake Louise, Val d'Isere imajo (oz so imeli) tako moško kot žensko tkmo...

Ja, sem gledal nekaj let nazaj, tudi Lech-Zurs je imel v sezoni 21 obe tekmi. Za nazaj se ne spomnim, ali je šlo za nadomestne tekme ali je bilo tako že planirano, ampak v koledarju za leto 23 je kar 5 takih smučišč. Ok Zermatt-Cervinia pogojno, ker tekmo enkrat organizirajo Italijani, drugič pa Švicarji. Garmisch in Lake Luis sta edina organizatorja v tako pomembnih državah. Najbrž si zato zaslužijo tako moško kot žensko tekmo.

Ledenko, res ne vem, zakaj je FIS tako pomembnih tistih par tisoč pijanih Štajercev ob progi, ampak v Kranjski gori jih je bilo le peščica.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 16, 2022 3:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Marko ne sprašuj mene, nimam nič zraven. Zdi se mi, da vem, da so za FIS mestne tekme kot češnja na torti in imajo veliko prednost pred ostalimi. Mislim, da je to dobra kulisa za tv prenose in vse skupaj lahko poveča množičnost smučarije.
Zopet se mi le zdi da vem, ampak po moje Maribor nima nikakršnih šans za tekmo, če jo bo selil nekam ven iz stadiona. V kolikor zagotovijo tekme tam, bodo zelo varno v koledarju. FIS se jexe za Maribor, zanima jih množičnost mestne tekme!


p.s.
Lech bi lahko imel tekem skoraj kolikor jih želi, ampak pravijo, da so tekme v sezoni en sam strošek. Uničit moraš progo, odpovedat rezervacije..., raje imajo turiste.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2022 10:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Odgovor na uganko o novi progi za Lisico :


Nova proga za lisico bo ... na Slemenu . Glede na to, kje ležijo Pohorske Terase (ki se jih zagotovo ne da prestaviti), prvo točko oglasa lahko razumemo samo tako, da bo Lisica po novem na Slemenu . Ali pa da prodajalec zavaja, ampak to bi vendar bilo neetično, nemoralno, morda celo kaznivo ... tega pa si vendar ne bi privoščili ?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.


Nazadnje urejal/a miki Tor Jul 19, 2022 4:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2022 1:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Prodajalci so lažnjivi idioti. Na njihovi spletni strani med drugim piše, da je Zlata lisica v zadnjem desetletju pritegnila skoraj 20 mio obiskovalcev. Torej skoraj 1 mio na vsako Zlato lisico
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2022 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Prispevkov: 737
Kraj: Malo tu, malo tam

Citiram:
Stanovanja so neposredno ob glavni smucarski progi Zlate Lisice.


Kolikor se spomnim, ko sem bil zadnjic v Kranjski gori (pa od tega ni prav dosti vec kot 5 dni) nisem videl nobenega podobnega objekta ob progi v Podkorenu... ker tam je zares glavna smucarska proga Zlate Lisice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2022 12:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


pj je napisal/a:
Citiram:
Stanovanja so neposredno ob glavni smucarski progi Zlate Lisice.


Kolikor se spomnim, ko sem bil zadnjic v Kranjski gori (pa od tega ni prav dosti vec kot 5 dni) nisem videl nobenega podobnega objekta ob progi v Podkorenu... ker tam je zares glavna smucarska proga Zlate Lisice


Very funny!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sob Jul 23, 2022 7:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18
Prispevkov: 216


kotulc je napisal/a:
Prodajalci so lažnjivi idioti. Na njihovi spletni strani med drugim piše, da je Zlata lisica v zadnjem desetletju pritegnila skoraj 20 mio obiskovalcev. Torej skoraj 1 mio na vsako Zlato lisico


Hahaha mogoče so mislili obiskovalce z vse Evrope pred TV zasloni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45  Naslednja Stran 42 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB