Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Naslednja
 Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2022 11:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


baltic je napisal/a:
Če bodo kaj gradili, se bo navezovalo na kolesarje, pohodnike itd. ker je poletna sezona pogoj za denar iz razpisa (vsaj tako so na poročilih rekli).


Tako nekako ja. Investicija more biti naravnana tako, da bo popestrila letno ponudbo. Ampak da zadostiš temu pogoju, je dovolj postavitev manjšega tematskega objekta zraven ali podobno. Glavnina bo še vedno na popestritvi oz. izboljšavi naprave za zimsko sezono.
Med postavljenimi vprašanji glede razpisa je v glavnem s strani smučišč tako;
- vprašanja glede tematike okoli prijave na razpis, bolj birokratična vprašanja
- vprašanja o dovoljenih investicijah, kjer se sprašuje o investicijah v zasneževalne sisteme, ratrake, spremljevalne objekte ipd.

Še ena glede tematike prihodnosti Pohorskih smučišč, objavljena sta dva nova razpisa za direktorja. En je za novega direktorja Marproma:
https://www.marprom.si/wp-content/uploads/Razpis-za-direktorja-Javnega-podjetja-Marprom_29_1_2022.pdf

In pa en za razpis šport Maribor:
https://www.sport-maribor.si/razpisi/razpis-direktor-druzbe-sport-maribor-d-o-o/

Na katerega se letos premešča koncesija za upravljanje našega vzhodnega dela Pohorja oz. smučišča na Mb. Pohorju. Glede na to da se je pojavil razpis za novega direktorja Marproma, je za napovedati, da se dosedanji direktor seli na Šport Maribor? S tem bo ekipa ostala reči piši enaka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2022 8:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Če si slučajno spregledal 02. januar letos:

JurijB je napisal/a:
modri mislec je napisal/a:
Glejte samo malo je zmanjkalo.Upam da bo od aprila dalje ko avtobusarji predajo oblast športnim objektom bolje,



lenko je napisal/a:
Ja, ker športnim objektom v Mariboru gre tako zelo dobro, da bo upanje, da pa zdaj bo to to. Vsi športni objekti v Mariboru se ubadajo z izgubami, nejasnim vodenjem, zakasnelimi investicijami in še in še... Kot sem že dobrih 9 let nazaj trobil, še kolcalo se vam bo po ŠCP, pa ste me meli za dežurnega odvetnika, neprizemljenega pa ne vem kaj vse... Zdaj upam trditi, da pod Šport Maribor d.o.o. se nam bo kolcalo pod Marpromom, ki ma vseeno dokaj uspešno panogo na drugi strani, ki je finančno pokrita. Šport Maribor pa bo iskal vse možne načine kje minuse pokrivati in minus na hribu bo le eden izmed mnogih...
S prenosom Pohorja pod drugo podjetje pa se bo le spremenilo ime podjetja, zaposleni bodo najverjetneje ostali vsi isti.


Za tiste, ki slučajno še ne veste - v Šport Maribor se seli vsa ekipa, na čelu z direktorjem Majheničem, pa vodjo smučišča Ratajem, direktorjem žičnic Breznikom, pa še kakšnim + seveda vse pridne mravljice, ki ne pod ŠCP, Marpromom in Š-Mb niso krivi za šlamastiko pod in na Pohorju.

Mogoče bi bilo v zvezi z Lisico fajn, da se menja tudi sekretar, samo ne vem kaj bo pol v življenju počel.




Če pa pogledamo bolje oba "tvoja" razpisa pa je očitno vodenje Športa precej bolj zahtevno kot vodenje Marproma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2022 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Sem kar nekaj časa razmišljal, ali se naj oglasim ali ne, pa me preveč srbijo prsti da ne bi pristavil piskrčka :

Vmesna postaja Vzpenjače: priznam, ko se je pred 12 leti gradila nova kabinka, sem si zelo želel da jo zgradijo. Priznam tudi, da pri tem nisem razmišljal o zimski uporabi Bike parka, ampak o projektu reaktivacije Jonatanke za tekme, treninge in če bi bili 'količkarji' milostni tudi za občasno rekreativno smuko. Ampak takrat so Pohorje vodili ambiciozni ljudje z vizijo, čeprav so na svoji poti naredili tudi nekaj napak. Zdaj pa imamo upravljalce, ki niti ne poskušajo postaviti topov na Mariborski Slalom, ki jih ne moti da ne obratuje Videc, kjer je celo dovolj naravnega snega, ker niso mogli nastreljat 500 m povezovalnih poti, ki so celo obnovili vlečnico Bolfenk, zraven pa pozabili da ima tudi ta proga zasneževanje ki je v nekih davnih časih nekaj let tudi delovalo. Celo s Stolpa so pobrali edini top, v upanju da proga čim prej 'crkne'. In zdaj naj verjamem da bodo ti isti upravljalci naenkrat znali vrhunsko zasnežit staro Fisko in Jonatanko, strmi in viseči progi ki bosta 'požrli' neznanske količine snega? V članku v Večeru dne 24. 1. lepo pišejo, da aktualni projekt v višine 2,3 mio EUR zajema samo vmesno postajo in izgradno 'družinskega kolesarskega parka proti spodnji postaji gondole', ureditev Jonatana 'ki bi stala še 1,5 mio EUR' pa 'naj bi sledila v naslednjem koraku, ko je ključno, da bi progo umestili na seznam športnih objektov nacionalnega pomena'. Po domače: za 2,3 milijone bomo postavili vmesno postajo ki ne bo služila skoraj ničemer, potem pa prosili še za 1,5 milijona da bo prva investicija imela vsaj nek smisel. Mimogrede, 1,5 mio se mi zdi prenizka ocena, progo je treba poravnat, potegnit zmogljivo zasneževanje, kupit med brati 25 - 30 topov in zagotovit vodo, bodisi z novo akumulacijo ali pa z vodovodom iz Drave. Vse to za milijon in pol ??

Štirisedežnica Ruška: Ja, ko sem letos nekajkrat stal v neskončno dolgi vrsti na spodnji postaji edine vlečnice, sem občasno pomislil, kako fajn bi bilo če bi na Ruški imeli vsaj fiksno štirisedežnico s trakom. Za razliko od vmesne postaje Vzpenjače bo izgradnja štirisedežnice, pa čeprav fiksne, pomenila določen napredek v smislu povečanja kapacitete, odpadlo pa bo tudi mučno zasneževanje trase v letih brez naravnega snega - zadnji dve sezoni sta že kar izjemni. Ni pa to kvalitetni preboj, ki si ga Ruška zasluži. Raje še kako leto potrpim v vrsti pred vlečnico, potem pa vidim da so k Ruški pristopili celovito. To smučišče ima toliko neizkoriščenega potenciala, da kar glava peče. Obstoječo progo, ki se ji žal vidi rokopis pokojnega Francija Čopa (graditi proge čim bolj poševno na pobočje, da bo ja visela na stran) poravnat. Potem nekako uredit zaključek trenutno skoraj neizkoriščene Cvirnove (modre) proge na spodnjo postajo brez tiste neskončno dolge ravnine nad propadajočo kočo na Glažuti; možnost za to obstaja pod daljnovodom skoraj brez sekanja gozda. Iz trase obeh vlečnic, ki se bosta odstranili, bi lahko naredili v spodnjem delu temnordečo progo, da bi tudi boljši smučarji raje zavili na ta del Areha. In predvsem bi se dalo zgornjo postajo odklopne sedežnice integrirat v sodoben objekt, v katerem bi našlo prostor vse to kar je trenutno razmetano v 4 kontejnerjih:

V ospredju šarmanten kontejner s WC-ji, levo drugi kontejner za GRS, med njima zadaj tretji kontejner, delno obit z odpadnimi deskami, za izposojo, in za sekretom četrti kontejner s 'kekčevo' streho za blagajno. Desno pogonski postaji ene delujoče in ene nedelujoče vlečnice, malo nižje se vidi še ena od dveh 'barakarskih' prehranjevalnic. Skoraj bi napisal 'po balkansko', pa vem da bi s tem žalil Jahorino ali Kopaonik . Seveda pa bi to zahtevalo več kot 4 milijone, predvsem pa ljudi z vizijo in občutkom za smučišče ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.


Nazadnje urejal/a miki Sob Jan 29, 2022 10:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2022 10:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Za 30 topov trenutne hišne znamke na Pohorju, bo potrebno vložiti vsaj 1.000.000€, po trenutnih tržnih cenah če bi kupovali vsakega posebej pa 1.200.000€. Zraven je še potrebno zagotoviti novo linijo zasneževanja, ker sedanja z Areha je zapolnjena do konca oz. je že krepko podhranjena in se morejo zadeve malce po domače "bremzati" na Slemenu ter nižje do Luke, do koder poteka ta linija.
Če se vpraša mene, sta investiciji v Ruško in Jonatan krepko podcenjeni, brez pravih ponudb možnih dobaviteljev in nerazdelanih projektnih planov. Sedaj se panično nekaj na pol sestavlja skupaj. Se mi zdi da imam dejavu na projektno vodenje investicij v Zlato Lisico v zadnjih letih, kjer se dela v zadnjem trenutku panično z napačnimi odločitvami. Saj tudi nekaj investicij na smučišču je bolj zato, samo da so. Recimo 2 trakova na Bejbiki, rabljena, privlečena iz tujine, sedaj pa se okvarjata, pa še prestopat treba na sredini, očitno je obsedenost z vmesnimi postajami na Mariborskem Pohorju ekstra očitna. Kaj bo naslednje, vmesna postaja na Slemenu, pri Gradisu, ki se bojda obuja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
montelli
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2022 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2020 19:16
Prispevkov: 62


Popolnoma se podpišem pod @miki-jevo objavo. Sam nisem okolišan ampak po 5-ih obiskih letos sem izgradil podobno mnenje. Še kot mulci smo bili s šolo v naravi na Glažuti in sem bil prav presenečen v kakšnem stanju jo vidim po 23 letih, da ne govorim o hotelu Areh. Areh ima ogromen potencial, sploh če bi realizirali še t.i. Faleževo. Vse kar pa je slišati s totega brega pa je samo Lisica, Lisica, Lisica... Bom uporabil besede Dežuloviča: "jebala vas Lisica!"
Trdim, da modre proge in prijazne naprave prinašajo denar (nočitve, ski šole, gostinstvo) in te bi morali prvenstveno razvijati. Tako na Arehu otroci pod sidri ves čas padajo, na Belviju pa z napravami (Sleme, trakovi, Stolp) smučišče ne more biti ponosno. Ob vsem tem je slišati le o vmesni postaji in progi, ki nima zasneževanja in tudi če bi ga ta imela bi jo pa tako ali tako potacali pohodniki, kot to počnejo sedaj na Čopki in od Trikotne jase navzgor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2022 8:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Miki, odlično zapisano!

Ključno vprašanje, ki bi si ga morali pohorci zastaviti je, kdo so njihova ciljna skupina.

In kolikor vidim so to predvsem slabši smučarji (družine z otroci, šole v naravi, turisti iz HR, HU, upokojenci, ...).
Jonatanka, tudi če bo v vrhunskem stanju, ne bo pritegnila nekaj bistveno več turistov, za neko resno smučarijo je pač treba iti v velike centre v tujino. Nenazadnje so tudi v tujini trend široke poravnane "avtoceste", viseče črne proge izginjajo celo iz svetovnega pokala (kjer so postavitve vedno bolj preproste/ ritmične). Klubska smučarija pa je itak preteklost, vztrajajo samo še otroci bogatih staršev (Slokar, Dvornik, ...).


S prenovo Ruške (odklopna 6 sedežnica + preureditev zaključka modre proge) imajo možnost, da naredijo simpatično smučišče, ki bi lahko razbremenila Pisker vseh tistih, ki jim je zadnja strmina muka (začetniki, manjši otroci, slabši smučarji v šolah v naravi, upokojenci v slabši formi) in hkrati privabila dodatne turiste/dnevne smučarje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2022 11:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Citiram:
In kolikor vidim so to predvsem slabši smučarji (družine z otroci, šole v naravi, turisti iz HR, HU, upokojenci, ...).

Točno tako, Kotulc. Dovolj je da samo pogledamo na Pohorje to sezono ob koncih tedna: gneča na Slemenu, nepredstavljiva gneča na Ruški, na Pošteli gneče letos še nisem videl, Stadion pa itak prazen, tudi takrat ko je slučajno odprt.

Malo mi je dolgčas, pa sem izrezal sliko smučišča Ruška iz Bergfexa (ki se mi bolj dopade kot GM) in malo risal po njej:


Na sliki se lepo vidi kako sistematično so vse proge grajene povprek na pobočje, redkokateri odsek je speljan pravokotno na plastnice (pri čemer je Cvirnova, torej modra proga še bistveno hujši pacient kot rdeča). Ampak to je, kot se v birokratski slovenščini tako lepo reče, 'zatečeno stanje'. Kaj bi se dalo narediti?

Zeleni krogi: odstraniti tistih nekaj dreves (gozd temu ne moremo reči) med vlečnicama in obstoječo progo, potem bi dobili v tem delu spodobno širino proge primerljivo recimo z Mašinžago (še vedno pa ožjo od Piskra). Teren izravnat preden se postavijo temelji sedežnice, potem je prepozno. Tam kjer so zdaj vlečnice bi bilo treba malo zemlje odstranit, na levem robu obstoječe proge nasipat, zato so pa izumili bagerje .

Od črne puščice (tam kjer je lovske preža) dalje ta rešitev odpove, gozda med progo in vlečnico je preveč, teren pa tudi preveč visi. Od tu dalje se proga deli v obstoječo, ki se jo z manjšimi posegi lahko 'preimenuje' v modro, in novo, ki se jo spelje po trasah vlečnic. Nekaj kopanja bi bilo potrebno, gozda pa ne bi podiral, ta proga je namenjena boljšim smučarjem in je lahko nekoliko ožja.

Za primerjavo proga, ki so jo na Turrachu naredili iz trase nekdanje (enojne!) vlečnice, ko so jo nadomestili s sedežnico. Na Ruški bi bila širina vsaj dvakrat večja:


Rdeče črte: malenkostna (5 - 10 m) širitev obstoječe proge v srednjem in spodnjem delu, ki ji sledi izravnava terena.

Cvirnove proge ne bi kaj dosti ravnal, to je skoraj 'mission impossible', razen če bi v bližini ravno gradili 200000 kubično jezero in ne bi imeli kam s presežkom zemlje . Bi pa obudil odsek proge pod daljnovodom (modri krog), ta je v mojem otroštvu res obstajala, zdaj pa že desetletja ne pomnim kdaj je bila nazadnje urejena. Na tem odseku je kar široka poseka zaradi električne napeljave, skoraj nič ni treba sekat, zato pa nekoliko buldožirat in seveda narediti zasneževanje po tem kratkem odseku (sicer Cvirnova proga ima zaneževanje, ki pa po moje ni bilo nikoli uporabljeno !!). Čisto na koncu se poseka en vogal gozda, da se proga lepo izteče v cesto do spodnje postaje, in ne pod pravim kotom tako kot zdaj.

Če seštejem, si upam trditi da sem v svojem sanjarjenju pravkar podrl manj dreves kot so jih novembra v Špelcinem Logu, korist pa je večja. Buldožiranja bi bilo kar nekaj, ampak ne vem koga bi motilo če bi npr. iz dveh tras vlečnic, ki trenutno deloma potekata na različnih višinah, zmodeliral eno progo na enotni višini. Saj so bile obstoječe trase vlečnic svojčas tudi narejne z buldožerji.

Kot ideja kako lahko izgleda postaja odklopne sedežnice, pa fotke ki sem jih naredil novembra v Filzmoosu:


Ni potrebno - in niti si ne želim - take palače na Arehu, ampak samo za zgled da je tudi okoli postaje sedežnice mogoče zgraditi objekt z blagajnami, sanitarjami, izposojo in kajjazvem kaj vse bodo še imeli v tej stavbi. Tam je to pač spodnja postaja, kot na veliki večini smučišč kjer se vstopa 'spodaj', na Ruški kjer je parkirišče zgoraj, bi pa to vlogo imela zgornja postaja.

Zdaj pa grem spat in sanjat dalje, na koncu bom srečen če bom leta 2023 dočakal fiksno štirisedežnico s trakom, z zgornjo postajo umeščeno med dva ali tri kontejnerje, če pa bom videl še nov top ali dva na viseči progi pa bom itak že mislil da sem na Kronplatzu ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2022 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Urejanje trase vlečnice je malce problematično, ker dokaj plitvo poteka linija zasneževanja, tako da bi se s težavo uredila tista "terasa" med vlečnicama.
Strmina bi se tudi dala razširiti, namreč na zahodnem robu, tam pri vodnjaku oz. kapljici na zemljevidu je zajem vode za spodnje jezero na Ruški. Na levi strani je sicer manjša brežina, ki pa bi se jo dalo razširiti, tako se dobi par metrov, ki bi bilo potrebnih. Z večanjem kapacitete bi to postal problematični del, predvsem če se upoštevamo morebitni povečanje prometa vzhod-zahod med Piskrom in Ruško, ki bi se definitivno povečal.

Cvirnova je kar se tiče stališča zasneževanja tako-tako. Linija je tista, ki se uporablja Areh-Belvi in voda pada s prostim padom, zato je kar nizek tlak in ko se zasnežuje sektor Belvi, je ta linija neuporabna, saj bi v nasprotnem primeru bil premajhen tlak in premalo vode na Belviju.
Proga pa lahko postane problematična v primeru izgradnje Faleževa, saj bo direktno pod traso daljnovoda proga, če bi pa Cvirnova potekala naprej proti Glažuti, pa bo problematično dvojno križanje morebitne proge. No kar bo sicer tako ali tako problematično, med morebitnim obratovanjem Faleževa še bo vedno potekala dvojna os povezav preko proge.

Tudi sam upam na odklopno sedežnico, z malce bolj zajetno zgornjo postajo, recimo takšno kot je na Mikijevi sliki. Ampak na zelo nezajetno predvideno ceno projekta, so to le (najverjetneje) sanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2022 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


JurijB je napisal/a:
Če si slučajno spregledal 02. januar letos:

JurijB je napisal/a:
modri mislec je napisal/a:
Glejte samo malo je zmanjkalo.Upam da bo od aprila dalje ko avtobusarji predajo oblast športnim objektom bolje,



lenko je napisal/a:
Ja, ker športnim objektom v Mariboru gre tako zelo dobro, da bo upanje, da pa zdaj bo to to. Vsi športni objekti v Mariboru se ubadajo z izgubami, nejasnim vodenjem, zakasnelimi investicijami in še in še... Kot sem že dobrih 9 let nazaj trobil, še kolcalo se vam bo po ŠCP, pa ste me meli za dežurnega odvetnika, neprizemljenega pa ne vem kaj vse... Zdaj upam trditi, da pod Šport Maribor d.o.o. se nam bo kolcalo pod Marpromom, ki ma vseeno dokaj uspešno panogo na drugi strani, ki je finančno pokrita. Šport Maribor pa bo iskal vse možne načine kje minuse pokrivati in minus na hribu bo le eden izmed mnogih...
S prenosom Pohorja pod drugo podjetje pa se bo le spremenilo ime podjetja, zaposleni bodo najverjetneje ostali vsi isti.


Za tiste, ki slučajno še ne veste - v Šport Maribor se seli vsa ekipa, na čelu z direktorjem Majheničem, pa vodjo smučišča Ratajem, direktorjem žičnic Breznikom, pa še kakšnim + seveda vse pridne mravljice, ki ne pod ŠCP, Marpromom in Š-Mb niso krivi za šlamastiko pod in na Pohorju.

Mogoče bi bilo v zvezi z Lisico fajn, da se menja tudi sekretar, samo ne vem kaj bo pol v življenju počel.




Če pa pogledamo bolje oba "tvoja" razpisa pa je očitno vodenje Športa precej bolj zahtevno kot vodenje Marproma.


Očitno le ne bo tako:
https://www.vecer.com/maribor/aktualno/odprli-prijave-za-direktorja-kdo-bo-vodil-marprom-in-sport-maribor-10270772

Glavna dva aduta sta razberljiva iz slike, kaj več pa v članku, do katerega žal nimam dostopa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2022 9:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Ja očitno je neka nova kombinacija, čeprav je mestni svet pred časom pod mizo odločil drugače.

Ker sem nepopravljivi optimist upam, da bi lahko bil Tancer pozitivna sprememba. Vem pa, da vodenje Športa Maribor ni samo Pohorje in mu zna kar cajta zmanjkat za vse.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2022 10:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED8465
Koncesija za Ruško je že podeljena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2022 8:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18
Prispevkov: 109


lenko je napisal/a:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED8465
Koncesija za Ruško je že podeljena.


In s tem verjetno se ena fiksna 4ka, ki jih v tujini dajejo v muzej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2022 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Upajmo, da gre za odklopno. V BKK so za 860m dolžine zgradili odklopno napravo - Spitzeckbahn.

Če pa naredijo vmesno postajo gondole in fiksno sedežnico, bo to res dvojna neumnost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2022 9:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Podobne misli so me obhajale že, ko sem bral Lenkov prispevek pod temo Vlaganja v žičniško infrastrukturo. Še Velika Planina, ki jo komaj še smemo imenovati smučišče, načrtuje šestsedežnico, Kranjska Gora pa namerava (zgrešeno) fiksno štirisedežnico Vitranc 1 že po 17 letih zamenjati s kabinsko žičnico. Pohorci pa raje prijavijo štirisedežnico na Ruški in nepotrebno vmesno postajo Vzpenjače, kot s(p)odobno žičnico na Ruški . Škoda.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2022 9:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Naj mi en od vas specialistov za žičnice pove "po domače" v čem je bistvena razlika med odklopno in fiksno s trakom za vstop.
Vem za potencialne težave s trakom če vrže sneg (na Pohorju se je tega vse manj za bat) ali pa če jim zaledeni dostop kot (navaden) vstop na Piskru, pa recimo da je nekoliko počasnejša, če vstop in izstop nista OK izvedena - recimo Sleme.
Še kakšna prednost - slabost?
Vzdrževanje in obratovanje?
Primerjava v ceni?

Sicer se že nevarno približujem izreku, ki velja na MB Pohorju: "za mariborčane je vse dobro", pa vseeno mislim, da je vsaka sprememba dobrodošla - razen vmesne postaje gondole seveda, ki je brez vsega ostalega bedarija par excelence!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Naslednja Stran 32 od 42

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB