Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2021/2022

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 Krvavec - aktualne informacije 2021/2022 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
jeroslav
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2021 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2021 12:13
Prispevkov: 25


V ponedeljek sem prišel na parking št. 6 ob 9:15. Veliko smučarjev že čaka avtobus, ki pa je samo eden (očitno se tudi tu špara). Ko po 15min končno pride, ne ustavi, saj mora pobrati še na višjih parkiriščih. Ker so na cesti dela, bus vozi še počasneje, tako da ponovno pride in nas pobere šele čez 25 min. Sprejme le toliko smučarjev kolior je sedežev, šofer ne dovoli stati. Nekateri ostanejo zunaj in morajo čakati še eno rundo. Kar nekaj slabe volje, ki se nadaljuje ko vidimo kar precejšnjo vrsto na 6-sedi, ki je edina v pogonu poleg 4-sede. Cca 10min čakanja. Šele ob 11h poženejo pol Njivic, da razbremenijo 6-sedo, potem pa Njivice že ob 13:30 zaprejo, ker očitno ni več gužve.
Sneg je kar v redu, je pa na več mestih razpihan in tudi kr nekaj kamenja se najde, tako da bi bilo škoda novih smučk. Zvoh žal zaprt, tudi proga pod Domom in Njivicami. Vseskupaj je kar ubogo za polno ceno karte, tudi če bi se izognil situaciji z busom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xyx
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2021 12:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2021 12:42
Prispevkov: 3


Smucar9
Ob 12.30 sem sel dol, je bilo se veliko ljudi, spodaj pa avtomobili do zadnjega parkirišča, Slovenci, pa kar nekaj tujcev, ki sem jih opazil ze prejsna 2 tedna, Hrvatov ni bilo med njimi, oz jih nisem opazil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2021 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


xyx je napisal/a:
Hrvatov ni bilo med njimi, oz jih nisem opazil


Zdaj bodo pričeli prihajat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 8:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


https://www.24ur.com/novice/slovenija/na-krvavcu-zaradi-okvare-gondole-ujeti-smucarji.html

Okvara žičnice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pija20
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2022 9:43
Prispevkov: 2


Tudi jaz sem bila danes gor. Katastrofa, vsi smo bili nagneteni skupaj ni še premaknilo nikamor. Lahko bi se bolje organizirali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Pija20 je napisal/a:
Tudi jaz sem bila danes gor. Katastrofa, vsi smo bili nagneteni skupaj ni še premaknilo nikamor. Lahko bi se bolje organizirali.


Ne da želim koga braniti, ker mi je vseeno, vendar je takšne stvari izredno težko organizirati. Ne bi bil rad na njihovem mestu. Kritizirat pa je vedno najlažje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tantadruj
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2019 12:19
Prispevkov: 53


Bodimo realni, da na Krvavcu že par let nimajo človeka, ki bi bil sposoben organizirati zadeve v takšnih primerih. Se je to pokazalo že pri nekaj prejšnjih zaustavitvah naprav.
Vsekakor pa imajo letos s kadrom kaos. Žičnice stojijo zaradi pomanjkanja kadra, proge so katastrofalne iz istega razloga...o varnosti zaradi pomanjkanja znanja in izkušenj pa kdaj drugič.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomazski
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2022 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2021 11:31
Prispevkov: 34
Kraj: Kranj

Tale krvavška saga ( na splošno gledano ) se ne bo dobro končala. Samo upam, da se to zgodi čim prej in se najde gospodar, ki ve kako se tem stvarem streže ! Krvavec ima preveč naravnih danosti, ki jih kratkovidna obstoječa "garnitura" izkorišča zgolj in samo za svoj žep . Slovenska potrpežljivost in naivnost pa nima meja, zato je tako kot je ...pa SREČNO !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2022 1:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://365.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174836522

Smučarji ujeti na Krvavcu...

https://www.rtvslo.si/slovenija/ujete-smucarje-s-krvavca-prepeljali-v-dolino-zicnico-popravili/607142

Ujete smučarje s Krvavca prepeljali v dolino, žičnico popravili
Smučišče bo v ponedeljek normalno obratovalo
M. R. | 2. januar 2022 ob 19:35 Zadnji poseg: 2. januar 2022 ob 23:14
Krvavec - MMC RTV SLO, STA
Skupina smučarjev je popoldne zaradi tehnične okvare kabinske žičnice za nekaj ur obtičala na smučišču Krvavec, je za STA povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak. Za vse smučarje so nato organizirali prevoz s kombiji in avtobusi v dolino.

Do večera so kabinsko žičnico popravili, tako da bo smučišče v ponedeljek normalno obratovalo.

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je medije obvestil eden izmed smučarjev in tudi posredoval fotografije.

Smučar je pozneje za STA navedel še, da so z avtobusom na Šenturški gori, med potjo pa so srečali tudi tri dodatne avtobuse, ki so vozili proti parkirišču na planini Jezerca. "So se zorganizirali, vendar s tri-, štiriurno zamudo," je sporočil smučar. Po njegovi oceni je bilo na planini Jezerca ob njihovem odhodu še za okoli dva avtobusa ljudi.

Trebušak je zvečer naknadno pojasnila, da se je okvara kabinske žičnice zgodila nekaj po 13. uri. Ljudi, ki so bili v kabinah, so s kabinsko žičnico postopoma prepeljali v dolino. Z žičnice jih torej ni bilo treba reševati. "Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut stali, tako da večurnega stoječega čakanja v kabinah ni bilo," je povedala. Ko so bile vse kabine prazne, so poskušali žičnico popraviti, okoli 15. ure pa so ugotovili, da ne morejo odpraviti napake.

Tako je na Krvavcu ostala večina nedeljskih smučarjev in obiskovalcev. Do planine Jezerca so jih prepeljali s kombiji, od tam pa je v dolino vozilo pet avtobusov. "Ob 19.30 je zadnji avtobus prepeljal smučarje v dolino," je sporočila Trebušak.


https://365.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174836386

Kakšna napaka je ustavila žičnico na Krvavcu?...


https://www.rtvslo.si/slovenija/kabinska-zicnica-na-krvavcu-po-nedeljskih-tezavah-obratuje-normalno/607266

Kabinska žičnica na Krvavcu po nedeljskih težavah obratuje normalno
Atipična napaka na kabinski žičnici
G. C. | 3. januar 2022 ob 21:17
Krvavec - MMC RTV SLO, STA
Smučarski center na Krvavcu je po nedeljski zaustavitvi krožno-kabinske žičnice v ponedeljek normalno obratoval. Lastnik podjetja RTC Krvavec Janez Janša je povedal, da je šlo za atipično napako in zavrnil očitke o neustrezni evakuaciji.

Kot je pojasnil Janez Janša, je v nedeljo okoli 14. ure senzor za ugotavljanje moči prižemke krožno-kabinske žičnice na zgornji postaji nekajkrat zaustavil žičnico. Ob pregledu niso ugotovili napake, a so vseeno zamenjali senzor in žičnico ponovno ročno zagnali. Ob tem se je odlomil manjši del zaščitne plastike pertinaks plošče, ki je zašel v stikalo vklopa žičnice in onemogočil njen vklop.

"Gre za zelo atipično napako, ki jo je skozi redni protokol težko hitro odkriti. Zato se je odkrivanje napake nekoliko zavleklo in smo za smučarje, ki so želeli v dolino, organizirali nadomestni prevoz. Medtem smo napako odkrili, sanirali in žičnica danes normalno ter varno obratuje," je poudaril Janša in se za nastalo izkušnjo vsem obiskovalcem opravičil.

V nedeljo je bilo na Krvavcu okoli 1900 smučarjev, med njimi tudi tisti, ki so na Krvavcu nastanjeni ali pa so na smučišče prispeli z lastnim prevozom. Na hrib so s kabinsko žičnico prepeljali 1291 oseb. Nekaj jih je že pred okvaro kabinske žičnice smučišče zapustilo, po okvari pa je bilo treba v dolino prepeljati okoli 700 oseb, je navedel Janša.

Ob tem je zavrnil očitke iz anonimnega pisma, da ravnanje odgovornih oseb ni bilo pravilno in da so v več točkah kršili zakonodajo. Kot je med drugim poudaril pisec pisma, ni šlo le za skupino ljudi, ki so obtičali na Krvavcu, ampak za množično situacijo, za hitrejšo rešitev katere bi bil potreben evakuacijski načrt in obveščanje policije.

"Prevoz oseb je potekal po postopku, kot ga dovoljujeta teren in so ga narekovale okoliščine. O dogodku je bil takoj obveščen tudi inšpektor za žičnice, prav tako je bila z dogodkom seznanjena tudi policija," pa je poudaril Janša in zagotovil, da so nemudoma začeli z nadomestnim prevozom potnikov v dolino.

Za prevoz po približno dva kilometra dolgi poti od zgornje postale kabinske žičnice do Jezerc so angažirali vsa vozila RTC Krvavec, torej dva kombija in dva džipa, na pomoč pa so prostovoljno priskočili tudi nekateri domačini s svojimi vozili. Opravili so okoli 20 voženj, nekateri smučarji pa so se odločili, da se do avtobusov odpravijo peš.

Za prevoz angažiranih pet avtobusov
Za prevoz potnikov s parkirišča Jezerca v dolino je bilo, kot je poudaril Janša, takoj angažiranih pet avtobusov s kapaciteto 55 oseb. Vsak je opravil po tri vožnje. Približen čas povratne vožnje pa je ena ura. Glede očitkov, da je med čakanjem nastal kaos in je prišlo tudi do nasilnega vedenja, saj ni bilo nobenega predstavnika RTC Krvavec, ki bi uradno vodil oziroma koordiniral komuniciranje, je Janša poudaril, da so bili smučarji jasno obveščeni o nadomestnem prevozu, možnost smučanja pa so v izogib gneči za eno uro podaljšali.

Poudaril je tudi, da niso zaznali resnejših situacij. "Ne moremo trditi, da v množici ljudi ni prišlo do kakšnega prerivanja ali povzdignjenega glasu. Nepričakovane in neprijetne dogodke namreč doživlja vsakdo drugače. Niso pa nam znani primeri nasilja, zaklepanja v avtomobile, sploh pa ne padanja v prepad," se je na navedbe iz pisma odzval Janša.

Poudaril je, da so čakajočim skušali olajšati čakanje. Tako so jim postregli s toplim čajem in preverjali njihovo počutje. Na željo so dobili tudi odeje. Sicer pa je bil, kot je navedel Janša, dan nadpovprečno topel in brez padavin.

Kar se tiče očitkov o nepravilnem izvajanju epidemioloških ukrepov ob prevozu v dolino, je Janša pojasnil, da so v nastali situaciji zgolj želeli potnike čim prej in varno spraviti v dolino, da so lahko odšli domov. "Glede na to, da morajo gostje na Krvavcu izpolnjevati pogoje PCT, je bila njihova hitra evakuacija smiselna in povsem pravilna odločitev," je ocenil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Kako je sploh dovoljeno upravljalcu, da obratuje ob tako gosti megli?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 10:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


zima1 je napisal/a:
Kako je sploh dovoljeno upravljalcu, da obratuje ob tako gosti megli?


Kaj ima megla z obratovanjem gondole?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 11:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Obratuje tudi štirisedežnica tiha dolina.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Obratuje tudi štirisedežnica tiha dolina.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomazski
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2022 1:11 pm    Naslov sporočila: Neprepoznaven Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2021 11:31
Prispevkov: 34
Kraj: Kranj

VEČERJA NA ZAJLI KRVAVEC - Samo še nekaj prostih mest :
"Za zadnje prijavljitelje bonus - vključen je tudi zajtrk in romantika do jutra "

Dajmo se zresnit in raje urediti proge Njivice vključno z obratovanjem obeh sedežnic , vsaj za konec tedna, da se ne čaka ! Enako velja za Proge na Kriški ! Tole namreč ni več podobno ničemur ! Še najmanj pa NAJ SMUČIŠČU izpred nekaj let . Imaš občutek, da komaj čakajo da izpolnijo obljubljeno kvoto obratovalnih dni in da čim prej skopni sneg ... potem pa spet jok - stok do naslednje sezone ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Stane60
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2022 4:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Prispevkov: 406
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Se čisto strinjam. Tudi meni se zdi skrajno butasto čakat na 6 sedi, če hočem na vrh, ob tem pa Njivice stojijo. Kda pa se v tem času rad gužva in vozi na popolnoma zasedeni sedežnici, polovica pa brez vsake zaščite čez nos. Res je, da večinoma dela tudi Zvoh, a to ne spremeni dejstva, da na vrh Krvavca lahko prideš le s 6 sedo. Bom temeljito premislil, če bom še kupoval sezonsko za tako ponudbo. Ko je bilo to od Uniorja, so naprave delale ne glede na to koliko ljudi se drenja po smučišču.
_________________
2021/2022 31x: 16x Krvavec, 6x Golte, 2x Celjska koča, 1x Stari vrh, 6x Rogla
2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja Stran 3 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2021/2022
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB