Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2019/2020

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 33, 34, 35  Naslednja
 Kanin - aktualne informacije 2019/2020 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2020 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Teh letošnjih +70% na lansko sezono z dvemi meseci neobratovanja tudi mene močno, močno čudi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2020 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Tudi "proga" za italijanske turne smučarje je očitno že pripravljena. Mejni prehodi zaprti, na Kaninu pa kar po domače.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2020 12:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


@-_m4tj4z_: Glede 70% več smučarjev kot prejšnjo sezono bi lahko bila kar pravilna številka. Lanska sezona(18/19) se je praktično začela šele februarja, saj prej ni bilo snega oziroma padavin. Veliko težav so imeli tudi z vremenom(veter in nato od februarja dalje daljša snežena obdobja). Vse to je botrovalo, da so imeli v celotni zimski sezoni 17.000 smučarjev. Letos je bilo do zaprtja zaradi koronavirusa(13.3.2020) 25.000 smučarjev. Obratovalnih dni je bilo 68 dni. Seveda je to slab rezultat glede na to, da so bile letos naravnost idelane vremenske razmere za Kanin. Debela snežna podlaga že konec novembra ter malo vetra in veliko sonca od decembra do maja. Žal se to ni izkoristilo. Kot si že sam povedal pozen remont in s tem tudi začetk sezone, veliko popravil žičniških naprav so botrovale, da so izgubili vsaj 15.000 smučarjev. Če pa še odmislimo korono, bi jih moralo biti v celotni sezoni blizu 50.000 tisoč(moja ocena čez palec).

Kar se pa tiče smučanje do 15.6 pa gre za oceno do kdaj naj bi bilo možno smučati na Kaninu gleda na trenutno stanje snežne podlage. Vse je pa na koncu odvisno od vremena. Lahko se bo smučanje zaključilo en teden prej ali kasnej od tega datuma(npr. lansko leto ga je konec maja nasulo še skoraj 40cm novega snega). Taka ocena je bila narejana na podlagi višine in stanja snežne oddeje. Kolikor je meni znano je najbolj obstojen tisti sneg, ki pade zgodaj na začetku zime, ker je tako najbolj predelan, stisnjen in tako najbolj obstojen. Na Kaninu je večino te podlage iz sneženja novembra in decembra. Mogoče bi znal na to tematiko več povedati Bully kass.

Skratka ne biti toliko črnogled in pesiemističen. Dokler bo sneg bo smučanje. To je edina obljuba

Ko si že omenil vremensko napoved pa Bergfex konec naslednjega tedna kaže na ohladitev, ko naj bi bilo čez dan pod ničlo. Bo še veselo in zanimivo

Pa še dve povezavi do TV prispevkov o današnji poletno smučarski otvoritvi Kanina

24ur
https://www.24ur.com/video?video=62418248

TV Dnevnik
https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174693055
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
winni
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2020 12:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Prvi dan odprt Kanin pa ljudje že morajo čakat ker so vodilni narobe napovedali uro obratovanja.
Pozitivna novica edino, da se ne zopet zgovarjajo na veter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2020 5:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Danes je bil je bi s strani Tine Hacler na MMC-ju zelo zanimiv članek o odprtju najvišje ležečega slovenskega smučišča.
-------------------------------------------------------------------------------------

Za pokarantenski Kanin vstali sredi noči in celo prespali na parkirišču

Da smo Slovenci res smučarski narod, je postalo jasno še pred osmo uro zjutraj, ko smo se pripeljali v Bovec in že naleteli na polno parkirišče pri vstopni postaji gondole, ki je po dveh mesecih znova peljala na Kanin, prekrit z naravnim snegom.

Prva naj bi na hrib odpeljala že ob 7.30, vendar so odhod prestavili za eno uro – uradno zaradi (pre)močnega vetra na vrhu, neuradno pa zato, ker je bilo treba popraviti progo, saj sta ta tam že od zore vadili slovenski smučarski šampionki Ilka Štuhec in Meta Hrovat, kot se je pozneje razširilo med smučarji.

Kakor koli že, četrtkovo jutro je prineslo nekaj čakanja v dolini, vendar se nihče ni razburjal, preveč so bili vsi veseli, da bodo lahko v tej sezoni znova – številni tudi zadnjič – stopili na smuči.

Pravzaprav bi lahko rekli ne v tej, ampak že v prihodnji, saj je Kanin 14. maja uradno odprl poletno sezono, a ker je bilo na vrhu več kot tri metre snega, kot so se pohvalili pristojni, so še vedno lahko ponudili tudi smučarske užitke.

A za čakajoče na prvi "jajček" je bila to še vedno zimska sezona 2019/2020, prav tista, ki jo je nenadoma prekinila epidemija novega koronavirusa, zaradi katere je za dva meseca obstalo javno življenje, z njim pa tudi smučarsko.

Z vladnim odlokom je bil namreč prepovedan javni potniški promet, med katerega sodijo tudi žičniške naprave za prevoz potnikov.

Zgodbe s parkirišča

"Prišel sem zato, ker mi je doma dolgčas," med nastavljanjem sončnim žarkom na klopi pred vstopno postajo preprosto pove Klemen iz Kranjske Gore.

"Vsaj za kakšno 'furo' bo. Če res zelo piha, je tudi temperatura nižja in bo snežna podlaga dalj časa zdržala. Odvisno pa seveda, koliko bo ljudi," je razmišljal Sebastjan iz Goriških brd, ki je bil na parkirišču že ob sedmih zjutraj.

Presenetijo nas zagrizeni ljubitelji smučanja Marko, Žan in Tilen iz Spodnje Savinjske doline, ki so karanteno preživeli na kolesu in v hribih, ko se jim je sredi marca z vladnim odlokom končala sezona na domačih Golteh. Vstali so sredi noči, da so na pot iz Štajerske lahko krenili že ob petih zjutraj, ker so mislili, da bo prva gondola odpeljala že ob pol osmih, preden sonce postane že močno.

Kdaj je šel zjutraj od doma, povprašamo tudi Urbana iz Ljubljane. "Nisem šel danes, ampak že včeraj, prespal sem v svojem avtomobilu na parkirišču, da bi bil čim prej na vrhu," nas še bolj preseneti njegov odgovor.

Končno na vrhu

Z enourno zamudo prva kabina ob pol devetih končno odpelje proti vrhu Kanina, ki ga ob pogledu iz doline zakrivajo oblaki. Kaj nas bo čakalo tam, se nelagodno sprašujejo vsi tisti, ki so vse zadnje zimske upe položili v ta dan. V petek bo deževalo, potem bo pa že pretoplo, pojasnjujejo.

Vreme se jim je odkupilo vse za nazaj. Po prehodu čez oblak se je 2200 metrov visok gorski vrh kopal v soncu, prizanesel jim je tudi tradicionalni veter.

Odprta proga Prevala se je sicer izkazala za precejšnji zalogaj, sneg je bil že tako mehak, da so se slišale prispodobe, "kot bi rili po njivi". A vse brez slabe volje, navsezadnje smo le sredi maja, ljudje so se po Bovcu sprehajali že v natikačih.

"Pač letnemu času primerno," se snegu na sedežnici smeji Simon iz Kobarida. "Zdaj ne smeš staviti samo na smučanje, na to smo tudi računali, saj se je zadnje dni pač malo otoplilo. Ta dan je bolj za hec kot zares, za dušo privezat po tej zimi," razloži.

Izgubili 68 smučarskih dni

In res se je do enajstih bar na smučišču dobro napolnil, od majskega snega utrujene noge so potrebovale ležalnik, od karantenskih omejitev utrujena duša, zleknjena na soncu, pa pridih vnovične svobode.

Mehka proga je utrudila tudi Ljubljančanko Evo, ki je v Bovcu prespala pri prijateljici Taji. "Včeraj sem slišal, da odpirajo, in sem prišel podpret bovški turizem, ker potrebuje malo tega," svoj prihod obrazloži njun prijatelj Roman Dobnikar, sicer predsednik Atletske zveze Slovenije.

Po zaprtju smučišča sredi marca zaradi epidemije novega koronavirusa je Kanin izgubil 68 smučarskih dni. Prav v tem času je bila tam obilica snega in lepo vreme, zato bi se sicer lahko pohvalili z odlično sezono.

Ker je ponekod še do pet metrov naravnega snega, pristojni napovedujejo, da bodo na urejenih progah smučanje omogočali vse do približno 15. junija.

Bivakiranje v restavraciji

Ugodne razmere izkoriščajo tudi slovenske reprezentantke v alpskem smučanju. Danes sta na Kaninu, prvič po dvomesečnem premoru, že od zore tako trenirali Ilka Štuhec in Meta Hrovat, ki sicer spi kar v jedilnici restavracije na Kaninu.

"Bivamo v restavraciji. Trening začnemo že ob 5.30 in bi bilo tako rekoč nemogoče tako zgodaj vstati, da bi se nato z gondolo vozili zjutraj tako zgodaj gor. Smo se odločili, da spimo tukaj. Gre za nekaj, kar je treba izkoristiti, ker se nam je ponudila ta priložnost. In sem si postavila šotor v jedilnici. Moram reči, da je zelo udoben, notri je toplo in v bistvu se imam zelo 'fajn'," je v smehu razložila novinarjem, ki so danes prišli na Kanin.

Če se bo vreme obneslo in se bo sneg obdržal, se namerava tja še vrniti, tako kot številni domačini, ki pa jih je v rahlo slabo voljo spravila odločitev vodstva smučišča glede vozovnic. Lani decembra so namreč kupili sezonske vozovnice, ki bi morale veljati vse do poletne sezone, a čeprav so bili zaradi zaprtja smučišča od 13. marca prikrajšani za številne čudovite smučarske dni, so morali v četrtek za dnevno vozovnico znova plačati – od polne cene 25 evrov so jim namenili le tri evre popusta, so pripovedovali.

Toda vijuganje sredi maja in zasluženo pokarantensko pivo znova za isto mizo s prijatelji sta odtehtala vsak evro, se je nazadnje strinjala tako rekoč vsa snežna terasa.

Z novo gondolo že leta 2022?

Žičniška infrastruktura na najvišje ležečem slovenskem smučišču bo čez tri leta dopolnila pol stoletja. "Mislim, da je že več kot čas, da se stvari spremenijo. Načrti za novo gondolo so, občina je pretežna lastnica zemljišč na smučišču, tako da bodo ti postopki razmeroma preprostejši. Na ministrstvu se je oblikovala medresorska komisija, ki pripravlja projekcijo investicije v Kanin. Ta bo sestavljena iz krožno-kabinske žičnice, zasneževalnega sistema in vseh drugih spremljajočih dejavnosti," našteva Manuela Božič Badalič, sicer predsednica Združenja žičničarjev Slovenije, ki je 31. marca kot vršilka dolžnosti prevzela vodenje javnega zavoda Sončni Kanin.

Upa, da se bodo leta 2022 na vrh že pripeljali z novo gondolo. "Gre pa za zalogaj, če potegnemo črto – vse skupaj okoli 50 milijonov evrov. Samo krožno-kabinska žičnica stane 20 milijonov evrov, narejena bo za Kanin, to so številke, ki jih narekujejo dobavitelji. Gre za zahtevno gradnjo, postavljanje stebrov s helikopterji, nevarna dela, zato so tudi številke temu primerne," pojasnjuje.

Prepričana pa je, da ima Kanin potencial, v katerega je vredno vlagati: "Na 2200 metrih bo vedno sneg, vsaj v času naših življenj," je sklenil.

VIR
https://www.rtvslo.si/zivljenjski-slog/ture-avanture/za-pokarantenski-kanin-vstali-sredi-noci-in-celo-prespali-na-parkiriscu/523890

-------------------------------------------------------------------------------------

Tem najbolj vztrajnim in zagretim , ki so prišli že ob 7 uri oz. celo prespali na parkirišču bi lahko vsaj častili pivo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
joško
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2020 7:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Tem najbolj zagretih ni bilo treba čakati 2 meseca na smučarsko. Še nezagreti smo ta čas peš hodili na Kanin in ugotavljali, da tako nekvalitetnega snega že dolgo ni bilo. Čofta polna peska in cvetnega prahu, ki se prilepi na drsno ploskev, da ga le z kemijo odstraniš.
Manuela pa že v akciji. Namesto, da bi se ukvarjala s trženjem, že snuje gradove v oblakih z državnimi milijoni. Kakšna pa bo ta nova gondola za 20 mio EUR, lesena?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2020 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 419


Ah pusti jih da sanjajo. Kanin že od odprtja ni posloval z dobičkom, kakršen bi mu zagotavljal obstoj. V zadnjih letih se je zmetalo na desetine miljonov v njega pa še vedno ni na pozitivni ničli.... ampak ne oni še kar sanjarijo kako bo država (sploh pa v trenutnih finančnih razmerah..v naslednih letih bodo pa še slabši) dala še 50miljonov za novo dostopno žičnico...pa kdo je tu nor??

Po drugi strani pa če pustimo na strani zdravo kmečko logiko......bližamo se sredini leta 2020....obljubljajo pa da bo 2022 že nova žičnica...hm to ne pije ravno tople vode, glede da gradbenega še ni, načrti so delno izbrani...da o financah ne zgubljamo besed sploh! Pa potegnimo eno primerjavo...Kronplatz letos menjava Olang 1+2...ma gradit so ga začeli že lansko poletje (sredinska postaja), letos nadaljujejo oz. se počasi bližajo koncu demontaže, pa vseeno povdarjajo, da upajo da bo za otvoritev sezone že pripravljeno...pa je Olang vsaj polovico krajši od Kaninske. Že zgolj preprosta matematika nam pove, da 2022 nove na Kaninu še nebo....takrat pa tudi zdejšni poteče dovoljenje za obratovanje.

Pa srečno!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2020 9:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Wca z Bca je napisal/a:
"Gre pa za zalogaj, če potegnemo črto – vse skupaj okoli 50 milijonov evrov. Samo krožno-kabinska žičnica stane 20 milijonov evrov, narejena bo za Kanin, to so številke, ki jih narekujejo dobavitelji.


Ne vem, nisem poznavalec, ampak dvomim, da bo 20 mio dovolj za ustrezno krožno kabinsko žičnico. Morda, če se cene zaradi prihajajoče gospodarske krize razpolovijo.
Dvomim tudi, da bo 50 mio dovolj visok vložek, da bi Kanin lahko posloval z pozitivno nulo. Celo ob predpostavki, da se ne upošteva amortizaije bo to težko doseči. Smučišče je premajhno (Ne nalagat o čezmejni španoviji. Ta bi bila češnja na torti, če bi bili brez tega samozadostni, kar gotovo veste.) in morda bi bila rešitev v poletni ponudbi, ki bi pridelala vsaj toliko, če ne več prevozov kot zimski del leta. Ampak v tem primeru so potrebna konkretna vlaganja v ponudbo od vrha skalovja do spodnje postaje kabinke, pa verjetno še dlje dol do Soče.
Pogoje imate itak poleti boljše kot pozimi (Takrat je žal toliko dni slabega vremena, da vas tudi najbolj vrhunska oprema ne reši.), saj lahko zaradi lepote Kanina tudi slabo vreme prodajate. Dobesedno lahko npr. za ustrezno ceno zaprete adrenalin džankije v hiške, ki so faradayeve kletke z ustreznimi antenami, potem pa naj seka po njih, ko jih bičata veter in dež...

Morda je v 50 mio mišljen le material brez gradnje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2020 9:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Saj bojo lokalci v roke špuknli, pa to naredili za hvala lepa - kot njihov vložek v razvoj doline.

Nekaj se jih je tukaj med sezono obtačlalo - še jaz pridem za kak dan lopato podpirat če bo treba.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2020 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

Pa saj ne piše, da obljublja. Piše, da upa. Jaz tudi lahko upam, da bom zadel na lotu, čeprav ne izpolnjujem listkov.

Sam menim, da bo precej laže izprositi podaljšanje obratovanja, kot 50 ali več milijončkov. Sem se sicer še letos vozil v enem precej uglednem smučišču na napravi iz leta 1969, starejše od tele na Kaninu pa še veselo škripajo po mnogih smučiščih v Franciji, Švici in še kje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2020 7:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


@-_m4tj4z_-: mislim da je konec leta 2022 realen rok za postavitev nove krožnokabinske žičnice. Največji problem so tukaj finance, ki jih bo potrebno zagotoviti. Če bo to zagotovljeno potem je cilj konec leta 2022 uresničljiv. Načrti so, ni problemov z zemljišči saj so le ti v lasti občine, dostavna cesta je do zgornje D postaje, kar olajša gradnjo in demontažo, tudi s papirji in dovoljeni po moje ne bi bilo težav saj gre bolj ko ne za nadomestno gradnjo. Za gradbince in proizvajalce opreme ne bi bila težava zgraditi v enem letu. Če lahko kitajci zgradijo bolnico za 2000 ljudi v dveh dneh potem ne vidim razloga zakaj ne bi tudi novo krožnokabinsko žičnico postavili v enem letu. Če pa se vzame kot primer gradnje drugega tira potem pa tud 15 let ne bo dovolj za samo gradnjo žičnice


Pa še info o nedeljskem obisku Kanina. Našteli so 300 smučarjev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2020 10:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 448


A lahko že nehate sanjati žičnico za 50 M €? Zberite denar in začnite delat. Samo ne na državo računat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2020 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 419


Wca z Bca je napisal/a:
Največji problem so tukaj finance, ki jih bo potrebno zagotoviti.
No vidiš, si si že sam odgovoril zakaj iz tega famoznega in visokoletečega načrta nebo nič. Pa dodajmo še, da bi Kanin res dobil denar od države, kaj misleš/mislete da bi se zgodilo? Da bi slo vse lepo gladko skoz? Ne verjamem, ker grem stavit da bi se ostala slovenska smučišča (ki imajo malo bolj pozitivno finančno poslovanje) sigurno oglasila in nasprotovala temu. Kar je povsem razumljivo.

Pa tudi 300 smučarjev na edinem odprtem smučišču daleč naokoli (ne pozabimo, da se italjani že prosto gibajo preko mej pri nas) je porazen rezultat.

In Tudi nova direktorca je že na Cerknem pokazala kako ona posluje.....VELIKO JOKANJA PO MEDIJIH, iskanje resitev so ji pa prenaporna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2020 6:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


@Wca...

In na čem temeljijo načrti brez denarja? Na sanjah?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2020 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Samo to bom povedal: včeraj sem jim na mail poslal eno vprašanje glede vikenda - odgovora še ni.
Tudi po tem si razporejam smučišča kam it in kam ne. Še 100 let se ne bo nič premaknilo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 33, 34, 35  Naslednja Stran 30 od 35

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2019/2020
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB