Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2019/2020

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 33, 34, 35  Naslednja
 Kanin - aktualne informacije 2019/2020 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2019 10:03 pm    Naslov sporočila: ŽIČNICO NAJ BI ZAGNALI ZA BOŽIČNO-NOVOLETNE PRAZNIKE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


ŽIČNICO NAJ BI ZAGNALI ZA BOŽIČNO-NOVOLETNE PRAZNIKE

Če bodo dela na krožno kabinski žičnici napredovala po načrtih, bodo smučarji za božično-novoletne praznike na kaninsko smučišče spet dostopali s slovenske strani.

Pred enim tednom bi kaninsko smučišče moralo začeti obratovati, a je tehnična težava prekrižala te načrte.

Pri pregledu krožno-kabinske žičnice so opravili tudi magnetoskop nosilne vrvi. Izkazalo se, da je zaradi novembrskih neviht in strel na nekaterih mestih poškodovana. Gre za mikropoškodbe. A varnost ne sme biti vprašljiva, zato je žičnica obstala. Ker ni bil omogočen dostop, so smučišče tako v petek zaprli. A že v soboto so smučarji lahko vijugali po tem našem najvišjem smučišču, le da je dostop začasno možen z italijanske strani. “Takoj smo se lotili del. Za popravilo potrebujemo 15 dni ugodnega vremena. Doslej gre vse po načrtih, le v ponedeljek nam je nagajala burja, a to ne ogroža naših predvidevanj. Računamo, da bo žičnica za božično-novoletne praznike delovala,” pravi Rok Ovsenik, direktor Sončnega Kanina.

Dotlej je na slovenski del smučišča mogoče dostopati z italijanske strani. Po izkušnjah iz minulega vikenda pa velika večina smučarjev vijuga po slovenski strani smučišča, saj je snega tam več kot dovolj. Odeja je debela približno tri metre.

VIR: https://www.primorske.si/primorska/goriska/dela-na-nosilni-vrvi-po-nacrtih
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wanc
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2019 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Feb 2016 19:19
Prispevkov: 19


https://www.youtube.com/watch?v=P4ysVg9glSE&list=RDg8mfyOatn14&index=7
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KingKong
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2019 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2019 16:51
Prispevkov: 58


Prebiranje teh strani je zelo zanimivo, sploh če te malo zanima dogajanje okrog Kanina. Skratka - glede otvoritve načrtovane za 5.12.19 - kaj res niso vedeli za težave na gondoli do 19h? Tako sramoto kot so si naredili tisti dan, in cel mesec,ko bi lahko obratovali v nekaj vremensko popolnih dnevih že dolgo ne. Zdaj pa vprašanja: mogoče veste kdaj je bil nazadnje opravljen magnetni pregled jeklenice (ne mislim tega,ki je bil 4.12.19 ob 18h )? Zanimivo je to da so jeklenico poškodovale novembrske strele in nevihte (ne pravim, da to ni možno), ampak po mojem skromnem mnenju udari več strel v poletnem času...mogoče je pa Bovec tudi po tem poseben...). Poleg tega sploh nimamo informacij kateri odsek je poškodovan A-B, B-C ali C-D ali celota? Je jeklenica že v Bovcu? Kašne aktivnosti tečejo s tem? Ali se mogoče še zbira denar? Skratka nič ne vemo, samo to da bo predviden začetek obratovanja za praznike (če bo vreme naklonjeno)....Z eno besedo KATASTROFA za katero je kriva tehnična okvara na žičnici v katero so vložili baje nekaj milijonov EUR pred tremi leti???! Aja se opravičujem - kriva strela

Pa da ne bo pomote: Kanin je zame top. Cel dan na soncu, naraven sneg,neverjeten pogled proti morju, skratka malo je takih prog kot je Skripi.

Kar se tiče vodstva po obnovi in delavcev ne morem soditi, poročilo računskega sodišča pove vse. Zdi pa se mi, da je v končni fazi Kanin pod družbo ATC Kanin deloval najboljše - da navedem samo en primer: Veter, vedno ko je bil veter in obratovanje ogroženo se je čakalo npr. 1 ali 2 uri, do končne odločitve in ne malo krat se je žičnico pognalo npr. ob 10h, v sezoni 18-19 se je že glede na vremensko napoved odločalo v naprej, enkrat zaradi vetra,drugič zaradi vzdrževalnih del (sredi smučarske sezone), tretjič zaradi novozapadlega snega itd. Proga skripi po dogodku RedBull samo gas naslednji dan ni obratovala,ker niso utegnili poravnati itd...

Ne vem kaj se dogaja, ampak žal na tak način ne bo šlo dolgo. Dejstvo je da Kanin ni kot Krvavec, ali Pohorje, ki ima velika mesta pod sabo in dobre dostope....Cesto med Kobaridom in Trnovim popravljajo že najmanj 10 let za tistih nekaj km skoraj kolovoza....Na koncu še tisti,ki se odloči za Bovec oz.Kanin in pride naleti na tak odnos...Halo???

A mislite, da bo nova žičnica rešitev problemov? Bo mogoče bolj varna, bo manj vzdrževanja in bo to cenejše? A nove žičnice strela ne bo mogla poškodovati? Odgovor je NE. Torej ne si zatiskati oči,Kanin potrebuje prave ljudi,obvezno neko financiranje s strani države oz regije, transparentno vodenje....Profitabilen pa verjetno nikoli ne bo...kar pomeni da za kakšnega zasebnika ni zanimiv,ker logično je,da če nekdo nekaj investira pričakuje dobiček.

No skratka vsaj redne objave in potek popravila na facebooku ali na njihovi strani bi si zaslužili.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mattskier
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2019 6:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2019 22:42
Prispevkov: 72


KingKong, to kar se dogaja letos smo že pokomentirali. Razen objav v medijih, noben natančno ne ve kaj se dogaja. Ve se samo to, da se remonte in preglede dela pred novembrom.
Glede Red Bulla ti lahko povem, ker je na tekmovanju sodelovala tudi moja ekipa, da so progo že za sam dogodek težko pripravili zaradi težkega južnega snega in visokih temperatur, sploh prvo leto. V teh pogojih je težko smučati. Kaj šele ratrakirati in s tem so povezani visoki stroški. Lahko jim samo čestitamo, da so z ekipo Red Bulla uspeli.
Vetra je v zadnjih letih bistveno več kot prej. Ne samo na Kaninu, ampak povsod po Avstriji so lani in predlani zapirali zgornje proge, gondole. To postaja problem tudi za modernejšo infrastrukturo. Sam sem v Avstriji dva dni čakal na odprtje smučišča nad 2000m. Tu Kaninu ni za zamerit, ker še vedno je varnost na prvem mestu in verjamem, da odločitve niso vedno lahke. Sploh, če odgovarjaš za varnost vseh. Razen, da se jajčka majejo na polno in butajo v stebre, kot so se leta nazaj. Pa tudi vse naprave imajo točno določene parametre proizvajalca. Da pa odpiraš Kanin po 10:00 je iluzorno. Jakost vetra je in ni vedno predvidljiva. Bolj se mi zdi fer obveščanje, kot pa čakanje 50 ali 100 smučarjev do 10:00 in dlje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toukr
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2019 8:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2019 9:45
Prispevkov: 30


Kar se tiče vodstva po obnovi in delavcev ne morem soditi, poročilo računskega sodišča pove vse. Zdi pa se mi, da je v končni fazi Kanin pod družbo ATC Kanin deloval najboljše...

KingKong a veš kaj mene zanima. Kje so tisti podatki računskega sodišče, to bi tudi sam rad pogledal.
Če pa si bil zadovoljen z ATC Kanin, je dobro zate. Večina smo preklinjali skoraj vsak dan posebej. Malomarnost, pijančevanje, neprijaznost, oholost...
V poletnem času je bil Kanin eno samo veliko smetišče z vsemi nemarno odvrženimi jeklenicami, vrvmi, mah vse sorte je bilo videti. Še najbolj je bilo očitno, ker je bilo na italijanski strani vse lepo pospravljeno, na naši pa katastrofa za zjokat...
Kar se pa tiče čakanja, da se veter poleže... hoh jej... še dobro se spomnim, kako smo z upanjem čakali, da bodo zagnali ampak to se ni NIKOLI zgodilo.
Ampak ti si bil "kontento", to pa itak šteje.
Pred žičnico so čakali delavci, ki so bili 100%, da ne bo "zalaufalo". No sedaj mi pa razloži, kaj so imeli eni in drugi od tega? Delavci so morali brez potrebe na "šiht" in čakati 3 do 4 ure na A postaji. Z vsemi podatki o vremenu, ki se lahko pridobijo že v zelo zgodnjih jutranjih urah, celo v večernih urah, se da marsikatero urco al pa v našem primeru litra bencina prišparat a ne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19.marko
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2019 2:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43
Prispevkov: 154


Na Kaninu je bila top smučarija do pred 20+ leti. Od takrat pa se je pojem "dobre smučarije" konkretno spremenil, Kanin pa je ostal tam, kjer je. Sam grem na Kanin le iz nostalgije se morda enkrat zapeljat po tem, ko se konkretno nasmučam na "senčni" strani in se mi še ne ljubi domov.
Ja, problem Kanina je zelo kompleksen in sem res vesel in pozitivno presenečen vsako leto, ko vidim, da so/ste ga uspeli zagnati. Kakšne mučke so (ali pa niso) zadaj me kot smučarja prav nič ne zanima... Torej čelado dol z moje strani, da sploh še obratuje.... In seveda upam, da se njegov potencijal nekoč izkoristi in postavi infrastruktura kot Kaninu pritiče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2019 5:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1892


19.marko je napisal/a:
In seveda upam, da se njegov potencijal nekoč izkoristi in postavi infrastruktura kot Kaninu pritiče.


In kje je skrit ta potencial? Smučišče je veliko kot vstopna točka kakega resnega smučišča in za širitev nima dejanskih možnosti. Po drugi strani ima pa dražji dostop kot vsaj petdesetkrat, če ne stokrat večji Kronplatz. Potem so tu še pretežno neugodne vremenske razmere in cestne povezave...

Ja, včasih se nam je zdel Kanin top smučišče, ker se je celi jugi zdelo frajersko, da ima najdaljšo kabinsko daleč naokoli, če ne v Evropi, spodaj je bila mogočna kasarna in okrog zgornje postaje se je v sončnem vremenu slišalo vse jugo jezike. Za tiste čase je bil to res verjetno ponos, ampak profita pa tudi takrat ni bilo nobenega. Pri vsem skupaj je pravi čudež, da Uršič ni kasneje totalno zaglavil in je vsaj do karambola nekako vlekel voz.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2019 12:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


toukr je napisal/a:
KingKong a veš kaj mene zanima. Kje so tisti podatki računskega sodišče, to bi tudi sam rad pogledal.?

Citiram komentar računskega sodišča glede poročila o pregledu poslovanja Javnega zavoda Sončni Kanin med leti 2016-18.

Računsko sodišče ni izvedlo revizije poslovanja Javnega zavoda Sončni Kanin, zato lahko le na splošno pokomentiramo posredovano Poročilo o pregledu poslovanja Javnega zavoda Sončni Kanin z dne 27.11.2019, ki ga je pripravila družba Solventa.
Kot ugotavljate že sami, iz poročila zunanjega revizorja izhajajo mnogokatere nepravilnosti pri poslovanju javnega zavoda pri zaposlovanju in določanju plač, v zvezi z nabavami blaga in storitev pa nespoštovanje temeljnih načel javnega naročanja, zlasti načel gospodarnosti, učinkovitosti in uspešnosti, zagotavljanja konkurence, kar še posebaj velja za navedbe iz poročila glede najema in nabave teptalnega stroja.
Posebno tveganje za nepravilnosti na tem področju, ki izhaja iz poročila, je tudi pomanjkanje ter ročno ponarejanje dokumentacije o nabavah.

Glede na to, da je zunanjo revizijo naročila občina, ki je ustanoviteljica javnega zavoda, je verjetno razumno pričakovati, da bo občina preučila vse možnosti, s katerimi bo mogoče zagotoviti drugačno poslovanje javnega zavoda v prihodnje, prav tako pa potrebnost in ustreznost morebitnih drugih ukrepov za sanacijo ugotovljenih nepravilnosti v skaldu s predpisi ter ugotavljanja morebitnega obstoja civilne in kazenske odgovornosti vpletenih.
Seveda pa bo razvoj dogodkov spremljalo tudi računsko sodišče.


VIR:
Prispevek iz Primorske kronike na TV Koper
https://4d.rtvslo.si/arhiv/primorska-kronika/174658506/00:02:03
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mattskier
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2019 1:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2019 22:42
Prispevkov: 72


Očitno je na Kaninu nekaj zelo narobe in po mojem se od novoletne smuke lahko kar vsi poslovite. Bi bilo boljše, če bi se ukvarjali z zagonom gondole, kot pa z revizijo, ki jo obcinski svet sploh še ni obravnaval. Nekaterim ustreza odvračanje pozornosti od trenutnih težav.
Brezsprenevedanja je o tem nekaj napisal v sosednji temi.
Bi bil čas, da Občina in župan odreagirata. Dokler ne bo prepozno. Če že ni...ko bodo sešteli vsa neobratovanja, obratovanja z minusom, odpravljanje težav itd...bo sezona že zgubljena. Kje so še vsi ostali, ki se ukvarjajo s turizmom.
Da ne omenjam varnosti na smučišču. Pričakuje se veliko snega. Kako je s proženjem plazov? Upam, da se fantje ne hecajo okrog tega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KingKong
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2019 1:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2019 16:51
Prispevkov: 58


toukr je napisal/a:

KingKong a veš kaj mene zanima. Kje so tisti podatki računskega sodišče, to bi tudi sam rad pogledal. Odgovor - Wca z Bca
Večina smo preklinjali skoraj vsak dan posebej. Malomarnost, pijančevanje, neprijaznost, oholost...
Se popolnoma strinjam.
V poletnem času je bil Kanin eno samo veliko smetišče z vsemi nemarno odvrženimi jeklenicami, vrvmi, mah vse sorte je bilo videti. Še najbolj je bilo očitno, ker je bilo na italijanski strani vse lepo pospravljeno, na naši pa katastrofa za zjokat...
A niso ostanki prve C postaje še danes vidni? Vse skupaj je bolj slabo vzdrževano, še najbolj pa se vidi skrb za stroje v poletnem času,ko se trije novi teptalci lepo sončijo na Podih,pod kamero,vsem na očeh propadajo pod UV žarki; (tudi v Selli niso v garaži,so pa čeprav niso toliko izpostavljeni soncu zaščiteni s ponjavami)
Kar se pa tiče čakanja, da se veter poleže... hoh jej... še dobro se spomnim, kako smo z upanjem čakali, da bodo zagnali ampak to se ni NIKOLI zgodilo.
Ampak ti si bil "kontento", to pa itak šteje.
Ni pomembno, se je zgodilo,če se je le dalo in še posebno če je bil poln parkirni.
Pred žičnico so čakali delavci, ki so bili 100%, da ne bo "zalaufalo". No sedaj mi pa razloži, kaj so imeli eni in drugi od tega? Delavci so morali brez potrebe na "šiht" in čakati 3 do 4 ure na A postaji.
A delavci so morali čakati na delovnem mestu? A taki dnevi niso plačani? Samo vprašam? (metlo in cunjo pa gondole v garaži čistit,če se drugega ne da...)
Z vsemi podatki o vremenu, ki se lahko pridobijo že v zelo zgodnjih jutranjih urah, celo v večernih urah, se da marsikatero urco al pa v našem primeru litra bencina prišparat a ne?
Se da prišparat,še najlažje tako da izbereš drugo smučišče,pa ne daleč dovolj da greš do Trbiža,Selle,ali pa malo bolj oddaljenega Zoncolana, ker tam nimajo nobenih problemov. No verjetno jih imajo a jih dobro skrivajo. Če so vremenske napovedi tako zanesljive potem naj ne obratujejo tudi,ko po jasnem jutru ob 10 ali 11 pride megla,da ne vidiš 5m pred sabo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tantadruj
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2019 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2019 12:19
Prispevkov: 53


Pozdravljeni! Mogoče kdo ve zakaj Kanin danes ne obratuje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19.marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2019 1:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43
Prispevkov: 154


ledenko je napisal/a:
19.marko je napisal/a:
In seveda upam, da se njegov potencijal nekoč izkoristi in postavi infrastruktura kot Kaninu pritiče.


In kje je skrit ta potencial? Smučišče je veliko kot vstopna točka kakega resnega smučišča in za širitev nima dejanskih možnosti. Po drugi strani ima pa dražji dostop kot vsaj petdesetkrat, če ne stokrat večji Kronplatz. Potem so tu še pretežno neugodne vremenske razmere in cestne povezave...

Ja, včasih se nam je zdel Kanin top smučišče, ker se je celi jugi zdelo frajersko, da ima najdaljšo kabinsko daleč naokoli, če ne v Evropi, spodaj je bila mogočna kasarna in okrog zgornje postaje se je v sončnem vremenu slišalo vse jugo jezike. Za tiste čase je bil to res verjetno ponos, ampak profita pa tudi takrat ni bilo nobenega. Pri vsem skupaj je pravi čudež, da Uršič ni kasneje totalno zaglavil in je vsaj do karambola nekako vlekel voz.


Kje si pa pobral da ima potencial SKRIT? Kdo je pisal o širitvi? Kronplac? Resno? Prebujna domišljija mogoče? Potem pa še basen o tem kaj se splača in kaj ne. Jao. Pejte rajš mal smučat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2019 12:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1892


19.marko je napisal/a:
ledenko je napisal/a:
19.marko je napisal/a:
In seveda upam, da se njegov potencijal nekoč izkoristi in postavi infrastruktura kot Kaninu pritiče.


In kje je skrit ta potencial? Smučišče je veliko kot vstopna točka kakega resnega smučišča in za širitev nima dejanskih možnosti. Po drugi strani ima pa dražji dostop kot vsaj petdesetkrat, če ne stokrat večji Kronplatz. Potem so tu še pretežno neugodne vremenske razmere in cestne povezave...

Ja, včasih se nam je zdel Kanin top smučišče, ker se je celi jugi zdelo frajersko, da ima najdaljšo kabinsko daleč naokoli, če ne v Evropi, spodaj je bila mogočna kasarna in okrog zgornje postaje se je v sončnem vremenu slišalo vse jugo jezike. Za tiste čase je bil to res verjetno ponos, ampak profita pa tudi takrat ni bilo nobenega. Pri vsem skupaj je pravi čudež, da Uršič ni kasneje totalno zaglavil in je vsaj do karambola nekako vlekel voz.


Kje si pa pobral da ima potencial SKRIT? Kdo je pisal o širitvi? Kronplac? Resno? Prebujna domišljija mogoče? Potem pa še basen o tem kaj se splača in kaj ne. Jao. Pejte rajš mal smučat.


Ne, nisem prebral, da je potencijal skrit, le zanima me kje je skrit, ker ga ne vidim. Kronplatz? Ja, Kanin ima dražji dostop do smučišča od Kronplatza. Gledano specifično na kapaciteto smučišča ima Kanin verjetno enega najdražjih dostopov na smučišče v Evropi.
Zakaj ne vidim potencijala? Zato, ker npr v sosednji Avstriji velja splošna enačba, da se smučišče z manj kot 20 km prog ne more samo vzdrževat, glede na težavnost dostopa, zahtevno dobavo vode na vrh in glede na težavne vremenske razmere bi moral Kanin razpolagat vsaj z 30 km prog, da bi se lahko razpravljalo o vsaj malo pozitivni bilanci, to pa je dejansko štirikrat več kot Kanin premore. Sela Neveja je drugo smučišče in ne mi o španoviji, ker morata biti tudi v tem primeru obe smučišči vsaka za sebe dobičkonosni, povezava je le še češnja na torti.

Kje torej vidiš potencijal tega smučišča?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skijat
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2019 2:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31
Prispevkov: 133


Od samega začetka Kanina je bilo jasno da bo dostop absolutno predrag za smučišče, ki je nato počasi nastajalo. Seveda so bili takrat načrti pretirani in megalomanski. Sklepam da so se Francozi zabavali, ko so vmeščali kabinske žičnice v pogorje Kanina. Še dobro, da ni A postaja na Bovškem placu, ki je bil tudi v planu.
Nerazumljivo je, da danes tega dejstva, ki ga je omenil Ledenko današnji načrtovalci ne upoštevajo in niti ne razumejo.
Glede španovije pa mislim, da bi bila Sela kar lepo in verjetno celo pofitno smučišče, če bi imelo v upravljanju še naš del, seveda brez kabinke.
_________________
2017/18 42 dni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2019 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 420


Kje je pa kakšna reklama za Kanin? Nikjer še nič zasledil, ne pri nas niti ne v tujini. Ker če gledamo Cerkno in kako oglašujejo na Radio Istra...ponudbo prenočišča z vključeno smučarsko karto, vstop v terme (ok tist en bazen ma ok ), potem se hitro prepičamo kakšna mora biti promocija, če se želi imeti goste.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 33, 34, 35  Naslednja Stran 16 od 35

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2019/2020
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB