|
Kanin - aktualne informacije 2019/2020 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Wca z Bca |
Objavljeno: Pet Nov 22, 2019 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10 Prispevkov: 800
|
Ob več kot metru novega snega je iluzorno pričakovati, da bo bo vse urejeno v dveh urah do malice  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezsprenevedanja |
Objavljeno: Pet Nov 22, 2019 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Okt 2019 16:00 Prispevkov: 83
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
buly kass |
Objavljeno: Pet Nov 22, 2019 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 21:53 Prispevkov: 326
|
Danasnje fotke,bivsega sodelavca  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Buških24ur |
Objavljeno: Pet Nov 22, 2019 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2019 18:07 Prispevkov: 18
|
Wca z Bca je napisal/a: | Ob več kot metru novega snega je iluzorno pričakovati, da bo bo vse urejeno v dveh urah do malice  |
Me veseli, da so se pričakovanja z novo ekipo precej znižala. Ker se mene tiče nič dobrega za Kanin, ampak ni problema, bo že čas pokazal svoje kajne...
Glede na to, da nisi odgovoril na moja vprašanja, smatram, da se strinjaš z napisanim in da boš v prihodnje opustil da govorim kar nekaj na pamet...
Ne skrbi, cvetk je še veliko. Bomo šli počasi. Bo bolj zanimivo...
Več sledi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Wca z Bca |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
Buških24ur je napisal/a: | Glede na to, da nisi odgovoril na moja vprašanja, smatram, da se strinjaš z napisanim in da boš v prihodnje opustil da govorim kar nekaj na pamet... |
Na vsa tvoja vprašanja sem že odgovoril v enem preteklem sporočilu. Tam imaš vse napisano kaj jaz vidim dobrega, kaj slabega in pri katerih stvareh nimam mnenja, ker nimam vseh informacij.
Nimam pa namena s tabo polemizirati, ker ker sva očitno na preveč različnih bregovih.
Če napišeš kaj objektivnega/konstruktivnega ali objaviš kako sliko iz terena, bom z veseljem prebral/pogledal in morda tudi pokomentiral. Za sam negativizem pa nimam ne časa ne volje
Pa brez zamere  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Wca z Bca |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 2:05 am Naslov sporočila: SNEGA NA KANINU DOVOLJ ZA VSO ZIMO |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
SNEGA NA KANINU DOVOLJ ZA VSO ZIMO
Z odprtjem bi radi prehiteli italijansko stran
Radodarne novembrske padavine so Kaninu nanesle že trimetrsko snežno odejo. Prvi smučarski neučakanci že vijugajo na gori, naprave pa bi lahko upravljalec Sončni Kanin pognal že ob koncu meseca.
»Podlago utrjujemo. Dovolj je bo za celo zimo,« je navdušen direktor Sončnega Kanina Rok Ovsenik. Glede na vremensko napoved je pričakovati še kakšen dodaten centimeter snega, kar naj bi bilo dovolj, da bi smučišče odprli skorajda v celoti. Zaradi nevarnosti plazov proge v Grabnu namreč še ne pripravljajo.
»Mislim, da bi lahko odprli smučišče do postaje C. Načrt je, da bi naprave pognali konec meseca, vsekakor pa najpozneje skupaj z italijansko stranjo,« je dejal. Upravljalec združenega smučišča Promotur se spogleduje s prvim vikendom v decembru za začetek smučarske sezone v Selli Nevei. To sicer ne bi bil najzgodnejši začetek sezone. Predlansko zimo so namreč začeli obratovati že 10. novembra, vendar le s povezovalno sedežnico Prevala.
Zadovoljni s predprodajo kart
Sončni Kanin sicer bremeni še nekaj obveznih popravil krožnokabinske žičnice. »Čaka nas še nekaj dni dela. Toda to ni težava, če bomo le pravočasno dobili vse rezervne dele iz Francije,« pravi Ovsenik.
Zadovoljen pa je tudi s predprodajo vozovnic pred prihajajočo sezono. Kot pravi, so pričakovanja presegli za četrtino. Od nedelje bodo v prodaji tudi karte Neve, s čimer imajo lahko smučarji dostop do vseh Promoturjevih smučišč v Furlaniji-Julijski krajini.
Z uspešno poletno sezono, ko je Kanin obiskalo več kot 30.000 obiskovalcev, je upravljalec saniral vsaj 200.000 evrov od polmilijonskega dolga, ki ga je nabral zavod v preteklosti. Revizija preteklega poslovanja pa zaenkrat še ni zaključena.
VIR
https://www.delo.si/lokalno/primorska-in-notranjska/snega-na-kaninu-dovolj-za-vso-zimo-252241.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Buških24ur |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2019 18:07 Prispevkov: 18
|
Wca z Bca je napisal/a: | Buških24ur je napisal/a: | Glede na to, da nisi odgovoril na moja vprašanja, smatram, da se strinjaš z napisanim in da boš v prihodnje opustil da govorim kar nekaj na pamet... |
Na vsa tvoja vprašanja sem že odgovoril v enem preteklem sporočilu. Tam imaš vse napisano kaj jaz vidim dobrega, kaj slabega in pri katerih stvareh nimam mnenja, ker nimam vseh informacij.
Nimam pa namena s tabo polemizirati, ker ker sva očitno na preveč različnih bregovih.
Če napišeš kaj objektivnega/konstruktivnega ali objaviš kako sliko iz terena, bom z veseljem prebral/pogledal in morda tudi pokomentiral. Za sam negativizem pa nimam ne časa ne volje
Pa brez zamere  |
Nisi odgovoril, ampak saj nima veze. Sej ti je predhodnik lepo napisal!
Več sledi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KaninskaLegenda |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2019 19:47 Prispevkov: 13
|
Izredna novica!
Očitno se je že našel v dolini sobodajalec, ki zelo verjame v to ekipo in si je že predčasno pripravil plan B
Baje Kanin letos ne bo obratoval!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
KaninskaLegenda je napisal/a: | Izredna novica!
Očitno se je že našel v dolini sobodajalec, ki zelo verjame v to ekipo in si je že predčasno pripravil plan B
Baje Kanin letos ne bo obraroval!
 |
Daj bodi še tolk prijazen, pa deli link spletne strani oziroma celotno grafiko. Pa da ne bo pomote - nobene strani ne zagovarjam, ampak tole debatiranje brez imen je res že malo brez veze. Pa če po pravici povem, z veseljem bom šel še kdaj na Kanin, če pa jutri zaprete štacuno mi je pa tudi dokaj vseeno. Zaradi enega mikro smucisca se res ni vredno sekirat, slovenski turizem pa tudi ne bo propadel zaradi tega. In kot se tukaj na forumu prepucavate (predvidevam da večinoma užaljeni domacini) vam res mogoče ne kaže najbolje.
Pa da se jaz eno screenshoot pripnem, da malo popestrim temo :-) _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KaninskaLegenda |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2019 19:47 Prispevkov: 13
|
[quote="Špik"] KaninskaLegenda je napisal/a: | Izredna novica!
Baje Kanin letos ne bo obratoval!
Daj bodi še tolk prijazen, pa deli link spletne strani oziroma celotno grafiko. Pa da ne bo pomote - nobene strani ne zagovarjam, ampak tole debatiranje brez imen je res že malo brez veze. Pa če po pravici povem, z veseljem bom šel še kdaj na Kanin, če pa jutri zaprete štacuno mi je pa tudi dokaj vseeno. Zaradi enega mikro smucisca se res ni vredno sekirat, slovenski turizem pa tudi ne bo propadel zaradi tega. In kot se tukaj na forumu prepucavate (predvidevam da večinoma užaljeni domacini) vam res mogoče ne kaže najbolje
Pa da se jaz eno screenshoot pripnem, da malo popestrim temo :-) |
Oprosti, ne morem objaviti imena, sej če malo pobrskaš ga hitro najdeš.
Objavil pa sem, ker se mi je zdelo smešno, čeprav realno ni!
Zanimiv uradni odgovor s Kanina. Celo nekdo dela v pisarni. Bravo!
Se mi pa zdi, da bo to zimo v kolikor bo Kanin obratoval pogost izgovor. Imamo slabo vreme. Imajo srečo z slabim vremenom, ker če bi bilo sedaj lepo vreme bi imeli resne probleme, saj na sezono niso pripravljeni.
Zakaj?
Prepozno naročeni rezervni deli in kosi, zaradi nesposobnost ekipe na vrhu uničenih kar veliko obračalnih koles, le teh ni na zalogi (nekdo je to že potrdil), naprave sploh še niso pregledane, nimajo dovoljenja za upravljanje itd.
Ne gre za užaljenost, še manj za zamere. Gre se zato, da so vseeno v dolini ljudje, ki bi radi videli, da Kanin živi, da se zimski turizem razvija, vendar na žalost na tak način, s takšnim vodstvom ne bo mogoče.
Pa sam smučat sm hotu! #KaninJeZakon, #ŽivelKanin, #AmerikaBenetkeKanin, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toukr |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2019 9:45 Prispevkov: 30
|
Ja poglej Špik, ravno zato, ker si resnično želimo, da bi Kanin obratoval se debate razvijajo. Mogoče pa smo malček delikatni , zato, ker bi KKŽ v bistvu že morala biti pripravljena, da se ključ samo obrne ne pa imeti nekih izgovorov, da nimajo kosov, pa dolgovi še od nevemkdaj. Če pač niso dosedaj nič vlagali v KKŽ smo kritični seveda. In kot domačini smo ranljivi zaradi Kanina, ker smo na njem skoraj zrasli. Motijo nas laži in izgovarjanje na prejšnjo ekipo. Nimamo kaj gledati nazaj. Sneg je tukaj in treba je resnično samo ključ obrniti pa brez razlaganj in laži, ki delujejo že sprevrženo. Meni kot domačinu so nekatere stvari vsakodnevno vidne in ja, res se jezim, ker kako bi rekel "kr nekaj". Mimogrede, direktorja zavoda pa sploh ni videti le na errarju je lepo razvidno, da tip kar fanj uživa. Mi pa si želimo, ker imamo radi naš kraj, (Kanin pa še posebno) da bi vsa stvar zalaufala na pošten način! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Skimit |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2014 18:53 Prispevkov: 84 Kraj: NM
|
Jaz bom dal smučke nabrusit, potem pa bo kar bo
Vprašanje za lokalce iz doline (Bovca in okolice): je bila velika gužva na razpisu za direktorja? Ste se prijavili?
Lp
P.S.: blizu mi je Špikovo razmišljanje; rad grem na Kanin, v bistvu komaj čakam, da zalaufate(-jo), ričet na D postaji je res top ampak če pa ne bo šlo, pač ne bo šlo...vsekakor pa držim pesti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skijat |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31 Prispevkov: 133
|
Touk,r
ne samo domačini, kar cela Primorska je navezana na Kanin in verjami, da bi si večina želel trajno in zadovoljivo delovanje Kanina. Vendar zgodba ni tako enostavna. To kreganje, katera ekipa je boljša je krasen prikaz zgrešenih odloćitev tistih, ki vodijo ali si prizadevajo obnoviti Kanin. Te napačne odločitve postavljajo vodstva in delavce v nemogoče razmere in dvomim da jim bo kakšna ekipa kos. S tem ne branim aktualne ekipo, ker bo, glede na razmene, vsaka le slabša.
V državnem zboru poskušajo spraviti nov zakon, ki bi dostopne žičnice prekvalificiral v državno infrastrukturo. Kot sem razumel je to zadnja možnost Kanina ali pa ga ne bo.
Dvomim, da bo zakon sprejet, zato mi je še bolj hudo, še posebej ko vidim kakšne bodo posledice zgrešenh, pretirano ambicioznih, nerealni projektov, ki so namenjeni predvsem politični promociji. _________________ 2017/18 42 dni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toukr |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2019 9:45 Prispevkov: 30
|
Skimit je napisal/a: | Jaz bom dal smučke nabrusit, potem pa bo kar bo
Vprašanje za lokalce iz doline (Bovca in okolice): je bila velika gužva na razpisu za direktorja? Ste se prijavili?
Lp
P.S.: blizu mi je Špikovo razmišljanje; rad grem na Kanin, v bistvu komaj čakam, da zalaufate(-jo), ričet na D postaji je res top ampak če pa ne bo šlo, pač ne bo šlo...vsekakor pa držim pesti  |
Ja ja jih je kar nekaj bilo, a na žalost (sam res ne vem kaj je prevagalo) so sprejeli ravno tega. Sem pa bil slučajno na ta dan v lokalu pod pisarnami, kjer so imeli razgovore s kandidati in sem si ravno tega tipa najbolj zapomnil. Pa a veš zakaj ... zato, ker je hodil gor pa dol, pa gor pa dol po bifeju, kot en fejst zmeden pobalinček. In glej ga zlomka pa kasneje izvem, da je sprejet ravno ta čudak  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Sob Nov 23, 2019 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Lepo pozdravljeni vsi ljubitelji Kanina.
Kar nekaj časa sem premišljeval ali napišem kaj ali, ali ne...
V zgornjo soško dolino hodim od leta l978 ko sem oblekel SMB cote.
Opažam pa, da turizem "vlečejo" prišleki...najemniki in novi lastniki.
Moje skromno mnenje bi bilo, da nehate "jamrati" in stopiti skupaj vsi-gostinci, hotelirj (?????) sobodajalci.
Pa po potresu(potresih) ste želeli kar subvencije ( ki so bile), da bi v vsaki hiši zgradili vsaj dva app. na novo.
Pa ne pozabiti ne letno dogajanje...uredite, da bodo slovenske organizacije (ali vsaj s slovenskim rezidentstvom) delovala in služila z raftanjem, kanjonigom in drugim letnim turizmom.
Lepo pozdravljni vsi!in brez zamere iz Šoštanja.
ps. še naprej bom obiskoval prelepo soško dolino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|