Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Novosti na Kopah

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Novosti na Kopah « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Ali bo na Kopah stala nova sedežnica v letu 2006?
Da
51%
 51%  [ 17 ]
Ne
36%
 36%  [ 12 ]
Ne vem
12%
 12%  [ 4 ]
Skupaj glasov : 33
Avtor Sporočilo
whistler
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 7:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 10:09
Prispevkov: 612


Pa sem le dočakal odgovor na vprašanje. Sem se ustrašil da bo za vedno skrivnost
Hvala matiček!
_________________
Forum namenjen izključno žičnicam: www.zicnice.mojforum.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2019 12:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


No pa obujam več kot 10 let staro temo...
Vabo je prejšnji teden zmagal na dražbi smučišča Kope, že znan kot predhodni upravitelj smučišča po stečaju. Sedaj pa napovedujejo naložbe v smučišče, ki bo financirano s pomočjo kredita na katerega se prijavljajo, da dobijo nekaj financ. No, še bo zanimivo, vsekakor ko se začne kaj premikat prilepim kakšno fotko!

edit:
Še članek iz večera
https://www.vecerkoroska.com/slovenjgraska-druzba-vabo-kupila-smucisce-kope-10034142
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 20, 2019 6:16 pm    Naslov sporočila: Zimska sezona na Kopah prinaša kar nekaj novosti Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Zimska sezona na Kopah prinaša kar nekaj novosti

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, kjer smo se seznanili z novostmi, ki jih prinaša zimska sezona na Kopah. Preverite kaj novega so pripravili na priljubljenem smučišču.

Podjetje Vabo je postalo lastnik smučišča Kope. Smučišče oziroma naprave so kupili iz stečajne mase GTC Kope, od podjetja Ragos so kupili tudi zemljišča (22 hektarov), s preostalimi lastniki zemljišč (v obsegu okoli 60 hektarov) pa so se dogovorili za najemna razmerja za 30. let. Vse to štejejo za velik uspeh in osnovo za dolgoročno usmeritev dela zimskega turizma na Kopah še naprej. Kot je povedal direktor podjetja Vabo g. Boštjan Paradiž so jim šli lastniki zemljišč zelo na roko, razumeli so njihov koncept razvoja ter tudi to, da potrebujejo proste roke za delo. Nakupna cena iz stečajne mase je bila 1. 620 milijona, kar so ocenili kot realno ceno, zato so tudi pridobili sredstva na banki za obdobje 30-ih let. Razdolževanje poteka nekako v skladu z zmožnostmi, z ebitdo, ki jo ustvarja smučišče in z rezultati, ki jih ustvarjajo z gostinstvom. Skupna vrednost celotne investicije je 2. 5 milijona evrov.

Podjetje Vabo je že v preteklosti dobro sodelovalo s podjetjem Ragos, ki jim je pomagalo kupiti hotel v Slovenj Gradcu, tokrat pa so sodelovali pri nakupu zemljišča na Kopah. V investiciji je upoštevana tudi oprema: nabavili bodo 10 novih snežnih topov in posodobili črpališče, zgradili dodatni vod, ki bo omogočil zasneževanje in polnjene jezera hkrati. S tem računajo, da bodo postali konkurenčnejši ter, da bodo lahko proge pripravljene bistveno prej. G. Paradiž je dodal,da bodo s posodobitvijo in ukrepi katere pripravljajo za približno 40-50% izboljšali kvaliteto in možnosti za pripravo kompaktnega snega. Poleg tega izvajajo tudi investicijska dela na smučiščih, kjer so z zemeljskimi deli zgladili vse grbine in kotanje, kar pa posledično pomeni, da bo potrebnega tudi manj snega. Prav tako so v določenih delih razširili rob smučišča (smučišče Pahernik, Kopnik) in bodo lahko obiskovalci oziroma smučarji videli občutno razliko.

Na vlečnicah Pahernik in Kopnik bodo dodali kapacitete nekaj vlečk, s čimer želijo zmanjšati čakalne vrste. Kar se tiče varnosti so za vse poskrbeli maksimalno in je smučišče pripravljeno za novo sezono. Vsa vzdrževalna dela so končana, tudi letos je bil obseg teh del okoli 80. 000 evrov. Odkar s smučiščem opravlja podjetje Vabo, so skupaj z investicijo vanj vložili 2.580 milijona evrov, kar je bil velik zalogaj, a so prepričani, da se bo naslednjih letih obrestoval.

V podjetju vsako leto težijo k novostim in povezovanjem. Sezonska smučarska karta na Kopah je še vedno ena izmed najbolj ugodnih v Sloveniji. Glavna novost letošnjega leta pa je, da sezonska smučarska karta v mesecu januarju in marcu dodatno omogoča pet dni smučanja na smučišču Golte in pet dni smučanja na smučišču Cerkno. To je pokazatelj, da se znajo smučišča med seboj povezovati, da znajo sodelovati, si ustvariti neke skupne prednosti sodelovanja. Gostje lahko tako uživajo na Kopah, poleg tega pa še na smučišču Golte in Cerkno. Enako velja tudi za smučarje, ki kupijo vozovnice za smučišče Golte in Cerkno. »S tem pričakujemo povečan obisk in pričakujemo, da bomo na smučišče pritegnili goste, ki jih tukaj še ni bilo. Poleg tega pa pričakujemo, da bomo tudi pri gostinstvu povečali promet. Gre za vzajemno sodelovanje, ki bi nam vsem skupaj prineslo prednosti. Rezultate pa bomo komentirali po koncu sezone.« je dodal direktor podjetja Vabo.

Sezonska smučarska vozovnica bo v predprodaji do 20. oktobra 2019: za odrasle znaša 299€, za mladino in seniorje 259€, za otroke 239€, družinsko smučarsko vozovnico pa dobite po ceni 629€. Novost je tudi v smučarski vozovnici, ki velja od ponedeljka do petka, cena te vozovnice je 179€ za odrasle, 169€ za mladino ter 149€ za otroke. Ta karta velja od ponedeljka do petka, v predsezoni do 24. decembra 2019 in po sezoni, torej od 1. marca 2020 dalje pa velja tudi za vikende. V ceno sezonske vozovnice je vključenih 10 malic, v družinsko karto pa 20 malic, kar je posebnost smučišča Kope. S tem želijo spodbuditi smučarje k njihovi kulinariki. Kot vsako leto bodo na voljo tudi ugodnosti preko spletne prodaje. Cene vozovnic so v primerjavi z lansko sezono malo dražje, a je pri nakupu le-teh kar nekaj novosti in ugodnosti.

Klemen Tasič iz šole smučanja in deskanja Nitro Kope, ki letošnje leto obeležuje 20. letnico obstoja in so od vsega začetka del zgodbe podjetja Vabo je dodal, da največ poudarka na Kopah namenjajo zimskemu turizmu, so pa zadnja leta dosti energije vložili tudi v letni turizem. So skrbniki dveh otroških poligonov na Kopah in sicer poligona s tekočim trakom ter enega izmed največjih poligonov za otroke v Sloveniji – smučišče Sedlo. V sklopu njihove šole sodeluje nekje trideset strokovno usposobljenih učiteljev smučanja in deskanja, deluje pa tudi Elan test center. V letošnjem letu tudi v njihovi šoli pripravljajo kar nekaj novosti za otroke, ena izmed želja pa je obuditev nočnega sankanja. S tem bi lahko tisti turisti, ki ne smučajo a pridejo na Kope željni zabave uživali v sankanju. Nočno sankališče je v fazi zaključnih dogovorov, a upajo, da bodo lahko že letošnjo sezono le-to ponudili svojim gostom. Njihova šola smučanja je lansko sezono aktivno sodelovala s 46. osnovnimi šolami v okviru zimske šole v naravi, za prihajajočo sezono pa tudi že imajo dodobra zapolnjene termine za sodelovanje.

Lansko leto so na smučišču Kope zabeležili 72. 500 smučarjev, letošnje leto pa je njihov cilj realizirati 90. 000 smučarjev, kar je bilo v planu že pretekli dve leti. »S posodobitvijo in dobro smučarsko sezono oziroma z vremenom si želimo ta cilj doseči. Če ga bomo dosegli bomo izpolnili naša pričakovanja…in zadovoljstvo strank.«

Na Kope vsako leto prihajajo smučarji iz celotne Slovenije, veliko smučarjev pa prihaja tudi iz sosednje Hrvaške, Madžarske, Bosne in Srbije, ki skupno ustvarijo okoli 32-33. 000 nočitev.

VIR
https://www.koroskenovice.si/novice/zimska-sezona-na-kopah-prinasa-kar-nekaj-novosti-video-in-foto/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lenuh
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2019 6:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 21:51
Prispevkov: 126


Govorice iz medijev o nakupu novih snežnih topov so uresničile.

_________________
LP XD
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2021 1:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://www.vecer.com/lokalno/koroska/sodisce-potrdilo-nadaljevanje-gradnje-ceste-na-kope-10256143

Sodišče potrdilo nadaljevanje gradnje ceste na Kope

23.10.2021, 06.20

Dela, ki so bila sodno ustavljena maja letos, bodo nadaljevali v prihodnjem letu, prav tako naj bi stekla tudi obnova zadnjega odseka
Prenova državne ceste Slovenj Gradec-Kope, ki vodi do priljubljenega gorskoturističnega centra Kope, se bo lahko nadaljevala. Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu je namreč ugodilo ugovoru Republike Slovenije zoper začasno odredbo, ki jo je letos spomladi ob začetku obnove okoli dva kilometra dolgega odseka proti Razborci vložil lastnik zemljišča Marjan Tovšak. Prav tako ni dopustilo obnove postopka glede izgradnje deponij in je predlog tožeče stranke zavrnilo.

​Prihodnje leto do Grmovškovega doma
Direkcija za infrastrukturo bo dela na državni cesti Slovenj Gradec-Pungart, ki so bila z začasno odredbo sodišča zaustavljena, nadaljevala spomladi in z njimi zaključila predvidoma do konca maja 2022. Vrednost teh del je bila ocenjena na 410...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2021 11:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


[OTVORITEV SMUČARSKE SEZONE NA KOPAH]

V petek 03.12.2021 se na Kopah pričenja ZIMSKA SMUČARSKA SEZONA! Za vas smo skupaj zbrali par pomembnih informacij!


Smučišče bo od petka dalje obratovalo v naslednjih urah:
DNEVNA SMUKA: 09:00 – 16:00
NOČNA SMUKA: 18:00 – 21:00

Delovni čas blagajne:
DNEVNA SMUKA: 08.30 – 16:15
NOČNA SMUKA: 17:30 – 21:15



Smučarske vozovnice se bodo lahko kupile na blagajni Pungart.
Možen je tudi nakup smučarskih vozovnic z BON21. Ob uveljavitvi bona potrebujemo kopijo vašega osebnega dokumenta in izpolnjeno Izjavo o unovčitvi bona.

Najugodnejše smučarske vozovnice z malico si lahko tudi to sezono zagotovite na www.1nadan.si ali na BS Petrol! Možnost je tudi nakupa vozovnic preko 1nadan.si z doplačilom z BON21.



_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2021 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Leta 2022 nova cesta na Kope, ko bo tudi prenovljen Grmovškov dom. Dodeljenih je bilo 300.000€ s strani MGRT z razpisa pomoči planinski infrastrukturi.
https://www.gov.si/assets/ministrstva/MGRT/Dokumenti/DRR/JR-planinske-koce/Rezultati-razpisa-PZS_logotipi.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2022 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Medtem ko v 'Predlogu uredbe za graditev žičniške naprave Kopnik ni posebnih presenečenj (štirisedežnica, nadomestna naprava), je tekst pri Paherniku nekoliko drugačen:
Citiram:
V predmetnem primeru gre za nadomestno gradnjo, pri kateri bo trasa izgradnje nove žičniške naprave le deloma potekala po obstoječi trasi stare žičniške naprave, vlečnice Pahernik. Upravljavec bo v neposredni bližini sedanje obstoječe zgornje postaje vlečnice Pahernik in spodnje postaje vlečnice Velika Kopa, na parcelni št. 639/1, k. o. 824 Hudi, lociral zgornjo postajo nove štirisedežnice Pahernik, pri čemer bo trasa nove štirisedežnice Pahernik proti spodnji postaji nove štirisedežnice potekala po obstoječi trasi stare vlečnice Pahernik, skozi gozd, preko parcelnih št. 640, 1391, 642/1 in 633, vse k. o. 824 Hudi kot. Na zemljiški parceli št. 633 k.o. 824 Hudi kot bo trasa nove žičniške naprave prečkala obstoječe smučišče in se premočrtno nadaljevala do severnega roba obstoječega smučišča, kjer bo na zemljiški parceli št. 633, k. o. 824 Hudi kot, locirana tudi spodnja postaja nove štirisedežnice Pahernik.


Da sedežnica ne bo mogla slediti trasi obstoječe vlečnice z ovinkom, je bilo nekako za pričakovati . Sem pa malo razočaran, da bo zgornja postaja v bližini zgornje postale obstoječe vlečnice. Če bo itak treba podirat gozd, sem upal na novo traso z zgornjo postajo pri zgornji postaji vlečnice Velika Kopa, po možnosti tako da bi brez 'štamfanja' prišel na Pungart. Škoda, da kar po vrsti zapravljajo možnosti da bi povezave naredili bolj udobne. Najprej z nerodno lokacijo zgornje postaje Pungarta, zdaj zvem da bo še vedno treba uporabit izjemno neudobno vlečnico Velika Kopa (ki je tako zgoraj kot spodaj 'prekratka', ne vem ali je bilo ob izgradnji potrebno prišparat vsak meter zajle??), ostane samo še drobec upanja da bodo mogoče vsaj zgornjo postajo Kopnika znali postavit tako da bo prehod na Kaštivnik vsaj v eno smer brez 'štamfanja' .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2022 10:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


miki je napisal/a:
Sem pa malo razočaran, da bo zgornja postaja v bližini zgornje postale obstoječe vlečnice. Če bo itak treba podirat gozd, sem upal na novo traso z zgornjo postajo pri zgornji postaji vlečnice Velika Kopa, po možnosti tako da bi brez 'štamfanja' prišel na Pungart. Škoda, da kar po vrsti zapravljajo možnosti da bi povezave naredili bolj udobne. Najprej z nerodno lokacijo zgornje postaje Pungarta, zdaj zvem da bo še vedno treba uporabit izjemno neudobno vlečnico Velika Kopa (ki je tako zgoraj kot spodaj 'prekratka', ne vem ali je bilo ob izgradnji potrebno prišparat vsak meter zajle??), ostane samo še drobec upanja da bodo mogoče vsaj zgornjo postajo Kopnika znali postavit tako da bo prehod na Kaštivnik vsaj v eno smer brez 'štamfanja' .


Jaz pa razumem to tako, da bodo spodnji postaji novih sedežnic Kopnik in Pahernik združili (magari kar v en velik objekt), torej bo minimalno sekanja gozda.

Novo sedežnico Pahernik seveda upam, da bodo ja tolk pametni in jo bodo "potegnili" do zgornjega sidra Male Kope
(če že ne bi kar tudi kolo sidra dali pod isto streho, da bo na suhem, in že pripravljena ko bi šla tudi Mala Kopa v sedežnico)
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2022 1:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Malo sem risal pisane črte po karti . Za začetek aktualna situacija:


Potem vrisani možni poteki novih žičnic. Po Kopniku nisem nič pacal, tam sedežnica itak pride po trasi vlečnice (sekat bo v vsakem primeru treba, štirisedežnice ne moreš postavit po ozki trasi krogcev). Rdeče trasa novega Pahernika, kot je razbrati iz teksta za podelitev koncecije (skupna spodnja postaja obeh novih sedežnic), modro moje neuresničene sanje:


Z rdečimi krogi sem označil obe mesti, kjer se je treba potiskati/štamfati med žičnicami. Zgornja postaja Pungarta zdaj je kjer je, z zgornjo postajo 5 m prenizko, ampak to so že zaj***i kot so, tu se v bližnji prihodnosti ne bo moglo kaj dosti spremenit. Glede na to da se bo Pahernik končal pri spodnji postaji Velike Kope, bo treba razmislit o zamenjavi te vlečnice z zmogljivejšo, že sedaj tam občasno nastaja gneča ('tranzit' iz smeri Kaštivnika proti Pungartu + začetniki ki to progo uporabljajo kot 'bejbiko'), s štirisedežnicama na Kopniku in Paherniku se bo situacija še zaostrila. Zaradi mene je lahko tudi nova vlečnica, ni treba na vsako krtino delat sedežnice, samo prosim z ustrezno kapaciteto (1200 - 1400 p/h) in po novi trasi, recimo tako kot moja vijolična črta.

Z zeleno sem označil del proge, ki bi ga bilo po mojem mnenju ob gradnji sedežnic nujno razširit in predvsem poravnat. Brez sekanja, prostora je desno od proge dovolj, v bistvu je po najboljšem delu tega pobočja, desno ob gozdu, trenutno speljana vlečnica Pahernik:


Ampak poravnat pa prosim konkretno, ko enkrat začneš buldožirat, itak narediš 'šodrjamo', pa če odneseš 1 m ali 10 m terena. Najbolj sovražim tako buldožiranje tipa 'ravnam malo po malo', kot se lepo vidi na sliki GM:


Zdaj pa še malo sanjarjenja, ki z manjšim posekom zagotovi dve novi progi. Z rdečo 'obvoznica' na Paherniku (manjši del te proge je celo že izsekan, ne vem ali so kdaj načrtovali kaj podobnega ali je pač tam naravna jasa), s črno druga proga na Kopniku, ki skoraj povsem sledi nagibu terena, v spodnjem delu pa izkoristi še traso sedežnice. Alternativno se lahko celotna proga spelje po nekoliko razširjeni trasi sedežnice:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2022 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


se podpišem pod vse ! Kdaj zalaufama stroje
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2022 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Meni se zdijo tele sedežnice skoraj škoda, čeprav je moja (razvajena) žena jamrala, da je premalo sedežnic. Jaz bi mnogo raje videl tele sedežnice v smeri Plazovnika in potem naprej.

Z novima sedežnicama bo širitev oziroma nova proga skoraj nujna, saj bo kapaciteta naprav mnogo večja. Sedanji vlečnici imata zelo nizko kapaciteto, saj so talarčki približno 2x bolj na redko kot recimo na Kriški na Krvavcu ali podobnih napravah. Jaz mislim, da če bo že poseka zaradi sedežnice, bi lahko na obeh napravah uredili "diretissimo). So mi pa zelo všeč Mikijeve ideje, ki rešijo več problemov naenkrat (porivanje, dodatna proga, ni treba zamenjati vlečnice ...)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copiapoa
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2022 1:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2015 9:05
Prispevkov: 25


A že poteka obnova ceste na Kope, kot obljubljeno?
Mogoče kakšna informacija o tem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jul 16, 2022 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Pogumni načrti na Kopah:
https://www.koroskenovice.si/novice/na-kopah-s-smelimi-nacrti-za-gradnjo-dodatnih-nastanitev-in-druge-infrastrukture/

... Konec junija so na Kopah odprli kolesarski park s še eno dodatno, to je četrto progo v parku, ki je umeščen na smučarsko progo Pungart. Park je trenutno odprt med vikendi, novost je, da bo od 30. julija do 21. avgusta odprt vsak dan, takrat bo vsak dan obratovala tudi štirisedežnica.

... V drugi polovici avgusta zapirajo Grmovškov dom, ki je opredeljen kot planinska koča, saj bodo predvidoma do konca novembra izvedli temeljito prenovo. Naložba je ocenjena na 1,2 milijona evrov, zanjo so na razpisu gospodarskega ministrstva, namenjenem prenovi planinskih koč, dobili 300.000 evrov.

... Hkrati je po Paradiževih besedah v teku priprava novega podrobnega občinskega prostorskega načrta za okoli 12 hektarjev veliko območje na Kopah, ki je že opredeljeno kot zazidljivo stavbno zemljišče. Če bodo načrti za takšno ureditev območja v Občini Mislinja uspeli in če se bo našel tudi investitor, bo na Kopah možna dodatna gradnja turističnih zmogljivosti.

... Medtem država nadaljuje obnovo in asfaltiranje cestišča iz Slovenj Gradca proti Kopam, a zaradi nesoglasij z enim od lastnikov zemljišča še vedno ne v celoti.

... Še prej pa v Vabu pričakujejo skorajšnje rezultate razpisa gospodarskega ministrstva, kamor so prijavili načrtovana vlaganja v vrednosti prek deset milijonov evrov za izgradnjo nove štirisedežnice na progah Pahernik in Kopnik, kjer so od države dobili tudi koncesijo za naprave, ter za novo vlečnico Velika Kopa in za izgradnja poletnega parka na dveh hektarjih.

(op.: prispevek je pisan 5. 7., torej pred objavo rezultatov razpisa).

Mimogrede, ali leta 2022 novinarji res ne znajo napisati niti enega prispevka brez napake? Izgradnjo nove štirisedežnice na progah Pahernik in Kopnik? Ena sedežnica za obe progi ali samo neobvladovanje dvojine??

Nekako se mi zdi, da imajo trenutno Kope najbolj ambicioznega upravljalca na celotnem pohorskem pogorju, ob apatični Rogli ki že leta stagnira (zaenkrat še na solidnem nivoju) in povsem izgubljenih Pohorcih .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.


Nazadnje urejal/a miki Sob Jul 16, 2022 11:46 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jul 16, 2022 7:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Najbolj ambiciozni se še mi vedno zdijo par kilometrov vzhodneje od Kop.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 13 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Novosti na Kopah
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB