|
 |
|
Obereggen/Latemar/Pampeago |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Smucar9 |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2019 11:31 am Naslov sporočila: Obereggen/Latemar/Pampeago |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 655
|
Torek. Danes hvalabogu nekaj oblakov , da ne bo vroce. Bilo je vseeno 7C in zgoraj pihalo.
Startal smo z gondolo iz Predaza.
Crna proga desno iz gondole Predaza in prve
sedeznice dol na levo je zdajle zjutraj super, nazaj grede pa prevc odjuzilo.
MonteMognelo je imel danes vse proge prevec poledenele.
Latemar 29 in 30 pa so ble danes zmagovalke dneva, pa tiste vse 3 variante iz MaierlAlma dol do 1700m koce so tud vse zelo fajn.
Guzva na smusiscih precejsnja, na vlecnicah se pa ne caka nic.
Tam proti Obereggenu se mi zdi da je bilo vec zacetnikov in se vec guzve na progah, a cakalo se isto ni nikjer.
Smucisce mi je bolj vsec kot San Pelegrino, razen ce je vreme danes odigralo svoje (in sneg)
...in se potopis danasnjega potepanja:
https://www.relive.cc/view/rt10003717874 _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
racinko |
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2024 22:38 Prispevkov: 43
|
Po šestih letih premora oživljam temo o Latemarju (sem se mogel prav potrudit da sem jo našel...) Po nekaj smučarijah na glavnem območju Dolomitov je letos napočil čas za raziskovanje še preostalih delov Južne Tirolske. Najprej je na vrsto prišel Latemar (Obereggen). Parkiral sem v Obereggnu. Mali nasvet za vse ki imate podoben plan. Bodite tam vsaj pol ure pred odprtjem naprav. V nasprotnem primeru, če pridete 5 do tako kot jaz, vas čaka parkiranje v treh postajah milice in jutranji kardio (beri pešačenje z vso opremo po klancu navzgor). Kot rečeno, začel sem v Obereggnu in se nato premikal proti Pampeagu in Predazzu ter nazaj. Proge pri Obereggnu so po mojem mnenju bolj za družine in začetnike, bolj resna smučarija pa se začne od Pampeaga proti Predazzu, čeprav tudi v Pampeagu obstaja nekaj bolj položnih terenov primernih za čiste začetnike.
Ker sem bil tukaj prvič je bil cilj odsmučati celotno smučišče. Mimogrede se lahko opravi tudi t.i. SixPack izziv. Pa ne tisti, kdo bo prej popil 6 piv (tisti pride na vrsto zdaj zvečer) ampak tisti pri katerem morate odsmučati vseh 6 najzahtevnejših prog (Torre di Pisa, Pala di Santa, Maierl, Chinque Nazioni, Agnello, Oberholz). Ko sem ravno pri zahtevnosti prog. Smučišče nudi vse. Od blagih prog, do srednje težkih prog do kar nekaj črnih prog. Osebno se mi je najbolj dopadel Torre del Pisa in Chinque Nazioni v Predazzu ter kombinacija rdeče in črne Agnello v Pampeagu.
Vreme danes ni bilo najbolj fotogenično. Mešali so se oblaki z občasnimi pasovi megle. Na določenih sektorjih predvsem v Predazzu pa je posijalo tudi sonce.
Glede na to, da se iz Latemarja na forumu objavlja enkrat na olimpijske, sledi malo fotomateriala.
Torri del Pisa:
Pogled proti Tresca:
Pogled proti Pala di Santa. To je tudi dejansko edini punkt, ki je bil občasno v megli.
Rdeča 6tka (Absam). Razlog za sliko: Proga ima uradno 60% naklon in je klasificirana rdeče. Ne vem no, jaz otrok sem ne bi spuščal. Po drugi strani je pa bistveno blažja 26tka (Pra Erto) v Pampeagu označena s črno, čeprav je dejansko srednje težka rdeča.
Pogled proti Oberholz:
Random panorama:
Splošen občutek glede smučišča je dober. Smučišče nudi za vsakogar nekaj. Od lahkih prog za začetnike, do srednje težkih in črnih za tiste ki smo se prišli smučat (ne pa sedet v gostilnah tako kot veliko sodržavljanov). Tukaj se da zelo dobro nasmučati. Z lahkoto sem naredil 152 km (SuperSkiDolomiti tracker) oz. 91,6 Pisten Kilometer(SkiPass Performance). Mi je že žal, da sem šel vmes na pavzo, bi lahko bila 100tka kamot. _________________ Sezona 2024/2025: 11x Turracher, 3x Kals-Matrei, 3x Peca, 2x Kitzsteinhorn, 2x Meli, 2x St. Jakob in D., 2x Kronplatz, 2x Katschberg, 2x Osojščica, 1x Mokrine, 1x Koralpe, 1x BKK, 1x Hochrindl, 1x Višarje, 1x Latemar, 1x Plose, 1x Racines-Giovo, 1x Klausberg, 1x Speikboden, 1x Zoncolan, 1x Goldeck, 1x Sella Nevea |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|