Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Montgenevre, Alpe d'Huez, Les deux Alpes, Serre Chevalier

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Montgenevre, Alpe d'Huez, Les deux Alpes, Serre Chevalier « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2019 2:14 pm    Naslov sporočila: Montgenevre, Alpe d'Huez, Les deux Alpes, Serre Chevalier Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Sem združil v eno temo naše smučarske počitnice tam, pa spet še s prevozi, da bo vse jasno:

Iz Slovenije se gre v Montgenevre po italijanskih avtocestah in sicer Benetke, Milano Torino (varianta je tudi po južni strani mimo Milana čez Allesandrio - meni včasih bolj luštna, kot dolgočasno ravna severna varianta). V Torinu priporočam tankanje na eni od cenejših pump - recima na ulici Francia 240. Tudi nakup se opravi tam nekje, ker cene v "hribih" so višje - razen če boste že prvi dan skočili v Brinacon.

Od Torina navzgor do Suse je avtocesta potem dobra cesta do prelaza Montgenevre. Mi smo vzeli apartma v Residence Club mmv Le Hameau des Airelles - 6 posteljni (dve spalnici-ena pogradi) ravno prav za 4 osebe s šestdnevnimi kartami Grand Galaxie = 350€/osebo. V ceni je všteta posteljnina, brisače, paket dobrodošlice (čistila, tablete za pomivalni stroj, šampon,...) uporaba zunanjega bazena 16-20, savne, jacuzzi ter zaključno čiščenje razen kuhinje - kar se mene tiče absoluten nadstandard za Francijo!
Najbližja proga je čez cesto od vhoda (20m), ski bus stoji pred vhodom. Parkirišče 40€ garaža na teden - vzameš listek NE PREJ kot čez dve uri greš plačat in izbereš tedensko parkiranje! Po želji v času veljavnosti vstopaš in izstopaš.

Karta Grand galaxie (Montgenevre + Monte di Luna na italijanski strani) vam pri 6 ali več dnevih nudi po 1X smučanje v Sestrieru (velja kar ista karta, je pa treba pazit, da je nebi slučajno sprožili, ker meja območja ni čisto jasna), s pomočjo kupončkov, ki vam jih natisnejo na blagajni pa še po en dan na Alpe d'Huez, Les deux Alpes, Serre Chevalier, Puy st Vincent in Bardonecia v I. Z karto Montgenevre greste na blagajno kjer smučate, predložite kuponček in vam dajo free dnevno karto.



Zdaj pa k posameznim smučiščem.

Montgenevre: smučišče na dveh straneh cestnega prelaza. Južna stran malo večja in povezana z italijansko Monte di Luna in dalje s Sestrierom. Naprave: nekaj malega novejših odklopnih in telemix, ostalo starejše predvsem pa POČASNO. Proge glede na sicer slabe snežne razmere zelo solidno urejene. Povezava med obema stranema samo preko ene proge in počasne sedežnice na J strani.





Sestriere: preko Monte di Lune "s smučmi" povezano z Montgenevrom. Resnici na ljubo je bilo tokrat potrebno kar nekaj voženj s sedežnicami dol in gor, saj v dolini ni bilo snega. Torej da pridete do Sansicaria porabite cca 1 uro, posebej tečna (žal vseeno najhitrejša) je ravna proga Golf, ki vas z Montgenevra premakne v Claviere s čimer prihranite cca 20 minut. Sestriere je letos imel najmanj snega od vseh obiskanih smučišč, veliko naprav je stalo, v Souze d'Oux je vodila le črna proga (realno imajo težavo z oznako te proge, ker recimo malo bolj strmih je cca 200m). Na JV strani Sestriera so bile razmere dobre in naredili smo nekaj res dobrih fur. Cene v Sestrieru (hrana in pijača) so cca 20% nižje kot na Montgenevru.








Serre Chevalier: najbližji (25km) z avtom je Serre Chevalier oz. za nas Briancon (pozor vsa parkirišča so plačljiva in to celih 12€/dan - mogoče je bolje odpeljati kam v osrčje doline Serre Chevalier, kjer se da zastonj parkirat), ki je skrajni V del tega razpotegnjenega smučišča. Meni, ki izredno rad potujem na smučeh in mi je muka dvakrat po isti zajli, je to eno od boljših smučišč v regiji, zna pa bit za slabše smučarje kar naporno. No mi smo jo udarili do konca in nazaj. Tudi tu ni bilo ravno obilje snega, so pa delovale praktično vse naprave in proge.







Alpe d'Huez (hvala Miki za napotek o Aurisu - prihraniš skoraj 20km) so oddaljene okoli 75km, podobno kot Les deux Alpes - časovno to pomeni okoli uro in pol ob predpogoju, da sta prelaz Lautaret in cesta mimo La Grave normalno prevozna (recimo kot, da bi šel iz MB na Golte smučat). Alpe d'Huez so verjetno največje smučišče v regiji, z večinoma dobrimi napravami in dobro medsebojno povezano - le Auris je povezan le z eno gor-dol sedežnico. Snežne razmere so bile solidne, velika večina prog in naprav odprta. tudi tu smo "dol vdarli" skoraj vse. Tudi znamenito Sarenno (al kaj je že), ki pa me ni zelo navdušila - je dobra ni pa najboljša - še zdaleč ne.







Les deux Alpes (Les 2 Alpes): spet podobna pot kot na Alpe d'Huez, le zadnjih 10 km zaviješ v levo navzgor. Parkirali smo kar v centru ob cesti - brezplačno - cca 200m od glavne gondole. Tukaj so nam na blagajni zahtevali tudi imena smučarjev, saj so vozovnice personalizirane. Prvič smo morali na kakšni napravi čakati več kot minuto ali dve. Osrednja gondola je bila kar fino zabasana - čakanje cca 15 minut spodaj + vsaj 10 minut na sredini za dostop do najvišjega ledeniškega dela. Smučišče je bolj kompaktno z manj potovanja, zato pa z izredno širokimi in raznoterimi progami. Definitivno najboljše smučišče tega tedna, tudi zaradi najboljših snežnih razmer. Ponekod so me le začudile barvne označbe prog, saj bi marsikje črno zamenjal za rdeču, ali modro za črno,... Na tem smučišču smo tudi srečali z naskokom največ slovencev. Je pa bil dan izredno mrzel, saj je bilo na ledeniku -19°C.







Generalno smo imeli izredno srečo z vremenom. Kljub napovedi sneženja v sredo, je bilo še dopoldan brez oblačka, popoldan in zvečer pa je zelo rahlo snežilo in to je bilo vse. Temperature so se gibale od -5 pa do -15 (bolj to zadnje). Snega je bilo ravno dovolj, prej premalo, proge urejene "po francosko".

Kakorkoli - lep teden!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2019 12:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Če sem prav razbral iz svojega zemljevida od lani, je Monte Del la Luna do Cesane, torej je zadnja sedežnica Rafuyel, ki sploh nima proge. Tja, oziroma naprej, torej ne boš prišel pomotoma, ampak samo, če hočeš iti v San Sicario in naprej proti Sestrieru. Če sem te prav razumel, sem kar malo razočaran. Ker imam sam podoben pristop do celodnevnega dričanja po par progah kot ti, sem računal, da greš z grand Galaxy lahko večkrat proti Torinu, ker tam pa imaš par dni kaj za delat. Sam Montgenevre ni ravno smučišče, na katerem bi smučal 4 dni, ADH in L2A sta pa že kar daleč. Je potem po moje bolje imeti za matično smučišče SC.

Za SC imaš pa brezplačno parkirišče pri kabinki Frejus, ki je sicer par kilometrov stran od Briancona. Morda je tudi kje bližje, ampak v samem Brianconu se zastonj parkira samo pred šoping centri. Ti pa v nekaterih od teh francoskih smučišč (recimo na Motgenevru) refundirajo celo ali pol parkirnine, če kupiš karto. Tam tega ni bilo, ali si samo pozabil vprašati?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Montgenevre, Alpe d'Huez, Les deux Alpes, Serre Chevalier
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB