Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Da ne bo kdo preveč razočaran. V sredo smo v Večeru lahko prebrali (link: https://www.vecer.com/lisicke-se-vracajo-v-domaci-brlog-6649315):
Citiram:
Strinjam se z upravljavcem smučišča, da pustimo Snežni stadion odprt za rekreativno smučanje do nedelje, zgornji del pa bomo pustili odprt še do ponedeljka.

Danes pa na spletni strani (https://www.visitpohorje.si/ob-zaprtju-tekmovalne-proge-obvoz-do-copove-proge/) malo drugače:
Citiram:
Mariborski Snežni stadion bo zaradi priprave tekmovalne proge za Zlato lisico od vključno sobote, 26. januarja, zaprt za rekreativno smučanje. Miranovo A progo do Trikotne jase (zgornji del proge za svetovni pokal) pa bomo zaprli dan pozneje – z nedeljo.

Kakorkoli, očitno pa jim bo ravno še pravočasno uspelo zasnežit spodnji del Mariborskega slaloma ... pohvalno:
Citiram:
od nedelje bo namreč urejena povezava od koče Luka čez progo Mariborski slalom do Čopove, po kateri bo nato mogoče prismučati vse do spodnje postaje gondole.

_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 11:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1019


Da pa tole napišeš moraš pa biti kar genij...

https://www.vecer.com/vecerova-patrulja-pohorju-dosti-plusov-nekaj-minusov-je-se-6651821


[url]Navdušeni nad smuko na Piskru smo se po povezavi s Cojzarice odpravili še na vlečnico Ruška. Vajeni, da si je treba vzeti nekaj zaleta, smo se naenkrat na ozki poti znašli v meglenem oblaku in se skoraj zaleteli v oranžno mrežo in snežni top, ki je bruhal sneg. Padec je bil neizogiben, z glasnim krikom sem na nevarnost opozoril našega fotoreporterja, ki se mi je izognil z zavojem desno v hrib in se prav tako ob padcu za las izognil trčenju s topom. Podobno izkušnjo je imela še Mariborčanka Lijana Šilec, ki prav tako ni videla topa in je grdo padla.[/url]

Tudi če pustimo na strani, da top mogoče ni bil praivlno zaščiten/označen - kaj zavraga ima tak smučar za početi na smučišču (in še članke pistai) da ne slišiš topa in če je bila res taka meglica, da ni videl topa bi moral že pred tem zmanjšati hitrost. Kaj pa če bi kakšen smučar tam stal... ne model s polno hitrostjo smuča v neznano.


Citiram:
Preden smo se sedli na sedežnico, je žičničar s krtačo očistil zasnežene sedeže. Na to, da upravljavec smučišča čez dan ne ustavi snežnih topov, je opozorilo več smučarjev. "Ustvarjajo tudi umetno meglico in preganjajo še tisto malo sončnih žarkov," je potarnal par iz Maribora, ki je zadnjih šest let kupoval sezonsko vozovnico na Rogli.


Nikoli nam ni ni prav... klasika.


Citiram:
V ciljni areni je odmevala kritika naših lisičk o "mehki" progi za trening dan prej. Slišati je bilo tudi, da je hrvaška in svetovna smučarska šampionka Janica Kostelić prišla na trening iz Zagreba ob šesti uri zjutraj in do devete, ko naše smučarke še zajtrkujejo, trening že opravila.


Nisem vedel, da je Janica ponovno začela trnirati in to mesec dni po porodu. Vsaj tako je tole napisano... Se pa tudi govori, da Hirscherju ni treba trenirtai ob 6.uri zjutraj :-)
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 12:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Prispevkov: 189
Kraj: Prlekija

Nekaj me zanima...koliko naravnega snega je potrebnega, da se lahko odprejo povezave iz Belvija proti Arehu(videc, partizanka)?
Nekaj snega je napovedanega zdaj od jutri do četrtka pa me zanima če bo dovolj...drugače se bojim da letos ne bo povezav, ker so vremenski obeti bolj bogi...
Proga pod poštelo se kaj zasnežuje? Oz kaj vse se je zasneževalo zdaj te dni ob velikem minusu? Hvala za odgovore če kdo kaj pohajkuje te dni po Pohorju.

LP
_________________
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 12:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Včasih smo rabili vsaj 30, raje 40 cm naravnega - pa raje ne pršiča.

Se bojim, da bodo letos imeli bolj probleme s kadrom za naprave laufat - 3 naprave po najmanj 2 delavca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 1:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3122


Bolj od višine snega je pomembno kako je padel. Če piha severnik hitro zliže traso vlečnice na Partizanki, pa ti ne pomaga niti meter pršiča... Glede na napoved padavin v naslednjih dneh, ne bi ravno rekel da bo možno smučanje na povezavah vsaj v prvi polovici tega tedna. Se pa modeli zelo spreminjajo iz dneva v dan, tako temperaturno kot tudi padavinsko, nekateri nakazujejo eno presenečenje konec tedna. Super za povezave, slabo za lisico. Je pa še tukaj cel februar, tako da od zime se jaz še sploh ne bi poslavljal.

Odsek pod Kočo Luka s tisto povezovalno cesto na Mariborski slalom se je zasneževal v celoti, zanimivo edino da se top na roki ni uporabljal za zasneževanja le tega, saj je namembnost roke prav to široko področje obratovanja. Ostalo se v zadnjih dneh zaradi manjka vode ni zasneževalo. Tudi topove so odklopili, tako da je zaenkrat očitno to to kar se tiče zasneževanja.

Glede tistih člankov iz večera pa nimam komentarja, kot tudi nimam komentarja na tistega človeka, ki vlači skoz zraven svoje lesene smuči, kot da so svete, pa trosi ideje (zakon o Pohorju, ...) brez nekega smisla in bistva.

Je pa zanimiva anarhija na hribu, medtem ko zgoraj varujejo stadion varnostniki da se ne bi kdo slučajno smučal po tekmovalni progi, je celoten spodnji del okupiran s strani sankačev. Toliko o ohranjanju proge.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 8:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


lenko je napisal/a:
........ Če piha severnik hitro zliže traso vlečnice na Partizanki, pa ti ne pomaga niti meter pršiča...


Jaz to prav razumem, ali je le "smerni" kiks?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Glede članka v Večeru imam podobno mnenje kot Špik ... naenkrat na ozki poti znašli v meglenem oblaku ... ni videla topa ... pa dajte no, ne me hecat. Proga je ravna, top pa tudi ni tako majčken da bi se skril za krtino.

Verjetno je znano, da me topovi ki delujejo čez dan načeloma ne motijo. Obratno, motijo me topovi ki pri idealnih razmerah ne delajo. Vseeno pa mislim, da bi zasneževalci morali uporabljat zrnce soli. Recimo: če je napovedanih samo 50 ur mraza, jezera so polna in snežne razmere slabe, se mi zdi edino prav da 'streljajo' dan in noč. Mraza na Pohorju ni toliko da bi ga 'metali stran'. Ta teden pa sem se tudi sam čudil ko sem videl da so recimo Cojzarico v ponedeljek in torek zasneževali čez dan, v sredo pa so zasneževanje ustavili (dnevno in nočno). Zakaj? Snega je približno dovolj, vode vsi vemo da je premalo, mraz pa je bil napovedan cel teden. Ne bi bilo bolj logično zasneževat recimo 3 ali 4 noči kot 48 ur dan in noč, potem pa topove odklopit zaradi pomanjkanja vode ?
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2019 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Na Bellevue-ju je nova spletna kamera - taka fenci-šmeci, ki se vsake par sekund zavrti za nekaj stopinj - vsekakor lep napredek.

Če najdejo še kam so si skrili kamero z Ruške, pa bo že kičasto.


Glede članka: če nebi Klapša poznal še "iz starih" časov, bi dejal, da gre za mlad neizbrušen diamant v rumenem novičarstvu. Ker pa ga poznam že dolgo pa bi rekel, da gre za starega o...., ki išče dlako v jajcu, da bi bil čisto navaden zapis - zanimiva reportaža.


@Lenko: tisti človek je Božidar Novak - google it! Imam pa nek čuden občutek, da se pod "prijatelji Pohorja" skriva ista oseba.

Božo če imaš jajca in vem da jih imaš se predstavljaj s svojim imenom!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2019 6:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Partizanka se ratrakira..... Vir:pogled skozi domače okno....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 31, 2019 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 448


Sobota bo pa zelo težko speljana... sploh če drži bergfexova napoved
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kikach
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2019 2:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2015 19:39
Prispevkov: 26


Bo stadion v nedeljo oz. ponedeljek odprt za smučanje?
_________________
2018/19: 2x Saalbach, 2x BKK, 1x Schladming, 1x Gerlitzen, 1x Kreichberg, 1x Peca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2019 5:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18
Prispevkov: 216


Če ne bo snega pobralo ob takem vremenu in napovedi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
modri mislec
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2019 8:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14
Prispevkov: 85
Kraj: slovenska bistrica

Preveč so ga naredili da bi ga lahko pobralo v tem kratkem času.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2019 12:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


V bistvu bo to verjetna čez dva dni edina proga na Pohorju.

Poglejte malo kamere - teče "ko hudič".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2019 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Zlato lisico so pri aprilskih temperaturah uspeli speljati, še sreča, da je bila petek/sobota.

Sneg pa res pobira noro hitro, upajmo, da jutrišni dan zdržijo proge, potem se bodo temperature normalizirale. V ponedeljek bodo vsaj na hribu lahko pognali topništvo, saj se počitnice se bližajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 18 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB