Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2018/2019

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Naslednja
 Kanin - aktualne informacije 2018/2019 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
nonoaustirol
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 9:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2017 21:59
Prispevkov: 151




Za direktorja očitno ni zmanjkalo denarja. Zadnje nakazilo 4.1.2019 v celotnem znesku.

Za trenutno stanje je odgovorjen tisti ki je dovolil nelegalno zaposlovanje preko s.p.-jev. Prvič je podjetje zaradi kazni fursa finančno oškodoval in povzročil blokado računa, drugič pa je porušil krhek model ki je temeljil na solidarnosti in pripadnosti podjetju med zaposlenimi in celo dolino.

To da je vodja marketinga z bruto plačo 1.800 EUR zaposlena preko s.p.-ja je načrtno poslovanje preko zakona. Ne najdem argumenta zakaj ne bi bil tak kader zaposlen v javnem zavodu s podobno plačo????

Sprememba javnega zavoda v javno podjetje (d.o.o.) bo samo zameglila pumpanje denarja iz javnega podjetja zato sem proti.

Če bi bil problem samo miner snežnih plazov bi ga verjetno lahko plačevali preko s.p.-ja saj občasno miniranje snežnih plazov ne kaže elementov rednega delovnega razmerja, ampak očitno so interesi nekje drugje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 12:45 pm    Naslov sporočila: PROBLEMATIKA JAVNEGA ZAVODA SONČNI KANIN Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


PROBLEMATIKA JAVNEGA ZAVODA SONČNI KANIN

Za obravnavo te točke so se seji OS pridružili predstavniki Javnega Zavoda Sončni Kanin, na čelu z v.d. direktorja Marjanom Skorniškom.

Marjan Skornišek je kot poročevalec predstavil delovanje Sončnega Kanina od ustanovitve do danes, izpostavil vse večje investicije in uvedene nove ponudbe v tem času ter v dveh letih spodbudno rast prevoženih potnikov. Do letošnje sezone so zato poslovali pozitivno, sezona 2018/2019 pa se je začela s pomanjkanjem snega. Kljub temu, da jim je uspelo zagotavljati tudi čezmejno smuko s Sella Nevea, je bil obisk zelo majhen, to pa pomeni v tem trenutku tudi nerentabilno poslovanje Sončnega Kanina. Dodatno težavo je povzročila blokada njihovega TRR s strani FURS-a.

Finančno poročilo je podala Jana Žagar, ki vodi računovodstvo za Sončni Kanin. Pri tem je povedala, da natančnih in dokončnih podatkov seveda še ni mogoče predstaviti, saj se zaključni račun pripravlja do konca februarja. V tem trenutku je stanje na računu negativno oziroma je račun blokiran s strani FURS-a.

Predsednik Sveta zavoda Miha Sotlar je pojasnil, zakaj je trenutno s strani FURS-a TRR Sončnega Kanina blokiran, in postopke, ki so bili izvedeni za deblokado. Pojasnjeno je bilo, da je Sončni Kanin podal pritožbo na izvršbo, vendar pritožba ne zadrži izvršbe. Na Ministrstvo za finance je bila poslana prošnja za prestavitev roka izterjave, da bi s prvimi prihodki lahko izplačali plače, nato pa poravnali tudi dolg do FURS-a, ki ga sicer v pritožbi vsaj v delu Svet zavoda tudi izpodbija.

Svetniki so v zvezi s povedanim postavili nekatera dodatna vprašanja in na večino dobili tudi utemeljene odgovore in dodatna pojasnila, na vprašanja, na katera ni bilo mogoče odgovoriti na tej seji, bodo odgovore dobili na naslednji seji OS. Svetniki pa se niso zadovoljili s skopim finančnim poročilom in so zahtevali dodatna pojasnila, ko se je izkazalo, da Sončni Kanin dobaviteljem dolguje veliko več, kot je bilo sprva prikazano. Podrobnejše pojasnilo je pokazalo, da ima Sončni Kanin neplačanih zapadlih postavk do dobaviteljev za več kot 160.000€, skupaj z nezapadlimi pa 415.000 € neplačanih računov.

Kljub Skorniškovi obrazložitvi, da je dolg nastal zaradi dosedanje slabe sezone brez ustreznih prihodkov, so svetniki ustanovili petčlansko komisijo, ki bo pregledala poslovanje Sončnega Kanina od njegove ustanovitve do danes, tudi v povezavi s financiranjem s strani Občine Bovec, in sicer v sestavi:

Boštjan Komac, Klavdija Stergulc, Goran Kavs, Barbara Leban, Adis Hrovat, Jernej Skok.

OS je sestavo komisije soglasno potrdil.

VIR:
https://obcina.bovec.si/2019/01/25/zakljucena-3-redna-seja-obcinskega-sveta-obcine-bovec/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 1:15 pm    Naslov sporočila: VODENJE KANINA POD DROBNOGLEDOM PREISKOVALNE KOMISIJE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


VODENJE KANINA POD DROBNOGLEDOM PREISKOVALNE KOMISIJE


Poslovanje zavoda Sončni Kanin, ki upravlja naše najvišje ležeče smučišče, bo pregledala občinska preiskovalna komisija. Tako so sklenili bovški mestni svetniki, potem ko jih razlage, zakaj se je Kanin znova znašel v finančnih težavah, niso prepričale. Zavod ima neporavnane obveznosti do dobaviteljev in po odločbi Fursa blokiran račun.

Finančna uprava RS (Furs) je zaradi premalo plačanih prispevkov zaposlenim 15. januarja zablokirala transakcijske račune družbi Sončni Kanin, ki je v 100-odstotni lasti občine Bovec. Ko so Kanin obiskali inšpektorji s Fursa, so namreč ugotovili, da ima zaposlene samostojne podjetnike, ki so odvisni le od javnega zavoda Sončni Kanin. Po njihovem bi tako morali biti redno zaposleni in bi moral Kanin plačati še 80.000 evrov prispevkov, je nedavno poročal POP TV.

Predsednik sveta zavoda Miha Sotlarja pravi, da drugače ni šlo. Ker na trgu delovne sile niso uspeli dobiti določenih delavcev z ustreznimi licencami, so se zatekli k tej rešitvi, da so smučišče sploh lahko zagnali, je na četrtkovi seji pojasnil bovškim mestnim svetnikom.

Ali Furs zahteva preveč?

Na odločbo Fursa so se pritožili, kar pa izvršbe ne zadrži. Na finančno ministrstvo so poslali tudi prošnjo za prestavitev roka izterjave, da bi s prvimi prihodki lahko izplačali plače, nato pa poravnali tudi dolg do Fursa. Ta bi moral sicer biti po mnenju zavoda manjši, saj so samostojni podjetniki, s katerimi so v zavodu poslovali, svoje dajatve do finančne uprave že sami poravnali, je še dodal Sotlar.

Več snega, več stroškov

V. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek je na omenjeni seji poudaril, da je k slabšim poslovnim rezultatom veliko prispevala lanska sezona, ko je skupno zapadlo okoli 15 metrov snega, zaradi česar so se izdatno povečali stroški vzdrževanja. Letos pa je bilo malo snega, zato se je sezona začela pozneje in so imeli izpad prihodkov. Skornišek je izpostavil tudi nekatere večje investicije, kot so prenova dvosedežnice Graben, gradnja novega bara na smučišču in povečanje parkirišča na postaji A.

Preiskovalna komisija

Občinski svetniki niso bili zadovoljni s podanim finančnim poročilom, zato so zahtevali dodatna pojasnila, predvsem v zvezi z neplačanimi obveznostmi do dobaviteljev. Kot se je izkazalo, ima zavod do teh trenutno 162.000 evrov zapadlih obveznosti. Na podlagi teh ugotovitev je nato občinski svet soglasno podprl ustanovitev petčlanske preiskovalne komisije, ki bo pregledala poslovanje zavoda.

VIR
https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/kanin.html


Pa še video prispevek iz 24ur
https://www.24ur.com/novice/slovenija/soncni-kanin-fursu-dolguje-80-000-evrov-zaradi-premalo-placanih-prispevkov-zaposlenim.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 1:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Danes se je končala ureditev proge Skripi, tako da bo jutri trosedežnica prvič v tej zimi obratovala.


Jutri se končno spet obeta lep sončen dan brez vetra in ravnopravšnjo temperaturo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
winni
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 3:14 pm    Naslov sporočila: Re: VODENJE KANINA POD DROBNOGLEDOM PREISKOVALNE KOMISIJE Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Wca z Bca je napisal/a:
[b]VODENJE KANINA POD DROBNOGLEDOM

Skornišek je izpostavil tudi nekatere večje investicije, kot so prenova dvosedežnice Graben, gradnja novega bara na smučišču in povečanje parkirišča na postaji A.



Če je za firmo z 30 zaposlenimi večja investijia gradnja bara in povečanje parkirišča, me res zanima kaj je potem manjša investicija???

Pogrešam pa tudi kakšno besedo o lastnikih prenočitvenih kapacitet v Bcu, kako oni preživljajo letošnjo zimo ter kako so zadovoljni s trenutnim stanjem delovanja smučišča.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 8:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 327


nonoaustirol je napisal/a:

Za trenutno stanje je odgovorjen tisti ki je dovolil nelegalno zaposlovanje preko s.p.-jev.


Pa si prepričan, da je to tudi v Bovcu nelegalno?
Sicer pa upam, da bodo sedaj, ko so dobili sneg in ko so pred nami zimske počitnice ter vrhunec sezone, uspeli pognati ter pridelati kaj več kot samo pozitivno ničlo.
Ne želim žaliti in članov komisije ne poznam, a vseeno nisem prepričan, da je dorasla nalogi. Morda pa je med njimi tudi kakšen izkušen finančni inšpektor ali celo gospodarski kriminalist?

Lp[/list][/code]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kokekec
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2019 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48
Prispevkov: 37


Danes dejansko ni bila odprta Prevala? Pri nas ni zabeležena med odprtimi, Italjani pravjo da ni povezave, zakaj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
winni
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


kokekec je napisal/a:
Danes dejansko ni bila odprta Prevala? Pri nas ni zabeležena med odprtimi, Italjani pravjo da ni povezave, zakaj?


Prevalo smo zaradi vetra zaprli. Skripi in Graben odprta

Tako so napisali na facebooku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2019 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


A to pomeni, da 40 mio vredna nova gondola ne bo rešila problema vetra in bo treba zgraditi še novo napravo na Prevalo?
Lahko, da je bil veter, čeprav ga vsaj turni smučarji niso zaznali. Res pa sta mi bila tista dva na Prevali vedno malo sumljiva
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2019 7:24 pm    Naslov sporočila: Opažanja ob sobotni smuki Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Opažanja ob sobotni smuki

Skripi: V soboto so odprli progo Skripi. Proga je bila super pripravljena. Naraven suh sneg brez poledenelih delov. Edino na koncu pri vhodu na trosedo se je ob koncu smuke poavilo par kamenčkov. Danes, ko je padalo še dodatni 30-40cm, teh težav ne bo več.

Graben: Proga in snežene razmere so idealne. Dvoseda pa po odgovoru žičničarja ne obratuje v polni hitrosti. Baje je v "test" mode-u.

Prevala: Kot je že Winni napisal, ni delovala zaradi jutranjega vetra.

Se mi zdi, da so zadnje čase postali zelo občutljivi na veter in pogosteje zapirajo gondolo ali katerokoli drugo sedežnico.
Verjetno se ob trenutni slabi publiciteti še bolj bojijo kake slabe reklame kot je bilo primer ta vikend na Krvavcu.

Vremenska prognoza: prihajajoči vikend se obeta še ena zajetna količina novega snega. Po današnji prognozi kaže še na dodatnih 60cm suhega snega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2019 7:21 pm    Naslov sporočila: MED KLADIVOM IN NAKOVALOM Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


MED KLADIVOM IN NAKOVALOM

V letošnji suhi zimi se je Sončnemu Kaninu neprijetno zalomilo. Suha zima doslej ni prinašala prihodkov, poleg tega so se ujeli še v zanko kršenja zakonodaje z zaposlovanjem samostojnih podjetnikov.

Niso edini, v zasebnih zavodih je taka praksa pogosta, v javnih zavodih je problematična. Če pride do prijave, sledijo posledice. Zdaj imajo blokiran račun.

Zavedali so se tega in zato začeli postopek preoblikovanja v javno podjetje, vendar jih je prej udarilo. Poravnati morajo premalo izplačane prispevke na izplačila za samostojne podjetnike. Možno je razumeti, da ob ustanovitvi pred dvema letoma niso imeli druge izbire kot sodelovanje z espeji, ker kadra z licencami za zahtevna dela na smučišču ni bilo. Bi bilo pa na mestu, da bi se v tem obdobju bolj potrudili pri iskanju zakonsko ustreznih rešitev. Če so jih našli zdaj, bi jih lahko tudi prej. Na razpisu iščejo samo še direktorja in komercialista. Minerja bo z razpisom iskala občina sama. Kršenja zakona ne gre podpirati ob vsem razumevanju zapletenih okoliščin s togimi pravili za delovna mesta v javnem zavodu in specifičnimi deli.

Ali bo ministrstvo za finance upoštevalo utemeljitve, da je kazen previsoka, ker so podjetniki svoje prispevke že plačali, bo znano v dveh mesecih. Ključno je, ali bo razumelo potrebo po delovanju smučišča in v prihodnjih dneh sprostilo račun ter omogočilo izplačilo plač in poslovanje.

V suhi zimi neplačane obveznosti do dobaviteljev ne presenečajo, saj so tri mesece zgolj vlagali, obratovali pa ne. Dodatni dolg niti ni visok, bolj je bilo na občinskem svetu med razčiščevanjem finančnega poslovanja problematično dejstvo, da svetniki zanj niso vnaprej vedeli in da so ga morali sami izbrskati. Ugibanja, ali kdo kaj skriva, kdo je vedel in kdo ne, vodijo v omajano zaupanje, kar ni dobro.

V Bovcu so se pred štirimi leti zedinili, da smučišče potrebujejo za celoletni turizem. Čisti računi so nujni za odločitve novega občinskega sveta, kako naprej z veliko naložbo, ki jo bodo predstavili v začetku februarja. Že zdaj pa postaja jasno, da bo težko ali nemogoče, če jim ne bo uspelo pridobiti vsaj polovice nepovratnega denarja.

Da bo visokogorski Kanin vedno zapleten, pa tako ali tako vsi vedo.

VIR:
https://www.primorske.si/2019/01/25/med-kladivom-in-nakovalom
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2019 7:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


So se pa na razpis za direktorja Sončnega Kanina prijavili trije kandidati. Poleg dosedanjega direktorja Skorniška še dva zunanja kandidata. Eden od kandidatov je danes odstopil od prijave tako, da bo svet zavoda v petek izbiral med Skorniškom in enim zunanjim kandidatom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2019 1:12 pm    Naslov sporočila: Sneg, sneg, sneg.... Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Sneg, sneg, sneg....
V roku dobrih 24ur se obeta 1 meter novega snega na 1,25m podlage.
Meja sneženja bo na okoli 1500m. Upam da ga zamede dovolj, da se odpre še proga do C postaje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gapi202
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2019 2:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Če ne drugega ga bo na prevali dobolj do maja
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kokekec
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2019 3:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48
Prispevkov: 37




https://www.bergfex.si/bovec-kanin/wetter/prognose/#day0
Ob najmočnejših padavinah bo meja nad 1700, tako da pomoje ne bo dost za C
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Naslednja Stran 5 od 16

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2018/2019
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB